Kötelező tárgy lesz a holokauszt története a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

A holokauszt és emlékezete című tárgy a PPKE valamennyi karán, minden hallgatónak kötelezően előfeltétele lesz a diploma megszerzésének.

Kötelező tárgyként tanulnak a holokausztról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) hallgatói szeptembertől – jelentette be Szuromi Szabolcs, az egyetem rektora kedden Budapesten.

Szuromi Szabolcs kiemelte: “a holokauszt és emlékezete” című tárgy a “bevezetés a katolikus hit rendszerébe” kurzus mellett, az alapozó közismereti tárgyak között kap helyet, és a PPKE valamennyi karán bármilyen képzésen tanulmányokat folytató hallgatóknak a diploma megszerzésének előfeltétele lesz.

Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete európai viszonylatban is egyedülállónak nevezte a PPKE kezdeményezését. Az oktatás jelentőségét hangsúlyozva arról beszélt, azt nem az egyetemen, nem a közoktatásban és nem is az óvodában kell elkezdeni, hanem már otthon. “A szülők jelentik a GPS-t gyermekeik számára” – mondta, hozzátéve, ha azonban ez az útmutatás hiányzik, az iskolában kell pótolni.

holkauszt.jpg
 
Üdvözlet Mindenkinek!
Messze kanyarodott az eszmecsere az eredeti témától. Én most "visszakanyaritanám". Tegnap jelent meg a magyarhírlap.hu-n egy Magyarországon élő magyar újságiró,Bayer Zsolt írása ebben a témában.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Kedves Zsibis
-
Miböl gondolod, hogy mi Magyarok nem vagyunk képesek a történelmünkböl tanulni, objektiven feldolgozni a sulyos csapást a 600.000 honfitársunk elvesztését amiben az apáink voltak a kiszolgáltatok, de legalábbis a tehetetlen nézök.
-
En ugy gondolom, hogy a te részvétlenséged az amiböl mi magyarok nem kérünk. ;)

Enroe kedves....

Már ott sántít, "mi magyarok". Miért próbálsz kilenc millió magyar nevében beszélni. Én sohasem az Ő, hanem a saját nevemben írtam amit írtam. És, bocs, könnyű a tenger túl oldaláról iszonyú pocsék helyesírással - mint orbán elvtárs - minden magyar nevében beszélni! Nem vagyok részvétlen, csak unom a mindennapos holokosztot! Kis hazámban ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolgok vannak, melyről inkább lehetne, és kellene szólni!
 
Olvasni, vagy értelmezni két különböző dolog! Amire Kyra hivatkozott, az egy államközi egyezmény, mely akkor lép életbe, ha izrael államból a zsidóknak menekülniük kell!

Tökmindegy, mert amire Kyra hivatkozott, szimplán nem létezik. Ilyen egyezmény nincs. Ez is egyike a hamis állításoknak. (Mondhatnám, hogy hazugság, de igyekszem disztingválni.)
 
Kedves Ernoe!

Mielőtt válaszolnék irományodra, leszögezem, nem vagyok náci, sőt kikérem magamnak ezt az aposztrofációt!
Gondolkodó ember vagyok, veled szemben. Gondolom, van otthon egy náci detektorod, így ismered fel őket!

1. Szóval szerinted a holokauszt egy kisajátítható történés, amit csak a zsidó nép szenvedéseiről szól. Akkor a cigány holokausztot tagadod?

2. Kicsit érdekes a feltevésed a palesztin nép eltartásával kapcsolatban, kérlek adatokkal illusztráld! Én csak az USA által a zsidóknak adott évi 3,5 milliárd / és ez csak egy kis töredék, nem említem a németeket - ingyen tengeralattjáró 150 millió €, stb. / $ támogatást emelném ki. Ezzel szemben a palesztinok pl. az USA-tól egy árva fityinget sem kapnak.

3. Örülök neki, hogy ismertél egy olyan embert, aki szerinted náci volt. Ha, náci volt akkor állampolgári jogon miért nem jelentetted fel? Érdekes, és igen okos ember vagy Te, hiszen rögtön mindenkiről, cselekedeteit nem ismerve ki tudod jelenteni, hogy náci. Gratulálok, segíts a nácik felkutatásában a zsidóknak! Talán kapsz érte 30 ezüstöt.

