Küzdősportok

atlosz témája a 'Sport' fórumban , 2006 November 28.

 1. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Az én tapasztalatom, hogy kisgyerekek még sem fizikailag (csontozat még rohamosan fejlődik), sem szellemileg (figyelem) nem készek arra, hogy harcművészetet komolyan tanuljanak. 6 éves kortól legkorábban (a gyerek személyes adottságainak függvényében) lehet a küzdősportokat elkezdeni, akkor is inkább játékos formában a figyelemre és a fizikum fejlesztésére fókuszálva. Párhuzamos sportok űzése nagyon hasznos lehet: úszás, torna, olyasmi, ami az egész testet harmonikusan fejlszti. Tinédzserkorban aztán rá lehet állni a harcművészetekre teljes lendülettel.

  Remélem, ez segit.
   
 2. TH6777

  TH6777 Vendég


  Sztem minden szülő....megtalálhatja a gyerekének megfelelő sportot...testmozgást....a szülők akik ismerik gyermeküket...feltétlen tisztába vannak...,hogy gyermekük...milyen irányultságú..mennyi a mozgásigénye...mennyire koordináltak a mozgással kapcsolatos érzékei...min ez korának függvényében...a gyerekek minden korukban...az az máskorukban változtathatják...a mozgásukat...a testalkatuk sokban számit...álltalában a gyerköcöknél már elég kiskorukban kiderülnek...,hogy pl a labdázást és az azzal összefüzödő mozgásokat kedvelik...,vagy esetleg a viz szeretete...stb...
  Azt gondolom..,hogy minden szülőnek bizony....egy szinten el kell vonatkoztatni magát...amikor is gyermekét sportoltatni szándékozik... és nagyon fontosnak tartom...,hogy szigoruan.... csak a gyerek tulajdonságait..., tehetségét...., kedvét szabad nézni... és soha nem a saját akaratunkat érvényesiteni...sőt igenis a gyereknek is vannak döntés jogai...ezért ugyan hagydöntse el maga...mit is szeretne sportolni...,ha már érez annyi ambiciót magába..,hogy szervezet körülmények között...szakemberek segitsége mellett mozogjon...és tehesse mindezt még akkor is...,ha soha nem lesz világbajnok...élsportoló...!
  Azok a gyerekek...akik nem erőszaknak...és a szülők álltal választottat csinálhatják...jól fogják érezni magukat...ami elengedhetetlen a sportban is és annak mivelésében...kortól és nemtől független!
  A gyerekeknek...kicsiknek és nagyoknak minden tetszik... a foci.., a judo..., a futás...., az úszás..., a kosárlabda...,a lóvaglás...,a balett...stb...hagyni kell választani Őket...és ha a választásuk változó...annak oka van...amit Ők maguk éreznek...hát változtassanak....

  Csak néhány pl:

  babaúszás (nem úszásoktatás!): 3 hónapos kortól..., vízhez szoktatás:1-2 éves kortól...
  egyéb iránt úszás:
  4-5 éves kortól
  foci: 4-6 éves kortól...
  küzdősportok – 6-8 éves kortól
  futás, atlétika: 10-12 éves kortól
  balett –játékos előkészítő:(megfelelő pedagógiai háttérrel!): 3-4 éves kortól
  kosárlabda: 8-10 éves kortól
  búvárkodás: 12 éves kortól
  kajak-kenu: 6-10 éves kortól
  kerékpározás: 12 éves kortól

  No ezek a szakemberek álltaliak optimális esetben....

  Azt mondom ugy a gyerekeknek...,mint a korosabbaknak is...a sport...nélkülözhetetlen a szervezet egészséges fejlődéséhez...és az egészségünk szintentartásához...de nagyon fontos a gyerekek
  szocializációjának is...
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Erdős Attila Hollandiában meccsel
  2010. 10. 14. 03.41


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Kemény mérkőzés vár Erdős Attilára, a Re-Gym 63,5 kilogrammos versenyzője október 16-án, szombaton Emmenben a holland WFCA bajnokság „B” kategóriájában vív thai-box ütközetet a 28 éves tapasztalt fighter, Hoessian ellen.

  Erdős Attilának nem lesz idegen a németalföldi környezet, korábban többször megmérettette már magát a holland WFCA bajnokság „C” osztályának küzdelmein, de a Re-Gym holland testvércsapatának, a Kurosaki Gym-nek edzőtáboraiban is tesztelte már tudását.

  A Re-Gym tehetsége korábbi jó teljesítményének köszönhetően október 16-án már egy szinttel feljebb, a „B” kategóriában vívhat mérkőzést. Az 5x2 percre tervezett találkozón egy 28 éves tapasztalt holland harcos, Hoessian ellen kell majd bizonyítania Emmen városában. Tudvalévő, a holland bajnokság minden osztályát kőkemény verekedés, óriási iram jellemzi, a mérkőzések ritmusa jelentősen eltér a más európai találkozókon megszokottakétól. A „szakmai akklimatizáció” miatt Erdős Attila a meccse előtt – más Re-Gym-fighterek társaságában – egyhetes hollandiai edzőtáborban vesz részt, a Super Pro Gym edzőtermében igyekszik majd minél többet szpárringolni.
  - A győzelem szándékával utazom ki, szeretnék olyan teljesítményt nyújtani, hogy három-négy mérkőzés múlva reális eséllyel pályázhassak arra, hogy az „A” kategóriában léphessek szorítóba – mondta Erdős Attila. – Remélem, a harcos stílust kedvelő holland közönség elégedett lesz a hozzáállásommal, a küzdőszellememmel, s alkalmasnak talál arra, hogy idővel egy osztállyal feljebb meccselhessek. Először azonban a „B” kategóriában kell bizonyítanom. Igyekszem a technikámat és a fizikai állóképességemet is folyamatosan csiszolni, rajtam nem fog múlni, hogy előrébb jussak.
  Erdős ellenfelét a Re-Gym holland testvérklubja, a Kurosaki Gym trénere, Kees Viser jól ismeri, a mester szerint a holland fiú fizikálisan nagyon kemény, ám Attila technikailag előtte jár, ezért jó esélye van a győzelem megszerzésére. Érdekesség, hogy a hollandiai gálán is Kees Viser áll majd Erdős Attila szorítósarkában, a Re-Gym vezetőedzője, Rehák György október 18-án a Magyar Kick Box Szövetség K-1 válogatott szövetségi kapitányaként Azerbajdzsánba utazik a WAKO Európa-bajnokságra. Rehák mester szerint, ha Erdős Attila fejlődése töretlen marad, egy év múlva a holland „A” kategóriás szintre juthat. A tréner úgy véli, a cél elérhető, de nem lesz könnyű, hiszen a holland mezőnyben számtalan klasszis található. ​
   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Magyarország - Szlovákia összecsapás a hétvégén!
  2010. 10. 15. 03.10


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Tokaj ad otthont annak a küzdősport gálának, ahol Magyarország és Szlovákia sportolói küzdenek meg egymással október 16-án.


  K-1 , K-3, kick-box mérkőzések, és Karate, Jiu-Jitsu, Tai-qi, Judo és Kung-fu bemutatók színesítik a programot. Az este díszvendége Bárdosi Sándor lesz, de nem hiányoznak majd a küzdősport gálákról ismert nevek a ringből sem. Zathureczky Zsolt, aki nemrég 16-os nemzetközi MMA tornát nyert Sopronban, most a ring sarokban segédkezik majd csapattársának, Kántor Tamásnak. A Havanna becenévre hallgató Pitbull növendék, egy szlovák ellenféllel fog küzdeni K-1 szabályrendszerben. A tokaji kick-box világbajnok és K-1 magyar bajnok Éltető Daniella is ringbe lép, ő is szlovák ellenféllel néz majd farkasszemet.

  A gálán összesen nyolc amatőr, és nyolc profi mérkőzést láthatnak az érdeklődők. A rendezvény helyszíne Tokajban, a Tokaji Ferenc Gimnázium Sportcsarnoka lesz, a kezdés időpontja 15 óra.

