Kötés-horgolás

amynna témája a 'Kreatív ötletek' fórumban , 2007 Október 6.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Macika

  Macika Állandó Tag

  Igazad volt. Nekem sem jött be csak úgy rá kattintva, de (copy / paste) másolás /beillesztés, úgy azonnal be indult. Itt van meg egyszer. Felmentem a Data- Hu ra és ki másoltam újból a címet hátha jobb lesz
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 2. WhiteMagic

  WhiteMagic Állandó Tag

  Igen, az előbb pont így próbáltam és sikerült. Köszi szépen!! :)
   
  potrohos és veronika69 kedveli ezt.
 3. Kriszta90

  Kriszta90 Állandó Tag

  Sziasztok!!
  Én egy egyszerű horgolt vállkendő mintát keresek,.lehetőleg magyar leírással.
  Ha van valakinek segítene???
  Üdv
   
 4. valcsi5

  valcsi5 Állandó Tag

  Egy pár darab kosár- tál minta a húsvétra készülőknek!

  Ezzel a mintával készültek a horgolt tojásaim és küldök egy pár lepke mintát is.
   
  maccc és bzsuzsa61 kedveli ezt.
 5. WhiteMagic

  WhiteMagic Állandó Tag

  Katicabogár

  Sziasztok!
  Nikoletto! Kerestél korábban katicabogarat. Ezt találtam. Ezen a honlapon még van sok más minta is. A honlap címe a fotón van rajta (kezimunkasuli). Remélem így fel lehet tenni (??)...

  Így készül a leírásuk szerint:
  Hasa:
  5 láncszemből gyűrűt kapcsolunk fekete fonallal. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (30). 3. sor: egyenletesen elosztva 15 pálcát szaporítunk (45). 4. sor: minden pálcába 1 pálca. 5. sor: egyenletesen elosztva 23 pálcát szaporítunk (68). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: egyenletesen elosztva 34 pálcát szaporítunk (102). 8-9. sor: minden pálcába 1 pálca. 10. sor: egyenletesen elosztva 51 pálcát szaporítunk (153). 11-14. sor: minden pálcába 1 pálca. 15. sor: egyenletesen elosztva 77 pálcát szaporítunk (230). 16-19. sor: minden pálcába 1 pálca.
  Háta:
  5 láncszemből gyűrűt kapcsolunk piros fonallal. 1. sor: 10 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (20). 3. sor: egyenletesen elosztva 10 pálcát szaporítunk (30). 4. sor: egyenletesen elosztva 15 pálcát szaporítunk (45). 5. sor: egyenletesen elosztva 22 pálcát szaporítunk (67). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: egyenletesen elosztva 34 pálcát szaporítunk (101). 8-10. sor: minden pálcába 1 pálca. 11. sor: egyenletesen elosztva 51 pálcát szaporítunk (152). 12-13. sor: minden pálcába 1 pálca. 14. sor: egyenletesen elosztva 78 pálcát szaporítunk (230). 15. sor: minden pálcába 1 pálca.
  Lába:
  3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2-7. sor: minden pálcába 1 pálca. 6 db-ot készítünk.
  Feje:
  3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 7 pálcát horgolunk a gyűrűbe. Oda-vissza haladó sorokkal dolgozunk: 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (14). 3. sor: egyenletesen elosztva 7 pálcát szaporítunk (21). 4. sor: minden pálcába 1 pálca. 5. sor: egyenletesen elosztva 11 pálcát szaporítunk (32). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: 25 pálcát horgolunk a félkör aljára. 8. sor: megfordulunk, és mind a 25 pálcába 1-1 pálcát horgolunk. 9. sor: 58 pálcát horgolunk a félkör íves szélére. 10. sor: megfordulunk, és mind az 58 pálcába 1-1 pálcát horgolunk. Elkészítjük a párját is.
  Feje belseje:
  3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. Körben haladó sorokkal dolgozunk: 2. sor: minden pálcába 2 pálcát teszünk (30). 3. sor: egyenletesen elosztva 15 pálcát szaporítunk (45). 4. sor: minden pálcába 1 pálca. 5. sor: egyenletesen elosztva 22 pálcát szaporítunk (67). 6. sor: minden pálcába 1 pálca. 7. sor: egyenletesen elosztva 34 pálcát szaporítunk (101). 8. sor: minden pálcába 1 pálca.
  Elválasztó:
  90 db egyráhajtásos pálcából álló sort horgolunk.
  Pettyek:
  3 láncszemből gyűrűt kapcsolunk. 1. sor: 15 pálcát horgolunk a gyűrűbe. 2. sor: egyenletesen elosztva 7 pálcát szaporítunk (22). 3. sor: egyenletesen elosztva 11 pálcát szaporítunk (33). 4. sor: egyenletesen elosztva 16 pálcát szaporítunk (49). 7 db pettyet készítünk.
  Összeállítás:
  felvarrjuk az elválasztó sort a piros korong középvonalára. Felvarrjuk a pettyeket. A feje belsejének való kört félbehajtjuk, kitömjük, és színéről összehorgoljuk félkörré. Az egyik félkört, ami a feje külsejét adja, a fonákáról a hasához, a másikat pedig a hátához horgoljuk. Felvarrjuk a szemeket. A lábakat ráférceljük. Színt színére fordítva összehorgoljuk a hasát és a hátát, közé fogva a lábakat. A fejét nyitva hagyjuk, ezen a nyíláson keresztül tömjük ki a testét. Belehelyezzük a feje belsejét, majd a színéről összehorgoljuk.