4. Mivel nem itt élsz, nem tudhatod, a kijelentéseim igazság tartalmát. Gyere ide, / azt nem írom, hogy haza, mert ez már nem a Te hazád! / és tapasztalj, majd az itt leszűrteket tedd közkincsé!

5. Én is örülnék annak, ha a magyar kultúrközpontok hasonló támogatásban részesülnének hazámban, mint a zsidó! sajnos ez csak vágyálom, hiszen a Parlamentünkben ülő képviselők 70%-a zsidó, és kettős állampolgár! Ha nem így lenne, akkor nem lett volna gond ezt nyilvánosságra hozni, és nem tagadnák!

6. Engedtessék meg nekem, hogy saját hazámban olyan más kultúrákat ismerjek meg, melyeket meg akarok ismerni, és ne legyen kötelező. 45 évig a szovjet kultúra volt hatalmon, eltűnt nálunk a süllyesztőbe! Pár év, és az általad istenítet zsidó kultúra is - reményeim szerint - oda kerül az őt megillető helyre, semmivel nem több, sem kevesebb mint a magyar!
Kedves Zsibis
-
Örülök neki, hogy elhatárolod magadat a naciktol, megvallom eddig nem ugy hangzott.
-
1. Hogy a zsidok melett cigányokat, homoszexuálisokat, testi fogyatékosokat vagy egyszerüen politikai ellenzéket is KZ-ba tettek arrol jomagam irtam a beszélgetés kezdetén.
-
Hogy probáljam veled megértetni, hogy a Mohácsi-vész az nem Waterloo?
-
A Holocauszt az a zsidok tragédiájárol szol, egy név-konventio (megállapodás) mind az, hogy téged Zsibisnek kell becézzelek. Ebben semmi különleges nincsen de ha a szavaknak egy beszélgetésben állandoan más jelentést adunk akkor bábeli nyelvzavar lesz, ezt történik itt már napok ota.
-
2. Igen az USA-ban élö amerikai-zsidok támogatják az Izraelben élök erre rászorulo csoprtját, ezek mélyen vallásos zsidok akik azt képzelik egy férfinak 30 éves koráig kell a Torát tanulmányoznia de ugyanakkor 7 gyereket a világrahoz. Mit tudsz csinálni? Szép, hogy van akinek megadatik, hogy ilyen hobbyt tud folytatni. Ezek nem állami pénzek, hangoztatom. Nézz utána.
-
3. A Palesztinok nehéz helyzetben vannak, ök nem hét hanem 14 gyereket hoznak a világra és akár 4 feleségük is lehet. De erröl már beszéltünk egy másik topikban. A probléma, az, hogy a szaporodás, a nök méhe a fegyver ha éppen nem robbantgatnak. Menyi embert bir ki az a pici ország, az egy ökologiai katasztrofa ami ott van.
-
Belegondoltál már mibe kerül Izraelnek, hogy valamenyire biztonságba tudjanak élni, ne keljen az iskolabusznál attol félni, hogy valaki felrobbantja magát. Melyik keresztény templomot kell kamerákkal, biztonsági örökkel védeni Europában? Az összes zsinagoga igy van vigyázva mégis történik ujra és ujra merényletek.
-
En elhiszem, hogy nem vagy náci ha ezeket nem tagadod. Fentebb még a Holocaustot is kétségbe vontad.
-
3. Nácinak lenni nem büntetendö cselekmény, amig nem éled ki a fantáziádat. Egyébbként is az az ember leüllte a büntetését, csak egy egyszerü "együttfuto" volt, a többszáz ezerrel. Inkább elbeszélgettem vele és, hogy a halála után nekem ajándékozta a könyveit (nem antikquarium) arra utal, hogy nem volt biztos a korábbi élete helyességében. Ez megerösit engem az álláspontomban.
-
4. Magyarország az én szülöhazám, azon nem változhat semmi. Változatlan a szivemen viselem az ott élö emberek sorsát. En ugy gondolom, hogy neked kéne ide jönni, ebba az országba ahonnan a Holocaust kiindult és részben lezajlott, az itteni források sokkal authentikusabbak mind amit neked két sör között a Magyargárdisták elmesélnek.
-
5. Neked fogalmad sincs menyi támogatást kapott és kapnak a magyar egyházközösségek nyugatrol privát emberektöl és önállo szervezetektöl. Kopogtas be egy egyházi gimnáziumba, ott jobb felszerelés volt mid sok föiskolán, mind nyugati pénzböl. (Az EU adta segitségekröl az NGO támogatásokrol nem is beszélek. Igaz erre a kormány akarja rátenni a kezét)
-
6. Az én szememben a zsido kultura a magyar kultura egy része és ez klassze. Fogalmad sincs mi minden amit teszel ebböl az örökségböl származik. Nem lehetsz te 62 éves ahogy mondod.
-

