Horvátország: elengedik a legszegényebbek tartozásait

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Canadaba es amerikaba tejesen maskep mennek a dolgok. Aki nem tudja fizetni a hitelet a hazat autojat stb az elveszti a bank arverezi ,es ha meg marad tartozas azzal tartozik. Altalaban az emberek becsuletesen ki akarjak fizetni a fizetnivalojukat de ha nem tudjak akkor nincs mit tenni mint csodbe menni.
credit biro office equifax minden adosagot szamon tart meg a telefonszamlat is.
Cegek vannak, akik elintezik a Bankruptcy-t.
Par napos fanfolyamra kell menni ahol megtanitjak hogy kell a penzzel banni.
2-3 evig ok csinaljak az evi adobevallasod.
Be kell fizetni $800 -1000 korul a kiadasokra.
teljesen lenullazodk az adossag.
teljesen tiszta lappal indul a delikvens utana.
7 evig nem kaphatsz hitelt.

Persze nagyon kellemetlen annak aki ilyen helyzetbe kerul, es senki nem igyekszik ilyen szituba .
Ha van a kartyadon biztositas ha nincs a bank mikor kiad egy kartyat neki van es az ilyen befurdott hiteleket o is leirja
Personal es ceg eseteben is kb igy mukodik.
Mikor itt valaki hitelt kap akkor minden esetben megnezik equifax nal milyen a creditje , milyen fizeto stb.
A fizetese aranyaba es tulajdonai alapjan van a credit limitje megallapitva.
Hiaba akar egy mosogato legeny uj Hummer autot vasarolni, nem kap ra hitelt. Kap egy small vagy egy medium autora, de luxory car nem az o anyagi helyzetebe feltetlen szukseges hogy hitelezenek neki.
A haz vasarlasnal is az evi adobevallas visszaigazolasat kerhetik hogy valoban tudsz-e szazezerert vagy fel milioert vagy akar milliokert hazat vasarolni. HITElRE.


A becsodolt hiteleknel altalaban nem az van hogy valaki nem akarja fizetni a fizetnivalokat, hanem komoly negativ valtozas allt be az eletebe, ami miatt keptelen eleget tenni kotelezettsegenek. PL balesete van, lebetegsszik, elvesztette a munkajat es nem tud masikat talalni, a cegeknel is "korbetartozas" kiesett munka napok stb ezeregy ok lehet, hogy valaki fizeteskeptelenne valik.

Itt valoban szegeny az aki segelybol el vagy valamilyen allami jutatast kap. Ha $6000 felett van a vagyonod akkor azt ad el, es eld fel, ha elfogyott akkor kerheted az allamtol a segitseget, mint ahogy autod se lehet nagyerteku.
Altalaban ez ido alatt probalnak segiteni szakmat tanulni vagy masra kikepezni ,hogy mennel elobb visszaterjel a munkaba.

Lehet a hotvatoknal amit most bevezettek bevalik....... mindenesetre az jo hogy legalabb probalkoznak megoldani ,azoknak segitseget nyujtani akik tenyleg nagyon lehetetlen helyzetben elnek.










Melitta!

Hiszem én, hogy így mennek a dolgok odakint és elhiszem, hogy ilyen felkészülten segítenek a bajbajutottakon Kanadában és az Egybesült Álmokban.
Csak valahogy a bankokat nem tudják arra rászorítani, hogy magas összegű kölcsönöket adjon olyan embereknek, akiknek reményük sincs arra, hogy rendesen törlesszék az adósságukat.
Tudom és értem én, hogy a gazdasági élet élénkítését célozza a túlzott hitelkibocsátás, de ebbe, szépen bele is dőlt az Államok.
Itt megint jöhetne egy, az egész világra kiterjedő gazdasági elemzés, de ahhoz túl hülye vagyok.
Csak azt értem, hogy a kormány hagyta olyan mértékben eladósodni az állampolgárát, ami egy ilyen fokú recessziót idézett elő.
Vállalkozásokat, innovációkat pénzelni, sokkal hatékonyabb módja a gazdaság fellendítésének.
Hogyan lehet az, hogy azok a pénzügyi tanácsadói Obama elnöknek, akik nevei azon bankok vezetőinek sorában szerepeltek, akik ezt a válságot kirobbantották, vagy ... legyünk nagylelkűek... hagyták eluralkodni?!
És itt egy örökérvényűre hivatkoznék :
Adj kenyeret az éhezőnek és egy napra jóllakik, adj neki munkát és egész életére meglesz a tápláléka.
 

