Kik azok a civilek, akiket el kell takarítani Németh Szilárd szerint? Itt a lista!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 19.

Melitta - 2017 Április 19, 15:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Emberi jogokkal, szegénységgel, környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek, akik teljesen átláthatóan működnek és akik nélkül az ország jóval szegényebb lenne.


  „Ismerd meg te is a Soros-hálózat magyar tagjait, akiket Soros György, nemzetközi oligarcha tart el.”

  Miért álságos az egész civil törvény?
  Nagyon vicces, hogy miközben a sorban jönnek a Fideszesek az átláthatósággal, mint indokkal (Gulyás Gergely és Kósa Lajos ugyanezt a dumát nyomta le ma: azért van szükség a civil törvényre, hogy ezek a szervezetek átláthatóan működjenek - kár, hogy már most átláthatóan működnek) a Fidesz-média tételesen megírta, kinek hány forint támogatás jött és honnan, hiszen az egész már most nyilvános.

  Ahogy az is, mit csinálnak ezek a civilek.

  Mik azok a témák, amikkel ezek a civilek foglalkoznak?
  • korrupcióellenesség,
  • átláthatóság,
  • melegjogok,
  • abortuszhoz való jog,
  • ártalomcsökkentés,
  • menekültek
  • kisebbségek, kisebbségek jogai,
  • mélyszegénységben élők,
  • környezetvédelem.
  Minden olyan téma, amiben az Orbán-kormány látványosan megbukott, amivel Orbánék nem foglalkoznak, vagy éppen amiben gyűlöletet szítanak.

  Kik ezek a civilek?


  Transparency International

  A világ legnagyobb korrupcióellenes szervezetének magyarországi képviselője a Transparency International Magyarország Alapítvány. A Transparency International nemzetközi nem-kormányzati szervezet értékei mentén működve korrupciós problémák feltérképezése a Magyar Köztársaság területén, megoldási javaslatok megfogalmazása, a nyilvánosság tájékoztatása és képzése az átláthatóság ellenőrzése és elősegítése, különös tekintettel a közpénzek felhasználására.

  Eötvös Károly Intézet

  Az Eötvös Károly Közpolitikai Intézetet a Soros Alapítvány hozta létre 2003 januárjában azzal a céllal, hogy a hagyományostól eltérő, újszerű intézményi formát teremtsen a demokratikus magyar közélet formálására. (Az intézet tulajdonosa 2009-től az Eötvös Károly Közpolitikai Alapítvány.) Az intézmény elnöke Majtényi László, akit nemrég köztársasági elnöknek is jelöltek.

  K-Monitor Közhasznú Egyesület

  A K-Monitor Iroda 2007 óta küzd a közpénzek átlátható felhasználásáért és a korrupció visszaszorításáért. A civil szervezet olyan politikai, gazdasági és társadalmi környezet megteremtéséért dolgozik, ahol az állampolgárok elutasítják, a hatóságok pedig hatékonyan feltárják és szankcionálják a korrupciót.

  Társaság a Szabadságjogokért (TASZ)

  Cigányok, melegek, Ligetvédők, elnyomottak, politikai aktivisták, Orbán Viktor őket képviselte már a TASZ. A Társaság a Szabadságjogokért emberi jogi jogvédő civil szervezet. 1994-es megalakulása óta azért dolgozik, hogy Magyarországon bárki megismerhesse alapvető emberi jogait, és érvényesíthesse azokat a hatalom indokolatlan beavatkozásaival és mulasztásaival szemben. Ennek érdekében nyomon követik a jogalkotást és jogfejlesztő tevékenységet végeznek, stratégiailag fontos perekben képviseletet nyújtanak és évi ezer ügyben jogsegélyt nyújtanak, képzéseket tartanak és média kampányokkal mozgósítják a nyilvánosságot.

  A Roma Education Fund

  A nem ideológiai, hanem inkább oktatási tevékenységet űző, a romák és a nem romák közötti szakadék betemetését célul tűző alapítvány legfőbb támogatója az Open Society Institute.

  c3 Alapítvány

  A c3 Alapítvány ősrégi hazai technológiai, és információs alapítvány, innen startolt a freemail, és sok más akkori webes fejlesztés.

  PATENT Egyesület

  A Patriarchátust Ellenzők Társasága (PATENT) szintén egy újsütetű feminista szervezet, mely leginkább azzal került be a hírekbe, hogy feltétel nélkül kiáll az abortusz lehetőségéért, mint a női önrendelkezés csúcsáért.

  Háttér Társaság

  Az egyik legrégebbi melegjogi szervezet, amely az LMBTQ-emberek jogainak képviseletével és társadalmi elfogadásával foglalkozik.

  Artemisszió Alapítvány

  Az Artemisszió interkulturális képzéseket, és felvilágosítóprogramokat tart gyerekeknek az elfogadás, és a migrációs helyzet kapcsán.

  NANE - Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesület

  A női jogvédelemmel foglalkozó civil szervezet, amely a bántalmazott nőknek nyújt segítséget.

  Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség

  A “Női Érdek” hosszú távú célkitűzése, hogy a magyar nők társadalmi és jogi egyenlőséghez hozzájáruljon, szemléletváltozást indítson el a nemek esélyegyenlősége tekintetében. A szövetség igyekszik a nők szociális helyzetét, életesélyét és életminőségét a maga eszközeivel javítani, fellép a nőkkel szembeni diszkrimináció és erőszak minden formájának tilalmáért is.

  Kék-Pont

  A tűcsereprogramot, és ártalomcsökkentést a zászlajára tűző szervezet. Őket zavarta el Kocsis Máté a nyolcadik kerületből.

  Krétakör Alapítvány

  Az alapítvány egy olyan műhely megteremtését tűzte ki célul, amely hosszú távon képes biztosítani a reflektált gondolkodás alapjait Magyarországon. A Krétakör Alapítvány célja az európai közösség és azon belül a magyar társadalom érdekképviseleti és kooperációs kompetenciáinak fejlesztése.

  Mindezt a Krétakör több mint 20 éves művészeti tapasztalatára alapozva szakmai, oktatási és képzési programok segítségével, közösségbővítéssel és domináns kommunikációval képzeljük el, mert ezekben látjuk a meghatározó társadalmi változások alapját – írják a honlapjukon.

  Civilek a médiában

  Átlátszó

  Bodoky Tamás egykori Magyar Narancsos, majd indexes tényfeltáró újságíró által alapított és főszerkesztett tényfeltáró portál. Naponta hoznak le cikkeket a fideszes korrupcióról.

  Asimov Alapítvány

  Az Átlátszó mögött álló másik alapítvány a híres sci-fi íróról elnevezett Asimov alapítvány. Ezt 2009-ben alapították, szintén a magyar közélet megújításának és átláthatóságának célkitűzésével. Itt már megjelenik a Norvég Civil Alap is megjelenik, mint támogató és az Eötvös Károly Intézet - szintén egy másik Soros-szervezet -, mint partner. Kuratóriumának elnöke az átlátszós Maróy Ákos, aki kiterjedt üzleti kapcsolatai mellett a véleményformáló közéletben is szerepet játszik.

  Az Asimov alapítvány projektjei jól rímelnek az Átlátszó tevékenységére. A fő tevékenysége, a honlap szerint emiatt jött létre a Budapest New Technology Meetup megszervezése, ami viszont jól mutatja Maróy egyébként IT-s kötődését, múltját. Az Átlátszónet Alapítvánnyal közös projekteket is bonyolítanak, amik közül több 2013-ban a Norvég Civil Alap támogatásával is valósult meg (Átlátszónet program). Az alapítvány honlapjának szerkezete és külleme szinte megszólalásig azonos az Átlátszónet Alapítvány honlapjáéval. Az Asimov közhasznúsági jelentése alapján az Átlátszó KiMitTud közadatigénylési rendszerének támogatói, és a Norvég Civil Alap kedvezményezettjei 30 milliós értékben. Utóbbi azért érdekes, mert az Asimov Alapítvány az Átlátszó Nonprofit kft. részére forrásokat biztosít, 2015-ben közel 17 millió forintot.

  Mérték Médiaelemző Műhely

  A HVG-ben publikáló, önmagát függetlennek tartó, a médiapiac aktuális átalakulásait monitorozó Mérték Médiaelemző Műhely. Értetően fáj a Fidesznek, maikor rámutatnak, hogyan sérül naponta a sajtó- és véleményszabadság Magyarországon.

  Független Médiaközpont (Független Újságírók Alapítványa)

  A Független Médiaközpont politikai elkötelezettségtől mentes alapítvány, amelynek célja, hogy erősítse az etikus magatartáson alapuló, tényszerű újságírást és támogassa a média függetlenségét Magyarországon.

