Korlátozzák a muszlim nők viseletét Kanadában

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

Melitta - 2017 Október 19, 13:16
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Nem hordhatnak arcot eltakaró kendőt a muszlim nők buszon, könyvtárban, orvosnál és iskolában sem Kanada egyik tartományában.

  A helyi parlament elfogadta azt a törvényt, amely szerint ez nemcsak a közfeladatot ellátó személyekre érvényes, hanem azokra is, akik igénybe veszik ezeket a szolgáltatásokat.
  Québec tartományban a liberális vezetés javaslatára megszavazták az úgynevezett vallássemlegességi törvényt, amelynek értelmében nemcsak annak tilos elfednie az arcát, aki közszolgálati feladatot lát el, hanem annak is, aki ilyet igénybe vesz.

  A helyi szociáldemokrata ellenzék szerint alapvető emberi jogokat sért a tilalom. „Nem mondhatja meg az állam az embereknek, mit hordhatnak és mit nem. Különösen úgy, hogy ezzel egyeseket aránytalanul nagyobb mértékben sújtanak, mint másokat. Ez egy olyan törvény, amely hátrányos megkülönböztetést alkalmaz, és megsérti az emberi jogok alapvető elveit” – mondta egy ellenzéki vezető, Jagmeet Singh.

  Az érintettek szerint a törvény csak még inkább a társadalom peremére sodorja őket. „Fogoly leszek. A saját otthonom lesz a börtönöm” – mondta egy kanadai muszlim nő, Naili.

  A törvény bírálói szerint ráadásul álproblémáról van szó: egy felmérés alapján a Kanadában élő muszlim nők mindössze három százaléka hord nikábot.

  Európában már több országban is törvényt hoztak az egész arcot eltakaró viselet ellen, köztük Franciaországban és Belgiumban, a legutóbb pedig Ausztriában, a választási kampány idején. Az osztrák tilalom október elsején lépett életbe.

  muszlim no.jpg
   

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Október 19.

  1. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Melitta, én soha nem mondtam, írtam olyat hogy feleségül venném Bekát, hogy akarnám ezt! Itt van azonban biztos a CH régi feljegyzései közt a te postod (emlékeim szerint nem is 1 példányban) amikor te magad hoztad szóba a témát hogy esküvő köztünk a CH szervezésében. Nem én találtam tehát ki.

   Annyiból nem tévedtél hogy akkor valóban jól megértettük egymást ő meg én, de megmondom őszintén amikor ezt olvastam tőled, fennakadt a szemem hogy huh...! Végül arra gondoltam, esetleg tréfálkoztál.

   A dologból különben azért se lehet semmi eltekintve az iszlamista nézetkülönbségtől, mert ahogy egy másik topikban olvastam tőle, ő dohányzik, azt meg tudod hogy nem lennék képes elviselni.

   Azt illetően hogy moderátornak teljesen alkalmatlan lennék, abszolút egyetértek veled! Én csak azt említettem, hogy te akkor régen ezen még gondolkodtál, ami azt jelenti, azt hitted teljesen egyetértek az általad képviselt politikai/filozófiai/stb „szellemiséggel”, mondjuk úgy. Most meg tuti nem így gondolod már. Ne aggódj, nem óhajtok moderátor lenni, nem amiatt írtam ezt. Ez csak arra volt utalás hogy te is csalódtál bennem, mert másnak hittél eleinte mint amilyen vagyok.
  2. Melitta
   Melitta
   Vegul ugyan azt irod le csak az a kulonbseg , hogy te maris kiszolgaltasz barkit a net riziko faktoraba, mert semmilyen privat levelezest nem teszunk ki.foleg a masik beleegyezese nelkul. Meg szerencse nem hadi titkokat beszeltunk es personal dolgokat, hogy kellemetlen legyen hogy egy "uri ember" visszael a masik bizalmaval.
   Hogy oszine legyek nem is emlekszek ra ,hogy beszeletunk ezekrol a dolgokrol, en sem talaltam meg ezeket a beirasokat meg a priivikbe se, de elkepzelheto es ezert nem ketelkedtem.
   Nem csalodtam benned, miert is gondolod?
   Tovabbi eszmecseret helyezd at privatba vagy emailbe mert erre senki nem kivancsi es vegig offlojuk a topicot.
   varázsdoboz kedveli ezt.
  3. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Drága Ernő, pont a lényeg kerülte el a figyelmedet, beidézem:

