Játsz-gondolkozz-válaszolj

elke témája a 'Pszichológia' fórumban , 2011 Február 12.

 1. Claire 959

  Claire 959 Állandó Tag Silver tag

  Oriana írta:

  Kérdésem: Megváltoznál valaki kedvéért

  Régebben úgy gondoltam, hogy érdemes megváltozni valaki kedvéért, és próbáltam is. Ideig-óráig ment is, de aztán teher lett. Tehát nem érdemes. Előbb utóbb észreveszi a másik is, hogy ez csak álarc, és csak szenvedés lesz a vége. Lehet hosszú idő után összecsiszolódni, de ahhoz az alapnak erősnek kell lenni.
   
  MneKata kedveli ezt.
 2. hannah22

  hannah22 Állandó Tag

  Figyelemre való, ébresztő órás játéka az életnek, minden területen ....
  Amikor "elgondoljuk" magunknak, hogy milyen okosak vagyunk, akkor jön egy még okosabb ...
  Amikor "elgondoljuk " magunknak, hogy milyen ügyesek vagyunk, akkor jön egy még ügyesebb ...
  Amikor "elgondoljuk" magunknak, hogy milyen szépek/erősek/csinosak/kreatívak/előzékenyek/empatikusak/szeretetteljesek/jók,..., ..... , akkor jön egy még ........ bb
  és ez működik a negatív előjeles fogalmakkal is ....
  Mi ebből a tanulság?
  Kinek az,ami, a mi....:dr_31:
   
  veritatem és evapatocs kedveli ezt.
 3. evapatocs

  evapatocs Állandó Tag

  :)
   
 4. vatainé enikő

  vatainé enikő Állandó Tag

  A barát az aki feltétel nélkül elfogad a rossz és jó tulajdonságaim ellenére és akit én is el tudok fogadni hasonló képpen! Legfőképp meghallgat, nemszükséges mindig a segítentség. Nekem a nagymamám volt a legjobb barátom.
   
 5. vatainé enikő

  vatainé enikő Állandó Tag

  Az egészségemért és azért mert a családom is az. Ennél nagyobb kincs nics. Lehetsz miliomos, zseni bármi, ha betegen, fogyatékkal kell élned. Sokszor gondolkodtam azon, hogy az ember egyszer él és akkor sem adatik meg mindenkinek, hogy egészségesen élje le az életét.
   
 6. Vadméz

  Vadméz Állandó Tag

  Mit jelent neked a barát? Kit tartasz barátodnak?

  Nekem barát az, aki elfogad olyannak, amilyen vagyok; aki azért szeret, ami vagyok; aki nem feltétlenül azt adja, amit kérek tőle, hanem ami a legfőbb szempont szerint jó. De úgy adja, és akkor, amikor az nekem jó - és igen, van, amikor csak meghallgat, és tanúja az örömömnek-fájdalmamnak...Szóval valami ilyesmi.
   
 7. Vadméz

  Vadméz Állandó Tag

  Mennyire tartod fontosnak,hogy önmagad elfogadd annak és olyannak amilyen vagy?

  Ez az első és legfontosabb dolog. Más kérdés, hogy mindig képes vagyok-e reálisan látni magamat, vagy egy helyzetet, amiben fontos lenne, hogy teljesen el tudjam fogadni magamat. (Ez kicsit furcsának tűnhet, hiszen az lenne az alap, hogy mindig elfogadjam magam.) De igen, úgy érzem, hogy egyre inkább el tudom magam fogadni annak, aki vagyok.
   
 8. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Mi az a dolog az életedben, amit még nem tettél meg, de úgy érzed, hogy meg kell tenned vagy véghez kell vinned?
   
 9. khaty21

  khaty21 Állandó Tag

  Én , ha lehetne a legjobban Írországban élnék .Gyönyörű tájak, végtelen szabadságérzést sugall nekem.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 10. khaty21

  khaty21 Állandó Tag

  Nem lehet megnézni a filmet, pedig szívesen megnéztem volna.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 11. khaty21

  khaty21 Állandó Tag

  Én hiszek a szerelem első látásra való érzésben.Pont 45 éve élek ugyanazzal az emberrel, aki amikor először meglátott már" tudta" , hogy én vagyok a végzete.Nagyon fiatalok voltunk.Bennem csak később ébredt fel az érzés, hogy "valahol már találkoztunk egy másik életben".És ma is így gondolom, érzem.Sok küzdelemmel , fájdalommal, de nagyon szép emlékkel teli az életünk.A "múltkor" nálunk néha 20 évet jelent.Ma pedig mivel mindketten betegek vagyunk, attól félünk a legjobban, hogy melyikünk marad itt, mert ennyi idő után már a másik tényleg a másik felünk.
   
  vatainé enikő és Jaszladany kedveli ezt.
 12. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Kedves Kathy21!

  Először is gratulálok a gyönyörű és hosszú házasságotokhoz. A félelmedet megértem, én 30 éve élek boldog házasságban a férjemmel, és bár nem vagyunk betegek, bennem is felmerül néha ugyanaz a félelem, mint benned. De bízom abban, hogy az Isten kegyelmes lesz, és minél több időt tölthetünk együtt. Ezt kívánom Nektek is.

  A film, amit említettem, és amit szeretnél megnézni a Rejtélyek kalandorai (vagy helyszínelői címen is futott) című sorozat "Két döntés" (The Greater Good) című epizódja. Egy ideig meg lehetett nézni online magyarul az egész sorozatot, de most egyelőre csak angolul találtam meg. Majd megkeresem, fent van-e újra valahol magyarul is. Ez a része csodálatos kis történet, érdemes megnézni. Amúgy az egész sorozat nagyon jó.  (Érdekes, hogy ennek az angol nyelvű verziónak a végén más a zene, mint annak, amit szinkronos verzióban mutattak be. Azon az Over the Rhine együttestől a Latter Days c. szám ment, nagyon szép volt, szebb, mint ezen a verzión. Állítólag ez a kanadai, az pedig az amerikai verzió.)
   
  Utoljára módosítva: 2015 Március 2
  phoenyx kedveli ezt.
 13. khaty21

  khaty21 Állandó Tag

  Szia jászladány!!!

  Sajnos nem tudok angolul, ha tudod tedd föl légyszíves magyarul a filmet.

   
 14. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Mi az a dolog az életedben, amit még nem tettél meg, de úgy érzed, hogy meg kell tenned vagy véghez kell vinned?
   
 15. GadMar

  GadMar Állandó Tag

  Még nem vagyok: orvos. Tiszára úgy érzem, hogy ez hiányzik az életemből, és ezt még meg kell tennem. Orvossá kéne váljak (tanulni), gyógyítani, és akkor teljes lenne az életem.
   

Megosztás