Igy lehet marihuánát venni Kanada legnépesebb tartományában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 9.

Melitta - 2017 Szeptember 9, 12:34
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Ontario liberális kormánya bejelentette, miképpen lehet majd törvényesen marihuánát venni a tartományban 2018 július 1-től. Ettől a naptól válik legálissá a marihuana széleskörű használata és árusítása Kanadában, ugyanakkar mostanáig alig lehetett tudni valamit arról, hogy miképpen szabályozzák majd a könnyűdrog forgalmazását a tartományi kormányok.

  A kérdés megoldása pedig sürgős, hiszen aki járt Ottawa belvárosában - de különösen a centrumtól pont keletre fekvő Montreal Roadon - az tudja, hogy lépten-nyomon nyitnak ki tiszavirág életű és törvénytelenül működő "gyógyszertárak," amelyek ma már arra számítanak, hogy a közelgő legalizáció miatt, semmi gondjuk nem lesz a hatóságokkal.

  Ontarioban már a 19 éves korúak is vehetnek marihuánát, így az alkoholhoz hasonlóképpen kezelik a fű forgalmazását is. Először az internetes rendelésen keresztül férhetünk hozzá törvényesen a fűhöz, az online forgalmazást pedig kizárólag Ontario tartomány alkohol és szesz-kontroll testülete (az LCBO) szervezi.

  2019 után pedig nem csak online, hanem a tartományban felállított 150 állami boltban lehet majd marihuánát vásárolni. Az első hónapokban 8 bolttal indul a hálózat, 2020-ra várható a 150 üzlet megnyitása. Fontos kiemelni: az előzetes híresztelésekkel ellentétben, nem árulnak egy helyen alkoholt és füvet, így nem lehet egyszerre egy üveg bor mellé marihuánát is venni.

  Számos szigorú szabályzat is várható Ontarioban. A liberális kormány intézkedése szerint 19 évnél fiatalabb ontarioiak nyilvános helyen és munkahelyen nem használhatnak marihuánát. A rendőrök elkobozhatják a náluk lévő füvet.

  Yasir Naqvi, Ontario tartományi főügyésze szerint a terv lehetővé teszi, hogy a hatóságok végre felszámolhassák a jelenleg működő többszáz illegális marihuána "patikát," így a fővárosban zavartalanul működő több mint kéttucatnyi ilyen üzletet is. A tartományi rendőrség - az OPP - feladata lesz az illegális patikák felszámolása.

  A tartományi tervet azonban máris bírálják. A Zöld párt szerint olyan kevés legális üzletet nyitnak, hogy a törvénytelen forgalmazás folytatódni fog. Jodie Emery, az egyik legismertebb marihuána-aktivista pedig egyenesen "undorítónak" nevezte azt, hogy a legalizáción keresztül pont azok a tartományi hatóságok és politikusok fognak profitálni, akik mindvégig támogatták a fű kriminalizációját.

  Számos orvos és egészségüyi dolgozó javasolta: a legális árusításból származó profitot teljes egészében fordítsák tartományi függőség-elleni, illetve mentális egészséget célzó programokra.

  Kanada tartományi kormányfői korábban arra kérték a szövetségi liberális kormányt, hogy halasszák el a 2018. július 1-re tervezett legalizációt, hiszen nem készül el időben a szükséges jogi és szabályozási keret. Justin Trudeau kormánya elutasította a halasztás ötletét.

  Christopher Adam

  seed.jpg
   
  sropi és Georgina Bojana kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 9.