   Különben meg még általánosabban is megfogalmazhatom. Szerintem egy KISEBBSÉGNEK mindig illik NAGYOBB MÉRTÉKBEN alkalmazkodnia a TÖBBSÉGHEZ, mint a többségnek a kisebbséghez, egyszerűen azért mert a kisebbség kevesebben van és kész, ha tehát ők alkalmazkodnak, akkor kevesebb embernek kell alkalmazkodni, azaz összességében kevesebb emberi kényelmetlenség származik az együttélésből! Ez ilyen végtelenül egyszerű!

   Neked nem úgy tűnik-e hogy ez a fenti bekezdés a demokrácia legnagyobb űberszentségének a megfogalmazása?! Ha ezt nem tartod tiszteletben, te vagy a fasiszta vagy legalábbis illiberális! Mert ezen elv nélkül nem kéne elfogadnia a kisebbségben maradóknak a választási eredményeket meg a szavazások eredményeit se!

   Jól érzem magam a jelenlegi magyar kormány alatt? Százszámra tudnék idézni innen a CH-ról postokat amiket én írtam, s amikben őket kritizálom.

   A muszlim nőkért pedig megszakad a szívem. Milyen jó is nekik, eljöttek a SZABAD VILÁGBA, a szabadság társadalmába és itt ahol már szabad lenne kibújniuk a rájuk erőltetett burkából, ezt nem teszik, tovább hordják azt amit korábban rájuk erőltettek, mert nekik tetszik hogy itt ahol szabad szabadnak lenniük, szabad NEMET mondaniuk annak a társadalomnak aki őket BEFOGADTA, védi, és ezért tovább hordják azt a göncöt amit korábban muszáj volt nekik a nem szabad társadalomban!

   Remek! Tudod öregem ha ez így van akkor ez pofátlan hálátlanság a társadalommal szemben. Emellett ezzel az érveddel magad is elismerted hogy igazából csak heccelni akarják a TÁRSADALMAT az ilyen muszlim nők, azaz PROVOKÁLNAK! Magad írtad: NEMET MONDANAK A TÁRSADALOMNAK! Meg azt írtad te magad hogy DACBÓL hordják!

   Hát basszus, ilyenekről továbbra is az a véleményem hogy nincs rájuk szüksége a társadalomnak! Örülnének inkább hogy lyuk van a seggükön, hogy van egy társadalom ami befogadta őket és nem bánik velük olyan mocsokul mint a régi társadalmuk! Hálásak legyenek e társadalomnak, ne dacoskodjanak! Miért nem voltak ilyen szuperbátrak a régi országukban?! Miért nem ott dacoskodtak, miért nem ott mondtak NEMET a nők elnyomására, miért itt mondanak NEMET a nők szabadságjogaira?! Az egész nyugati értékrendre?!

   A postomat meg nagyon felületesen olvastad, mert nem azt írtam a burkás nők nem kellenének nekem. Igaz, azok SEM, de akkor se azokra írtam hanem a piercingesekre és agyontetováltakra.
   varázsdoboz és udvarfy kedveli ezt.
  4. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Beka, én sosem kértem meg a kezedet. Akad azonban itt néhány post a régi időkből, amiből láthatod hogy Melitta ilyesmikről ábrándozott. Sőt nem is egyszer. Amúgy volt idő amikor meg Jászladányról hitte azt hogy majd vele összejövök és lesz bazi nagy CH-lagzi.