-
lemaradt. :)
 
Utoljára módosítva:
Gratulálok, szerencsés ember vagy. Én csak ügyvéd, orvos, bankos zsidó ismerőssel büszkélkedhetek.
Azt az újságkihordót, aki előtte vízóra leolvasó volt ki is felejtettem!! :D
Nem annyira szerencse, hanem adottság, hogy sok zsidó ismerősöm/barátom van és nem csak a kirakatot, a sokat szereplő embereket látom, hanem a mögöttük levő "egyszerű" embereket is.
 
Utoljára módosítva:
Enroe kedves....

Már ott sántít, "mi magyarok". Miért próbálsz kilenc millió magyar nevében beszélni. Én sohasem az Ő, hanem a saját nevemben írtam amit írtam. És, bocs, könnyű a tenger túl oldaláról iszonyú pocsék helyesírással - mint orbán elvtárs - minden magyar nevében beszélni! Nem vagyok részvétlen, csak unom a mindennapos holokosztot! Kis hazámban ennél sokkal, de sokkal fontosabb dolgok vannak, melyről inkább lehetne, és kellene szólni!
Miért próbálsz kilenc millió magyar nevében beszélni. .
-
Kedves Zsabis
-
Nahát ez egy kicsit sántit. Te még a "magyar vérröl" is informálva látszol. Ha ez nem önteltség.:(
-
És ezek után, még provokatív módon a holokausztról kell tanulnia a gyermekemnek? Nem szégyellitek magatokat? Egy csepp magyar vér sem maradt bennetek! Nézzetek tükörbe, és köpjetek!

Ha, valóban magyar azonosulású emberek lennének, akkor valószínűleg már felemelték volna a szavukat a mindennapi holokausztozás miatt. Ez, csak azoknak jó, akik ebből élnek. Mindennap piszkálni a befogadó nemzetet, ez nem magyar tulajdonság!
-
Bocsánat a merész gondolatért, én ugy gondoltam, hogy ez az ember, akár szeretjük akár nem, az egész ország nevében beszélt.
-
107567_orban_viktor_a_kozma_utcai_zsido_temetoben.jpg
 
2. Kicsit érdekes a feltevésed a palesztin nép eltartásával kapcsolatban, kérlek adatokkal illusztráld! Én csak az USA által a zsidóknak adott évi 3,5 milliárd / és ez csak egy kis töredék, nem említem a németeket - ingyen tengeralattjáró 150 millió €, stb. / $ támogatást emelném ki. Ezzel szemben a palesztinok pl. az USA-tól egy árva fityinget sem kapnak.
Megint csak szorítkozzunk a tényekre:

Az USA 414 millió dollárt küld a palesztinoknak
47 millió dolláros amerikai segély a gázaiaknak
400-millio-dollar-erteku-segelyt-juttat-a-palesztinoknak-az-egyesult-allamok/

És arról se feledkezzünk meg, hogy a gázaiak Izraeltől kapják az összes közművet, a ivóvíz, gáz, villany és üzemanyagellátást, stb.
Elég lenne elzárniuk a csapokat, és Gázának annyi.