  Az alapítványt az amerikai Independent Journalism Foundation alapította a 90-es években, a közép-európai média függetlenségének erősítésére. Prága, Pozsony és Bukarest mellett Budapesten is működtetnek irodát.

  Tilos Rádió

  A budapesti underground rádióját a TILOS Kulturális Alapítvány működteti. A város legszabadabb médiája.

  Mr Flynn Rider

  [​IMG]
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Április 19.

  1. 317
   317
   de ha jól tudom elvárnak valamit a pénzükért... tehát aki megfizeti a szónokot a tüntetésen, elvár valamit a pénzéért.
   Nikosz99, B.Péter és pitti kedveli ezt.
  2. setni
   setni
   Ott a kérdésedben a válasz is HA a magyar választó fizeti. Ha, .....
  3. setni
   setni
   Persze egyenlő bánásmódot jogbiztonságot, jogkövetést és hasonló örült dolgokat..........
   asztrológus, HaroldKing és Melitta kedveli ezt.
  4. szundi53
   szundi53
   Buta kérdés, de hátha vlki a törvény mellé ezt is meg tudja magyarázni.
   Az mikor lesz nyilvános, h melyik civil szervezet és mennyi adóforintot kap állami támogatásként? Természetesen csak miután elvesztette közpénz jellegét.
   Azt is fel kell tüntetni, ha a külföldi támogató tovaris V.P. ?
  5. setni
   setni
   Hallottál már olyat hogy az állam fizet bizonyos mozgalmakat?
   phoenyx, HaroldKing és Melitta kedveli ezt.
  6. Noia
   Noia
   Igen! A tükörképem is köszöni, jól van! :)
  7. Noia
   Noia
   Szerintem meg NEM! A szponzor annyit vár el, hogy rajta legyen a logó a rucin. Az adományozó pedig talán annyit: köszönöm!
   Mint mikor jön a krisnás, és támogatom egy ezressel. Megköszöni és megy tovább.
   szundi53, Melitta és setni kedveli ezt.
  8. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Tipikus fidesz gondolkodás. Mivel ők fizetnek a tüntetőiknek/felvonulóiknak, el sem tudják képzelni, hogy egyszerűen tele van a töke velük rengeteg embernek, akik már nem tűrnek birka módra.
   Az egészségügyiseket, a tanárokat, a net tüntetőket ki fizette ? Soros ?
   McMelikszi, HaroldKing és Melitta kedveli ezt.
  9. Noia
   Noia
   Igen, én hallottam. Az állam támogat bizonyos civil szervezeteket is.
  10. 317
   317
   Természetesen, kórusokat, tánccsoportot .... kötelessége, hogy támogassa a kultúrát.
   Sőt minden politikai pártot is támogat. De gondolom az ellenzék mindent árgus szemekkel figyel és minden jogsértést bizonyítani tud.
  11. setni
   setni
   Nincs jogsértés hisz azonnal hoznak egy új törvényt és annyi....
   Az ellenzékiek meg lassan pénztelenné válnak a sok bűntetés miatt.
   Csak egy példa...

   A Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Földi Judit beperelte a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy

   kiderüljön: kiktől kapták és mire költötték a több mint 11 milliárd forintnyi tao-támogatást.

