Jo tudni Canadarol, Informacio utazasrol orszagunkrol

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
A legbiztosabb infot az apa tud adni aki valoszinu utana nezett a lehetosegeknek.
Magyar iskola nincs /kozepsilkola/csak lehet magyarbol kreditet szerezni. Az allami iskola es az egyhazi ingyenes. Persze a privat iskolak komoly penzbe kerulnek.
Altalaban a gyereket berakjak a leggyengebb osztalyba mig nem beszel angolul, ahol naponta hetenete felveszi az angolt olyan gyorsan hogy kovetni nem lehet.
Korszerint rakjak az osztalyokba a gyerekeket.
14 es 16 szabadon valasztott es a kotelezo kreditek szama ami szukseges.
 

Bonita68

Új tag
Köszi!

Mivel elváltunk, ezért én más infokra is kiváncsi vagyok. Tehát angolul folyik az oktatás? És ott is úgy van, mint nálunk, hogy érettségi után, mehet egyetemre? Valami honlapont nem tudnál ajánlani?
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
MInden iskolanak van weboldala.
Az egyetemhez ugyan olyan feltetelek kellenek mint amit most otthon bevezettek.
Tehat ha orvos akar lenni emeltszinten kell a biologiat matekot venni.
advence basic es general. ez a harom szint ahogy tud tanulni az eredmenyetol fugg a teszteket % -ban ertekelik.

A kotelezo tantargyak a matek angol history francia geografy art , science ha orvos akar lenni jo venni meg a kemiat fizikat is.HA mondod az iskolat hova akar menni akkor utana lehet nezni, de igy minden masodik blokban van egy iskola.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Táborhelyet vált az afganisztáni magyar alakulat


Októberben táborhelyet váltanak az Afganisztánban szolgáló magyar katonák, ugyanis bezárják azt a kanadai katonai bázist, ahol jelenleg állomásoznak - mondta a Magyar Honvédség vezérkari főnökének helyettese.
A tervek szerint egy török katonai táborba költöznek majd a magyar katonák október első felében - közölte Braun László újságírókkal. Mint mondta, ez a bázis ugyancsak Kabulban van, s egyúttal hangsúlyozta, hogy a táborhelyváltás nem jelent biztonsági kockázatot.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Titokzatos, gyilkos fertőzés Torontóban



Orvosszakértők folytatnak nyomozást egy titokzatos és végzetes kimenetelű fertőzés után, amely négy idős emberrel végzett Torontóban – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel az RSOE.

Négy idős ember halt meg egy torontói Idősek Otthonában, olyan betegségben, amely nagyon hasonlít a SARS által okozott betegség tüneteire. Jelenleg orvos szakértők folytatnak vizsgálatot egy olyan sorozatos megbetegedés ügyében, amely influenzaszerű tünetek produkál, és négy ember halálát okozta. - Az tudjuk, hogy nem influenza. Azt is tudjuk, feltehetőleg nem SARS, sőt abban is biztosak vagyunk, hogy ez nem madárinfluenza - mondta el Allison McGeer, a Mount Sinai kórház járványügyi szakértője. Az influenzaszerű, titokzatos járvány az elmúlt héten kezdődött a Toronto Seven Oaks Home Idősek Otthonában, megbetegítve 68 idős embert és a személyzet öt tagját. Az első bejelentések múlt hét kedd este érkeztek a megbetegedésekről, péntekre több betegnek súlyosbodott az állapota, majd szombaton négyen elhunytak a betegségben.

Barbara Yaffe, a Torontói Járványügyi Központ igazgatójának elmondása szerint az áldozatok közül ketten 90, egy 70 és egy 50 éves férfi volt. Az áldozatok közül hárman az idősek otthonában, a negyedik pedig a kórházban hunyt el. Egy ötödik beteg vasárnap hunyt el szívleállásban, de nála is feltételezik, hogy a titokzatos betegség okozta halálát. Dr. Yaffe szerint a nagyszámú megbetegedés egy zárt közösségben nem szokatlanok, de ez a helyzet aggodalomra ad okot.