6. Engedtessék meg nekem, hogy saját hazámban olyan más kultúrákat ismerjek meg, melyeket meg akarok ismerni, és ne legyen kötelező.

Nem olvastam semmit arról, hogy bárkinek kötelező lenne a Pázmányra járni, vagy a rabbiképzőbe.
 
A te igazad nyilvánvalóan nem működik, a Kádár rendszerből te magad hoztál fel példát, ami pont azt cáfolja, amit állítasz.

Nem cáfolta.
Te azt mondtad, ha nem beszélünk az antiszemitizmusról, akkor az magától el fog tűnni.
Erre hoztam fel példának, hogy Kádár alatt 40 évig senki sem beszélt az antiszemitizmusról, mivel nem is zsidózott senki. Ám abban a pillanatban, hogy "kitört" a demokrácia, honnan honnan nem, már ott is volt újra az antiszemitizmus. Ha neked lenne igazad, akkor 40 év után (amikoris senki nem beszélt az antiszemitizmusról) az antiszemitizmusnak örökre el kellett volna tűnnie. De nem tűnt el, sőt!

És nem azért jelent meg újra, mert újra beszélni kezdtünk róla, hanem akkor is azért kezdtünk róla beszélni, mert Csurkáék kiengedték a szellemet a palackból, és megint beindult a zsidózás.
 
5. Én is örülnék annak, ha a magyar kultúrközpontok hasonló támogatásban részesülnének hazámban, mint a zsidó!

Szerintem a kurucinfo helyett kattints inkább a Nemzeti Művelődési Intézet honlapjára, és böngészgess rajta, látni fogod, hogy mennyi magyar kulturális központot, eseményt, rendezvényt támogat ez az intézet, az állítólagos 70%-ban zsidó parlamenttel a háta mögött, hátha egy kicsit megnyugszol.

http://www.mmikl.hu/

A Nemzeti Kulturális Alapnál pedig magad is pályázhatsz különféle magyar kulturális projektek támogatására, szóval csak rajta!

http://www.nka.hu/
 
Ej-ej,kedves adminisztrátor! Hát hová lett a linkem? Csak nem ki tetszett törölni?! Hát mi volt a baj vele? Csak nem félsz tőle,hogy elolvassa más is? Mondjuk a "jászladány" válaszát meg otthagyjuk linkestől ahogy van?:)))
Elég sajátosan intézitek a dolgok "megvitatását"!:)))
Na, sok szerencsét hozzá!:)))
 
Kedves faterszki!

Ne sirasd Bayer Zsolt írását, amit beidéztél, az adminisztrátor Rád lehetett inkább tekintettel, ha törölte, mert Téged is csak blamál a blődségeivel.

Mindjárt ezzel a hazugsággal indít (többek között): "A holokauszt mint tantárgy, mint kötelező tantárgy, mint a diploma feltétele – természetesen erről van szó."

Természetesen nem erről van szó. Sehol sincs erről szó. Nem Magyarországon kötelező tantárgy, és nem a magyar közoktatásban feltétele a diplomának ez a tárgy. A Pázmány nem állami egyetem, és nehogy már Bayer Zsolt akarja meghatározni, milyen kurzust indíthat vagy milyet nem.
Miért nem hőbörög Bayer Zsolt azon, hogy pl. a Tan Kapuja Buddhista Egyetemen miért kötelező a szankszrit nyelv? Vagy a Mahájáná szútrák? Mi az, hogy ezek kötelezők ott, és a diploma feltételei?

Vagy ez a mondata:
"Ez egészen egyszerűen perverz. Hetven évvel a háború után, tizenéves gyerekek járulnak vadidegen öregek elé, és bocsánatot kérnek valamiért,"

A kurzus nem tizenéveseknek szól, lévén, hogy nem tizenévesek járnak egyetemre. Az, hogy Bayer Zsoltnak bűntudata van, nem csoda, de a kurzusnak nem a bűntudat keltése a célja (miért is?), hanem a tájékoztatás.

Én annak idején, középiskolás koromban olvastam Merle Mesterségem a halál c. könyvét, ebben találkoztam először a holokauszttal. Egy tanárom ajánlotta a könyvet, kihoztam a könyvtárból, és elolvastam. Az biztos, hogy egy életre be lettem oltva antiszemitizmus ellen.

