Kósa elmagyarázta, miért kell az adófizetőknek Kisvárdára luxus-teniszakadémia

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 6.

Melitta - 2019 Január 6, 16:50
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Angol nyelvű, bentlakásos, jacuzzival és bárral felszerelt, 3 milliárd forintba kerülő teniszakadémiát építenek Kisvárdára. Kósa szerint azért, hogy „a kisvárdai polgárok egy része, akinek van pénze”, klubéletet élhessen.

  Kisvárda közelében, Szabolcsveresmarton egy angol nyelvű, bentlakásos teniszakadémia épül kollégiummal, főépülettel, egy center- és további 11 teniszpályával, és egy klubépülettel, melyet a sportiskolától elzártan, a halastó partján építenek fel. Az akadémián sem tornacsarnok, sem konditerem nem lesz, a terveken csupán egy „sportfolyosó” szerepel, ami legszélesebb pontján is csak 5,5, de a legtöbb helyen alig 3 méter.

  A beruházást Seszták Miklóshoz köthető cégek nyerték el, az eredetileg tervezett ár kétszereséért. Az építtető Kárpát-medencei Teniszakadémia NKft-t. alapító Alkossunk Várost alapítvány Seszták köréhez kapcsolható, és már eddig is több nagy üzletet valósított meg Kisvárdán, tavaly pedig 2,2 milliárd forint támogatást kapott részben a fejlesztési minisztériumtól a környék fejlesztésére.

  A kivitelező a Kermi-Szolg. Kft. alig egy évvel ezelőtt alakult, és a nyilvános adatok szerint három főt foglalkoztat. Tavalyi forgalma alig 1,8 millió forint volt, 2018-ban viszont már nagyjából nettó 620 millió forintnyi közbeszerzést nyert el egyedül, illetve konzorciumban pályázva. A sikeres beszerzések nagy része az Alkossunk Várost alapítványhoz, kisvárdai állami intézményekhez és a Seszták jobbkezeként ismert Balogh Sándorhoz köthetők.

  A beruházás a parlament november 13-i ülésén is felmerült a sporttörvény módosításának tárgyalása során, és Szilágyi György jobbikos képviselő felszólalásában megjegyezte meg, hogy a bruttó 3 milliárd forintból, melyet a beruházásra költenek, a teljes magyar vidéki teniszéletet fel lehetett volna virágoztatni – írta az Mfor.

  Kósa Lajos válaszában elárulta, hogy a teniszakadémia mintája a Santa Monica Club. "Annak az a lényege, hogy olyan sportegyesületet működtetnek Santa Monicában, ahol az olimpiai bajnokokkal az egyébként pénzes polgárok együtt edzenek, mert nekik ez a presztízs, ahhoz viszont építenek jacuzzit is...ha egyébként a kisvárdai polgárok egy része, akinek van pénze, ettől gondolja azt, hogy akkor őneki ez egy klubélet, egy társadalmi közösségi élet és a versenyzőkkel együtt van, akkor azt gondolom, ezt meg kell tenni."

  HVG
  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Január 6.

