Könyvkiadás

Melitta témája a 'Irodalom' fórumban , 2007 Október 13.

 1. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Néhányat feltettem.

  Sok mindennek kell utána nézni, ha nem találok kiadót... Jobb lenne, ha találnék olyat, amelyik nem lehetetlen feltételeket ad meg. Mert a kiadó saját online felületén x példány nagyjából az.
  Online az ember nagyobb könyvterjesztők oldalain keres, de nem fogja az összes kiadót végig bogarászni, legfeljebb, ha beleszeret egy sorozatba, megnézi a kiadónál, mikor jön ki a folytatással.
  És lássuk be, digitális kor ide, digitális kor oda, nem mindenki annyira internetmán, mint én, azok még ott se nézik, csak boltban...

  Mivel könyves ismerős javaslata alapján minden művemet alaposan átdolgozom, mostanában csak egy új született + egy mini novella pályázatra, de ha utolérem magam, lehet újra írni :)

  Azért vicces, hogy a második könyvem, amit eredetileg el se akartam kezdeni, voltaképpen háromrészesre sikerült... Dupla kossza van az átlaghoz képest, de a fejezetekkel pont három részre szabható, külön is értelmesek...
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 2. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Az biztos, hogy a legjobb, ha találsz kiadót, aki kiadja és terjeszti a könyvedet, neked pedig szépen fizet némi jogdíjat (nagy pénzre sajnos ne számíts). Akkor viszont marad a kilincselés. Nem lehetetlen kiadót találni, hisz ők is ebből élnek. Sajnos a külföldi gagyiban valamiért jobban bíznak, de azért akad olyan is, aki magyar szerzőtől ad ki (idegen írói név alatt). Ezekre általában könyvesboltokban lehet rábukkanni, kikeresni az ilyen könyvekből a kiadó nevét, és felhívni.

  Hogy mostanság az olvasók hol keresik maguknak az olvasnivalót, azt már nem igazán tudom. Az biztos, hogy pénz nélkül nagyon nehéz eladni a könyvet (bármit), mindent promotálni kell, ami sokba kerül. Ezért ha csak lehet, én a helyedben kerülném a magánkiadást. Több ismerősöm is van, akik magánkiadásban jelentettek meg könyvet, jó könyveket, de mind rajtuk maradt. Egyénileg magánúton szinte lehetetlen terjeszteni, pedig ők is végigpróbálták az összes általad is említett lehetőséget, én is próbáltam nekik segíteni, nagykereskedéseket, nagyterjesztőket is megkerestünk, de nem sikerült. Az újságárus, kis könyvkereskedés se működött, nagyon ritkán találtunk olyat, aki kitette, de úgy se sikerült eladni egy darabot se. Hát biztos van olyan szerző, akinek megy a terjesztés, de én személyesen olyat nem ismerek. Kudarcosat viszont sokat. Szóval inkább a kiadókeresést javaslom.

  Az nem baj, ha sok részes a történeted. Az olvasó szereti a folytatásokat. Ha megszeret egy sztorit, szeretné tovább olvasni.
   
  Vegetable kedveli ezt.
 3. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  No igen, gondoltam, hogy nem én vagyok a világon az első író, akinek több az írási, mint a kereskedői érzéke :) Pont ezért tartom utolsó mentsvárnak a magánkiadást.

  Én feltettem több embernek a "hol veszed?" kérdést. Azt ugye tudom, hogy én hol. Olyat, hogy könyvkiadó oldalát nézi, csak egy mondta, és egy adott sorozatot figyel ő is. A többség még mindig könyvesboltot, újságost, nagy bolt könyvrészlegét emleget. Online pedig a nagy könyvterjesztő hálózatokat említették. Én is ezeken a helyeken szoktam keresgélni. A kor vagy az életmód csak abban tért el, hogy melyik helyre mennek gyakrabban.

  Nem ebből akarok meggazdagodni - bár nem rossz az -, csak szeretném, ha sokan olvasnák, amit írok. Ha angolul írnék, szerintem inkább forgatókönyveket írnék, mert filmként látom magam előtt, amit írok.