  Üdv,
  WM
   
 6. Mami62

  Mami62 Állandó Tag

  Sziasztok, én babacipőcskét szeretnék horgolni, leírást keresek hozzá.
   
 7. Mami62

  Mami62 Állandó Tag

  A cipőcskéhez nézelődök leírás után, de nekem a melléklet letöltésekor azt írja, hogy nincs meg a 20 hsz-om. Tudnátok segíteni, hogy tudnám letölteni? Köszönöm!
   
 8. Vizimókus

  Vizimókus Állandó Tag

  Annyira irigylem azokat, akik tudnak szépeket horgolni, én csomószor próbáltam, de nem sikerült semmi szépet alkotnom.
   
 9. Boszy2

  Boszy2 Állandó Tag

  Szép napot Mindenkinek!

  Új tag vagyok itt a fórumon, egyenlőre még csak olvasni tudok (nincs meg a 20 hozzászólás), de ha már én is aktív tagja lehetek a közösségnek, akkor megpróbálok tényleg aktívan részt is venni az itteni beszélgetésben és tudás cserében.
   
 10. Boszy2

  Boszy2 Állandó Tag

  Ha tudok, szívesen segítek neked megtanulni horgolni.
  Kérdezz!
   
 11. Mami62

  Mami62 Állandó Tag

  Szia Vizimókus, én is kezdő vagyok, túl bonyolult darabokat még én sem készítettem. Ez aránylag jó minőségű videó a youtube-on: Ezt írd a keresőbe: Crochet Baby Ballet Slippers. Vagy ide kattintva látod a részeket:
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**

  A hölgy bár angolul beszél, de a munka meneteket igen jól kiemelve mutatja be. (Ha jól emlékszem, ennek a horgolt darabnak a bemuti videója 4 vagy 5 részben került fel.)
  Linket nem tudom, hogy látod-e, vagy csatolmányban fog megjelenni? Itt az ideje, hogy én is többet beszélgessek, hogy jobban belejöjjek, hogy itt mi-hogyan működik. Nagyon jó Tieket olvasgatni, köszönet a topic nyitónak a nagyszerű témáért!
   
 12. Zsuzso71

  Zsuzso71 Állandó Tag


  Sziasztok, én új vagyok itt, Írországban élek.:)
  Én is szeretnék kötni, méghozzá csipketerítőket, nagyon tetszenek. Ha valakinek lenne mintája, megköszönném, ha elküldené:
  ide
  Nem sokat tudok ide feljönni, ezért kérem e-mailben. Fogytaékos vagyok, és nem bírok gép előtt ülni sokat, és bogarászgatni, mailben egyszerűbb lenne. Köszönöm mindenkinek
  Üdv, és jó kötögetést/horgolást
  Zs
   
  heszperia kedveli ezt.
 13. Mami62

  Mami62 Állandó Tag

  Köszönöm szépen, nagyon szép! Megyek is, letöltömkiss
   
  Tasika1971 kedveli ezt.
 14. Flora2

  Flora2 Állandó Tag

  Köszi!!!!

  Ezt tegnap készítettem.
  [​IMG]
  Ezt nemrég.
  [​IMG]
   
  valcsi5 kedveli ezt.
 15. Vercsi1

  Vercsi1 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én is új vagyok, de nagyon sok segítséget lehet kapni az interneten. Tele van a világ jó, segítőkész, önzetlen emberekkel. Köszönet nekik. Talán egyszer én is tudok majd másoknak segíteni, mert annyira profi leszek. :D
   
 16. moncsika73

  moncsika73 Állandó Tag

  Ezek a kis csibesek milyen arik , es milyen egyszeru megcsinalni !!!kiss
   
 17. Lencitünci

  Lencitünci Állandó Tag

  nagyon ügyesek vagytok.
   
 18. Tubibaba

  Tubibaba Új tag

  csatlakozom az előttem szólóhoz, tényleg nagyon jók lettek!
   
 19. orchidea85

  orchidea85 Állandó Tag

  Nekem is vannak horgolt dolgaim: például karácsonyi angyalka, húsvétra kiskosárka tojással, sőt még egy kávés csészém is van tányérkával.
   
 20. borcsimama

  borcsimama Állandó Tag

  Szervusztok, hoztam egy tojástartó mintát, de lehet, hogy páran már ismeritek.
  moncsika73 aranyosak a csibék, feltennéd a mintáját???? köszönöm!
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás