Kiderült miből él Harry herceg és felesége

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 11.

Melitta - 2020 Január 11, 19:25
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Kiderült, hogy sussexi hercegi pár nem elsősorban a brit királyi család állami forrásból származó jövedelméből él, amelyet hivatalos programjaik lebonyolítására kapnak a kormánytól. Harry herceg és Meghan hercegné életmódváltásának rendezését kétfős "válságkezelő bizottságra" bízta Erzsébet királynő.

  Tovább gördül - és úgy tűnik, egyre nagyobbá válik - Harry herceg és felesége Meghan hercegné életmód-változtatásának ügye. Az Egyesült Királyság királynője fiára, Károlyra, a walesi hercegre és unokájára, Vilmosra, Cambridge hercegére bízta, hogy találják ki, milyen szerepet játsszon Sussex hercegnéje és hercege a jövőben a királyi családban. Eközben Meghan hercegné kivonta magát a konfliktusból: hírek szerint Kanadába utazott - derült ki a BBC összefoglalójából.

  [​IMG]
  Megbántotta az uralkodóházat Harry herceg és Meghan hercegné

  A Buckingham Palota közleménye szerint a királyi család megéri, hogy Harry és Meghan a jövőben másként akarja teljesíteni közszerepléseit - idejüket megosztanák Észak-Amerika és Nagy-Britannia között és saját pénzügyi forrásokra kívánnak támaszkodni -, ám ez bonyolult kérdés, amelynek részleteit pontosan tisztázni kell. Egy biztos: az nem változik, hogy Harry herceg a brit trón öröklési sorrendjében a hatodik trónörökös.

  Nehezebben boldogul

  Szemben bátyjával, Vilmos herceggel Harrynak mindig gondjai voltak a médiával - véli Jonny Dymond, a BBC királyi ügyekkel foglalkozó tudósítója. Távolságtartóan viselkedik a kamerák előtt és az őt kérdező újságírókkal. Emellett nyilvánvaló - jól látható -, hogy unja ceremoniális feladatainak ellátását. Nehezen viseli, hogy anyja, Diana hercegnő korai halála óriási árnyékot vet életére, illetve hogy nagy nyilvánosságot kaptak ifjú kori hibái, továbbá hogy nagy médiafelhajtás övezi a kapcsolatait és a házasságát. A BBC szakírója szerint ezért régóta készül a részleges szakításra eddigi életével.

  Anyagiak

  Ennek azonban anyagi következményei vannak. Harry és Meghan bejelentették, hogy a továbbiakban nem fognak pénzt kapni az úgynevezett Suvereign Grantból, ami nem más, mint a királyi családnak juttatott állami forrás cserébe azért, hogy eleget tesznek hivatalos kötelezettségeiknek. Ennek a forrásnak, pontosabban elődjének eredete 1760-ra nyúlik vissza. Miután az akkori uralkodó, III. György király megegyezett a parlamenttel, hogy a továbbiakban személyesen egyáltalán nem folyik bele a kormányzásba, elvesztette a jogát a királyi vagyon, azaz a Crown Estate jövedelmeinek felhasználására.

  Az ezt megelőző 700 évben az ebből származó bevételeket az állami adminisztrációra fordították. Ezt a forrást egy évente meghatározott állami támogatással, azaz az adófizetők pénzéből származó jövedelemmel váltották ki. Erről a Civil List Act törvény rendelkezett, amelyet 2012-től felváltott a Suvereign Grant Act. Az új szabályozás fő célja az volt, hogy egyesítse a királyi család tevékenységeinek finanszírozását. Összege - 2018-2019-ben 82 millió font (30,16 milliárd forint, egy Nemzeti Színház építésének költsége) - indexszámítással kötődik a Crown Estate jövedelmeihez, továbbá más állami bevételekhez.

  A legfőbb forrás

  Ugyanakkor a sussexi házaspár ezzel a lemondó nyilatkozatával nem hoz túl nagy áldozatot, ugyanis 2019-es költségeiknek csak öt százalékát finanszírozták a Sovereign Grantból, a maradék 95 százalék forrása egy másik sajátos királyi pénzügyi alap, Károly herceg Cronwalli hercegségének jövedelme volt. E felett a forrás felett a mindenkori trónörökös, azaz a walesi herceg rendelkezik, a befolyó pénzből a királyi család kiadásait finanszírozzák. Így kaphat belőle pénzt Harry herceg is - derült ki a Daily Express összefoglalójából.

  A hercegség 53 ezer hektár földterületet ölel fel 23 megyében főként Anglia délnyugati részén. Emellett hozzá tartozik egy befektetési portfólió is - ezek kezeléséből származik az elkölthető jövedelem. A hercegség számláján 2004-ben 408 millió font volt, ami azóta 763 millióra nőtt, a lefölözhető rész 9,9 millióról 19 millióra ugrott. Károly herceg aktív szerepet játszik a vagyon hasznosításában, mert jobb állapotban akarja átadni a hercegséget, mint amilyenben megörökölte.