   1. Földi nyert.
   2. A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány mégsem hozta nyilvánosságra a beszámolóit.
   3. Lejárt az erre kiszabott 15 napos határidő.
   4. A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány mégsem hozta nyilvánosságra a beszámolóit.
   phoenyx és HaroldKing kedveli ezt.
  12. 317
   317
   most nem a szakszervezetek által szervezett tüntetésekről van szó, csak nézd meg milyen szervezetek voltak a háttérben, tehát kik a szervezők a CEU melletti tüntetéseken, a migránspárti tüntetéseken, kik próbálnak cirkuszt szervezni az orosz nagykövetség előtt ....
   udvarfy, B.Péter és cdurmol kedveli ezt.
  13. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Tetszik ez az átláthatóság dolog, főleg ha a tenderekre és egyéb mutyikra gondolok...
   HaroldKing, Melitta és setni kedveli ezt.
  14. setni
   setni
   Húha ez téged érdekel?
  15. ladybug7spots
   ladybug7spots
   Az hogy kik csatlakoznak egy megmozduláshoz attól függ egyet értenek-e az ott deklarát követelésekkel/kritikákkal.
   Az LMBTQ felvonuáson sem mindenki meleg...
   setni kedveli ezt.
  16. johannsebastian
   johannsebastian
   Az említett civil szervezetek tekintélyes része szélsőségesen liberális értékrendet vall. A TASZ nem általában az emberi jogokat védi, hanem az ún. szabadságjogokat, amelyek beavatkozásmentességet követelő ún. negatív jogok és számos ponton fordított arányban állnak az ún. pozitív vagy szociális jogokkal. A hatalomkorlátozás liberális elve is könnyen szembe kerülhet a hatalomgyakorlás demokratikus elvével, a népszuverenitási elvvel - ahogyan ez világosan nyomon követhető a migráció problémája kapcsán. Csak csendben jegyzem meg, hogy a liberális alapokon nyugvó szociálpolitikák – ellentétben a konzervatív és még inkább a szociáldemokrata szociálpolitikákkal – magas arányú szegénységet produkálnak, és tovább termelik a társadalom kettéosztottságát. Továbbá az sem véletlen, hogy e szervezetek között csak olyanokat találni, amelyek a magzat élethez való jogával szemben az abortuszhoz való jogot propagálják! A TASZ például élesen kiállt a 90-es években az aktív eutanázia mellett. Etc. Etc. Etc. Az említett civil szervezeteket tehát nem lehet azonosítani úgy általában a civilekkel, mert léteznek nem a liberális életforma értékeit védő civil mozgalmak és társaságok is. Félreértés ne essék! E szervezetek fontos és közhasznú szerepet játszanak, már csak azért is, mert a társadalom bizonyos csoportjainak érdekeit artikulálják és képviselik. De működjenek átlátható módon! Állítólag a törvénytervezet az USA-beli FARA tv. gyengített változata! Amennyiben ez igaz, nem igazán értem, mi is a probléma!
  17. setni
   setni
   Ez olyan óriási veszélyt rejt a társadalomra?
   HaroldKing kedveli ezt.
  18. Melitta
   Melitta
   Akkor jo volt a Tasz mikor ORbant vedte? ma nem jo,mert szot emel a hibaiert.
   setni és HaroldKing kedveli ezt.
  19. szundi53
   szundi53
   A szervezőket kérdezd Pintér et.-tó, ők listázták már.
   Feleslegesen kevered a felsőoktatást a migránsokkal, nem mindenkinél ua. veri ki a biztosítékot. Van aki ettől a nagy orosz barátságtól kap hányingert, másnál a hűbéresek pénzelése, és sorolhatnám a visszamenőleges törvénykezéstől napjainkig.
   Védheted a fideszt ameddig jól esik, de elgaloppírozták magukat. Próbáld felsorolni magadnak, mit tettek az ország érdekében és mit saját magukért. Azért vették át az ország irányítását, hogy mindannyiunk élete jobb legyen, vagy azért hogy harácsoljanak és kineveljenek maguknak egy tőlük függő hűbéres réteget?
   Kevesebbet kellet volna lopni és alázatosabban viselkedni a NÉPPEL. Nem így tették. Hát akkor viseljék a "cirkuszt" !
   Attól senki nem ijed meg, h Kövér gépkarabélyokkal és aknavetőkkel fegyverkezik. Ők félnek, nem a tüntetők.
   setni, HaroldKing és Melitta kedveli ezt.
  20. HaroldKing
   HaroldKing
   Na ez REMEK (be/hozzá)szólás volt, gratula érte, teljesen egyetértek vele!

   Így van, mindenkinél más az ami miatt kiadja magából a taccsot, akár valóságosan is, nemcsak képletesen. És néha egészen ártatlan dolog az ami miatt végül totál kiborul, és elmegy az országból (mint én), vagy elmegy tüntetni (mint sokan az utóbbi napokban).

   Lehet hogy iugazából nem is érdekli a konkrét eset már, például a CEU. Talán azt se tudja igazán mi az a CEU. Vagy legfeljebb hogy valami egyetem a fehérgallérosoknak amire ő sose járt, nem volt rá pénze, tehetsége se hozzá, a gyereke se ott tanult mert rocksztár akart lenni, semmit se tanult, végül kőművessegéd lett... de MINDEGY. A lényeg hogy a kormány MEGINT valami olyasmit tesz amivel felidegeli a nyugatiakat és ő a polgárunk érzi hogy ez nem jó, ez tévút...

   És elmegy tüntetni mert már tele a hócipője. Ugye az „utolsó csepp a pohárban”. Amúgy leszarná az egészet. De már rengeteg csepp volt korábban.

