Kanadai munkalehetőség

Maca75

Új tag
Szia Viki0602!

Én már dolgoztam az USA-ban, most megpróbálnám Kanadát, itthon nem találok munkát. Ha housekeeping állást keresek, amiben van gyakorlatom, fél évig dolgozhatom engedély nélkül, vagy senki nem fog alkalmazni? Köszi a válaszodat.
 

csipcsip

Állandó Tag
Állandó Tag
Én szociális munkás vagyok, és a feleségem is az. Ezzel a végzettséggel lehet-e munkát szerezni Kanadában?
 

Krisztián25

Új tag
Érdeklődni szeretnék!

Kedves Kanadai Magyar Közösség!

Egy magyar honfitársatok vagyok, a nevem: Fekete Krisztián. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében egy kis városban lakom, Demecserben. Zenetanárként dolgozom egy Alapfokú Művészetoktatási Intézményben. Citerát, Cimbalmot és Népi - éneket tanítok. A hangszereken kívül, szolfézst és zeneelméleti alapokat is oktatok. Vezetek népdalkört és zenélek két népzenei együttesben. Zongorázni is tudok alapfokon. A nyelvvizsgámat középfokon román nyelvből szereztem (Nagyváradon születtem és ott tanultam románul.) Jogsim is van.
Felmerült bennem a kivándorlás gondolata. Szeretnék kiszámíthatóbb életkörülmények között élni, és a jó munkáért megbecsülést és komolyabb honoráriumot kapni. A választásom, Kanadára esett. Leginkább azért, mert Kanadában, Vancuverben, élnek rokonaim.
25 éves leszek júliusban és már másodjára munkahelyemet váltom, egy jobb munkalehetőség reményében. (A szerencsésebb eset, ha egyáltalán van munkalehetőség.) Ha minden jól megy, szeptembertől egy állami zeneiskola kinevezett népzene - zeneelmélet tanára leszek, Kisvárdán egy mezőgazdasági városban. Nemcsak a pénz és nem a munka mennyisége aggaszt, továbbá nem gondolom, hogy a körülmények határozzák meg azt, hogy milyen minőségű munkát végzek, vagy milyen zenészeket nevelek, mivel a lehetőségeket magamba keresem és nem a külvilágtól várom a segítséget, és a megváltást.
/Igen, magunkban kell elsősorban keresni a megoldást./
A kérdés felmerül tehát, miért szeretnék eljönni. Egyrészt a kíváncsiság, másrészt a magyar közoktatásügy helyzete, mely aggasztó irányba halad és évtizedek óta csak romlik. Szerintem a Bal-liberális oktatáspolitika a gyakorlatban már régen "zátonyra" futott. Mi mindig, valamely Európai süllyedő-oktatáspolitika, utolsó csatlósaiként eszmélünk fel a bajból, mikor már késő van. A rendszer működőképtelen...
A jelenlegi pedagógus illetve zenetanári pályamodell dióhéjban a következő: dolgozz minél többet kevés pénzért.
A heti kötelező óraszám: 22 - ami az alapfokú zeneművészet oktatásban heti kétszer 30 perc főtárgyi hangszeres órát jelent. Borzasztóan kevés idő ez a hatékony esztétikai nevelésére. A 22 - ről 28 - ra szeretnék emelni, amelyből kifolyólag a heti óraszám 40 -ről akár 52-re is emelkedhet. Amellett, hogy elvárják, hogy dolgozz többet, számon tartják, hogy a munkahelyeden kívül mennyit és mit dolgozol.
Én heti 5 munkanap dolgozom: 12:30 - 19:30 ig + egy héten 3 délelőtt 1,5 órát tanítom a népdalkört és emellett majdnem minden hétvégén elmegyek zenélni. A havi átlag keresetem, így is átlagon felüli a közalkalmazotti világban: 190.000 Ft ( 995 CAD ). Ebből 160 CAD az autó és diák hitel, 105 CAD a heti két nyelv óra, 423 CAD a rezsi, albérlet, telefon, internet, autóbiztosítás, a benzin amit nem térítenek a munkába járáshoz: 52 CAD. Ez eddig összesen 740 CAD és még nem ettem semmit, ruhát sem vettem, gyógyszert se, szórakozni meg végképp nem mentem, sportolni sem voltam. Mindezekre maradna: 255 CAD (48. 705 Ft) . Ezenkívül mázlim van, mert még nem alapítottam családot.
Nálunk egy minimálbér 70. 000 Ft (366 CAD) ehhez képest 1 kg kenyér ára 180 - 265 Ft / kg több mint 1 CAD is lehet.
Az én főállású tanári fizetésem 92. 000 Ft és nagyon sokan tanárok, csak ebből élnek. Én emellett még tanítok más iskolában is, népdalkört vezetek és hétvégén zenélek is, így tudok még 100. 000 Ft-ot a fizetésem mellé tenni. + A munka mellett a napi 2- 3 óra hangszeren való gyakorlás szükséges a hétvégi zenéléshez..

Azért fordulok segítségért hozzátok, hogy információt gyűjthessek arról, milyen lehetőségeim lehetnének most, ha arra az elhatározásra jutnék, hogy kivándoroljak Kanadába. Először nyelvet kell tanulnom, ez természetes. Angol - francia nyelvet.

Milyen munkalehetőségei vannak ma egy zene-tanárnak, zenésznek Kanadában, Vancuverben? Milyen óraszámban dolgoznak a tanárok, mennyi az óraszám egy főállásban? Vannak -e iskolai szünidők? Mennyit kereshet egy zenetanár? Van e igény akusztikus zenére? Zenészként, cimbalmost nálunk főleg néptánckíséretben és népzenei koncerteken alkalmaznak. Továbbá a világzenében, ritkábban a jazz és klasszikus zenében. Szólistaként vagy zenekari tagként hívnak cimbalmost. Előre is köszönöm szíves válaszaitokat!

Köszönettel és tisztelettel:

Fekete Krisztián


--
Fekete Krisztián
 

pityesz007

Új tag
Sziasztok!

Most 24 éves vagyok, Agrármérnök végzettségem lesz hamarosan és 1éves sales-es munkatapasztalatom van. Decemberben fogom befejezni az egyetemet és gondolkodom rajta, hogy szerencsét próbálnék Kanadában az egyik barátommal(aki anglisztikán végzett). Ezen kívül erős angol nyelvtudásom van, mivel nap mint nap használnom kell az angolt a munkahelyemen.
Láttok rá valamilyen esélyt, hogy ezzel a végzettséggel elhelyezkedjük Kanadában?

Előre is köszönöm a válaszotokat!

István
 

Tulifer

Új tag
BC, Vancouver es kornyeke

Üdv mindenkinek.

Én Vancouverben élek és FEJVADÁSZATTAL is foglalkozom.
Mint alaptörvény a kanadai jogban: KANADA TILTJA A VENDÉGMUNKÁS RENDSZERT.
Ha itt akarsz dolgozni akkor folyamodj egy bevándorlási vízumért.
Itt megnézheted az összes HIVATALOS információt:
http://www.cic.gc.ca/english/index.asp
Ez a kanadai minisztérium honlapja.

Bárki, bármit mond, híresztel, tanácsol, stb.... vigyázzatok!!!!
Csak a fenti kanadai muinisztérium információja VALÓS!!!!
Nagyon sok szélhámos van akik pénzt csalnak ki bevándorolni szándékozóktól.

Tehát általában NINCS "pár éves munkaszerződés, és megyek Kanadába" lehetőség!!!!!

Ez alól vannak kivételek időszakosan, amikor a kanadai kormány engedélyez kanadai cégeknek MUNKASZERZŐDÉSES alapon külföldi munkavállalőkat Kanadába behozni. Ezek a szerződések általában 1-3 évre szólnak, és a maygar munkavállaló magával hozhatja családját is arra az időtartamra - házastárs és gyerekek OK, de nagymam, testvér, stb NEM.)

Ilyen esetekben a kanadai hatóságok szigoruan előírják, hogy milyen szakmákra és milyen feltételekkel adnak ki munkavállalási engedélyt.

Jelenleg csak EGYETLEN ilyen szakma kategória létezik:
Sziasztok,

Tudtok abban segiteni, hogy munkavallalasi vizumot adjon be egy egyepitoipari ceg szamomra? 35 eves vagyok es 15 eve egy epitoipari ceget vezetek. Barmifele szakmai, legfokeppen acsmunka erdekelne, mivel ezt csinaltam a legtobbet. Nagyon koszonom az esetleges segitseget.
Udvozlettel: Pali
 
Munka keresés

Hello
Erdelybol vagyok Fakitermelési munka után szeretnek érdeklődni??
20 evés tapasztalatal lánc-fűrészel ,vegzetsegem mezőgépész.
Nyelvismeret román magyar és szeretnek ott munkát valalni ha lehetséges


Köszönöm a lehetőséget hogy kapcsolatba lephetem!!
 

lacilaci777

Új tag
uzleti lehetoseg

Udv.Szlovakiabol irok,es erdekelne minden kanadai uzleti kapcsolat,vagy kanadai ceggel szlovakiaba torténo egyuttmukodes.
Koszi
Remelem jo helyre irtam.
 

blackblues21

Új tag
Sziasztok!
Szeretnék kijutni Kanadába dolgozni, mert itthon Magyarországon egyre kilátástalanabb a helyzet, nekiálltam angol nyelvet tanulni sokféle munkakörben dolgoztam már, van jogosítványom valamint targoncavezetői engedélyem, mindenféle munkát elvállalok 22 éves jó fizikumú fiatal srác vagyok, kérem aki tud segítsen nekem.
Előre is köszönöm.
Sziasztok
 

cortezinez

Új tag
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni!
Mi Budapesti család vagyunk 3 kisgyerekkel.
Albérletben lakunk, mivel az itteni viszonyok miatt a hitelre vett lakást, visszaadtuk, mintsem meghaljunk a hitel alatt, vagy belebukjunk....
A páromnak van 2 munkahelye, én pedig gyesen vagyok itthon a kicsivel.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek, érdemes-e belevágni egy komplett családnak a nagy "útba" ?
Sajnos mivel hiába melózza a párom szana szétt magát, nem ér semmit a pénz, a gyes- a1 fizetés elmegy a lakhatásra, a másik kis kiegészítő munka pedig igen szűkös, és nem is igazán elég 1 hónapra.
Így mint sokan mások, mi is azon gondolkodtunk, hogy innen el...
Nem mi, inkább a gyerekek miatt, mivel jó itt nem nagyon lesz kb még jó sokáig.....
A baj az hogy angolul nem tudunk...
A párom kicsit sem, őt ez nem is érdekelte..
Én tanulnék, de 3 kicsi mellett időm kevés és hát pénzem nincs rá.
Tudom, tudom, minek írok ha csak panaszkosok, és én is olyan nyomi vagyok mint az a sok h...e ....
Viszont, ha az ember belevág, hogy kell elkezdeni?
Merre? Én már a neten utánaolvasgattam, megnéztem mindenféle oldalt, fórumot, közösséget, Bécsi konzulátust, Magyar követséget, stb, stb....
De van-e valami tuti oldal ahol mindent megtalálok, vagy jó sok hasznos tudnivalót?
Voltak ismerősi egy munkatársamnak akik valamilyen szociális intézményben laktak, és ott kaptak segítséget, és onnan ugrottak tovább.
Akkor az menekült státusz lehet?
Mert nem az a cél hogy eltartsanak minket, hiszen dolgoznánk mi mindketten, eddig is dolgoztunk, dolgozunk, de nem tudjuk miért...
Itt nincs értelme, nincs semmi pozitív kilátás előttünk!
Volt valaki hasonló helyzetben, tud valaki segíteni merre hogy induljak el?
És nem vagyunk kisebség, csak egy magyar család aki a gyerekeinek jobbat akar.
Szívesen dolgoznánk, letelepednénk, csak a kezdet mindíg nehéz...
Köszönöm, szép napot mindenkinek!
 

Zsolti08

Kitiltott (BANned)
Hello!

Angol nyelv ismerete nélkül esélye sincs sehol sajna!
Képzelje el mennyi esélye lenne annak az embernek aki csak angolul beszél és Mo-n akarna dolgozni mint kezdő?
Menekultkent sem eri meg mert keves a segily amit adnak nehez megelni egy csaladnak abbol!
Ha megy az angol itt érdemes szétnézni:www.cic.gc.ca

Udv
 

paramed75

Új tag
Sziasztok!
36 éves mentőápoló,ápoló vagyok,4 gyermekkel(3,5,7,13) és egy feleséggel.17 éves munkaviszonyom van a mentőknél.Most csinálom az OKJ-s ápolóit.Tudtok valamit, hogy a kórházi dolgozókat mennyire "becsülik meg",jobban- e mint itthon ?Tanulom a franciát.Angolom társalgási.tudtok valami biztatót? van esetleg köztetek nagycsaládos aki hasonló paraméterekkel ment, vándorolt ki Kanadába.Nagyon tetszik az ország és szeretnék biztos helyet és életet biztosítani a gyermekeimnek.És persze magunknak.
 

Norbi1985

Új tag
Sziasztok engem az érdekelne hogy ha én kiszeretnék menni Kanadába és esetleg ott is maradnék hosszabb időre,merrefelé kell elkezdenem a papírmunkát illetve mi kell ahoz hogy munkát is vállalhassak.
 
Sziasztok! 21 éves múltam most decemberben.Mióta elvégeztem az iskoláimat, csak alkalmi munkákból tudtam csekélyke pénzösszegeket előteremteni magamnak. Erősen elgondolkodtam hogy én és a bátyám családja kimegyünk Kanadába. Ők mindenféle képen ki akarnak menni, minden bizonnyal le is települni ott. Viszont én sem szeretnék itt maradni Magyarországon.
Mi ilyenkor a teendő? Mik az első lépések annak érdekében hogy ez a terv valóra váltható legyen. Nincs itthon tartozásom, se hitelem, nem vagyok büntető eljárás alatt, nem voltam még büntetve erkölcsileg szűz vagyok. Kinek kell ilyenkor írni, aki részletesen tájékoztat arról hogy lehetne elintézni a dolgokat, vagy mit kell felkeresni. Köszönöm a választ. Dávid. Angol nyelvel sem állok hadilábon, ott meg pláne hogy hamar beleszoknék a dolgokba.
 

sani07

Kitiltott (BANned)
Sziasztok! 21 éves múltam most decemberben.Mióta elvégeztem az iskoláimat, csak alkalmi munkákból tudtam csekélyke pénzösszegeket előteremteni magamnak. Erősen elgondolkodtam hogy én és a bátyám családja kimegyünk Kanadába. Ők mindenféle képen ki akarnak menni, minden bizonnyal le is települni ott. Viszont én sem szeretnék itt maradni Magyarországon.
Mi ilyenkor a teendő? Mik az első lépések annak érdekében hogy ez a terv valóra váltható legyen. Nincs itthon tartozásom, se hitelem, nem vagyok büntető eljárás alatt, nem voltam még büntetve erkölcsileg szűz vagyok. Kinek kell ilyenkor írni, aki részletesen tájékoztat arról hogy lehetne elintézni a dolgokat, vagy mit kell felkeresni. Köszönöm a választ. Dávid. Angol nyelvel sem állok hadilábon, ott meg pláne hogy hamar beleszoknék a dolgokba.

Szia!

Olvasgass a bevandorlas topikokban. Nem irtad mi a szakmad. Kell hozza egy tarsalgas szintu angol, egy ceg aki kint alkalmaz. Vagy a megfelelo angol nyelvvizsga, egy hianyszakma, amit fel tudsz mutatni es 1-1.5 millio forint legalabb. Keresd meg horvathc kollegat az emlitett topikokban es az alairasaban megtalalod a kiindulo pontokat. Angol tudas kell hozza!
 

Exhodus

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Szeretnék kiköltözni Kanadába és kíváncsi lennék, hogy látjátok e akadályát, nomeg tapasztalataitok szerint körülbelül mennyi időt vesz igénybe a procedúra, mert olvastam pár hónapról meg pár évről is, meg, hogy ez nagyban függ a végzettségtől is.
Szóval, 25 éves vagyok, informatikus mérnöki végzettséggel, osztatlan egyetemi rendszerben végeztem, de a diplomának van angol része is és abba bele van írva hogy "Master degree" szóval azzal talán nem lesz gond.
2 éve dolgozom mint doktorandusz orvosi informatikai témában, de az "ösztöndíjamat" munkabérként kapom egy iskolaszövetkezeten keresztül, szóval van igazolt munkaviszonyom (persze ha a diákmunka számít).
Az angol nyelvvel nincsenek problémáim, franciául nem tudok egy szót sem.
Kitöltöttem a kérdőívet a bevándorlási hivatal honlapján aszerint megkapnám a work permit-et. Bár kicsit csalni kényszerültem, mert nem találtam sem informatikust sem mérnököt a profession legördülő menüben ezért valami "biology and other sciences"-t választottam, mert ahhoz még van valami közöm aztán lehet hogy csak vak vagyok.
A kinti munkavállalást tekintve, mindenképpen informatikai munkát szeretnék, elsősorban programozóit vagy kutatóit, de értek a hálózatokhoz is, és van egy CISCO-s szakvizsgám is. Továbbá van körülbelül 2 millió forint tőkém a kivándorláshoz.
Remélem sikerült minden lényes infót felsorolnom.

szerk: Amit kihagytam innen, tanácsot szeretnék kérni, hogy hol is érdemes mindezt elkezdeni, már elkezdem utánaolvasni a témának, láttam, hogy bécsi nagykövetség meg ilyenek, de azért nagyon megköszönnék mindennemű útmutatást. Nomeg a másik nagy kérdés, ugyebár akkor a legjobbak az esélyek, ha az ember úgy megy ki, hogy fel tudja mutatni, hogy valaki fel fogja odakint venni, meg hát csak úgy kiutazni, hogy majdcsak lesz valami az elég lutri amúgy is. Szóval van lehetőség távolról munkát keresni? mondjuk az állásinterjú egy más helyzet...

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Üdvözlettel:
Péter
 

Papp Rita

Új tag
Szisztok.A paromal eleg reg keszulunk Canadaba de nem jon osze sehogyse.Mar mindent megprobaltunk de sehogy sem sikerul.En fahazakal foglalkozom mar eleg reg es mindenel ami fabol van a parom meg diatetikus.Ha valaki tud segiteni megkoszonenk.koszunjuk.Rita es Istvan
 
Oldal tetejére