  Párosítás:
  Nagy Zsolt vs. Lippai Péter (low kick)
  Fodor Dávid vs. Fekete Attila (K-3)
  Stadler Dániel vs. Szepesi Zoltán (K-1)
  Herczku Miklós vs. Szilágyi Áron (K-1)
  Koós Valter vs. Piskóti Richárd (K-1)
  Pető László vs. Csuka Dániel (K-1)
  Roma Dávid vs. Molnár Márk (K-1)
  Szabó György vs. Turai Zoltán (K-3)
  Szabó Ferenc vs. Mislai Károly (K-1)
  Horváth Botond vs. Németh Ádám (K-3)
  Szőke Ferenc vs. Balogh Szabolcs (K-1)
  Dubomir Urban vs. TBA (Kickbox full Contact)
  Éltető Daniella vs. Levicka Petra (Low-kick)
  Szolomájer László vs. Bóbis István (K-1)
  Kántor Tamás (Havanna) vs. Miroslav Gorik (K-1)
  Franko Peter vs. Sándor András (K-1)
  Gönczi Alex vs. Morvai Kevin (K-3)


  Cselgáncs GP: kilenc magyar Rotterdamban
  2010. 10. 15. 02.35


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Nyolc férfi és egy női cselgáncsozó képviseli a magyar színeket a hétvégén a rotterdami Grand Prix-n, amely az olimpiai kvalifikációs Világkupa-sorozat állomása.


  A szövetség csütörtöki tájékoztatása szerint Burján László (60 kg), Ungvári Miklós (66), Gorjanácz Zsolt (66), Ungvári Attila (73), Taraba Sándor (73), Csoknyai László (81), Nagysolymosi Sándor (81), Hadfi Dániel (100) és Joó Abigél (78) utazik a 100 ezer dollár összdíjazású viadalra.

  A holland kikötőváros kellemes emlékeket ébreszthet a magyarokban, mivel tavaly Mészáros Anett ott nyerte első világbajnoki ezüstérmét, míg 2005-ben Braun Ákos ott lett Európa-bajnok.
  <CENTER></CENTER>



  XLsport
   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kick-box: Az útirány: Baku!
  2010. 10. 15. 12.47


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Október 18-án a magyar light-contact, low-kick és K-1 válogatott útnak indul Azerbajdzsán fővárosába Bakuba. Itt rendezik meg a WAKO Light-contact, low-kick és K-1 Európa-bajnokságát. A csapat érkezés után átesik a mérlegelésen, majd másnap kipihenheti az út fáradalmait.

  Kedden bírói szeminárium is lesz,majd délután a sok mindent meghatározó sorsolásra kerül sor. 20-án . szerdán egy minden bizonnyal ünnepélyes és látványos megnyitó után kezdődnek a selejtező küzdelmek, s folytatódnak csütörtökön is, ekkor már a közvetlen éremhez jutás a tét. Pénteken , 22-én a döntőbe jutásért vívnak, illetve lemegy a döntők egy része. Szombaton a döntők második része következik, s az ünnepélyes eredményhirdetés.
  A magyar light-contact válogatott Dunavarsányban készült az Európa-bajnokságra. Zrínyi Miklós edző elmondta, hogy nyugodt körülmények között tudtak készülni, azért is, mert a mostani válogatottba azok kerültek be, akik esélyesek lehetnek egy jó szereplésre. Sok volt a küzdelem, de az első héten nem hiányozhatott a kondíciót rendben tartó futás sem. A második héten a hagyományos kéz és lábtechnikai edzés került előtérbe, s elmaradtak a futások. A válogatottak előzőleg klubjukban futóprogram alapján készültek fel, így ez a fokozott megterhelés problémát nem jelenthetett. Mint mindig, Zrínyi Miklós mesteredző most sem jósolgatott. Sokat számít majd a sorsolás.A csapat rutinosabb, és a korábbi években eredményes része, Krempf Réka, Fenyvesi Márta , Dancsecs Bojána, Dancsó Zoltán valószínűleg a kiemeltek között lesz, de a tavalyi VB ezüstérmes Wágner Vivien, EB érmes Molnár Mónika is reménykedhet kedvező sorsolásban. Újoncokat is avat a magyar válogatott. Sélley Anna és Kovács Ádám mindent megtettek a felkészülés során. Hogy ez mire lesz elegendő, az majd eldől Bakuban. A light-contact válogatott névsora::

  Light-contact: Nők:

  50 kg
  . Kremmpf Réka (Esztergomi KBSE)
  55.kg.Molnár Mónika (Esztegromi KBSE)
  60.Kg.Wágner Vivien (Szigetszentmiklós-Tököl SE)
  65.kg.Dancsecs Bojána (Castrum-Dinamica SE, Körmend)
  70 kg.Fenyvesi Márta (Zoltek SE)
  +70 kg. Sélley Anna (Békéscsabai Lakótelepi SE)

  Férfiak:

  57 kg. : Kovács Ádám (Tigers SE, Szeged)
  63 kg.Hirsch Viktor Zoltek SE)
  69 kg. Takács Péter (Szigetszentmiklós-Tököl SE)
  79 kg.Dancsó Zoltán (Kontroll SE, Szombathely)
  +94 kg. Pödör Csaba (Copula Classic SE, Szombathely)
  A válogatott K-1 szabályrendszerben induló részlegének munkájáról Rehák György szövetségi edző számolt be.Ő is azokat a versenyzőket választotta ki az utazók közé, akik a közelmúltban eredményeket hoztak, rutinosak és éremesélyesek. Egy hetes edzőtábor során ütemgyakorlatok, sparingok gyakorlásával a rövid távú „felpörgetés „ volt a cél, hiszen a versenyzők jó erőállapotban érkeztek a táborba. Rehák György általában jól tippel , a VB ezüstérmes Busai Gergelytől és társaitól kettő érmet vár. Nagyon harcos és motivált kis csapat utazik Bakuba.

  K-1 szabályrendszer:
  Nők: 48 kg.
  Urbán Anett (Re-Gym)
  52 kg. Balogh Mária (Unicentrál- Bull-s SE, Győr)
  81 Busai Gergely (Megatech Tatabánya)
  +91 Zentai Máté (PTE PeAC RFC Pécs)

  forrás: Gregor László
  XLsport -

  Profi ökölvívás: Morales és Barrios decemberben mérkőzhet meg


  December 18-án, Tijuanában visszatérése óta harmadik mérkőzését szándékozik megvívni Erik Morales, ellenfélnek pedig a korábbi nagypehelysúlyú profi ökölvívó világbajnokot, a szintén idén visszatérő Jorge Barriost szeretné megnyerni, akit szintén nagyon érdekel a lehetőség.

  <!-- .cikkhead -->
  Morales végső célja még mindig a könnyűsúly és a Juan Manuel Marquez elleni mérkőzés, így a Barrios elleni találkozóra tervei szerint már 138 fontban kerülhetne sor. A mexikói legenda utolsó mérkőzésére 143 fontban került sor, és szerinte képes lesz könnyűsúlyba befogyasztani.


  Ungvári Miklós bronzérmet nyert a rotterdami cselgáncs-Vk-n

  A 66 kg-os Ungvári Miklós bronzérmet nyert pénteken az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó rotterdami Grand Prix nyitónapján.

  Az MTK-Erzsébetváros kétszeres Európa-bajnoka az izraeli Dolev Dollberg, a portugál Sergiu Oleinic és a francia Florent Urani legyőzésével jutott be az elődöntőbe, ahol kikapott az olasz Francesco Faraldótól.
  A 100 ezer dollár összdíjazású torna nyitónapjának másik magyarja, Gorjanácz Zsolt (66 kg) helyezetlenül zárt. Szombaton Ungvári Attilát (73), Taraba Sándort (73), Csoknyai Lászlót (81) és Nagysolymosi Sándort (81) szólítják tatamira a holland kikötővárosban, ahol 43 ország 293 résztvevője verseng.​
  </BEVEZETO>

  Dr.Izom
   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs Vk: Csoknyai az ötödik lett 73 kg-ban
  2010. 10. 16. 16.42 <RIGHT>​



  [​IMG]


  A 73 kg-os Csoknyai László ötödik lett szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó rotterdami Grand Prix nyitónapján.

  A verseny honlapja szerint a paksi dzsúdós a török Ahmet Sari és a cseh Jaromir Musil legyőzése után az elődöntőért vívott mérkőzésen vazaarival alulmaradt a holland Guillaume Elmonttal szemben. A 100 ezer dollár összdíjazású torna második napjának többi magyarja közül Ungvári Attila (73 kg), Taraba Sándor (73) és Nagysolymosi Sándor (81) egyaránt helyezetlenül zárt.
  Pénteken Ungvári Miklós (66) bronzérmet nyert, vasárnap pedig az egyaránt Európa-bajnok Hadfi Dánielt (100) és Joó Abigélt (78) szólítják tatamira a holland kikötővárosban, ahol 43 ország 293 résztvevője verseng.​



  <CENTER></CENTER>


  XLsport
   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  Szumó vb: harmadik lett a magyar junior csapat
  2010. 10. 16. 18.20

  <RIGHT>
  Bronzérmes lett szombaton a varsói világbajnokságon a magyar junior szumóválogatott.

  A Mihályi Richárd, Papp György, Sárosi János, Bodorkos Dániel összeállítású együttes a bronzmérkőzésen 2-1-re verte Mongóliát.

  Egyéniben a 80 kg-os Papp György ötödik helyen végzett.
  Vasárnap a felnőttek versenyével folytatódik a vb.

  <CENTER></CENTER>



  XLsport - Mti
   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég


  Megsérült, de kibírta a meccs végéig Vitalij Klicsko kihívója

  Az ukrán Vitalij Klicsko egyhangú pontozással győzte le kihívóját, az amerikai Shannon Briggset a Hamburgban rendezett, tizenkét menetes nehézsúlyú WBC világbajnoki címmérkőzésen.

  A meccs előtt a fogadóirodák és a szaklapok szavazásai sima, idő előtti Klitcsko-győzelmet jósoltak, szinte egyöntetű volt az a vélemény, hogy a 38 éves brooklyni bunyós csak a mérkőzés elején kaphatja el az ukrán bajnokot.
  A Profiboksz beszámolója szerint a hamburgi gálán Klicsko kezdett agresszívabban, és több kemény jobbossal már az első menetben tudatosította passzív ellenfelével, hogy nincsen szándékában átadni a kezdeményezést.
  A folytatás nyomasztó Klicsko-fölényt hozott, és a lassú, szellősen védekező kihívó a kevés indított - sok esetben testre irányuló - akciójából képtelen volt érdemben elérni a világbajnokot, aki mindkét kézzel pontos találatokat helyezett el Briggs fején.

  A negyedik menet első másodpercében egy váratlan kombinációval ugyan kissé meglepte Briggs Klicskót, de a pillanatnyi fellángolást nem követte folytatás, és maradt az addig tapasztalt Klicsko-fölény. A címvédő az összecsapás ezen szakaszában némileg visszavett a támadásai intenzitásából, és nagyobb hangsúlyt fektetett a másodszándékú, azaz kontra akciókra, amivel párhuzamosan teret adott a kihívónak - aki viszont nem akart, vagy nem tudott ritmust váltani, és több kemény ütésbe is belenézett.
  A mérkőzés közepére látványosan fogyni kezdett Briggs kondíciója, és a hetedik menetben Klicsko többször is megfogta az amerikait, aki szinte csodával határos módon talpon tudott maradni a szünetig (a gong pillanatában úgy tűnt, hogy Ian John-Lewis mérkőzésvezető fontolgatja Briggs leléptetését, de végül továbbengedte a találkozót).
  A következő felvonásokban további nagy pofonokat kapott és meg is sérült a kihívó, de úgy tetszett, a nehézségek ellenére képes lehet arra, hogy kihúzza az összecsapás végéig, ami sikerült is neki.

  A tizenkét menetet követően a pontozás és a győztes személyének kihirdetése már csak formalitás volt, és a 120-107, 120-107 és 120-105 arányú egyhangú döntés azt jelentette, hogy a 39 éves, Dr. Vasököl becenevű ukrán hatodik alkalommal is megvédte WBC nehézsúlyú címét, míg a vesztes, Ágyúnak nevezett Briggs vigaszként feliratkozhatott azon kevesek közé, akik képesek voltak végigállni egy Klicsko elleni összecsapást.

  Dr.Izom
  <SCRIPT language=javascript>prtnrPerjel ();</SCRIPT>
   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  Felföldi Szabolcs Kempo Freefight világbajnok!
  2010. 10. 17. 20.57

  <RIGHT>
  A lengyelországi Mikolowban került megrendezésre az IMAF Kempo világbajnokság, melyen Felföldi Szabolcs 3 győztes mérkőzés után világbajnok lett. A Hegylakó immáron kétszeres kempo világbajnok, hiszen 2007-ben a III. IKF világbajnokságon már első helyet szerzett full contact szabályrendszerben.[​IMG]

  A mostani győzelem un. open combat freefight szabályrendszer, ami az MMA szabályrendszerhez hasonlít a legjobban. Kiskesztyűben mérkőznek, de földre vitel után nem lehet ütni és rúgni az ellenfelet. Szabolcs az első meccsét egy lengyel ellenfél (guillotin 1. menet), második meccsét egy ír ellenfél (guillotine 1. menet), harmadik meccsét, ami a döntő volt, szintén lengyel ellenfél (karprés 2. menet) ellen nyerte meg.
  A világbajnoki aranyéremmel még nem teljes a lista, Felföldi Szabolcs kapta a „Világbajnokság Legtechnikásabb Sportolója” címet is.
  A magyar Kempo válogatott 6. helyezett lett a VB csapatversenyében, összesen 4 arany, 1 bronz, 1 negyedik, és 1 ötödik helyezést értek el.

  Gratulálunk Hegylakónak, és a többi versenyzőnek!

  <CENTER></CENTER>



  XLsport - Ezüstszegi József
  <CENTER>

  </CENTER>
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  WTF-Taekwondo: Tóth Balázs megnyerte a Belgrád Opent
  2010. 10. 19. 02.22


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Folytatta remek sorozatát Tóth Balázs. A magyar taekwondó-válogatott legeredményesebb tagja legutóbb a bonni Mesterek Kupáján győzött, ezúttal pedig a Belgrád Openen szerzett aranyérmet.

  A tizenötszörös magyar bajnok a döntőig svéd, szerb és horvát ellenfeleket győzött le a 87 kilogrammosok között. A fináléban pedig a szerb Marko Zivanovics következett, akit Tóth 15-1-re vert.
  A magyar világbajnoki bronzérmes taekwondóson kívül volt még egy magyar éremszerző Belgrádban: Dúcz Barbara az 52 kilogrammosok között második lett. A Belgrad Openen 23 ország 800 versenyzője vett részt. A taekwondósok jövő héten az országos bajnokságon lépnek küzdőtérre.


  Műtét vár Briggsre a nagy verés után
  2010. 10. 18. 15.10


  <RIGHT>
  [​IMG]
  Műtét vár Shannon Briggsre, aki szombaton pontozással alulmaradt Vitalij Klicskóval szemben a Boksz Világtanács (WBC) profi nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt hamburgi összecsapáson.

  A csata után kórházba szállított, 38 esztendős amerikainak - akit ukrán ellenfele 300-szor talált el - a bicepszét kell megoperálni, emellett több helyen eltört az arccsontja a szeme körül, és beszakadt a dobhártyája is.
  Az idősebbik Klicsko-fivér, aki két vereség mellett profiként 41. győzelmét aratta, a pontozóknál 120-107, 120-107 és 120-105 arányban győzött. Briggs a hivatásosok között vívott 59. meccsén 6. vereségét szenvedte el.



  <CENTER></CENTER>


  XLsport -

  <CENTER>
  </CENTER>
   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  Szumó-vb: Magyar sikerek Varsóban
  2010. 10. 17. 19.23


  <RIGHT>
  [​IMG]


  A magyar felnőtt szumóválogatott egy-egy arany-, ezüst és bronzéremmel zárt vasárnap a varsói világbajnokságon.

  A Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálatának tájékoztatása szerint Libor Dezső a férfi nehézsúlyúak versenyében a többszörös világbajnok orosz Alan Karajevet verve lett világbajnok.
  Libor Dezső felesége, Makai Erika a női nehézsúlyúak között szerzett ezüstérmet. A harmadik érem pedig Kálló Gyöngyi nevéhez fűződik, aki az open kategóriában szerezte meg a harmadik helyet.
  Szombaton a junior csapat bronzérmes volt.

  XLsport



  <CENTER></CENTER>



   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  <TABLE class=contentpaneopen><TBODY><TR><TD class=contentheading width="100%">
  Kis Eszter nagy győzelme
  </TD><TD class=buttonheading width="100%" align=right>
  </TD><TD class=buttonheading width="100%" align=right>
  </TD><TD class=buttonheading width="100%" align=right>
  </TD></TR></TBODY></TABLE>
  <TABLE class=contentpaneopen align=center><TBODY><TR><TD class=createdate vAlign=top colSpan=2>
  2010. október 20. szerda 00:00 ​
  </TD></TR><TR><TD vAlign=top colSpan=2>[​IMG]Folytatták jó szereplésüket a tatabá-
  nyai Ippon Judo SE versenyzői: a fi-
  atalabbak az ob-n, az idősebbek
  Olaszországban jártak sikerrel.


  Az idősebb korosztály versenyzői az olaszországi Spilinbergóban léptek tatamira. A serdülők között Fábián Attila szerepelt kiválóan, megnyerte a +90 kilósok versenyét. A fináléban az olasz bajnok is fejet hajtott Csernoviczki Csaba tanítványa előtt.


  [​IMG]




  Az ifjúságiaknál Horn Renáta a második helyen végzett, míg Salánki Evelin a dobogó legfelső fokára állhatott.

  Szintén tatamira lépett Erdélyi Lilla, a szakosztály frissen igazolt U23-as válogatott sportolója. Lilla nem bízott semmit a véletlenre, magabiztosan nyerte a felnőttek között a 48 kilós súlycsoportot.

  A fiatalabbak országos bajnokságon szerepeltek. A serdülő B-korosztályban Hadaró Balázs szerzett ezüstérmet, ami azért is dicséretes, mert diák A-korcsoportos lévén az idősebbeknél állhatott fel a dobogóra. Balázs két héttel korábban a saját korosztályában már begyűjtötte a bajnoki aranyérmet.

  A diák B-korcsoportban a 49 kilóban induló Kis Eszter lett országos bajnok. Az ifjú hölgy eddig még nem veszített mérkőzést Magyarországon, így méltán érdemelte ki a bajnoki címet.

  A fiúk 32 kilós súlycsoportjában Tornyi Dominik szerzett bronzérmet, ugyanitt Kis József a pontot érő ötödik helyen végzett.

  Nemzetközi verseny Spilinbergo, Olaszország
  Nők. 48 kg: 1. Erdélyi Lilla
  Ifjúságiak. Lányok. 48 kg: …2. Horn Renáta. 63 kg: 1. Salánki Evelin
  Serdülők. Fiúk. +90 kg: 1. Fábián Attila

  Serdülő B-korcsoportos országos bajnokság, Cegléd
  Fiúk. 44 kg: …2. Hadaró Balázs

  Diák B-korcsoportos országos bajnokság, Budapest
  Fiúk. 32 kg: …3. Tornyi Dominik, 5. Kis József. Lányok. 49 kg: 1. Kis Eszter

  Az Ippon SE Tatabányáról

  A klub 2007-ben alakult, Csernoviczki Csaba vezetésével. Az akkori létszám mára többszörösére nőtt, jelenleg körülbelül kilencven sportoló látogatja az edzéseket. A szakmai munkát Csernoviczki Csaba, negyedik danos szakedző irányítja.

  A klub legeredményesebb versenyzője Csernoviczki Éva, aki hetedik helyen végzett a pekingi olimpián, háromszor nyert U23-as Európa bajnokságot, felnőtt kontinensviadalon kétszer volt második, egyszer pedig harmadik helyezett.

  Az edzések a TSC pálya mögött található tatabányai Küzdősportcentrum második emeletén vannak, kezdőknek kedden 17 órától, a haladóknak hétfőn, szerdán és pénteken 16.30 órától, az ifiknek, junioroknak és felnőtteknek pedig hétfőn, szerdán és pénteken 18.00 órától.


  Profi ökölvívás: David Haye lehet a következő - Vitalij Klicsko


  A legutóbb Shannon Briggs ellen diadalmaskodó, s így a WBC (Bokszvilágtanács) világbajnoki övét megvédő Vitalij Klicsko ismét a WBA-bajnokot, David Haye-t akarja következő ellenfelének.


  <!-- .cikkhead -->„Szeretném kiütni Haye-t, hogy begyűjtsem az utolsó övet, amely még hiányzik a családi gyűjteményből. Én vagyok a legerősebb, az öcsémen kívül senki nem tud legyőzni. Még mindig rengeteg energia van bennem, ezért pár hónapon belül szeretnék ismét bokszolni" – nyilatkozta az ukrán klasszis.

  Klicsko gyors gyógyulást kívánt a meccsük után kórházba szállított Briggsnek.
  „Remélem, hogy a legrosszabbakon túl van, és innentől már csak javul az állapota. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki és azt, hogy térjen vissza a szorítóba. Nagy harcos, aki remek műsort képes produkálni. A legjobbakat kívánom neki!" – mondta Klicsko.
  A David Haye elleni mérkőzéssel kapcsolatban Bernd Boente, Klicsko menedzsere elmondta: továbbra is tartják az általuk korrektnek vélt ötven-ötven százalékos részesedésről szóló ajánlatot.

  Dr.Izom



  </TD></TR></TBODY></TABLE>​
   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  Megalakult az MTK karateszakosztálya
  2010. 10. 20. 15.45


  <RIGHT>
  [​IMG]


  A tavalyi Világjátékokon győztes S. Kovács Ádám vezetésével megalakult az MTK karateszakosztálya, és az október 27-én kezdődő világbajnokságon induló hatfős magyar csapatból négy a kék-fehér klubot képviseli.


  S. Kovács Ádám a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy rajta kívül az Eb-bronzérmes Horváth Ottó és Hargitai Róbert, valamint a vb-5. Horváth Éva szerződött az MTK-hoz, de nem csak az élversenyzőkre szeretnének koncentrálni, így januártól megkezdődik a 100 fősre tervezett utánpótlásbázis kialakítása.
  Deutsch Tamás, az MTK májusban megválasztott elnöke bejelentette, hogy nemrég megalakult a jégkorongszakosztály, a tervek szerint újraéled az atlétika és kosárlabda az 1888-ban alapított egyesületben, és hamarosan beindulhat a ritmikusgimnasztika-szakosztály is. A novemberre elkészülő, 2020-ig szóló fejlesztési stratégia egy sportiskola indítását is tartalmazza majd.
  "A céljaink közé tartozik, hogy olyan sportágak is csatlakozzanak a klubhoz, amelyek eddig nem voltak az MTK-ban, s a nem olimpiai sportágak körét is bővítsük" - mondta a Fidesz politikusa, volt sportminiszter, aki ugyanakkor kiemelte, hogy új szakosztályt csak akkor hoznak létre, ha a meglévők működése biztosított. Ennek kapcsán megjegyezte, hogy szeretnék megerősíteni a klub két legeredményesebb szakosztályát, a vívást és a kajak-kenut. Hozzátette, amikor elnöknek felkérték, meglepődve hallotta, hogy az MTK idei költségvetése mindössze 142 millió forint.
  Mészáros János, a karateszövetség elnöke, aki a sajtótájékoztatón nyújtotta át S. Kovács Ádámnak a versenyengedélyt, az MTI-nek elmondta, reálisan három érem megszerzése a cél a Belgrádban jövő szerdától vasárnapig tartó világbajnokságon.
  <CENTER></CENTER>



  XLsport
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  Pitbull-sikerek Tokajban
  2010. 10. 21. 02.11


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Remek színvonalú küzdősportgálát rendeztek a borsodi kisvárosban, a Tokaji Ferenc Gimnázium csarnokát megtöltötték a keményebb műfaj rajongói. A Sándor György vezette Pitbull Team négy fightere lépett ringbe, a nyíregyházi Roma Dávid két meccsen is bizonyította tehetségét. Az est díszvendége az olimpiai ezüstérmes birkózó, MMA Európa-bajnok Bárdosi Sándor volt.


  Szlovák és magyar versenyzők részvételével került megrendezésre a tokaji viadal, ahol kilenc amatőr és nyolc profi ütközetben mérték össze tudásukat a fighterek. A főmérkőzést a soroksári Pitbullok képviselője, Kántor „Havanna” Tamás vívta volna Miroslav Gocikkal K-1 szabályrendszerben, ám Sándor György tanítványa lázas betegség miatt nem tudott kiállni. Helyére nyíregyházi csapattársa, a tehetséges Roma Dávid ugrott be, aki zárt védekezéssel, pontos ütésekkel és rúgásokkal legyőzte szlovák riválisát. Roma sikerének értékét tovább növeli, hogy előtte egy amatőr mérkőzést is győzelemmel zárt, Molnár Márkot verte magabiztosan.
  A soroksári Pitbull Team legtehetségesebb harcosa, a 17 éves Turai Zoltán is folytatta sikersorozatát, a sportoló 12. mérkőzésén maradt veretlen, K-3-ban a második menetben fojtásfogással győzte le Szabó Györgyöt.
  Az ózdi Pitbullok képviselője, Szolomájer László is kitett magáért, profi K-1 viadalon Bódis Istvánt verte.
  Mindössze egy vereséget szenvedtek a Pitbull Team versenyzői, a soroksári Horváth Botond extramenetben kapott ki a K-3 szabályrendszerben megvívott mérkőzésen Németh Ádámtól.

  Amatőrök:
  K-1: Roma Dávid (Pitbull Team Nyíregyháza) – Molnár Márk (Tokaj)
  Turai Zoltán (Pitbull Team Soroksár) – Szabó György (Gönczi Team) K-3
  Profik:
  K-1: Szolomájer László (Pitbull Team Ózd) – Bódis István (Hun Box Gyomaendrőd)
  K-3: Horváth Botond (Pitbull Team Soroksár) – Németh Ádám (Gönczi Team)
  K-1: Roma Dávid – Miroslav Gocik (szlovák)
  A soroksári Pitbullokat Sándor György, a nyíregyházi Roma Dávidot Kelemen Zsolt, az ózdi Szolomájer Lászlót Sós Lajos készítette fel.
  <CENTER></CENTER>




  Csak decemberben lesz a Galánta Koszovó B1 mérkőzés
  2010. 10. 21. 01.13

  <RIGHT>
  A koszovói csapat vízumproblémái miatt szombaton nem kerülhet megrendezésre a KO Galánta – Team Kosovo mérkőzés a BoxingONE Championship liga „B” csoportjában. A találkozót december 10-én pótolják.

  A koszovói csapat vezetői még az elmúlt héten tájékoztatták a B1 szervezőit a kellemetlen malőrről, amely abból adódik, hogy Szlovákia még nem ismerte el független államként a Szerbiából kivált, főleg albánok által lakott területet, így a koszovói polgárok csak igen nehézkesen kaphatnak beutazási engedélyt északi szomszédunkhoz. Ugyan a koszovói csapat tagjai rendelkeznek Magyarországra érvényes vízummal, és a Schengen-i egyezmény értelmében nincs ellenőrzés a magyar-szlovák határon, de az illetékesek nem akarták megkockáztatni, hogy a balkáni alakulattal szemben – egy esetleges közúti ellenőrzés során – illegális határátlépés miatt eljárást indítsanak. (Ami azonnali őrizetbe vétellel, majd idegenrendészeti eljárással járna.)
  Jelen pillanatban úgy tűnik, hogy decemberre megoldódhatnak ezek a gondok, és az eredeti helyszínen, Galántán megküzdhetnek a csapatok. Ha mégsem, akkor Győrben vagy Komáromban lehet a küzdelem.
  A galántai csapat vezetőedzője, „Tomi Kid” Kovács Tamás érthetően csalódottan beszélt a meccs elmaradásáról, ám örök optimista lévén, az eset pozitív oldalát is meglátta: „Kellemetlen, mert már a plakátok is elkészültek, és éppen kezdtük volna az intenzív médiakampányt. Ez a pénz most elúszott, de nem bánkódom, mert decemberben úgy léphetünk ringbe, hogy tisztában leszünk azzal, milyen arányban kell nyernünk a továbbjutáshoz!” – jelentette ki a galántai mester.
  Mint ismert, a B1 liga „B”-jelű csoportjában két csapat fut versenyt a továbbjutást jelentő második helyért: a Vasas-Süllős-KSC-Btel vegyescsapat, valamint a galántai KO Box Club. A két alakulat egyenlő ponttal rendelkezik, s a segédpontjaik alapján is csak hajszálnyira vannak egymástól, így aki az utolsó mérkőzését nagyobb arányban nyeri meg, az jut tovább a DVSC mögött. Ebből a szempontból örülhet a Galánta, hogy a novemberi Vasas-KSC kontra DVSC összecsapás után, annak eredményének tudatában fogadhatják a Koszovót.

  forrás: BoxingOne news
  <CENTER></CENTER>


  XLsport

  Briggs már jobban van a nagy verés után
  2010. 10. 20. 18.20


  <RIGHT>
  [​IMG]


  Négy nappal súlyos veresége után jobban van, és már nyilatkozott az őt kezelő hamburgi klinikán Shannon Briggs, aki szombaton pontozással alulmaradt Vitalij Klicskóval szemben a Boksz Világtanács (WBC) profi nehézsúlyú világbajnoki címéért kiírt összecsapáson.


  "Nagyszerű csata volt. Még egyszer megcsinálnám - mondta a 38 éves amerikai öklöző. - Jól érzem magam, azok a hírek, hogy súlyos sérüléseim vannak, nem igazak."

  A csata után kórházba szállított Briggsnek - akit ukrán ellenfele mintegy 300-szor talált el - a bicepszét ugyanakkor pénteken meg kell operálni, emellett több helyen eltört az arccsontja a szeme körül, és beszakadt a dobhártyája is.
  Az idősebbik Klicsko fivér, aki két vereség mellett profiként 41. győzelmét aratta, a pontozóknál 120-107, 120-107 és 120-105 arányban győzött. Briggs a hivatásosok között vívott 59. meccsén 6. vereségét szenvedte el.
  <CENTER></CENTER>



   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Dual Series női nemzetközi torna : második nap
  2010. 11. 19. 12.51

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Az USA-ba zajló Dual Series nemzetközi női ökölvívó torna mai programja magyar - amerikai találkozóval kezdődött.

  Az olimpiai súlycsoportokban zajló tornán elsőként Mizsei Vivien lépett a szorítóba Cynthia Moreno ellen. Az 51kg-os súlycsoportban Moreno az első menetben jobbnak bizonyult, de Viviennek remek második menettel sikerült egy pontra csökkentenie hátrányát. Azonban a következő etapban megint csak a hazai versenyző bizonyult jobbnak. Az utolsó felvonás ugyan újra több eredményes magyar találattal bírt, de ez már nem volt elegendő a fordításhoz. A szoros mérkőzés a korábban VB bronzérmes és volt pánamerikai bajnok Moreno győzelmével zárult. Mizseinek sincs oka elkeseredni, hiszen jó teljesítményt nyújtott és lényegesen jobban bokszolt, mint a tegnapi mérkőzésén.
  A 60kg-os kategóriában következett Pikács Mercédesz, akit Mikaela Mayer várt a kötelek között. A tapogatózó első menetet követően Mercédesz határozatlan támadásait látva hamar felbátorodott Mayer és magához ragadta az irányítást. Pikács ugyan igyekezett, hogy a mérkőzést a saját javára fordítsa, de ez sajnos nem sikerült, az amerikai most jobbnak bizonyult.
  A magyar csapatból utolsóként a legnagyobb olimpiai súlycsoportban versenyző Kovács Mária csapott össze Alyssa DeFazzio-val immár másod ízben, hiszen tegnap már találkoztak és nagy aranyú magyar győzelem született. Azonban a piros 2-es elnevezést viselő hazai csapat 75kg-os versenyzője Tiffanie Hearn megbetegedett, így DeFazzio ugrott be helyettesíteni. A visszavágónak is tekinthető mérkőzésen sem volt nagyobb sikere a new yorki lánynak, bár a pontozás szorosabb mérkőzést mutatott Kovács ma is egyértelműen jobbnak bizonyult.
  Az öt ország részvételével folyó verseny a hazaiak számára fontos megméretetést jelent. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a verseny helyszínére még a mérkőzések kezdete előtt ellátogatott Leila Ili is, aki a bemelegítő teremben beszélgetett a bokszolókkal és az ökölvívásra buzdította a lányokat. A sportág itteni népszerűségét mutatja az is, hogy az internetes oldalukon lévő élő közvetítést egy millióan nézik esténként.