A Pázmány éppen ilyen céllal indítja a kurzusát, és jól teszi. Bayer meg csúsztat, és hülyeségeket ír, mert nyal a jobbiknak, mint rendes szokása szerint.
 
Ezt a kommentet még régebben találtam a neten. A szerző ismeretlen:

"Kezdő gyűlölő (Kegyűl)

Én jó magyar állampolgár szeretnék lenni a továbbiakban is, és ha már pártunk és kormányunk irányt vett a zsidóellenesség útján, e politikával összhangban én is szeretnék gyűlölni.

Az utat egyre jelentősebb táblák jelzik: Vitéz nagybányai Horthy Miklós kormányzó őfőméltóságáról való egyre fokozottabb megemlékezések, ú. m. szoborállítások, emléktábla avatások és közterek elnevezése, /ismert, hogy önéletrajzában önmaga vallja be zsidóellenességét/, továbbá antiszemitizmusukról is nevezetes magyar írók, költők, pillanatnyilag egy egyházi személy egyre fokozottabb tisztelete.

Szeretném kérni igazi gyűlölők véleményét, tanácsát, hogyan válhatnék én is gyűlölővé.
Milyen jó származna nekem a gyűlölésből, mint pl. szellemi, fizikai, anyagi előny, netán szexuális megnyugvás, kielégülés, okosodás, felsőbbrendűségi érzés kialakulása, stb.?

Kit/kiket gyűlöljek? Pártunk és kormányunk a zsidóellenességet beléptette a régen tiltott kategóriából a tűrtbe, de inkább a támogatottba, tehát legjobb, ha zsidót gyűlölök.
Sajnos, nekem a gyűlölés megkezdéséhez észérvek, tények kellenek, olyanok, melyek csak a gyűlölet tárgyára vonatkoznak. Mivel másokat is rá szeretnék beszélni a zsidógyűlöletre, tőlem is csak ezeket fogadnák el.

Tehát, miért gyűlöljek zsidót?

Ez ügyben teljesen tanácstalan vagyok annak ellenére, hogy az eddig hallott főbb érveket, ezek igazság-tartalmát megpróbáltam kiértékelni, és vagy teljesen igazságmentesnek bizonyultak, vagy sok más emberre, nemzetre is igazak, de őket nem gyűlöljük.
Az egyik gyakori jelző a mocskos és büdös. Utcán járva, tömegközlekedési járműveken utazva sok ilyen emberrel találkozunk, látjuk (munka)ruházatukat, bőrüket és érezzük szagukat (pl. kocsma-, bagó-, izzadságszag). Teljesen valószínűtlen, hogy ők mind zsidók.
Teljes bizonyossággal zsidót még nem szagoltam, így nem tudom, büdösek-e.

Másik gyakori állítás, hogy bagóért akarják megvenni Magyarországot, aztán mindenhol ők lesznek, mi meg rabszolgaként dolgozhatunk nekik.
Sok ország van, amelyik e téren már bizonyított, mégsem gyűlöljük/gyűlölik őket. A volt gyarmattartó országok: Pl. Portugália, Spanyol-, Német-, Franciaország, Egyesült Királyság, stb.
Ők tényleg megvásároltak (vagy leigáztak) más országokat, országrészeket, kizsákmányolták őket.
Velünk ugyanezt tették régebben a törökök, nemrég az oroszok.
A volt gyarmatokon vagy egyáltalán nem, vagy nem olyan lelkesen gyűlölik a volt gyarmattartókat.
Mi egyáltalán nem gyűlöljük a törököket, de az oroszokat sem annyira szívből, mint a zsidókat.

Ők ugyan nem, de nyugati szomszédunk már jó sok földet fölvásárolt a Dunántúlon, egyik déli szomszédunknak pedig egészen a Balaton déli partjának vonaláig fáj a foga Magyarországra. Őket sem gyűlöljük annyira, mint a zsidókat. (V.ö. Bertolt Brecht: „Az antiszemitizmushoz nem kell zsidó”.) Ráadásul ez utóbbi helyen még verik is a magyarokat.
A zsidó kapzsi. Ez csak rájuk jellemző? Más vallásúak, nemzetiségűek között ez teljesen kizárt tulajdonság? Őket nem gyűlöljük?