sanc62

Állandó Tag
Állandó Tag
Az emberi társadalom abban különbözik az állatoktól, hogy nem hagyjuk hátra a sérülteket az oroszlánoknak, akár látszólag ésszerűtlen áldozatok árán sem. Így a közösség gondoskodik azokról, akik magukról nem tudnak. Ennek azonban része kell legyen az is, hogy ha valaki nem tudja saját magát eltartani vagy beosztani a pénzét, akkor az állam kényszerítő eszközökkel is be kell avatkozzon, hogy a többiek által összedobott pénzt az illető jól használja fel.

Ez az, amiből nálunk Magyarországon nagyon nagy balhé lenne, bármennyire is tetszik az az oldala a történetnek, amit a horvát kormány meglépett. Amikor nálunk szóba került, hogy egyes szociális juttatásokat vagy azok egy részét élelmiszerutalvány, közüzemi számlák direkt kifizetése(egy az egyben a horvát példa!) vagy más szabályzott módon kapja az illető, akkora közfelháborodás tört ki, hogy csak na. Azért, mert az állam tervbe vette, hogy a többiek által összedobott pénzről megmondja, hogy nehogy már cigi és feles legyen belőle. A magáncsőd pedig nem arról szól csak, hogy kijelentem nem tudok többet fizetni, hanem arról is, hogy meg kell tanulni a pénzzel bánni és amíg nem sikerül, addig az állam gyámságot vállal.
Egyetlen intézkedés ment át mostanában itt, amit ugyanennek színű kormánynak már akkor meg kellett volna lépnie, mikor jó tíz éve lett volna rá lehetősége. 2015 január 1-től törvényileg szabályzott, hogy a bank jövedelemarányosan mekkora hitelt folyósíthat. Ha ezt akkor meglépik, amikor kell, akkor ma semmilyen devizahiteles mentéssel nem kellene foglalkozni. Ez csak egy példa, hogy mi van akkor, ha az állam nagy késéssel avatkozik be.

Analema!

