Jart-e ember a holdon?

Athos témája a 'Traccsoljunk!' fórumban , 2003 Január 27.

 1. Borostyánkő

  Borostyánkő Állandó Tag

  Bennem mindig felmerül a kérdés, hogy azóta miért nem mennek?
   
 2. moremese

  moremese Állandó Tag

  Vita eldöntése végett várjuk meg, amíg újra odamennek. Ha a lábnyom még akkor is ott lesz, akkor biztos hogy voltak már ott.
  Aki pedig nem ér rá megvárni, az stoppoljon le egy UFÓ-t és kérje meg őket, hogy vigyék oda.:D
   
 3. Zo10

  Zo10 Állandó Tag

  Jó ötlet! De retúr jegyet vegyen:D
   
 4. kovaxbela

  kovaxbela Állandó Tag

  Biztosan járt, mutatták a tévében.
   
 5. peter.mi

  peter.mi Állandó Tag

  Lassan lehetne ismét küldeni.
   
 6. palika100

  palika100 Állandó Tag

  Már több mint 40 év eltelt az állítólagos leszállás óta, és azóta semmi... .Tehát nem járt akkor sem.
   
 7. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Ez aztán logikus következtetés! Gratulálok! (Igaz az az akkor "állítólag" hatszor volt, de sebaj.)
  ...és a Föld lapos, a gyereket meg a gólya hozza. :p
   
  1958 kedveli ezt.
 8. palika100

  palika100 Állandó Tag

  Ez aztán logikus következtetés! Gratulálok! (Igaz az az akkor "állítólag" hatszor volt, de sebaj.)
  ...és a Föld lapos, a gyereket meg a gólya hozza. :razz:

  1969-től 3 év alatt hatszor voltak állítólag a Holdon. 1972 decemberében voltak utoljára. Azóta akárhogyis számolom eltelt több mint 40 év.
  Miért is nem járt azóta ember a Holdon? Ciki ott leszállni, mert annyira megismertük már a Holdat?
   
  kágyula kedveli ezt.
 9. cmjcmj

  cmjcmj Állandó Tag

  véleményem szerint jártak a Holdon.
   
 10. naivbalek

  naivbalek Állandó Tag

  Már az utolsó néhány holdra szállás sem érdekelte a közvéleményt.
  Ma is használják távolságmérésre a műszaki egyetemen azokat a tükröket amiket felvittek az űrhajósok.
  És voltak akik megfelelő távcsővel követték a holdra szállást.
  De ezekről már írtam. És még egyértelmű, logikus következetesekről.
  Valamint az sok száz ember aki részt vett a hold küldetésekben, mind miért hazudna?
   
  Efike és 1958 kedveli ezt.
 11. Zoli2013

  Zoli2013 Állandó Tag

  Nem vagyok benne biztos nem voltam ott.
   
 12. Matiasrex1978

  Matiasrex1978 Állandó Tag

  Igen, de haza vágyott....
   
 13. Efike

  Efike Állandó Tag

  Nem hiszem, hogy az űrkutatást a közvélemény befolyásolná. Az első, majd az azt követő holdraszállásoknak is katonapolitikai céljai voltak, nem a nagyérdemű megörvendeztetése. Nem is az az igazi kérdés, hogy volt-e holdraszállás vagy sem, hanem az, hogy az eltelt 40 év hatalmas technológiai fejlődése ellenére miért nem ismétlik meg, miért nem épült holdbázis, ami sokkal biztonságosabb lenne mint a Föld körül keringő űrállomás, ugródeszkát jelenthetne a Naprendszer többi elérhető bolygóinak kutatásához. Ami meglepő, hogy félredobták a "karnyujtásnyira" levő Holdat és a Marsot célozták meg, ahonnan a visszatérés biztosítása kizártnak tekinthető jelenlegi technológiánkkal.
   
  kágyula kedveli ezt.
 14. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Efike,
  gondolom most azért forszirozzák a Marsra való menetett , mert oda majd a Szegedi Boszorkányokat és hasonló egyedeket velem együtt ellehet majd küldeni retour jegy nélkül :D. De tényleg fura ám , hogy majd jó 40 évig semmi ilyen kutatást nem csináltak , vagyis erröl semmilyen hir nem szivárgott ki .
   
 15. Efike

  Efike Állandó Tag

  Szia kágyula,
  a ferdeszemű emberek viszont komolyan nekifeküdtek a Holdkutatásnak és erősen fontolgatják egy holdbázis létesítését is. Van egy orosz elmélet arról, hogy a Hold üreges, és valójában mesterségesen erre a pályára állított égitest. Való igaz, hogy a Hold majdnem körpályán kering és egyedülálló, hogy mindig csak az egyik oldalát mutatja felénk.
   
  kágyula kedveli ezt.
 16. kágyula

  kágyula Kitiltott (BANned)

  Szervusz Efike ,
  látod erre nem is gondoltam , mármint arra az orosz elméletre . Magam már találkoztam néha olyan személlyel ki hasonló dolgott hordott a nyakán , fejnek álcázva /némely reggel az enyém is hasonló/:rohog: A másik ,nejem is igy kábitott el , elösször mindig csak egyik oldalát mutatta nekem :rohog::rohog::rohog:Talán rokonságban vele ?!
   
  FLAMINGO kedveli ezt.
 17. Efike

  Efike Állandó Tag

  Most másolok, mert értelmét sem látom, hogy újrafogalmazzam, ami jó:
  "
  A Hold átlagos sűrűsége 3,34 g/cm3, mialatt a Földé 5, 5. Mit jelent ez? 1962-ben Dr. Gordon MacDonald NASA-tudós ezzel kapcsolatban megállapította :” Ha a holdi paraméterek kisebb értéket mutatnak ( a vártnál ), akkor ez a tény megköveteli, hogy a Hold belsejét inkább üregesnek, mint homogén szférának tekintsük.”