A zsidókkal enyhén ellenszenvező egyik, jó átlagos intelligenciájú és műveltségű ismerőstől kérdeztem egy kijelentése kapcsán, miért kell a zsidót gyűlölni. Kb. 0 másodpercen belül válaszolt határozottan: „Mert okosabbak, mint mi”.

Ez lenne a gyűlölet fő oka?

Több, ilyen témára szakosodott honlap alapján következtethető, hogy a magyar szellemi, művészeti és tudományos életben lényegesen nagyobb a zsidónak nyilvánított, és országunk haladását előmozdító személyek aránya, mint azt a vallást nem említő statisztika indokolná a zsidó lakosság becsülhető részaránya szerint. (Így a vallási megoszlást csak találgatni lehetne).

Az afrikai négy fő törzsből (hausza, fuláni, yoruba, ibó) a helyiek közül sokan az ibókról mondják, hogy ők Afrika zsidói: Ugyanis ők viszik a legtöbb helyen az üzleti életet, ahol a leginkább kell az eszüket használniuk.

A mostanában egyre nagyobbra értékelt Horthy-korszakban numerus clausus-szal védték a rendszert attól, hogy túl sok zsidó kerüljön be az állami irányításba.
Tehát itt is az okosságukkal volt a gond?

Tehát még egyszer kérem a tisztelt vérbeli gyűlölőket, magyarázzák el érthető magyar nyelven, tűrhető helyesírással, miért jó az valakinek, ha gyűlöl, továbbá észérvekkel: Miért a zsidókat?.

Mi legyen a gyűlöléssel, ha egy jó ismerősről, barátról kiderül, hogy zsidó? Ettől kezdve gyűlölni kell?
Ha egy eddig gyűlölt zsidóról kiderül, hogy mégsem az? Hagyjuk abba a gyűlölését?

Jó lenne, ha az észérvekkel másokat is meg tudnék győzni, de csupán azt, hogy valaki okosabb nálam, nem fogom gyűlölni, hanem megpróbálok tanulni tőle."
 
Én annak idején, középiskolás koromban olvastam Merle Mesterségem a halál c. könyvét, ebben találkoztam először a holokauszttal. Egy tanárom ajánlotta a könyvet, kihoztam a könyvtárból, és elolvastam. Az biztos, hogy egy életre be lettem oltva antiszemitizmus ellen.
- én sereg után olvastam és elég meghatározóvá vált (már ami megmaradt bennem belőle). A "parancsra tettem" azóta gyakran nem elfogadható kifogás számomra
 
3. A Palesztinok nehéz helyzetben vannak, ök nem hét hanem 14 gyereket hoznak a világra és akár 4 feleségük is lehet. De erröl már beszéltünk egy másik topikban. A probléma, az, hogy a szaporodás, a nök méhe a fegyver ha éppen nem robbantgatnak. Menyi embert bir ki az a pici ország, az egy ökologiai katasztrofa ami ott van.

Ez a kitétel alkalmazható a magyarországi cigányságra is ? Vagy esetleg a most érkező "menekültekre is" ? Esetleg ebben az esetben már rasszizmus ? Valaki felvilágosodna... Bár tény és való nehéz védeni izrael palesztin politikáját egy kis rasszizmus nélkül. Kezdve azzal, hogy a melegalakítása is egy vicc. egy közel 2000 éve megszűnt állam restaulása egy olyan területen ahol ráadásul kisebbségben éltek és nem is kérnek belőlük. És nem is nagyon hiszem , hogy sor került volna rá , ha nincs a holokauszt és ezáltal az emberiség szimpátiája, az szomorú az egészben , hogy mikor az emberiség egy népcsoportot akart kárpótolni , akkor azt nem vette figyelembe, hogy ezt egy másik kárára teszi, és létrehozta a világ legnagyobb gettóját. Most izrael pedig kőkemény bűntudat politikát folytat , hogy lehetőleg a nyugati világ lakosságának ez ne tűnjön fel. S kb. semmi különbség nincs a nemzet szocializmus és a cionizmus között, mindegyik más kárára tudta elérni a célját .
 
