Két honfitársunk keltette a magyarság rossz hírét Bécsben

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 3.

Melitta - 2017 Október 3, 15:54
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Két honfitársunk keltette a magyarság rossz hírét Bécsben - az osztrák rendőrök hihetetlen dolgot tette.

  Ez a nem semmi: az osztrák rendőröknek sikerült rábeszélniük magyar tolvajokat, hogy adjanak vissza egy lopott bőröndöt. Az eddigi adatok alapján úgy tűnik, két magyar odakint komoly értékű szállodai lopásokra szakosodott...  A bőröndben ékszerek mellett életmentő gyógyszerek is voltak - jelentette be kedden a bécsi rendőrség.


  Egy idősebb svéd házaspár bőröndjét Bécsben, az egyik belvárosi szállodába való bejelentkezés közben lopták el még pénteken, a poggyászban mintegy 1000 euró értékű (valamivel több, mint 320ezer forint) ékszer mellett életmentő gyógyszerek is voltak a pár szívbeteg nőtagja számára.


  A tettesnek sikerült megszöknie a zsákmánnyal, ám a helyszínre érkező rendőrség nem sokkal később őrizetbe vett a hotelben egy másik tolvajt, egy 48 éves magyar férfit, akiről gyanították, hogy a svéd turisták bőröndjét ellopó tolvaj cinkosa.


  Kihallgatás közben az elkapott szállodai szarka eleinte minden tagadott, de a rendőröknek végül egy tolmács közreműködésével sikerült meggyőzniük őt a bőrönd tartalmának fontosságáról, és arról, hogy felhívja bűntársát. A másik tolvaj, egy 44 éves, ugyancsak magyar férfi nem sokkal később be is állított a belvárosi rendőrőrsre a lopott bőrönddel, benne az ékszerrel és a gyógyszerekkel.


  A "becsületes" tolvajokat feljelentették a lopásokért, de szabadlábon védekezhetnek.

  (MTI)

  6sNktkqTURBXy82MTdkOWFkMGYxNzlmNmQ3OTkyZjI2MmNjNTBhMGUyZi5qcGVnkpUDAFbNCWnNBUuTBc0DFM0BvA.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 3.