Tudod ... büdös az a dolog nekem, hogy az állam későn avatkozik be (legnagyobb sajnálatára). :(
Szerintem még örül is annak, hogy a polgárait ellátják készpénzzel, hogy vásárolhasson és ezzel a gazdaságot, ideig-óráig felélénkítse, s így jobb mutatókat tud lobogtatni.
Amellett még annak is örül, hogy bármiféle bank is betelepszik az országába, mert a gazdaságot, némiképp, ez is fellendíti.
De talán annak is örül az állam, hogy tulajdonképp egy rabszolgát kap, saját állampolgára személyében, hiszen az húzza az igát, nem foglalkozik semmivel, csak a kölcsönét törleszti, gyarapodni vágyik, éhezik, költekezik és nem a kormány lépéseit figyeli, vizsgálja, így azt csinál a sok zsebmetsző politikus, amit csak akar.
Ha megelégedett a nép, nem fordul a vezetői ellen. Amíg boldognak érzi magát.
No!
Nálunk is ez volt a helyzet egy darabig.
Le se tojták a népek, miféle disznóságokat csinál egyik kormány a másik után, hogy mit adtak el az országból, hogy hány gyárat prédáltak fel és daraboltak mikronnyi darabokra, hogy juthasson a sleppjüknek is.
És itt nem akarom én szentesíteni a zsebmetszőket, sehol a világon, de ha ésszel és az egyensúlyra törekedve vezetnek egy országot a politikusai, akkor pár száz évre be tudják betonozni magukat a hatalomba, a pártjukat a sleppjüket.
Csak nálunk túl nagymérvű volt a mohósága azoknak, akiknek az ország kormányzásában helyet adtak.
Senkiháziak voltak a szocializmusban, nem tudtak luxuspalotákban lakni, villogni külföldi nyaralókkal, s egyéb más hivalkodó dolgokat tenni.
Szóval, ők is olyan szűk látókörűek voltak, mint azok az egyszerűbb polgárok, akik csupán egy jobb lakásra (mint ami volt nekik épp), plazmatévére, nem zsigulira vágyakoztak.
Csakhogy akkor felvetül a kérdés ... mi a francot keresnek ők egy ország élén?
Miért nem zavarják el őket a francba, hogy bölcsebb és előrelátóbb vezetőket találjanak a helyükre.
A szoci korszak ötéves tervét leszállították 4 évre a politikusok.
4 évünk van megszedni magunkat, kedves párttársak, aztán vagy sikerül tovább harácsolni, vagy nem.
A Honatya nem egy véletlen szó! (Igaz, nem is használják ezt már manapság, ezekre a tolvaj-gazemberekre.)
Ő honának, otthonának, népének gyámolítója kéne legyen, nem pedig kiszipolyozója, vérszívója, élősködője, zsarnoka!
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A gazdasag egyik alapja a hitel, de maguk a kormanyokat is hitelbol finanszirozzak. a bankok egy aga csak a lakossagi szolgaltatas az aruvasarlas a hazra az autora a hitel.

Nem lehet osszehasonlitani a 20 eves gyakorlatot a tobbszorosere amit a kapitalista orszagok mar nagyon regota kiforrottan muvelnek.
Azert senkit nem kergettek az asztal kurul ha nem vasarol digitalis hazi mozit 2 millaert, hitelbe 27 %-os kamatra.
Ismerek olyen kozerti arufeltoltot aki 6 eve 30 millios hazat vett es az alberletbol koltozott.
Sokan statusz szibolumnak tartjak es ciki ha nem Mercivel es a legujabbal erkezik egy networkos fejtagitasra. a penz menedzseleset is meg kell tanulni, senki nem tanulta az mamaja hasaba.Nem kell mindent megvenni a banki csomagokat se , ok ezt aruljak , ebbol elnek.
A politikusoknak se szegyen tanulni a sikeresebb orszagoktol, ok hogy szabalyozzak a bankokat, hogy ne szaladjon el a lo veluk, verseny helyzetet hogy lehet kialakitani ,hogy a legjobb ajanlatokat adjanak.
 

analema

Állandó Tag
Állandó Tag
hitelbe 27 %-os kamatra.

Jó neked, hogy olyan országban élsz, ahol a 27% extrém kamat :) Itt ennyiért rendszeres jövedelem mellett folyószámlahitelt kapsz. Az áruhitelek és hitelkártyák 45% körül vannak, én odadobott hitel 50-60%, de csak azért, mert az állam gátat szabott a kamatok esztelen növekedésének, ugyanis volt 242%-os THM-es hitelből vett házimozi is.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
27% kamatbol se lehet semit venni hat meg magasabbol, ilyen kamatokkal csak tonkre lehet menni.
 

maszeszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Lehet, hogy most megköveznek... Na mindegy, ha már kigondoltam leírom. Én nem sajnálom a segítséget attól aki rászorul. És attól sem aki önhibáján kívül került szorult helyzetbe, hiszen nemcsak azért kerülhet valaki adósságcsapdába mert megnőtt a kamat, hanem betegség, halál, munka elvesztése miatt is. DE: Én végiggondoltam ezeket a buktatókat, és azután döntöttem afelől, hogy milyen hitelt veszek fel. Ettől függetlenül összeszorul a szívem ha arra gondolok, hányan veszítették el az otthonukat Magyarországon is..
 
Oldal tetejére