  Az Express adata szerint Harry és Vilmos herceg, illetve családtagjaik 2018-ban összesen 4,9 millió fontot (1,8 milliárd forint) kaptak apjuktól és a hercegségtől. Ez hozzájárult Harry becslések szerint 30 millió font értékű vagyonához, amelyet részben még a királynő édesanyjától, illetve saját anyjától, Diana hercegnőtől örökölt. (Ez több mint 11 milliárd forint, amivel a magyar mágnásokat soroló A 100 leggazdagabb című kiadvány rangsorában a 88. helyére kerülhetne.) Meghan hercegné házassága előtt becslések szerint 3,5 millió font (1,3 milliárd forint) értékű vagyont halmozott fel.
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2020 Január 11.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Javaslom a magyar királyság visszaállítását, és a magyar királyi herceg, Habsburg György megkoronázását. Elég volt a res publikából! ;)
   bepa789 kedveli ezt.
  2. vandorcsillag
   vandorcsillag
   Először is a királynőnek a gyerekeivel kellett volna foglalkozni,most figyelemelterelés céljából előveszik Megant és Harryt.
   Jól döntöttek Harryék,hogy elhagyják ezt a királyi családot.Hajrá Megan,hajrá Harry,ne hagyjátok magatokat.
   Potyika02 és Gagamail kedveli ezt.
  3. ?Walaky?
   ?Walaky?
   ez nekunk meg sokba kerul
   bepa789 kedveli ezt.
  4. eniko61
   eniko61
   miért veted pont az ő szemére? ha van gyereked, nagyon is jól tudhatod hiába mindegyiknek ugyanaz a minta, mégis eltérő személyiség lesznek és nem biztos, hogy pont olyanok lesznek amilyennek te szeretnéd
   ami pedig a párt illeti, ezt a különválás dolgot jóval az esküvő előtt már meg kellett volna beszélni a családdal - Megan hercegné nagyon is jól tudta, hova teszi a kis fenekét, Harry herceg születésétől ebben a környezetben él, ha ezen változtatni akart, akkor szvsz nem egy gyerekkel a nyakukon kellene meglépni, hanem jóval előbb elgondolkodni - most már nekem olyan nagyon a vihar a biliben projektnek tűnik az egész felhajtás
  5. Gagamail
   Gagamail
   Harry egy Spencer. Annak a Spencer-klánnak Windsor-vérrel erősített tagja, akik régebbi arisztokrata család, királyi felmenőkkel, mint a Windsorok.

   Diana is kilépett a Windsorok előírásaiból, s tette ezt rangjának és családja súlyának teljes tudatában (Churchill is a Spencer-klánból való volt). Ráadásul a két család között mindig erős ellentét feszült.
   Harry és William ellentéte is érthető, hiszen William igyekszik a Windsorok tekintélyét erősíteni, nem véletlenül: királyságot kap cserébe.

   De Harry ennek nem veti alá magát, legalábbis úgy tűnik.
   S a nép (egy jelentős részük mindenképpen) drukkol, mert számára szimpatikusabbak a "laza", "köznapi" figurát játszó Spenserek, bár tisztában vannak az ország történelmében játszott szerepükkel. Nem véletlenül "fogadták örökbe" annyian Diana-t.

   Harry nem Meghan miatt teszi, amit. Sosem fogadta el a parancsuralmi rendszert. Meghan társa ebben, de nem ő (MM.) indukálja ezt. Tévedés Harry-t egy megtévesztett, tesze-tosza férfiként bemutatni.
   Nagyon is tudja, mit akar.
   Tudja honnan jön, tudja, hogy a rangja és a népszerűsége (és Diana népszerűsége) mire képesíti. Ezért lépett.
   Szerintem.
   vandorcsillag kedveli ezt.
  6. ?Walaky?
   ?Walaky?
   a rang kotelez ahogy a nev is
   Utoljára módosítva: 2020 Január 12
  7. gumelig
   gumelig
   Valahol olvastam...

   "A britek saját lábáról átállnak a kanadaiak saját lábára. :D"
   CasaLoma, sidavoq, Melitta és 1 másik tag kedveli ezt.
  8. sidavoq
   sidavoq
   ."Trudeau azt mondta, hogy a kanadaiak többsége támogatja ugyan Harryék letelepedését, de figyelmeztetett arra, hogy ennek a költségeit is meg kell vizsgálniuk. Arra a kérdésre, hogy a védett személyeknek számító Sussexék biztonságának a költségeit a kanadai adófizetők állják-e, Trudeau kitérő választ adott, és annyit mondott, hogy erről zajlanak még a tárgyalások."
   Gagamail kedveli ezt.
  9. ?Walaky?
   ?Walaky?
   meg a really english is pruszkol miattuk
   igy is 1% nemzeti bevetel a kiralyi haze amit siman eltoroltetnenk
   lenne helye masutt is ez a harom extra folosleges koltseg nekunk
   volt esze a libanak hogy nem az USA-ment ott leszarnak
   ambar egyebkent miutan mar nem tagjai a kiralyi haznak
   a biztonsagukat is sajat maguknak kene megoldaniuk
   Utoljára módosítva: 2020 Január 15
  10. Piti Sándor
   Piti Sándor
   Javaslom költözzenek Magyarországra.Itt jobbnál-jobb betanított munkakörből válogathatnak és még a szállás is ingyenes!:D
   CasaLoma kedveli ezt.
  11. Gagamail
   Gagamail
   Azért ne lépjünk el a valóságtól teljesen: a királyi család nem csak pénzébe kerül Nagy-Britanniának, hanem jelentős mennyiségű pénzt is hoz - hacsak a turizmusra gondolok, már elég. Lényegesen több a "bevétel", mint a kiadás. Nézz utána!