   Megnyugtatlak, én már úgy gondolkodom hogy az én igazi életem párja a számítógépem.
  5. Melitta
   Melitta
   Neked rogeszmed van, Jaszladany tiszteseges ferjes asszony es en meg nem vagyok keritono. Itt es most fejezd be.
   varázsdoboz és Ernoe kedveli ezt.
  6. Beka Holt
   Beka Holt
   Lapozzunk!
   Lehet álmodozni feleségről, de minek? Hisz ha jól emlékszem van sajátod!
   Egyébként meg le lehetne már szállni rólam!
   Tessék szíves a hírrel foglalkozni helyettem!
   varázsdoboz kedveli ezt.
  7. Ernoe
   Ernoe
   -
   Mire mondod ezt? Senki nem akarja, hogy burkát hordjál vagy ne, se a többség se a kisebbség.
   -
   Mit értesz "alkalmazkodás" alatt? En biztos vagyok benne, hogy aki velünk él elöbb utobb megtanulja mikor nyitnak a boltok, mikor van munkaszüneti nap, hogy lehet pénzt keresni és kiadni, dolgozni és ünnepelni.
   -
   Az aggályaid után gyanitom, hogy nem élsz multikulturális közegben. Az Osztrák-Magyar Monarchia (Nagy Magyarország) egy ilyen volt. Nem lehet valamit visszasirni ugyanakkor elvetni a velejároját.
   -
   -
   Most ezzel Orbánra utalsz aki nem hajlando az EU biroság itéleteit elfogadni?
   -
   A törvények betartásával a "kisebbségeknek" ugyananyi problémája van mind a többségnek,
   nem különbözünk egymástol. Lehet, hogy egy gyakrabban lop almát de aki a tejfeles köcsög melett üll az nagyobb kanállal tud eltulajdonitani idegen vagyonbol....
   -
   -
   A bevándorolt nök többsége él a lehetöséggel, nézz utána. Nállunk nagyon sok engagiert nö van keletröl, sokan járnak egyetemre, végeznek szakiskolát, politikailag aktivak a demokratikus oldalon. Jo lenne ha a magyar kormány erröl is tudositana benneteket.
   -
   Ezt abbol is láthatod, hogy a Kanadai és Osztrák törvény "állami alkalmazottakrol" szol, nem takaritonökröl, hanem rendörökröl, tanárokrol, orvos-aszonyokrol és ápolokrol... az államtol pedig elvárjuk, hogy független legyen valamenyi vallástol.
   -
   Leesett az állam amikor Bp.-en bekapcsoltam a rádiot és Orbán arrol tartott egy elöadást, hogy a "Nagy Boldogasszon menyire fontos a magyarok számára". Nem is beszélve a miniszterröl aki rozsafüzérrel fenyegette meg Sorost. :(
   -
   -
   Igen, igy van ez. Mi is provokatiobol hordtunk hosszu hajat, a Punk-divat mögött is ez állt, a kommunista idöben ezért jártam egyházi iskolába... a szabad akaratot nem engedi senki elvenni magátol. Nincsenek neked gyerekeid?
   -
   [​IMG]
   -
   Ugy utolag, elég kreativ a fiu, nem muszály leutánozni. :)
   -
   -
   Pedig ilyenekre, öntudatos, önállo gondolkodásu, kritikus polgárokra van szükségünk.
   En is abban a pillanatban amikor nem volt tilos a hosszu haj levágattam, honvágyam volt amig nem utazhattam...
   -
   Tul sokat gondolkodsz blokkokban, "befogadtuk öket, nincs rájuk sükségünk, hálásak lennének.." ez egy macho gondolkodás. Mi problémád van egy ruhadarabbal? Nem tetszik? Foglalkozz inkább azzal, hogy a családon, az országon belül ne legyen eröszak, kényszer...
   -
   -
   Piercing és tetoválás az én meglátásom szerint sokszor egészségtelen mértéket vesz fel, erröl kéne beszélni de tilalom és diszkriminálás itt se segitene.
  8. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ernő, tényleg nem tudom elhinni hogy ennyire idióta lennél, hogy jössz itt a Monarchiával meg minden, amikor egy büdös szót se írtam róla hogy visszasírnám! Tele van a hosszú postod olyasmivel aminek semmi köze ahhoz amit írtam! Döntsd el kérlek akarsz-e ÉRDEMBEN beszélgetni velem vagy csak trollkodol?

   Nézd öregem. Én Hillarynak drukkoltam. Nem ő nyert. Ez nekem nem tetszik, de a CH egyes HANGADÓ ileltőivel ellentétben - te is közéjük tartozol - én értem a veresége okait! Te, meg páran homokba dugjátok a fejeteket (Hillary maga is...!) és olyasmiket szajkózik (te is, ti is...) hogy a fél USA tulajdonképpen nőellenes, fasiszta, idegengyűlölő, rasszista, macsó meg minden, mert Trumpra szavazott!

   NEM!

   Aki nem ért egyet a liberalizmus vadhajtásaival, nem okvetlenül gonosz.