Jelenleg 50 beteget ápolnak kórházban, de egyelőre nem rendeltek el karantént. Jelenleg a laboratóriumi vizsgálatokra várnak, remélve, hogy magyarázatot ad a halálos kimenetelű betegség forrására.
 
C

csocsike

Vendég
Amit a szalantai nekem kuldott, oda adtam az oregothonba. :evil: Ovatossagbol
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Kanada: újabb rejtélyes halálesetek


Újabb emberéleteket követelt Kanadában egy rejtélyes légzőszervi megbetegedés.

Ezzel az áldozatok száma tízre emelkedett egy Torontó melletti öregotthonban. A kór további 84 embert megfertőzött, köztük néhány ápolót és két látogatót is.

Negyven idős embert kórházba vittek. A laboratóriumi vizsgálatok egyelőre nem tudták kimutatni a vírus eredetét.
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
vanc.jpg
A legfrissebb felmérés szerint Vancouver a legjobb város, ahol élni lehet. Kérdéses, kik között készült a felmérés, ugyanis ha a listára tekintünk, aligha állíthatjuk, hogy elfogulatlan lenne Kanada és Ausztrália iránt...
2005.10.06 06:32 Fotók: SkyNews

Képekben – városok, ahol élni akarunk, és ahol nem

A 10 legjobb város:

Vancouver, Kanada
Melbourne, Ausztrália
Bécs, Ausztria
Genf, Svájc
Perth, Ausztrália
Adelaide, Ausztrália
Sydney, Ausztrália
Zürich, Svájc
Toronto, Kanada
Calgary, Kanada

A 10 város, ahol nem akarunk élni:

Teheran, Irán
Douala, Kamerun
Harare, Zimbabwe
Abidjan, Elefántcsontpart
Phnom Penh, Kambodzsa
Lagos, Nigéria
Karacsi, Pakisztán
Dhaka, Bangladesh
Algiers, Algéria
Port Moresby, Pápau Új-Guinea
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
[FONT=Tahoma, Arial, Helvetica]Tetoválószalon a börtönben [/FONT]Jó hír azoknak a kanadai fegyenceknek, akik tetováltatni szeretnék magukat: kormányuk még az ő különleges igényeikre is gondol, tetoválószalonok felállítását tervezik a börtönök falai között.

A tetoválószalon-programot nemrég mutatta be a kanadai kormány Ontario állam egyik börtönében, ahol a különleges kezdeményezést tesztelni fogják. A kormány nem azért szeretne tetoválószalonokat létrehozni, hogy minden luxust megadjon az elítélteknek. Céljuk mindössze az, hogy egy létező gyakorlatot biztonságosabbá tegyenek. A börtön lakói ugyanis gyakran tetováltatják magukat, titokban, és nem túl higiénikus módon.

A kormány szerint ez a gyakorlat nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a börtönökben 30 százalékkal magasabb a hepatitis B-vel és C-vel fertőzöttek aránya, mint a börtön falain kívül, míg a HIV-vel fertőzöttek aránya 10 százalékkal magasabb.


<TABLE cellSpacing=4 cellPadding=0 align=left border=0><TBODY><TR><TD class=artimage> </TD></TR><TR><TD class=artimdesc align=middle></TD></TR></TBODY></TABLE>Ráadásul ha a börtön szervezi a tetoválásokat, akkor a tetoválások tartalmát is az ellenőrzése alá tudja vonni: nem engedélyeznek valamilyen bandához kötődő, illetve rasszista tetoválásokat. A jó magaviseletű fegyencek 4,25 dollárért, azaz kevesebb mint 1000 forintért csináltathatnak maguknak tetkót.

hirstart.hu
 
C

csocsike

Vendég
Az nagyon olcso. egy egyszeru lepke tetko semi extra akkora mint egy gyufasdoboz 200$ korul van :rolleyes: Ez valami kacsa lessz.
 
Oldal tetejére