  1. vazonosito
   vazonosito
   A rendszeresen marihuánát fogyasztó férfiak spermiumszáma akár a harmadával is csökkenhet, s ez szintén rontja a fogamzás esélyeit. A kanadai Brit Columbiai Egyetem kutatói legújabb tanulmányukban számoltak be arról, hogy a füvezés nemcsak a spermiumszámot csökkenti, de a hímivarsejtek viselkedésére is kihat. A spermiumok mozgása megváltozik, lelassulnak, és elkezdenek körbe-körbe úszkálni - mondta Victor Chow, a kutatások vezetője.
   setni kedveli ezt.
  2. gumelig
   gumelig
   Kerge sperma. ;)
   Utoljára módosítva: 2017 Szeptember 10
   pi20000101 és setni kedveli ezt.
  3. rista
   rista
   Ha ez valóban így van, azt csak üdvözölni lehet.
   setni kedveli ezt.
  4. setni
   setni
   Lassan utolérik magyarországot...
   Itt van bőven pálinka a kert tele mákkal...
   CasaLoma kedveli ezt.
  5. Nikosz99
   Nikosz99
   Nemzeti mariskaboltok. :)
   CasaLoma kedveli ezt.
  6. pi20000101
   pi20000101
   A fene nagy liberalizmusnak hol a határa?
  7. victorvacendak
   victorvacendak
   Az idézett tudós figyelmát elkerülte, hogy pl. a magyar férfiak elenyésző százaléka füvezik, ellenben 99%-uk spermiumszáma 15 millió/mm3 alatt van (ez már közel 20 éves statisztika, de nem lett jobb az biztos - 100 éve még 100 millió volt a normál átlag, ma meg 70-80 felett már donorminőség a cucc), ami már elég necces. Előbb talán az egyéb civilizációs ártalmakat kéne cinkelni, mint az autók füstje, a dohányzás, vagy a szar életmód és étrend, utána egy olyan szokást, aminek rohadtul kicsi kihatása van bármire.
   setni kedveli ezt.
  8. vazonosito
   vazonosito
   Sok igazság van a szavaidban, és nincs okom védeni ezt a kutatást, de általában úgy szokás ráfogni valamire valamilyen hatást, hogy van kontrollcsoport, stb. Vagyis a nem füvezőkre is hat "az autók füstje, a dohányzás, vagy a szar életmód és étrend" és a füvezőkre is hat ugyanez. Ha mégis van nagy különbség, akkor az gyanús.
  9. victorvacendak
   victorvacendak
   Oké, tegyük fel. Én az életképes spermiumszámról írtam, az általad idézett kutatás meg a motilitást vizsgálja, nem ugyanaz, tehát mindekttőnek lehet igaza. De sajnos ami a kanadai kutatást illeti, tizenpár évvel ezelőtt kutatták már ugyanezt az USÁ-ban, és pont ellenkezőjét tapasztalták... :-D
   Így vagy úgy, a nyugati világ lassú halálra van ítélve. A férfiak nem tudnak termékenyíteni, a nők meg mire rászánják magukat, hogy teherbe kéne esni, már rég nem tudnak fertilis petesejtet produkálni. Ezzel szemben az elmaradott országokban akár 10-et is összehoznak minden családban...
   vazonosito és setni kedveli ezt.
  10. Sussi07
   Sussi07
   Ezt mégis hogy mérték/számolták szerinted? 1917-ben?


   Valószinü röhögögörcsöt kaptak a méhnyak elött, és nem birtak tovább úszni ;)
  11. Beka Holt
   Beka Holt
   Ha ez igaz akkor nem tudom, hogy hány gyereke lenne egy holland barátomnak. Damian most lesz 31 éves, 12 éves kora óta füvezik. Legújabb barátnője hamarosan világra hozza a legifjabb Damiant, aki az apuka 7. gyermeke, és valószínű hogy az utolsó is egyben. Hat kislány után végre kisfiú születik.
   Lehet, hogy ő egyike a kivételeknek?
   CasaLoma kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Férfi, vagy női postás jár hozzájuk? :)
  13. Beka Holt
   Beka Holt
   :rohog: Nem tudom, de esküszöm megkérdezem tőle holnap. :D
   CasaLoma kedveli ezt.
  14. victorvacendak
   victorvacendak
   Szerinted 1917-ben nem volt még mikroszkóp? Ma is így vizsgálják...

Megosztás