  Holnapi párosítás:
  51kg Mizsei Vivien – Christina Cruz (USA)
  60kg Pikács Mercédesz – Caroline Barry (USA)
  75kg Kovács Mária – Lisbet Vargas (USA)
  [​IMG]

   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  Dual Series női nemzetközi torna : harmadik nap
  2010. 11. 21. 05.40

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A harmadik naphoz és a harmadik magyar-amerikai találkozóhoz érkezett a Dual Series elnevezésű nemzetközi ökölvívó torna. Az olimpiai súlyokban zajló kaliforniai megmérettetésen a vendég csapatok minden nap másik amerikai trió-val találkoznak a szorítóban. Rajtunk kívül Lengyelország Spanyolország és Kanada vesz részt a versenyen, utóbbi kettő egy vegyes csapatot alkot.

  Háromra emelkedett Kovács Mária amerikai győzelmeinek száma
  Ma újból a program végére kerültek a magyar lányok. A sort természetesen az 51kg-os Mizsei Vivien kezdte, aki Christina Cruz ellen húzott kesztyűt. Vivien jól kezdett, támadásaival rendre talált, bár védekezésbeli hiányosságait ellenfele jól kihasználta, így kiegyenlített első két menetet láthattunk. A harmadikban azonban az amerikai látványosabb találataival előnyre tudott szert tenni és bár a kiskunfélegyházi lány nagyot hajrázott az utolsó menetben, az eredményhirdetésnél Cruz kezét emelték fel.
  A 60kg-os súlycsoportban következett Pikács Mercédesz Caroline Barry elleni mérkőzése. A Honvéd Sas-hegy versenyzője mérkőzésről-mérkőzésre jobb teljesítményt mutat. Barryvel szemben végig határozottan bokszolt, küzdött. Kiegyenlített küzdelem jellemezte a mérkőzést, amelyben minimális különbséggel az amerikai bizonyult jobbnak.
  Utolsóként lépett a kötelek közé Kovács Mária Lisbet Vargas ellen. A PVSK versenyzője végig uralta a mérkőzést, az USA nemzeti bajnokságának második helyezettje nem jelentett komolyabb akadályt Marcsinak. Előnyét folyamatosan növelve 12:0-ra verte a portlandi bokszolót.
  Holnapi párosítás:
  Mizsei Vivien - Tyrieshia Douglas USA
  Pikács Mercédesz – Stephanie Han USA
  Kovács Mária – Kalitha Mars
  [​IMG]


  Újra kick-box Európa-bajnokság előtt!
  2010. 11. 20. 14.29

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A jövő héten hétfőtől szombatig a görögországi Loutrakiban rendezik meg a Semí-contact, Full-contact, kick-light és zenés formagyakorlat kick-box Európa-bajnokságot. A versenyre befejezte felkészülését a magyar kick-box válogatott, a szakvezetők nagy várakozással fordulnak a közelgő esemény felé.

  Király István, a semi-contact válogatott szövetségi edzője elégedett csapatával.
  A felkészülés vége felé jár a válogatott. Hogyan sikerült megvalósítani azt, amit a felkészítő edzőtáborra eltervezett?
  Az idén minden idők legfiatalabb magyar semi - contact válogatottja utazik ki Görögországba. A semi- contact rohamléptekkel fejlődik s az is mutatja, hogy hasonlóan több népszerű sportághoz, ahol komoly megmérettetések vannak, egyre fiatalabbak nyerik a versenyeket. Ez nagyon nagy lehetőséget ad egy edzőnek, de nagy óvatosságot is igényel, mert hiba esetén maradandó károkat is okozhat egy szakember. Próbálom kihasználni a tehetségüket, megfelelő stratégiával összekötve.
  Az összeszokás időszakán régen túl vagyunk, még soha ilyen ráhangolódást nem tapasztaltam 2005 óta, ami óta ezt a csapatot vezetem. Fiatalok, elképesztően terhelhetőek, várják a tudást. A magyar „pontfighting-nak nincs mit félnie a jövőtől, mert ezek a fiatalok az elkövetkező években ott lesznek a Világ elitjében. 15 olyan fiatal, akikre számíthatunk a jövőben. Ez a tábor nem csak az Európa-bajnokságról szól, hanem arról, hogy kialakult egy olyan csapat, amelytől a jövőben komoly sikerek várhatóak.
  A táborban az eddigi edzéselméletemet alkalmaztam, de nem ülhetünk a babérjainkon. Még a sikerben sem tudok „fürdeni”, mert már a hibákat nézem, hogy a következő megmérettetésre ki tudjuk javítani,hogy egy lépéssel előrébb legyünk. Most is van egy új stratégiánk, amit a fiatalok könnyen elsajátítottak, ráhangolódtak. Kíváncsi leszek, az újdonságot hogyan tudjuk áttenni. A legfontosabb tényező, amire súlyt fektettem, az önbizalom növelése. Ez a fiataloknál elősegíti a normális küzdőstílust., s remélem, hogy öregbítik a magyar pontfighting hírnevét. Válogatott edzőként nagyon elégedett vagyok.
  Akármennyire is fiatal a csapat, esélyesként utaznak ki legtöbben. Nem nyomasztja Őket az esélyesség?
  Nagy szerencse, hogy a pekingi Világjátékok után vagyunk. Ott nagy nyomás nehezedett ránk, mind a táborban, mind a versenyen. Ez az esélyesség terhe volt, egy mentális csapda. Most szándékosan kizártam ezt a terhet, erősítettem bennük,hogy együtt vagyunk, hogy Magyarországért hajtunk. Ez a tisztességes munkát elvégzők érzése, azoké, akik rendszeresen napi háromszor edzenek. Még a legfiatalabbal is el tudtam fogadtatni azt, hogy milyen munkát végzett, milyen lemondással járt… nagyon komolyan hatott Rájuk. Most más, mint Pekingben volt. Nincsenek utolérhetetlen elvárások,hanem az a cél, tegyenek mindent, ami elvárható, ami Tőlük telik. Így nyugodtan harcolnak majd, s a jobb fog győzni. S ezért az esélyeink még jobbak, mint tavaly voltak.
  Katona Attila, a full-contact válogatott szövetségi edzője hasonlóan Király Istvánhoz, elégedetten zárta a debreceni felkészítő tábort.
  Hogyan sikerült a szakmai célok megvalósítása a táborban?
  Úgy érzem,maximálisan,köszönhetően a versenyzőknek,akik kétszáz százalékosan teljesítettek. Az utóbbi évek legjobb full-contact válogatottja utazik most. Legjobb hangulatban, motivált állapotban megyünk a ringbe. Voltak holtpontok, de ez természetes, és próbáltuk áthidalni más edzésmunkával, könnyített edzésekkel, de úszás és termálfürdő is kiegészítette a tábori munkát. A napi három edzéseket az első időszakban a fizikai képzés uralta, futás, kondícionálás, zsákolás. Zömében fiatal a csapat, akik „húzták” egymást az edzéseken, mindenki bizonyítani akar, olyan elszánt a hangulat, hogy ez mire lesz elég…? Az az elvárás, hogy a maximálisat hozza ki magából.
  Sérülés elkerülte-e a csapatot?
  Az edzésen igen, de többen a magyar bajnoki döntőben, profi mérkőzésen összeszedtek kisebb sérüléseket. Sándor Kornél szája, Szabó Laci bordája érzékeny a mai napig. A szűk egy hét elegendő lehet a gyógyulásra.
  Kik lesznek a válogatott húzóemberei?
  Mentálisan Görbics Gabi, aki vezéregyéniség, felnéznek rá a fiatalok. Mindenki példaként néz rá. .Szabó Laci pozitív személyiség, Benedek Zsolt szerénységével tűnt ki, Laszák Zoli nagyon szorgalmas volt… Sándor Kornél és Hosszú Ferenc rutinja is nagyon fontos, Brunner Tihamér pedig… abszolút kiszámíthatatlan, bárkit képes legyőzni.
  Tippjeid az Európa-bajnokságra?
  Babonás vagyok,nem szoktam tippelni. Ezek a srácok a Világ élvonalához tartoznak, és bárkit képesek lehetnek legyőzni. Sokat számít a szerencse, a sorsolás, a bíráskodás. Erősek az oroszok, ukránok, akiknek nagy a mérkőzés tapasztalatuk, de technikailag hiszem, hogy nem jobbak a mieinknél, és akarásban sem. A rutin, az adott szituációban döntő lehet. Bárki bármire képes lehet, hiszen szinte mindenki szerzett címeket a felnőttek vagy a juniorok között. Egy biztos, mindenki a tudása maximumát adja majd.
  A felnőtt Európa-bajnokságok történetében először szerepel a kick-light, a félerejű combrúgásos folyamatos szabályrendszer, mondhatni kísérleti jelleggel. A magyar válogatott is indít egy kis létszámú csapatot, amelyet Zrínyi Miklós mesteredző, szövetségi kapitány irányít. A csapat a következő összeállításban indul majd el.:női 50 kg.: Molnár Mónika (esztergomi KBSE), férfi 63 kg. Buják Tamás (Esztergomi KBSE), 79 kg. Dinnyés Zoltán (Beremendi Építők SE)
  Hogyan készültetek fel?
  Móni és Tomi két hete napi kettőt edzett. A Zoli is többször együtt edzett velünk.
  Milyen mezőny várható?
  Az olaszok, németek, horvátok a light-contact válogatottjukból hoznak majd ide versenyzőket.
  Milyenek az esélyeink.?
  A light-contactra építjük a felkészülést, de dolgoztunk combra is. Kis létszámú a kick-light a válogatott, lennének többen is, de most a saját költségünkön veszünk részt az EB-n. Kísérleti jellegű, de most kell lépnünk. A magyar kick-box nem engedheti meg magának azt, hogy erről a küzdelmi szabályrendszerről lemondjon. Az aero-kick-boxing is hozott annak idején nem is egy aranyérmet, és dicsőséget Magyarországnak.

