Jelenleti iv II.

gildy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!

A Thinkfun-nak van egy klassz, egyszerű ámde elég borsos árú játéka, a Math Dice (kisiskolásoknak a Junior Verzió)
http://logikai-jatekok.hu/jatekbolt/gyerekjatekok/math-dice-junior-thinkfun

Szerencsére a boltban, ahol én ezzel a játékkal találkoztam, véletlenül árultak önmagában is 12 oldalas dobókockát, így annak megvásárlásával meg 5 otthoni dobókockával már meg is volt a játék pár forintos beruházással. (De akár otthon papírból is lehet készíteni egy nagyobbacska dodekaédert, még venni sem muszáj)
Amikor kapta, még nem volt egészen 6 éves a lányom, de már nagyon ügyesen számolt vele, amit kidob a dodekaéderrel, azt a számot kell összekombinálnia az öt számból. Ez simán játszható egyedül is, nem kell versenyeznie senkivel. Az én lányom nagyon szereti, ha épp a kezébe akad, akkor biztos lejátszik 2-3 kört.

Ez nagyon jó, szeretném én is megköszönni!
 

gildy1

Állandó Tag
Állandó Tag
Szia!
Hollandul megtaláltam, és elkezdtem beírni a google fordítóba. Nem reménytelen, de van néhány (számomra) homályos szakasz benne. Erre jutottam, remélem használható, és kitapasztaljátok, hogyan is kell vele pontosan játszani. Elküldöm a barátnőmnek is, ő tud hollandul, ha van ideje, lefordítja neked.
A legnagyobb videomegosztón van egy kb. 20 másodperces bemutató a játékból, esetleg nézd meg azt is.
Üdv:
Yvy

Csatolás megtekintése 1014684Csatolás megtekintése 1014685Csatolás megtekintése 1014686

Willem Wiebel az ingatag létrája tetején ül, és megpróbálja átfesteni a mennyezetet egy új színnel. A teli festékes vödröt a lábfejére akasztja, így billeg a létrán. A vödör festék biztonságban van? Minden rendben lesz, de ez attól függ, Willem meg tudja-e tartani a vödröt, vagy pedig minden leesik, és kiborulnak a festékek? De nem kell megijedni, ez csak egy játék!

Selecta játékinfo
Ügyességi játék
2-4 játékosnak
5-88 éves korig
kb. 20 perc játékidő
Kézügyesség OOXOO Boldogság

Tartozékok
1 Willem Wiebel
1 platform (domború alsó rész)
1 létra két részből
4x3 üres festékes vödör
1 különleges kocka
1 játékleírás

A játék célja
Az első játékos, aki a saját színű festékes vödreit Willem Wiebel lábára tudja akasztani, az a győztes.

Előkészítés
A platformot a domború oldalával lefelé az asztalra tesszük. A két fél létrát egymásba csúsztatva a platform nyílásába helyezzük. A létrára ültetjük Willem Wiebelt. Willem most bizonytalanul ül az ingatag létrán. Minden játékos kap 3 azonos színű vödröt, és elhelyezi az emelvényen lévő megfelelő színű lyukakban. Eldöntjük, ki megy először. (Kisorsoljuk, ki kezdi a játékot.)

A játék menete
A soron következő játékos dob a kockával, és követi az utasításokat. A 2, 3 vagy 4 véletlenszerű számdobás esetén a játékos saját színű vödrével a dobásnak megfelelő számú lépcsőfokot halad a létrán felfelé, és felakasztja azt a létra fokára. Ha viszont a "Vödör plus”-t dobja, akkor egy vödrét közvetlenül Willem lábához lógathatja. Ha a "Vödör-min”-t dobja, akkor létra fokán levő saját színű vödrét - vagy akár Willem lábáról is - a platform azonos színű induló állásába vissza kell helyeznie. Ha nincs hely a létra fokán a vödrének (egy létrafokon mindkét oldalon csak egy vödör lóghat), a játékos a vödrét egyel magasabb helyre akaszthatja, ahol már van festék felfüggesztve, vagy a szélén egy saját színű festék van. (?)
Ha Willem egyik lábától legtávolabb lógó, soron következő vödör is közelebb van, mint ahányast a kockával dobunk (nincs már annyi üres létrafok a vödör felett), akkor egy másik vödrünkkel leléphetjük. (Vagy pedig a létra másik oldalán lefele kell lépni?) A létra legfelső foka, ahol Willem ül, nem számít. Azzal a vödörrel is így kell lépnünk, ami már Willem lába alatt lógott.
Ha egy játékos Willem alá akasztja a vödrét, ismét ő következik, és a vödröket ebben a körben vele. (?) A fennmaradó vödröket ismét a platform megfelelő színű lyukaira helyezzük és a többi játékos egy új kört kezd.

Figyelem!
Amikor William elveszti az egyensúlyát, és eldől, vegyük figyelembe, hogy finoman porzik. (?) William érvényes ahogy visszaesett a fennsík a vödrök érintkezésbe a talajjal - ami görbe nem lehet helyt adni festék több.

Jelzés
Előfordulhat, hogy a lógó vödröket egy vagy két kézzel előre el kell rendezni. Fontos: Willem kiadása után nem esnek át. (?)

A játék vége
A játék addig folytatódik, amíg csak egy játékos marad játékban, vagy egy játékos három vödre Willem lábán lóg. Ez a játékos a győztes.


Köszi az infót!!! :)
 
Oldal tetejére