  1. Ernoe
   Ernoe
   -
   Ha megnézted volna a videot ahol a tüntetést szervezök beszélnek akkor világos lenne neked is: a nök nem akarnak senkitöl, kendöbe bujtatva, vagy attol megfosztva lenni. Az ö dolguk, hogy hogy öltözködnek.
   -
   Teljesen nevetséges, hogy egy tanárnöröl leveszik a fejkendöt de ha takaritani megy vagy a konyhára, laborba... akkor a fejükre huznak egyet. :)
   -
   En ismerem ezt a helyzetet, nekünk sem lehetett hoszu hajt hordani a legkülönbözöbb megokolás miatt, aztán kivivtuk az önálloságot és nem halt bele a társadalom, hogy ma minden féle frizura van.
   -
   En még nem halottam, hogy egy fejkendös nö kényszeritette, vagy rábeszélte volna a kolleganöjét, hogy márpedig holnaptol kendöbe gyere. En néha majdnem sirva fakadok ha fiatal, szép lányok egy függöny-karikát hordanak az orrukban mind a malacok, a nyelvükön egy gyönygyszem mindha kagylok lennének... mégse probálom idomitani öket.
   -
   Sok ember ugy televan tatoo-val, hogy a böre nem tud lélegezni, hát istenem, ha akarja elmagyarázom miért nem jo ez ha nem kiváncsi rá akkor feszitse magát keresztre, mindenkinek a saját példaképe. :)
   -
   -
   Nekem az az érzésem, hogy nem tudod miröl beszélsz mert nem itt élsz. Hidd el, hogy ebben a társadalomban az emberek a legkülönbözöbb modon öltözködnek, a differencia nagyobb mind egy egyszerü kendö, mégsem protestálsz, csak most, hogy felhecceltek.
   -
   En is elöitéletekkel vagyok a kendö ellen ha kényszerböl hordja valaki de nem sipákolok ha az autok visszapillantotükrén rozsafüzérek lognak, a kereszt ugy himbálodzik, hogy a kanyarba kiverheti a soför szemét.
   -
   Ha egy picit körülnéznél, a keletröl jött nök egy elenyészö része hord csak kendöt, sokan pedig csak azért hordanak mert nem akarnak neked engedelmeskedni. Ismétlem, mi is ugy voltunk a hosszu hajjal.
   -
   Nézzd meg milyen hülyén nézett ki a Szörényi Levente a lányos hajával, a biologiai ismertetöjelét eltakaro napszemüveggel. Az Iriszt láthatod még burkán keresztül is, mig a Heino szemüvege mögött akárki is lehet.
   -
   Eröszakkal, felesleges törvénnyel nem jutsz elöre. Ha belenne tiltva a dohányzás hát én lennék az elsö aki rágyujtana. De mondom a problematika komplikáltabb mind azt egy állampolgár amelyik "ethnikailag homogen" társadalomban él felfoghatná. :)
   -
   -
   Mi az, hogy alkalmazkodni? Arrol van szo, hogy privilegiumokat szeretnél. Azt szeretnéd, hogy megszünjön az egyenjoguság, hogy megjátszhassad a "nagy fehér embert". Hát nem, az emberi jogok álltalános érvényüek.
   -
   Nézzd meg, az Oktoberfestre dirndl-be jönnek a nök, az afrikaiak még továbbfeljesztik ezt és sajátos szines anyagbol varratnak maguknak ilyet. Köstlich. :)
  2. setni
   setni
   Mivel ezt is a nagy fehér ember hozta akkor ugyan úgy kétségbe lehet vonni mármint azt hogy általános érvényűek....oppá...
  3. tornando
   tornando
   Most hahotára fakad itt mindenki.
   Miféle kijelölt utat miféle nép?
   setni kedveli ezt.
  4. tornando
   tornando
   Nagyon le kell választani a munkahelyi öltözködést előíró kis báró munkahelyeket.Szerintem már az is jogtalan bizonyos ponton túl.
   Az ország magasabb rendű törvénye ellen ne léphessen fel egy munkahely.
   A tűsarkú meg öltöny modern viseletet nem érdemes odakeverni ahol vallási eredetű viselet van.
   Ha ilyen módon támadják hátba a népi vagy vallási viseletet.
   Ezzel diszkriminálva és hátrányba hozva egy nép-csoportot.
   Ott kormány szinten kell leállítani a cégeket.
   Én megértem ha egy cég formaruhát követel.
   De azt nem ha valamit tilt.
   Vitát generálhat például egy olyan tiltás is:szemérmetlen ruházatban ne jelenjen meg.
   Mi a szemérmetlen vagy illetlen?
   Férfiaknál egy ügyfél-szolgálatnál a rövidnadrág, a félmeztelen szerű trikó?
   Igen de az iskolaköpeny zártsága a női divat ellenes dolgok ismét áttörik a panaszgátat.
   Pedig a kinn a seggem kinn, a csöcsöm is szemérmetlen.

   Jobb ezt az öltözködési előírást nem erőltetni munkahelyen.
   Miféle okon tiltanak és mit?
   illetlen/illendő?
   Ezt az érvelést nehéz elfogadni
   Mondok példát a jogod mit nem látni:

   Ízléstelen újgazdag szomszédod baromi csúnya házat épít
   Te látod hányingert kapsz a lila és tükrös házától.
   Elképzelhetetlen azon a címen tiltatni: Jogod van nem látni
   Utoljára módosítva: 2017 Október 5
   setni kedveli ezt.
  5. kein
   kein
   érdekes az eszmefutattásod ... Szerintem viszont egy cégnek igenis joga van belső szabályokat hozni, akinek nem tetszik nem kötelező ott dolgozni.
   A vendégeimnek illik betartani a házigazda követelményeit ... például meg se kérdem, hogy rágyújthatok -e ha tudom, hogy a vendéglátóim nem dohányoznak.
   Egy bevándorló pedig alkalmazkodjon a befogadó ország szokásaihoz, nehogy már a bevándorló, pláne egy illegális bevándorló mondja meg, hogy mihez van joga a befogadónak. Megáll az ész mikor az illegális bevándorlók tüntenek Bécs, Berlin vagy Róma utcáin és követelőznek .... követelik a jogaikat.
   Utoljára módosítva: 2017 Október 6
  6. medvegy
   medvegy
   Kedves Ernoe, többször is átnéztem, amit írtál remélem, sikerült végül kibogoznom a logikai hurkokat.