  A magyar válogatott hétfőn indul repülőgéppel Athénba, majd onnan Loutrakiba. Még aznap lemérlegel a csapat. Kedden kerül sor a sorsolásra és a bírói értekezletre. Szerdán, a megnyitó után elkezdődnek a selejtezők, amelyek csütörtökön folyatódnak. Pénteken rendezik meg a döntők első részét. Szombaton kerül sor a döntők második részére és vidám búcsúztató, „Sayonara Party” zárja az Európa-bajnokságot.



  Döntetlen a magyar-szlovák válogatott bokszmeccsen
  2010. 11. 20. 22.04

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Döntetlennel ért véget szombaton a szlovák és a magyar bokszválogatott találkozója a felvidéki Galántán.


  Kisváltósúlyban az Eb-ezüstérmes Káté Gyula leiskolázta az ugyancsak nyitrai Matus Babiakot, utána viszont a debreceni Nagy Péter simán kikapott Tomás Hrabovecktől, így megint egál volt az állás (6-6).
  A 69 kilósok között az Európa-bajnok Bacskai Balázs parádézott. Az első menet végén számoltak szlovák ellenfelére, majd a második etap elején Dávid Gazi edzője fel is adta a reménytelen küzdelmet.
  A nehézsúlyú meccsen megint egyenlítettek a szlovákok, Darmos legendás balhorga "otthon maradt", a 21 éves nyitrai Sandro Dirnfeld pontosabban ütött, olyannyira, hogy a Vasas Eb-bronzérmesére számoltak is a második menetben. A vége 14-5-ös hazai siker lett, és ezzel 8-8 volt az eredmény.

  A középsúlyú párharc Harcsa Norbert fölényét hozta, 9-1-re győzött, így a befejező szupernehézsúlyú meccsen múlt, hogy győz-e a magyar válogatott, vagy a szlovákok harcolják ki a számukra óriási sikert jelentő döntetlent. Végül utóbbi forgatókönyv jött be, mivel a Galánta melletti egyik faluból származó Stefan Sliz az első menetben remekelt, s utána hiába jött fel Bouquet Bence, 11-8-ra győzött a riválisa, ezzel 10-10 lett a csapattalálkozó végeredménye.

  Eredmény:
  Szlovákia-Magyarország 10-10


  49 kg: Matus Zubko-Ungvári István 0-16
  52 kg: René Rajkó-Kalucza Norbert 6-12
  56 kg: Filip Barak-Nagy Krisztián 12-7
  60 kg: Tomás Vano-Varga Miklós 6-5
  64 kg: Matus Babiak-Káté Gyula 3-16
  81 kg: Tomás Hraboveck-Nagy Péter 16-7
  69 kg: Dávid Gazi-Bacskai Balázs Gazi feladta a 2. menetben
  91 kg: Sandro Dirnfeld-Darmos József 14-5
  75 kg: Marian Sisák-Harcsa Norbert 1-9
  +91 kg: Stefan Sliz-Bouquet Bence 11-8

  Az Eb-bronzérmes Ungvári István és a pekingi olimpikon Kalucza Norbert biztosan győzött kassai, illetve révkomáromi ellenfelével szemben, utána viszont egy papírforma és egy váratlan eredménnyel 4-4-re egyenlítettek a házigazdák. Az Eb-bronzérmes Varga Miklós 6-5-ös veresége felborzolta a kedélyeket, mert ugyan a hajdúsámsoni fiú többet ütött a nyitrai Tomás Vanónál, mégis a vérző orrú szlovákot hozták ki győztesnek a pontozók. ​
  <CENTER></CENTER>



  XLsport -
   
 17. denghez

  denghez Állandó Tag

  van egy baranta csoport a facebookon
  Rejtett tartalom:
  **Rejtett tartalom: A tartalom megjelenítéséhez kattints a 'Tetszik' gombra.**
   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  Cselgáncs Vk: Csernoviczki ötödik lett Abu-Dzabiban
  2010. 11. 22. 16.50

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Csernoviczki Éva ötödik lett hétfőn az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozatba tartozó Abu-Dzabi Grand Prix-n.

  A nemzetközi szövetség honlapja szerint a tatabányai Eb-ezüstérmes egy örmény rivális legyőzése után ipponnal kikapott a hatszoros Vk-első orosz Ljudmila Bogdanovától.
  A szerdán záruló viadalon 54 ország 291 dzsúdósa lép tatamira, a magyar küldöttség öt férfiból és két nőből áll.


  Cselgáncs: két arany az U23-as Eb-n
  2010. 11. 22. 11.50

  <RIGHT>
  [​IMG]


  Ungvári Attila és Joó Abigél aranyérmes lett, Krizsán Szabolcs pedig a dobogó második fokára állhatott hétvégén a szarajevói U23-as cselgáncs Európa-bajnokságon.

  A magyar szövetség tájékoztatása szerint a ceglédi Ungvári (73 kg) öt ellenfelét - közülük hármat ipponnal - legyőzve szerezte meg az elsőséget, míg a 78 kilogrammos Joó (KSI SE) címvédőként jutott el ismét az Eb-sikerig, mind a négy ellenfelét ipponnal verve. A honvédos Krizsán (81) tavalyi ezüstérme után ezúttal ismét második lett.
  A magyarok a németek és az oroszok mögött a harmadik helyen végeztek az éremtáblázaton.
  <CENTER></CENTER>



  XLsport
   
 19. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kick-box Eb: Tízen a döntőben
  2010. 11. 26. 08.33

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A görögországi Loutrakiban, ahogyan ez várható volt, egyre izgatottabb a hangulat. Közeledik a végelszámolás, a finálé, és ennek megfelelően a számolgatás. Nos, a magyar válogatottnak könnyű a helyzete, hiszen tíz versenyző várja azt, hogy a dobogó legmagasabb fokára léphessen, s eljátsszák neki a magyar Himnuszt. A tartalmas és izgalmas csütörtöki nap sok mindenre választ adott. A semi-contact válogatott magabiztosan menetel a végső győzelem felé.