   Most mégis, mit gondoltok, olyan jólesik nekem hogy azt hangoztatom hogy nem tartom magamat magyarnak?! Szerintetek én ettől BOLDOG VAGYOK?!

   De tudjátok az a nagy büdös igazság hogy nagyon de nagyon szomorú ha úgy kell véljem, jobban megbízhatok a valóban külföldi Sorosban, meg a német Merkelben meg még kapaszkodjatok meg akár Trumpban is (de Obamában főleg), MINT A MAGYAROK TULAJDON KORMÁNYÁBAN. Ez szégyen, na. De nem az én szégyenem, mert a magyar kormány teméntelen erőfeszítést tett azért, hogy a beléhelyezett bizalom a nulla alá erodálódjék!

   Más körülmények közt talán elgondolkodnék rajta, hátha jó dolog a külföldről pénzelt szervezetek működési feltételeit szigorítani. Elismerem ugyanis, lehetnek bölcs érvek, melyek emellett szólnak. MOST NEM. Most még csak fontolkgatni se vagyok hajlandó a kérdést. Amiatt nem, mert bár tényleg nem lehetetlen hogy TALÁN némelyik olyan propagandát is kifejthet mely valamiféle értelemben előnytelen a magyarságnak, de most MOST van, és jelenleg ennél sokkal nagyobb veszély fenyegeti a magyar népet: e veszély neve pedig A MAGYAR KORMÁNY. Úgy van! És ha maga a kormány az amit ellenségnek ismerek fel, akkor nem bízom meg az általa hozott törvényekben, egyáltalán nemn, s ilyen körülmények közt az általa üldözött civil szervezeteket ellensúlynak tartom, akár külföldről pénzelik őket, akár nem.

   Mert jelenleg kénytelen vagyok úgy vélni, a külföld inkább barátja a magyar népnek, mint maga a magyar kormány!

   Ez van, ide jutottunk.

   Ennek ellenére, akadnak dolgok melyekben nem igazán értek egyet Merkellel, akár Sorossal se, általában a nyugati értékrenddel, igen, van sok ilyesmi, akadnak területek ahol még a liberális felfogásukat is túl ultrának tartom, lehetne sorolni. Sajnos azonban kénytelen vagyok úgy vélni, mégis sokkal helyesebb ha inkább teljes mellszélességgel az ő „oldalukat” és nézeteiket pártolom, mert egyszerűen nincs harmadik alternatíva: vagy ők, vagy az amit a magyar kormány erőltet! S ezen utóbbi annyira SZAR és EMBERTELEN és KÉPMUTATÓ és CINIKUS és TOLVAJ, hogy ennél tényleg bármi jobb. Messze sokkal jobb ha teljes egészében a „nyugati” álláspont győz, mindazzal együtt amit én esetleg nem tartok igazán előnyösnek benne. Különben is, - tévedhetek. Benne van a pakliban hogy talán az is jó dolog ami nekem nem tetszik, csak hülye vagyok a kérdéshez. Én ugyan nem hiszem, de attól még lehet, mert nem ez volna az egyetlen dolog az életemben, amiről utólag kiderült hogy rosszul gondoltam.

   Én örültem volna, ha a magyarok olyan kormány által vezettetnek, ami alapvetően nyugati értékrendet vall, de itt-ott ezt-azt, kisebb dolgokat kiigazít, olyasmiket amiket túlzásnak érzek. Ez remek lett volna, boldogan tapsoltam volna nekik. De nem ezt tették, teljesen szembefordultak mindennel amiben hittem, s amiben hiszek ma is, mint olyasmiben ami összességében a „haladás” címkével illethető. Ezek után nincs más megoldás, muszáj vagyok úgy vélni, hogy sokkal jobbat akarnak a magyaroknak a Sorosék, Merkelék, akárkicsodák, tehát a KÜLFÖLD, mint maguk a magyar kormánytagok!

   Ha megvalósul amit akarnak, előre tudom, akkor se fog nekem tetszeni MINDEN. Sőt, akár sok olyan is lesz ami nem tetszik, majd, s nem kicsit de nagyon! Biztos vagyok benne. Mégis, igazi felüdülés és Mennyország lesz a mostani állapotokhoz képest.

   A magyar kormány a magyar nép legfőbb ellensége, én úgy látom. Ezek után beszélhet amit akar, nem hiszek neki, sőt, amit mond, annak talán még az ellenkezőjét se hiszem el.
   McMelikszi és setni kedveli ezt.

Megosztás