Ez a kitétel alkalmazható a magyarországi cigányságra is ? Vagy esetleg a most érkező "menekültekre is" ? Esetleg ebben az esetben már rasszizmus ? Valaki felvilágosodna... Bár tény és való nehéz védeni izrael palesztin politikáját egy kis rasszizmus nélkül. Kezdve azzal, hogy a melegalakítása is egy vicc. egy közel 2000 éve megszűnt állam restaulása egy olyan területen ahol ráadásul kisebbségben éltek és nem is kérnek belőlük. És nem is nagyon hiszem , hogy sor került volna rá , ha nincs a holokauszt és ezáltal az emberiség szimpátiája, az szomorú az egészben , hogy mikor az emberiség egy népcsoportot akart kárpótolni , akkor azt nem vette figyelembe, hogy ezt egy másik kárára teszi, és létrehozta a világ legnagyobb gettóját. Most izrael pedig kőkemény bűntudat politikát folytat , hogy lehetőleg a nyugati világ lakosságának ez ne tűnjön fel. S kb. semmi különbség nincs a nemzet szocializmus és a cionizmus között, mindegyik más kárára tudta elérni a célját .
Kedves sirion01
-
A Magyar cigányságnak nincsenek területi követelései, lehet, hogy nekik több gyerekük van mind az átlagmagyarnak de ök teljesjogu állampolgárok. Továbbá nem robbantgatnak iskola-buszokat.
-
Nem tudom neked a komplikált helyzetet Izraelben két sorban leirni, nem is vagyok kompetens, én a Német átlagember véleményét képviselem.
-
Izraelben minden féle nemzet gyereke van, ott beszélnek, magyarul, németül, angolul, oroszul, románul, arabul, franciául... nemcsak héberül, vannak szökehaju, fehérbörü, sötétbörü... minden féle tipus. Izrael az egyetlen demokratikus ország közelkeleten.
-
Csodálom, hogy az Izraelt környezö országokrol nem irsz, Syriábol jön a legtöbb menekült. Már evek ota folyik itt a polgárháboru. A kormány bombázza a lakoságot.
-
aleppo-105~_v-modPremiumHalb.jpg

-
Egyptomba egyszerre 400 embert aksztanak fel, az IS-terroristák már nagyobb területet foglaltak el mind Nagybritánia... az arab országok területileg 600 szor nagyobbak mind az a pici ország Izrael amit a zsidok maguknak igényelnek érthetö okbol.
-
Németországban sok ember nagyobb területeket utazik naponta a munkahelyére mind Izrael széltében vagy hosszában.
-
Felveted Izraelnek, hogy a Palesztinok akarata ellen maradnak, ugyanakkor pofátlanul megprobálod a magyar-zsidokat kiutazásra kényszeriteni. Hova a büdös francba és milyen jogon? Zsidok már a bevándorlás idelyén éltek Mo.-területén mind szlávok is, pont ott ahol az elsö királyunkat koronáztuk.
-
Nem akarom az országot jobban széthasitani de a Szent Királynéink Gizella vagy a magyarkedvelö Sziszi, mind Németek voltak, nem csörgött bennük "Arpád vére".
-
Ez engem nem igazgat, igy van jol (az öseink ugysem tudták a laktoset feldolgozni) csak azért mondom, hogy ne gondold a magyarok albinok lennének egy és azon "vérrel".
-
Valoban tragikus, hogy majd 70 év ota még mindig nincs nyugalom a "Szent-földön" amire három vallás jogot formál.
-
Nemcsak zsido állam nem volt hanem Palesztin sem létezett Izrael alapitásakor és ebbe ludasak az évszázadokon keresztül tarto keresztes háboruk (a hadvezérek jogi utodja a Pápa még ma is kapaszkodik a tronjába). na és az ozmánok.
-
semmi különbség nincs a nemzet szocializmus és a cionizmus között, mindegyik más kárára tudta elérni a célját .
-
Ilyen kijelentéseket csak az tesz akinek fogalma sincs a nationálszocializmusrok, aki csak belevan szeretve a rohamsisakba. Epp idelye hogy egy privát egyetem is elkezd foglalkozni tudományosan a közelmultal végülis nekünk Magyaroknak ez egy orjási veszteséget jelentet.
 