   Valóban az ő dolguk, éppúgy, mint bárki más, természetesen ők is szabadon tesznek, amit szeretnének eladdig, míg az megfelel a környezetüknek és az állami törvényeknek. Itt munkahelyekről volt szó, nem arról, hogy sehol nem viselhetik. Viseljék kedvükre - ott, ahol az megengedett.

   Hát nem. Tudod, miért húznak egy szakácsnőre kendőt? Hogy ne legyen haj a levesben. A laboráns ne gyulladjon fel, az optikus ne szennyezze amin dolgozik és így tovább. Emiatt bizony kendőt vagy fejfedőt kell viselniük - ám nem amiatt, mert az ő vallásuk szerint nekik épp úgy tetszik. A kétféle dolog még köszönőviszonyban sincs egymással.

   Tényleg nem akarok már kötekedni, de a nők bizony rábeszélik ám egymást néha szinte bármire - csak épp nem vallási okokból.

   A vallási előírások betartása vagy be nem tartása nem összemérhető a forróvérű ifjoncok lűzadásával. (Nekem egyébként még ma is igen hosszú a hajam...) Egyszerűen más kultúközegből származnak. Ott úgy szokás. Itt nem így - és nem is akaródzik, hogy így legyen. Tudom, ez nem igazán tetsző gondolat, de az itt élőknek is megvan a maguk szokásrendje. Nem kényszerítik rá az idejövőket, hogy ugyan olyanok legyenek, de ahhoz bizony, hogy van joguk, hogy a legextrémebb dolgokat egyszerűen ne tolerálják, ha nem akarják. A kendő ebből a szempontból külsőség. Ám ide tartozik például a nőverés, erőszak, nyilvános rendbontás, mások tulajdonának tiszteletben tartása és a többi - ami nekünk természetes, az újonan jövőknek gyakran nem annyira. Ilyen alapon akkor ezt az eltérést is alanyi jogon szabadon hagyni kellene? Te sem gondolnád komolyan.