  A Nobel-díjas kémikus Dr. Harold Urey felvetette, hogy a Hold alacsony sűrűsége a kiterjedt belső területeinek szerkezete miatt van, melyek „egyszerűen üregek”.

  A MIT ( Massachusetts Institute of Technology ) professzor Dr. Sean C. Solomon azt írta : „A Lunar Orbiterrel végzett kísérletek jelentős mértékben tökéletesítették a tudásunkat a Hold gravitációs mezejével kapcsolatban… melyekből azt a megdöbbentő következtetést kell levonnunk, hogy a Hold valószínűleg üreges!\""

  "1969. november 20-án az Apolló-12 legénysége az emelkedési fázisban ledobta a holdmodult, mely visszazuhant a Holdra. A lezuhanás hatására ( ez kb. 65 km-re történt az Apolló-12 leszállási helyétől ) létrejött egy mesterséges holdrengés, mely meglepő tulajdonságot mutatott : a Hold több, mint egy óráig visszhangzott, mint egy harang! Ez a jelenség ismétlődött meg az Apolló-13mal is, ( szándékosan előidézve, hogy a harmadik leváló egysége hatással legyen a Holdra. ), mely még több meglepő eredményt hozott : a szeizmikus műszerek rögzítették, hogy a becsapódás visszhangja 3 óra 20 percig hallatszott mintegy 40 km mélységig. ami arra enged következtetni, hogy a Hold szokatlanul könnyű, üreges, azaz egyáltalán nincs magja!"

  "A mi Holdunk az egyetlen hold a Naprendszerünkben , melynek állandó, majdnem tökéletes keringési pályája van. Még furcsább, hogy a Hold tömegközéppontja mintegy 2 kilométerrel közelebb van a Földhöz, mint a geometriai középpontja ( ez a keringésben ingadozást okozhatna ), de ezt az anomáliát kiegyenlíti a Hold nem látható túlsó oldalán, a Földtől legtávolabb egy bizonyos kidudorodás. „Valami” tehát úgy helyezte pályára a Holdat, hogy tökéletesen precíz legyen a keringése a Föld körül!"

  Lelki szemeim előtt már látom, hogy nemsokára megérkeznek a segítők, akik tájékoztatnak bennünket, hogy a Holdat az ősmagyarok vontatták a helyére lipicai lovakkal, vagy ötlábú táltosokkal, esetleg ott van eltemetve Attila hun király.

  Én mindenesetre üres óráimban alkottam egy elméletet, amelyre még nem sikerült a neten találni. Newton mesterből indultam ki. Amikor megalkotta az egyetemes gravitációs elméletét, akkor megkérdezték tőle, hogy ha ez igaz, akkor a Hold miért nem zohan rá a földre. Newton kapásból azt válaszolta, hogy a Hold az zuhan a Földre, de a Föld mindig kicsúszik alóla. Hmmmm Itt valami sántít!
  Abból indultam ki, hogy ha a Hold gyorsabban keringene a Föld körü, akkor a centrifugális erő hatására valamely spirális pályán egyre jobban eltávolodna a Földtől és végül elzúgna a világűr homályába. Ha lassabban keringene, mint ahogy kering, akkor valamely spirális pályán egyre közelebb kerülne a Földhöz és szépen ráesne.
  De ugye ez már évmilliók óta nincs így!
  Következik ebből, hogy a Hold forgása közben keletkező centrifugális erő pontosan akkora mint a Föld tömegvonzása.

  Valójában egyik sem lehetséges, mert ez egy automata rendszer.

  Ha a Hold gyorsabban keringene és magasabb pályára kerülne, akkor a rádiusznövekedés miatt csökkenne a szögsebesség és ezzel a centrifugális erő is és a Föld tömegvonzása az eredeti pályára állítaná vissza. Ha a Hold lassabban keringene akkor alacsonyabb pályára állna, a kisebb rádiusz miatt megnőne a szögsebesség, ezzel a centrifugális erő és a Hold viszzaállna az eredeti pályára. Valójában pontosan ez történik, hiszen mind a Holdnak, mind a bolygóknak van egy “hullámzó” mozgása az általuk bejárt pályán. A központi tömeg és a gravitációs állandó szorzata limitálja a tömegek közötti távolság köbének és a szögsebesség négyzetének a szorzatát.

  grav.png

  Látható, az egyenletek rendezése után, hogy a Hold tömege (m2) egyáltalán nem befolyásolja a keringést, az a rendezés során kiesik.
   
  kágyula kedveli ezt.
 18. Kys Kaaroj

  Kys Kaaroj Állandó Tag

  A Hold állítólag egy ütközés során a Föld anyagából kirepült anyagból állt össze.
  A súlytalanságban keringő, saját gravitációja által összehúzott anyag biztos sokkal lazább, mint a Földé.
  Gyorsan kihűlt üvegszerű kőzet szivacs.
   
 19. Jazzter

  Jazzter Állandó Tag

  Elvileg járhatott ember a holdon. A technika rendelkezésre állt. Miért ne járt volna?
  A kérdés inkább az, hogy az emberen kívül más járt-e a holdon (persze nem a földről).
   
  pitti kedveli ezt.
 20. pitti

  pitti Állandó Tag

  A hangsuly az "allitolag" szon van......a tobb mint hang sebesseggel kirepult anyag pedig ahelyett, hogy szetoszlott volna a szelrozsa minden iranyaba a vegtelen vilagurben, fogta magat es inkabb osszeallt holdda.
  Karcsi, te meg hiszel a mesekben?
   

Megosztás