   ".... volt esze a libának ... " - döbbenet. Valami nagyon kisiklott, hogy ennyire gyűlölsz egy embert, akit nem is ismersz!

   S még egy - sosem szűnnek meg "tagjai" lenni a "királyi háznak" - ez is tévedés.

   A biztonságuk egy dolog, az őrzésük egy másik - s erről még nincs semmilyen döntés. Egyben biztos vagyok: éntőlem bárhol boldogan élhetnének - nem vadásznék rájuk, nem akarnám zaklatni őket, s mi több, mégcsak nem is gyűlölöm egyiket sem.
   Tőled hamarabb kellene védeni a hozzájuk hasonlókat, mert láthatóan a puszta létüket is utálod.

   Tényleg Harry és Meghan a világ legnagyobb problémája?
   Erre mondta az édesapám: "jódolgában már nem tud mit csinálni".
  12. ?Walaky?
   ?Walaky?
   egyetlen betuvel SEM Nagy-Britanniárol irtam !!!! olvass utana
   az bennunket NEM erdekel !!
   nekunk nagyon sok folosleges kiadasunkba kerulnek es az orszag velemenye
   ITT :
   „Ez az ország egy egyedülálló monarchia, ami nélkülözhetetlen alkotmányos rendszere révén egyszerűen nem engedheti meg, hogy lakosa legyen egy herceg, aki a hatodik helyen áll az örökösödési rendben. Ez tabukat döntöget” – írta a Globe and Mail. Utalnak arra is, hogy a királyi család egyetlen tagjának sem kellene otthonra lelnie az országban.

   „Kanada szívesen fogad bármilyen hitű, nemzetiségű, származású embert,
   de aki a királyi család tagjai közé tartozik, annak ez az ország nem lehet az otthona” – fogalmaztak a lapban.
  13. prominor
   prominor
   Nono tessenek csak kérem végig gondolni… Miért is Kanada?.. Kanada jelenlegi államfője II. Erzsébet.. Ha Windsori Karcsi a fiai közt felosztja a trónt, akkor a Willy lesz az angol király , Harry pedig Kanada "királya"... Na ugye ...;)
  14. ?Walaky?
   ?Walaky?
   azert ehhez lenne egy kis szavuk a canadaiaknak is
   akkor inkabb Amerika
   es biztos lehecccc benne inkabb csatolnak ossze a ket orszagot (ami igen regota tervben van)
   mintsem egy kiralysag legyen
  15. prominor
   prominor
   Persze át lehet irni az Alkotmányt.. Magyarországon ezt kéthetente megcsinálják.. Nehogy már Kanada ne tudja...
  16. ?Walaky?
   ?Walaky?
   vagy kilepnek es onnalosulnak a provinsok es osszeomlik a goverment
   majd eltartja oket az a provins ahol elnek
   szerinted meddig ??
  17. CasaLoma
   CasaLoma
   A fiatalabb nemzedéknek már évtizedekkel ezelőtt az volt a véleménye, hogy Kanadának akkora szüksége van a királyi családra, mint tevének egy harmadik púpra.
   ?Walaky? kedveli ezt.
  18. Gagamail
   Gagamail
   A saját életüket akarják élni, joguk van hozzá.

   Ahogy Neked is.

   Úgy érzékelem, van itt egy pár hozzászóló, akik máshol élnek, mint ahol születtek. Akkor mi lenne az, amitől számukra ez tiltott lenne?
   Ez az újság? Jaj, ne .... !!! A bugyuta, pletykagép újságírókkal már tele a szekrény!

   Egyébként nem fognak senkinek a pénzén élni, hiszen külön-külön is elég gazdagok.

   Jó lenne, ha valós problémákra koncentrálna a világ, s hagyná békén végre őket, mert már nagyon gáz ez a sok gyűlölködő, egymásra köpködő ember!
  19. ?Walaky?
   ?Walaky?
   amig a canadai adofizetok befizetett adoibol finansirozzak a biztonsagi szolgalatukat
   addig mint minden canadainak van beleszolasunk ,hogy akarjuk-e
   kinyilvanitottuk hogy NEM
   koltozzon mo-ra te biztos szivesen koltod az adodat rajuk Nalunk van mi fontosabb
   elhetetlen noszemely nemhiba uuuutalja egy monachia

Megosztás