   Már amiatt se mert amit megpróbálnak eladni mint liberalizmust, annak sokszor semmi köze a liberalizmushoz, de még a libertinussághoz sem.

   Itt az van drága öregem, hogy a politikai felsővezetés az USA-ban sokáig ugyanazt művelte mint amit épp jelenleg művel Orbán a maga szemétdombján: ÁLPROBLÉMÁKKAL foglalkozik, hogy elterelje a figyelmet a VALÓS problémákról! Efféle álprobléma hogy hatalmas társadalmi haladásnak akarják feltüntetni a melegfelvonulásokat, meg azt hogy jaj de jó már kukis néni is bemehet a puncis fiúk vécéjébe, meg hogy mi annyira szelídek vagyunk hogy indiánjelmezt se szabad felvenni farsangon mert azzal megsértenénk az őslakók valamiféle akármijét, meg ha egy fiú füttyent egyet az utcán mert lát egy csinos nőt akkor már bíróság elé citálják mert rohadt macsó aki ezzel szexuálisan zaklatott!

   És még sorolhatnám. Itt az van drága öregem hogy letagadják még a BIOLÓGIAI TÉNYEKET is: hogy a homoszexualitás például betegség. Aki ezt állítja, rásütik hogy fasiszta rohadék, és ki akarja közösíteni őket. Holott NEM, mert ez olyan hogy ha azt állítom, a rövidlátás betegség, attól még nem biztos hogy ki akarnám közösíteni a szemüvegeseket! De efféléket már mondani se szabad, mert ha elismerjük a TÉNYT, azzal állítólag megbántjuk őket, és nem vagyunk ugye polkorrektek!

   Ha azt mondom, szerintem igenis van GENETIKAI alapja annak hogy a nők másként viselkednek és gondolkodnak mint a férfiak, akkor rögtön megkapom hogy én a nőket szülőgéppé akarom degradálni, és maradi vagyok és nőellenes és satöbbi. Holott egy szót se mondtam ilyesmiről, azt se hogy kevesebbet érnének. De mert szembemegyek a ma divatos genderfetisizmussal, ami a szememben már rég nem tudomány hanem egy új vallás, akkor azonnal efféle vádakkal akarnak elhallgattatni!

   És nemcsak engem hanem mindenkit, a normális többséget.

   Rengeteg téren ez megy. Azt se szabad például kiejteni a szánkon hogy akadnak bizonyos bűncselekmények melyek szignifikáns mértékben valószínűbbek egyes népcsoportoknál. Ez tilos, mert szerintük már fajelmélet. Holott inkább azon kéne elgondolkodni, miért épp azoknál gyakoribbak épp ezen bűncselekmények, s akkor talán lehetne gyógyírt találni e gond megoldására!

   Lehetne még sorolni.

   De a politikai elit ezeket szőnyeg alá söpri, álproblémákkal foglalkozik inkább, illetve direkt erőltet e témákban szélsőséges nézeteket azért, mert azt hitte ezzel eltereli a figyelmet a melósok sanyarú helyzetéről a Rozsdaövezetben például.

   Hát ez nem jött be, ez bejöhet a magyaroknál talán, de az USA lakói ennél picit normálisabbak.

   Nem, nem amiatt szavaztak Trumpra mert szeretnék. Sok Trump szavazót ismerek. Sokan meg is mondták, ők is boldogok lesznek ha Trump nem tölt ki mégegy ciklust vagy akár ezt se, de ezzel jelezni akartak a politikusaiknak hogy ne nézzék már őket idiótának!

   A dolog úgy áll hogy én is szeretném ha Trumpot megbuktatnák, de akkor is az van hogy szabályosan meg lett választva, s ez a demokrácia tudod. Ez amiatt történt mert az egyik oldal, az ultraliberálisok, nagyon kilendítették a társadalmi ingát az egyik oldalra, sajnos azonban az ingának megvan az a rossz szokása hogy ha kilendítik, vissza is lendül de nem marad meg középen hanem ugyanolyan mértékig kilendül a másik oldalra!

   Be kéne látni, ha a nők csak fele szavazott volna Hillaryra, ma ő lenne az elnökasszony. De nem szavaztak rá, mert ez a gender-baromság még őket a nőket se érdekli többnyire. A VALÓDI problémák érdeklik a TÖBBSÉGET érted?!