  1. setni
   setni
   Nem kell ezt szégyelni hisz úgyis csak az számít mennyid van.
   tornando kedveli ezt.
  2. Beka Holt
   Beka Holt
   És tessék mondani hány olimpiai bajnok teniszezőnk van? Vagy legalább Grand Slam győztesünk akikkel villoghatnak majd egy közösen készült fényképen?
   Eszükbe sincs hogy visszafogják magukat a rongyrázásban!
   evelyn13, CasaLoma, udvarfy és 1 másik tag kedveli ezt.
  3. CasaLoma
   CasaLoma
   Fociakadémia is több van, mint ahány világbajnok valaha is született és születni fog abban az országban, akkor hol itt a gond?
   Beka Holt kedveli ezt.
  4. Beka Holt
   Beka Holt
   Itt: ha egyébként a kisvárdai polgárok egy része, akinek van pénze, ettől gondolja azt, hogy akkor őneki ez egy klubélet, egy társadalmi közösségi élet és a versenyzőkkel együtt van, akkor azt gondolom, ezt meg kell tenni.
   prominor és CasaLoma kedveli ezt.
  5. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Még mindig, még mindig szórják a mi pénzünket...
   :mad:
   evelyn13 kedveli ezt.
  6. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Ne tessék aggódni a felhozatal miatt. Legfeljebb áthozzák a lovakat a lóusztató wellnes thermálból...:))))
   Tavaly vagy azelőtt olvastunk itt, mint kisvárdai beruházást:rolleyes:
  7. prominor
   prominor
   Az úri huncutságok igenis járnak a nép egyszerű gyermekeinek is... Amit nem sikerült maradéktalanul a kommunistáknak megvalósítani azt Orbán Viktor sikeresen megtette. Létrejött a munkás paraszt hatalom. Gázszerelők, elektroműszerészek, parasztok(őket nem nevesíteném inkább) vezetik szép országunkat, ahol az ép testben, ép lélek eszméjével öntik pénzt a sportba, a Felvidékre is, Erdélybe is, a Délvidékre szintén... az agyakat is tisztára mossák.. de azt azért nem értem miért kell a Lakiteleki Népfőiskolának 4,5 miliárdért termál fürdő... Ugye Lezsák és Lezsákné (egy általános iskolai tanár és egy gyógyszertári asszisztens) ezek szerint simán leverte a CEU-t amelyik még fizetett volna is, hogy itt maradjon.. Lakitelek pedig az elmúlt években már jó pár milliárdot elnyelt.. De hát a tisztaság fél egészség..
   Csak az nem tiszta, miért nem az egészségügyre, az oktatásra, a valódi iskolákra kellene-e inkább ezt a rengeteg pénzt elkölteni .. belföldön..
  8. mechi
  9. Leximexi
  10. Melitta
   Melitta
   Meg jo sokaig kell Orbant tartani a hatalomba, mert jovore 70 ev a nyugdij korhatar a kovetkezobe 75 es a valasztasokra kitalalja 80 alatt nincs nyugdij.Ehhez tapsolnak a fidesznyikok.
   A rabszolgatorveny 400 tulora penz meg a holdba kifizetik ,majd osszekapcsolja az uj elkepzelesevel a nyugdij kiegesziteskent utalvanyokkal fogja lerendezni. Ugy mint a magan nyugdijpenztart.
   Utoljára módosítva: 2019 Január 7
  11. pi20000101
   pi20000101
   Kósa elmagyarázta, miért kell az adófizetőknek Kisvárdára luxus-teniszakadémia

   A magyarázkodás (magyarázat, indok) olyan, mint a p...si, mindenkinek van :)
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  12. pi20000101
   pi20000101
   Kisvárda és környéke "gazdag" környék, azt átlagjövedelem kb. nettó 70-120 e ft/hó. (max. 250-400 euró/hó)...
   Szabolcsból származom... ismerős a megye.
   Georgina Bojana és setni kedveli ezt.
  13. prominor
   prominor
   Na ne már. Én idáig azt hittem azért kellett a tenisz akadémia, mert emberek ezrei jártak fel teniszezni minden héten a Feketevonattal Budapestre, s a MÁVot akarták tehermentesiteni.. Na meg azt a tarthatatlan állapotot megszüntetni, ha a lovak az úszásban elfáradnak lazitásul tudjanak egy kicsit teniszezni is... Vagy félreértettem valamit?
  14. tomjenzsolti
   tomjenzsolti
   És tessék mondani Lajos hogy a malacok jól esznek-e és azt is hogy sikerült-e jó parkolókat kialakítani a BMW-k részére közel a malacokhoz? Na meg még azt, hogy várja-e még a Mama a százmilliókat a milliárdos örökösnőtől?
   tornando és Georgina Bojana kedveli ezt.
  15. CharlesWalker
   CharlesWalker
   Georgina Bojana kedveli ezt.
  16. krabat1
   krabat1
   Szerintem nem ízléses a swingerbulikhoz a helyet közpénzből megoldani, de végül is a takarítás szempontjából érthető.
  17. tornando
   tornando
   Se nem demokrácia se nem királyság
   Hanem parlamentarizmust kirakatként használó tekintélyelvűségre építő diktátum
  18. tornando
   tornando
   Már külön szótár kell miért nem nevezted szexbuliknak?
  19. tornando
   tornando
   Na most rövid közérthető és humoros volt

Megosztás