   Itt privilégiuma nem annak van, aki eleve úgy él, ahogy eddig is. Megkülönböztetett kiváltsága (ld privilégium) annak lenne, aki idejött és a saját szokásait kívánja bármi és bárki ellenében érvényesíteni. Nem itt játsszák meg a "nagy fehér embert", hanem az idejövők játsszák meg a "nagy barnás embert". És teszik is, mert alájuk tuszkolják a lovat a hozzád hasonlóak. Nem emberi jogokról van itt szó, hanem vallási jogokról. Ez is óriási csúsztatás volt, Ernoe. És még az sem sérül, mert hát valljon, imámozzon, kendőzzön meg minden. Ám tegye azt ott, ahol azt megteheti - vagyis bárhol, csak épp a munkahelyen kívül. És ehhez köze nincs az általános emberi jogoknak, csak hát az olyan szépen hangzik.
   cdurmol, sidavoq, setni és 1 másik tag kedveli ezt.
  7. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Miért ? Apuka hol van, amikor nevelni (netán saját példával), játszani és foglalkozni kell ?
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Hozzá beszélj, ne róla !
   Nem tiszted minősíteni sem őt, sem mást....hm?
  9. pitti
   pitti
   Azt akarnad, hogy az apuka szoptassa a csecsemot mert az egynjogusag? :o
   B.Péter, cdurmol, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  10. setni
   setni
   A nő saját testéből eteti az utódját a férfi meg ahol tud segít.
   ladybug7spots és udvarfy kedveli ezt.
  11. tornando
   tornando
   Nem joga van a cégek öltözködési túlzásait előírni, hanem hatalma
   Ez nagy különbség!!
   Éppen ezért van szükség náluk magasabb rendű törvénnyel szabályozni korlátozni a cégeket.Ne lépjék át az ésszerűség határait.
   Nincs joga beleszólni magánéleti kérdésekbe sem
   Ugyanott lennénk mint a rákosi idők erkölcsi és öltözködési szabályozásakor
   Az én eszmefuttatásom nem a migrációra volt kihegyezve.
   Nem is volt értelme válaszodban odakeverni
   setni kedveli ezt.
  12. CasaLoma
   CasaLoma
   Gratulálok az osztrák rendőröknek! A sikeren felbuzdulva talán tehetnének már végre valamit a a Westbahnhof és Miedling között, az év minden napján 24 órás szolgálatot teljesítő tolvajok-rablók ellen is!
   Ernoe, cdurmol és udvarfy kedveli ezt.
  13. udvarfy
   udvarfy
   Tornando , ne essél már át a ló másik oldalára ! Igen is joga van egy munkaadónak elöirni a dolgozója munkaidöben való ruházkodását ! Mert sem egy sebész orvos vagy mütös , de egy hentes vagy szakács sem dolgozhat az utcai ruhájában !! Aztán egy szállodába se pálma ingbe -rövid nadrágba fogadjon Bécsben a portás ezt tegye meg Hawai szigetén . A munkaidö kérlek nem magán élet ! Ha Ö ezt ugy gondolja akkor lépjen ki a cégtöl , mindenkinek jogában áll máshol dolgozni , ha a körülmények nemtetszenek neki .
  14. medvegy
   medvegy
   Általában épp ott, ahol Anyuka - sőt gyakran még ottabban.
   setni, B.Péter, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  15. Ernoe
   Ernoe
   Kedves medvegy, köszönöm, hogy vetted a fáradságot és megprobáltál megérteni, ennek ellenére sokszor félreértesz.
   -
   Természetes, hogy egy konyhán, laborban... és sok más munkahelyen az öltözködési elöirások logikusak mert a körülmények megkövetelik de megbocsájs itt nem arrol van szo, hogy egy nö burkában akar autot vezetni és nem látja az utat a szemellenzö miatt.
   -
   Tudomásom szerint a Koránban egyáltalán nincs elöirva milyen ruhát vegyenek fel a nök, a miniszoknyának nállunk is sokáig kellett küzdenie mig akceptálva lett. A Tora ha nem tévedek megtiltja a gyapju és len keverékéböl készült ruhát ugy mind az öszvért, mégsincs törvény ellenük.
   -
   Neked is gyorsan kicsuszik a szádon, hogy "megengedett". Mind a ketten tudjuk, hogy sokan kényszerböl öltözködnek konzervativan mert a szüleik, férjük, környezetük kényszeriti öket. Azzal is egyetértek, hogy sokszor a mamák, az egyik nö nem engedi a másikat, hogy a bájait mutogassa, szerintem ezt kell elitélni, ez ellen kell küzdeni.
   -
   Ugyanakkor tudom, hogy ezekhez az erökhöz nagyon nehéz hozzáférni, nemrég még keresztény családokon sem tudott a társadalom segiteni, az egyház szerint a nö kötelessége volt odatartani az alsofelét ha a férfi kanos lett, a feleségverés zárt ajtok mögött büntetlenül zajlott le, privát dolog volt. A gyerekverésröl nem is beszélve, az egyházi iskoákban is az volt a téma a gyerekek között: "Melyik atya adja a legnagyobb pofont?"
   -