  Érdekes, amit a végén írtál. A hosszra vonatkozót. Elsőre, egy lendületből annyit írtam, amit nevezzünk első kötetnek. Aki olvasta a felhőn, kérni kezdte a folytatást. A barátnőm élőben rágta a fülem. Mikor meguntam, írtam egy itinert magamnak a folytatáshoz, majd leírtam. Szerintem készen is volt. Onnantól hallgathattam, hogy nem teheted ezt velünk, mi történt velük utána??? Akkor kitaláltam, mi történt utána. Ez a harmadik kötet.
  Mikor ezzel is végeztem, megint jött a ne má, mi lesz utána velük? Odaírtam a végére, ugyan Timi és Taylor sinen van, de ott van még Edina, Ena, és Brigi története is, ki tudja, talán még olvashatsz róluk. Azóta azzal rágnak, hogy mi történt velük. Én meg kaparom az arcom. Edina egy fiatal, felnőtt nő, párral, Ena egy kamaszkorból éppen kinövő hebrencs lány párral, Brigi pedig iskoláskor előtt álló kislány. Ha mindennel végeztem, és nincs új ötletem, megírom egy hatéves szemszögéből a pandákat meg a vidámparkot, esetleg a Yellowstone-t hátha megunják :D Ha pasiaggyal tudok írni, talán megy a kislány is :D
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 4. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Az amazon -on is lehet konyvet kiadni, es sokan ott teszik.
  Ha jo marketinget csinalsz ,ugy a legolcsobb megoldas, ha nem talalsz kiadot aki vallalja a koltsegeket.
   
  Jaszladany és Vegetable kedveli ezt.
 5. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Köszönöm az újabb jó ötletet. A magyar verzió, a vatera eszembe jutott, a nemzetközi verzió nem :)
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 6. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Sok magyar konyvet adtak ki.
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 7. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Látom, ötleted bőven van, és ez jó, drukkolok, hogy találj hozzá kiadót!
   
 8. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szia Melitta, hogy áll a Canadahun emlékkönyve?
   
 9. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  80% kesz de hasonlo problemaval allok szemben.
  Az erdeklodes viszont minimalis es ez elbizonytalanitott. Sajnos az anyagi reszet nem tudom bevallalni mert a havi szerverkoltseget is ki kell allandoan egesziteni es sajna csak rosszabb lett az anyagi helyzetem , es hiaba acsingozok a lotto nyeremenyre .........
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 10. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Húúúú! A lottónyeremény tényleg szuper lenne :)

  Milyen emlékkönyvről van szó?
   
 11. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Talán a legjobb lenne a befejezés után előbb a megrendeléseket begyűjteni, és ennek alapján kinyomtatni a kívánt mennyiséget egy digitális kiadóval. És akkor a nyomtatás árát a megrendelő fedezhetné. De ahhoz előbb még teljesen késznek kell lennie a könyvnek. Drukkolok neki.
  Nekem sajnos eddig semmi ötletem nem jött, amit írhatnék bele, (nem vagyok olyan termékeny, mint Vegatable :) ), de tűnődök rajta.
   
  Melitta kedveli ezt.
 12. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  15 eves a Canadahun fo profilja a kultura, minden aga kepviselve van. Sok iro kolto kezdte az elso lepeseket nalunk.
  A tagok irasaibol verseibol csorteibol mert a humor az kihagyhatatlan allitottuk ossze Frank Szofi es a tobbiekkel.
  http://canadahun.com/temak/ch-konyv-kiadasa-emlek-konyve.53759/
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 13. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Köszi a választ! Gyorsan elolvastam. Anno, mielőtt kicsit bedőlt az életünk, aránylag sokat irkáltam. Pláne könyvek, nyúl és kreatív témákban :) Akkoriban még az írás is az állattartásnál tartott :)
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 14. Dylan D. Tides

  Dylan D. Tides Állandó Tag

  Köszi ezt a fórumot, lassan kacérkodok egy komolyabb kötet gondolatával, érdekelnek a tapasztalatok!
   
  Vegetable és Jaszladany kedveli ezt.
 15. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Mit tervezel?
   
 16. Dylan D. Tides

  Dylan D. Tides Állandó Tag

  Egy olyan igazán tisztességes, igényes kis verseskötetet szeretnék végre kiadni...
   
  Jaszladany kedveli ezt.
 17. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Érdekesen hangzik. Hogy el tudjam képzelni, meg tudnád mondani, kire/mire hasonlít leginkább?
   
 18. Dylan D. Tides

  Dylan D. Tides Állandó Tag

  Inkább mutatom:
  http://dylandtides.blog.hu

  :)
   
 19. Vegetable

  Vegetable Állandó Tag

  Megnéztem. Nekem sajnos ez túl modern, inkább klasszikusokat szoktam olvasni :)
   
  Dylan D. Tides kedveli ezt.
 20. Jaszladany

  Jaszladany Állandó Tag

  Szerintem szuper, nekem nagyon tetszik! :cool:
  Méltó a névrokonodhoz, Dylan Thomashoz :). Drukkolok, hogy sikerüljön kiadni egy verseskötet! Neked is a digitális nyomdákat ajánlom ehhez!

  Az "Öcsivárás" különösen jó, gratulálok a verseidhez! :cool:
   
  Dylan D. Tides kedveli ezt.

Megosztás