Kedes Sirion01
Fogalmad nincs mi a cionizmus akkor ha te egyenloseg jelt teszel a nemzeti szocializmussal.
A tobbire meg nem is reagalok mert alapveto targyi ismereteid hianyoznak , valosaghoz meg csak nem is kozelitenek.;Izrael teruelte angol fenhatosag alatt allt es nem palesztin orszag volt.a palestinokat kitessekeltek az arab orszagok, Izrael megalakulasakor Ben Gurion es Golda Meir ketszer korbe jarta a vilagot penzt gyujtott hogy a beduinoktol megvasaroljak "arany arban"a foldet. Az uj allam haboruval kezdte az eletet megtamadtak. Az angolok se voltak a sz@rkeversbe kis Miskak, mert a letfontosagu objektumokat a megalakult zsido allam helyet a pelasztinonak adta at. A hatnapos haboru a Jom kipur haboru mind mind eltorolni akarta Izraelt, nem sikerult nekik es nem is fog. MAjdnem Damaszkuszig vertek oket, es a nagy turelutet amit elfoglaltak lassan visszaadtak a beke remenyeben.A mai politika, szinten arrol szol, hogy Izraelt raketakkal lovik es a legutobbi tuzszunetet is megszegtek, szoval hagyni kene hogy minden zsidot kinyirjanak? Joga van megvedeni az orszagot ha ilyen tamadas eri, es egy orszag se hagyna szo nelkul.
Erdemes elolasni az Exodus konyvet New Yorka adtak ki magyarul is megjelent, mert ott pontosan reszletesen leirva potolhatod a hianyzo ismereteidet Izrael megalakulasarol.
Izrael felajanlotta az allampolgarsagot a palesztinoknak, de el kell ismerni az orszagot es annak alkotmanyat.Sehol a vilagon nem adnak ugy allampolgarsagot, hogy allam elleni buncselekmenyeket kovetnek el robbantgatnak oldokolnek.
NAgyon sok tiszteseges palesztin , kereszteny es miden fele nemzetisegu ember el Izraelba, akik egyenlo jogokkal elvezik a demokracia adta lehetosegeket es a boldogulast.
 
- befogadó nemzet??? Apai ágon a tatárjárás után idetelepült olaszok, anyai ágon a kiirtott dunántúlra az 1800-as években érkezett németek (svábok) az őseim ... tekinthetem magam magyarnak vagy a magyarra csak mint "befogadó nemzetre" tekinthetek? Azok a zsidók akiket személyesen ismerek első sorban _magyarok_, akiknek zsidó a vallásuk amit többé-kevésbé be is tartanak
- egy csoportnak saját magát megvédeni az őket ért vádaktól azért nehéz, mert alapból senki sem hisz nekik. Hiszen úgyis csak a saját igazát védi, ezért biztosan hazudik, hogyan hihetnénk egyetlen szavát is?

Az a kérdés ki a magyar. A honfoglaláskor itt maradt lakosoknak is lett utódja. tatárjárásból is maradt utód ( a nők akkor is kelletek ) Sőt a törökök sem veteték meg és az általad irt betelepített népek és bevándorlok. Deportáltak, ezeknek mindnek lehettek lesz utódjai. Akkor ki is az igazi magyar vagy cigány meg zsidó?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen ! The Osmonds-Down by the lazy river-mp3
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
Horváth Csilla Judit wrote on Melitta's profile.
Kedves Melitta!
Szeretnék hozzáférést a Legális E-bookok fórumhoz!
Előre is köszönöm: Judit
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!

Statisztikák

Témák
38,148
Üzenet
4,806,992
Tagok
615,986
Legújabb tagunk
Psychiatriczex
Oldal tetejére