   Egy könyvet igényelne az összes érvet felsorolni miért hordanak fejkendöt a nök vagy miért nem. Hogy kiragadjak egyet, ugy tünik mindha lennének akik jogot formálnak arra, hogy egy nö alakját bámulhassák, engem is az hökkent igazán ha nyáron egy télikabátot, hovihar ellen védö kendöt hordo növel találkozom az utcán, ugyanakkor ha gyönyörü fekete szemekkel, a fején egy lenge kendöt, testhezállo pulovert és jeanst hordo arab lány mosolyog rám a villamoson akkor az egy kellemes látvány.
   -
   Hidd el vannak akik koketálnak az öltözékükkel én már beszélgettem ilyen lányokkal. Ha egy Sicherheits-tü lett volna az orrukba már rég elforditottam volna a fejemet.
   -
   Nem vagyok naiv, tudom, hogy nem minden arab nö emancipált, de egy értelmetlen törvénnyel csak mégjobban indoktrináljuk öket.
   -
   Egy gyenge érv, hogy az otthon elnyomott lány azzal gyözi meg a családját, hogy "Baba az iskolába tilos a kendöt hordani!" Ne más eröszakra hivatkozzunk hanem a saját erönkre, ha nem akarunk kendöt hordani, támogatást ugyis kapunk az alkotmánybol.
   -
   Azt is illene tudni, hogy az itt élö emberek muszlem kulturkörböl kevésbé vallásosak mind a keresztények, felmérések szerint alig 20% aki egy moscheet látogat. Koncentráljunk inkább a fanatikusokra, azokat kell megfékezni nem az álldozatokat.
   -
   Amit sokan integrálodás cimszo alatt itt elakarnak adni az nem más mind elnyomás, szeretnék ha lennének elöjogaik ezt láttuk nemrég amerikában.
   -
   Nézzd meg menyit "magyarkodunk" itt egy Canadahun oldalon, senki sem várja el töllunk, hogy feladjuk magunkat és olyanok legyünk mind akik elöttünk éltek Kanadában vagy ott ahol én vagyok. A "magyarkodunkat" idézöjelbe tettem mert nem nationalizmusra gondolok, hanem sajátosságokra, értékekre amik minden individuumban megtalálhatok.
   -
   A "be-illeszkedés" nem azt jelenti, hogy ne hozzunk életet az uj környezetünkbe, ne adjuk valamit ahoz ami itt van, hanem azt, hogy összefogjuk és elörevigyük ezt a társadalmat, kulturát amibe belecseppentünk.
   -
   A törökbors, kávéfogyasztás, gözfürdök nem tették tönkre a magyar kulturát. ;)
   Utoljára módosítva: 2017 Október 6
   tornando, medvegy és Melitta kedveli ezt.
  16. kein
   kein
   elméletileg ez így is van ... a valóvilágban már az állásinterjú alkalmával feltérképezik a magánéletedet és e szerint is szelektálnak. A kiválasztás folyamatában szerepe van az egészségi állapotnak, családi állapotnak, a tervezett gyermekvállalásnak... van ahol direkt rákérdeznek terhes-e a jelentkező.
   setni, B.Péter és udvarfy kedveli ezt.
  17. Ernoe
   Ernoe
   Talán emlitettem már, hogy nemrég oroszul beszélö zsebmetszök álldozata lettem Bécsben egy elökelö étteremben. A tragédia, hogy az étterem nem volt tele és mindez a családom jelenlétében, miközben szorgalmassan fényképeztek engem a handyjükkel. A képen a tolvaj pár is rajta van csak a pénz fuccs. :)
  18. kein
   kein
   Szereted idealizálni a helyzetet.
   Ha ez lenne a valóság azzal semmi probléma nem lenne ... de a valóság hogy a két kultúra nem fér meg egymás mellett egyik el kell pusztítsa a másikat. Nézd meg micsoda feszültségek vannak ahol ezek a kultúrák össze vannk zárva, nézd meg hogyan gyilkoják egymást és évszázadok óta.
   Említed a török hatást ... csak gondolj bele mi lenne ha ez a befolyás nem csupán 150 évig tart?
   setni, cdurmol és sidavoq kedveli ezt.
  19. cdurmol
   cdurmol
   A rendőrségi feljelentésnél a kép bizonyára sokat segít.
   setni kedveli ezt.
  20. B.Péter
   B.Péter
   a fentebb említettek nem török hatások , a fürdőépítés Magyarországon Luxemburgi Vilmos és Corvin Mátyás alatt virágzott (leghíresebb talán ebből a mai napig meglévő Rác Fürdő) , csak ugye ezeket a a törökök sé[email protected]ák. Levétári adatok szerint maximum 75 fürdőt létesítettek a törökök és mintegy 150-200 fürdőhelyet romboltak le . Az első magyar gőzfürdő pedig 1840-ben nyitották orosz mintára, nem törökre.
   Az első feljegyzett kávészállítás 1579 -ben szállítja egy zsidó kereskedő Budára , ekkor viszont Budának szinte nincs magyar lakosa , mivel magyarok ebbe az időbe nem léphetek be a városkapun.
   Az első kávéház jelegű vendéglátó egységet pedig 1727-ben nyitották Budán 41 évvel a város viaszfoglalása után . A kávé általános elterjedése viszont csak a 18-század végétől és a 19 század elejétől kezdődik hazánkba , nem a török , hanem a velencei mintára épülnek ki a kávézók és kávézási szokások.
   A paprika nem a törökökkel éri el hazánkat , hanem portugál és velencei kalmárok hozzák be , egyébként a bors kiváltására használták, aminek a kereskedelmét a törökök elvágják, a bors termő területek meghódításával, általános elterjedését pedig annak köszönheti, hogy könnyen termeszthető az éghajlatunkon.

Megosztás