  Az újonc Varga László technikai K.O.-val verte az olasz világbajnokot, Manuel Espositot, és a döntőbe jutott, csakúgy, mint egy másik újoncunk, Zelenai Dávid, aki szintén egy címvédőt, a svájci Michel Deciant vert ki. Hanicz Nelly a második helyen kiemelt lengyel Dorothea Godzinát búcsúztatta. Szóval, ennyit a papírformáról. Természetesen a többiek is odatették magukat: Veres Richárd fölényesen nyerve jutott fináléba csakúgy, mint a Gömbös László , Kondár Anna, és Mórádi zsolt.(Zsolti a régi riválist, az olasz Stella Neri-t „tette helyre” . Persze, voltak izgalmas pillanatok is, mint Imre Tomi első érvényes találatért vívott küzdelme a görögök legjobbja, Angelopoulos ellen. De a többiekre sem lehetett panasz..
  A bronzérmes helyen végzett Veres Alex, Jóni Andrea, Nagy Henrietta, Csikós Péter is megtett mindent, és emelt fővel léphetett a dobogó harmadik fokára. A semi-contactos döntősök mellett Molnár Mónika várja azt, hogy a magyar kick-light szabályrendszer első Európa-bajnoki címét megszerezze. A full-contactosoknál az újonc Laszák Zoltán alulmaradt ugyan az ukrán Roman Shyger ellen, de bronzérme nagyon kellemes meglepetés. Görbics Gábor rendkívül balszerencsés, hiszen a döntőbe jutásért mind a három pontozó bírónál vezetett, amikor a versenyorvos sérülése miatt beszüntette mérkőzését, és így maradt Gabinak a bronzérem.
  A hosszúra nyúlt csütörtöki versenynap eredményeit Gere Márton tudósító jóvoltából tudjuk ismertetni, időrendi sorrendben, kommentálásával:

  Semi-contact:
  Veres Alex - Bartos Baczynski Lengyelország 9-8
  Alex megverte, az utolsó másodpercekben fordított a pekingi világjátékokat is megjárt , VB és EB érmes lengyel fiú elleni mérkőzést.
  Imre Tamás - David Rasmussen (Dánia)11-3 Iskolabunyóval a legjobb 4 közé!!!
  Veres Richárd - Leclarca Dieter (Farnciaország) 16-10
  Jároszkievicz Krisztián - Alexander Glushkov (Oroszország) 18-9 Törpe könnyeden a 4 között!!!
  Gömbös László - Morten Spissoy (Norvégia) 20-12 Reális az ekkora különbség a norvég legenda ellen!
  Zelenai Dávid - Rene Perz (Németország) 4-3 Idegölő mérkőzés volt.
  Csikós Péter - Fatsis Georgios (Görögország) 12-2 technikai K.O.!
  Mórádi Zsolt - Emmanuil Dimitrov (Bulgária) Hosszabbítással 8-7 Zsolt nagyon kemény csatában lett elődöntős!

  !! Full-contact:
  Szabó László - Pavol Garaj (Szlovákia) 0-3 Nagyon szoros meccs, nagyon kemény ellenfél
  Sándor Kornél - Damian Lawniczak (Lengyelország) 0-3
  Laszák Zoltán - Arsic Sokol (Szerbia) 2-1 Zoli is a legjobb 4 között, megvan az első ringes érmünk!!!
  Görbics Gábor - Mirzaev Konstantinos (Görögország) 3-0 Hatalmas különbséggel a legjobb 4- ben Gabi is, már érmes!
  Kick-light negyeddöntő
  -74 kg
  Dinnyés Zoltán - Aleksey Lenberg (Oroszország) 0-3 Zoli becsülettel hajtott de az orosz jobb volt.
  Buják Tamás-Maxim Aysin (Oroszország) 0-3 A light-contact világbajnok egy picit jobb volt technikailag, és ezt a bírók díjazták.

  Elődontők

  Semi contact
  -57 kg
  Varga László - Manuel Esposito (Olaszorság) 12-5 Laci le „tko-zta az aktuális világbajnokot és így van döntőben.
  -63 kg Veres Alex - Mihail Gerasimov (Orosország) 7-13
  Alex 3. helyen végzett, sajnos az orosz klasszis ma jobb volt nála.
  -69 kg
  Veres Richárd - Klemenj Juvan (Szlovénia) 15-6
  Ricsi hozta a kötelezőt a rutinos szlovén ellen, így jutott a döntőbe
  -74 kg
  Gömbös László - Egor Ryabchikov (Oroszorság) 16-6
  Gömbi harmadik menetben , lerohanta a fiatal oroszt, újabb emberünk tko-val a döntőben
  -79 kg
  Mórádi Zsolt - Stella Neri (Olaszország) 11-4 Zsolti is a döntőben, az eredmény nem tükrözi a meccs nehézségét!
  -84 kg Imre Tamás - Andreas Angelopoulos (Görögország) 11-11 Hosszabbítás 13-13
  Első érvényes találattal:14-13
  Tomi izgalmas meccsen, komoly ellenszélben verte a görögök legjobbját, így van a döntőben
  -89 kg
  Jároszkievicz Krisztián - Drew Neal (Nagy-Britanna) 17-15
  Törpés, „rafkós” küzdelemmel a döntőben , most éppen a kategória világbajnoka volt az elhárított akadály.
  -94 kg Zelenai Dávid - Michel Decian (Svájc) 5-2
  Dávid újoncként döntőzik , ráadásul a címvédőt iktatta ki a döntőbe jutásért!!!
  +94 kg Csikós Péter - Andrea Ongaro(Olaszország) 7-9

  Nők: -55 kg
  Hanicz Nelly - Dorota Godzina (Lengyelország) 6-4 Nelly az első női döntősünk!!!
  -65 kg Nagy Henrietta - Ina Grindheim (Norvégia) 6-12
  Heni igy a 3. helyen zárt újoncként,
  -70 kg
  Kondár Anna - Erika Boselli (Olaszország) 12-6
  Panni enervált 2 menet után káprázatos harmadik menettel a döntőben!
  +70 kg
  Jóni Andrea - Ana Znaor (Horvátország) 13-16
  A fizikailag joval erősebb többszörös EB és VB győztes horvát lány első két menetes előnyét Andi nem tudta mar egalizálni , így a vége újoncként egy fényesen csillogó bronz!

  Full contact
  -63,5 kg
  Görbics Gábor - Giuseppe di Cuia (Olszország) 0-3
  A második menetben az orvos sérülésre hivatkozva beszüntette a meccset, pedig Gabi tisztán vezetett mindhárom pontozonál es sokkal jobb volt ellenfelénél. Igy o is a 3. helyen végzett
  -71 kg
  Laszák Zoltán - Roman Shyrger (Ukrajna) 0-3 Nagyon szűk különbség, sajnos az ukrán srác rúgott egy pontot érőt döntetlennél az utolsó másodpercben és ezzel fordított, így Zoli harmadik lett nagyon szép küzdelemmel és munkával!
  <CENTER></CENTER>



  XLsport
   
 20. TH6777

  TH6777 Vendég

  Kick-box karate Eb: négy magyar aranyérem a döntők első napján
  2010. 11. 27. 12.08

  <RIGHT>
  [​IMG]


  A döntők első napján négy aranyérmet szereztek a magyar versenyzők a kick-box karate Görögországban zajló Európa-bajnokságán.


  A magyar szövetség tájékoztatása szerint Lutrakiban öt versenyző volt érdekelt a pénteki finálékban. Közülük a kick-light kategóriában érdekelt Molnár Mónika, valamint a semi-contactban szereplő Varga László (57 kg), Veres Richárd (69 kg) és Hanich Nelly (55 kg) tudott nyerni. Kondár Anna (70 kg) volt az egyetlen, aki kikapott a fináléban, s így második helyen zárta a kontinensviadalt.
  A szombati zárónapon szintén öt magyar küzd majd meg az aranyéremért.
  Az Athén melletti városban a WAKO szövetség full-contact, semi-contact, kick-light, zenés formagyakorlat és aero-kick-box kategóriákban írt ki versenyeket, amelyeken összesen 22 magyar indult.

  <CENTER></CENTER>



  XLsport
   

Megosztás