   Hogy mi NEM valódi:
   —Hogy joga legyen vallási eszementeknek burkában járni.
   —Hogy a melegek így meg úgy.
   —Hogy az apa és anya szavak tilosak legyenek dokumentumokban.
   —Hogy buziságot népszerűsítő gyermekmeséket adjanak ki. Sőt lassan kötelezővé tegyék.
   —A „safe place” az egyetemeken.

   És még lehetne ezeket is sorolni.

   Ez mind ÁLPROBLÉMA, olyan értelemben hogy ha probléma is de csak egy elenyésző kisebbségnek az.

   A többség ezt LESZARJA, és szeretné ha a vezetőik végre a VALÓDI problémákkal foglalkoznának, ami tudod mi? Elsősorban a GAZDASÁG, mert akármennyire is az USA a vezető tőkés hatalom, de abban ő is marxista hogy érvényes rá az elv: a tudatot a lét határozza meg. A lét alatt GAZDASÁGI létet kell érteni!

   Egyelőre az van hogy évtizedek óta semennyire se nőtt a középosztály életszínvonala. Szerintem elviselték volna a sok mindenféle agyament gendervallási dogmát, ha EMELLETT az életszínvonalukat is növelik a politikusok. Nem tették. Most visszaütöttek ahogy tudtak. Trumppal, mert jobb nem akadt.

   Nézd, hogy ÉPPEN Trump lett a nyertes, hogy MÉG Ő IS elég jó volt a többségnek jobb híján, híven mutatja a társadalom elkeseredettségét. Ezen illene elgondolkodnod neked, meg Melittának, meg Hillarynak, s legfőképp annak aki a demokraták következő jelöltje lesz!

   Mi jogon nevezitek ti magatokat demokratáknak meg liberálisoknak, ha úgy vélitek, a többség idióta és nem lát tovább a zsebkendőjénél?!

   A többség leváltotta a kormányzó elitet mert szerinte nem a lényeggel foglalkozik. Oké, tehát a lényeg nem ez a genderfetisizmus meg a mindenféle minor kisebbségek dédelgetése, hanem a GAZDASÁG.

   Meg a gazdaság mellett az, hogy tényleg mintha meggyöngült volna az USA tekintélye a világban. Kína egyre erősebb, Észak-Korea leszarja az USA-t, a ruszkik is egyre nyomulnak, Törökország olyan szövetséges hogy ilyen barát mellett arrafelé ellenségre sincs szüksége az USA-nak, annak ellenére hogy a törökök elvileg NATO-tagok ugye. Még Kelet-Európőa is az oroszok felé kacsintgat, a magyarokkal az élen!

   Mindez nem tetszik az átlagos USA-polgárnak, de amúgy nekem se. Én nem örülök Trumpnak, de ÉRTEM az okokat amik ide vezettek, és együttérzek a szavazóival, ha nem is helyeslem a döntésüket!

   Ti még mindig azt erőltetitek viszont, amibe a teljes demokrata elit úgy belebukott hogy jobban se kellett. És ez még hagyján is hogy belebukott, de látható hogy azóta se tudott kitermelni SENKIT, aki tudná, mit tegyenek most, hogy a korábbi évtizedes retorikájukkal a töke tele lett a népnek arrafele. Ez az igazi csőd és tragédia!

   Jó lenne belátni, hogy MINDKÉT oldalon vannak értékek tudod. Van érték abban is amit ti szajkóztok: a kisebbségek jogai, meg hogy a nők így meg úgy, a szexuális zaklatás, meg még a genderelméletben is van szerintem egy kis igazság mag, oké.

   DE NEM ENNYI!

   És a másik oldalon is van sok igazság, de nem sorolom, mert megint én leszek a rohadt fasiszta.

   Jó lenne ha az a geci inga végre középen állna meg, de nem hiszem hogy ez bekövetkezik az életemben.

   Na jóccakát, kiléptem a vitából, megyek dolgozni meg regényeket írni meg programozni satöbbi, mert annak több értelme van. Behinekre kár szót vesztegetni, ezt már Szatmári Sándor is megírta a Kazohinia című regényében.
   udvarfy és pitti kedveli ezt.
  9. Ernoe
   Ernoe
   Ugy látom eltévesztetted a topikot, itt nem az USA-rol beszélgetünk hanem Kanadárol amelynek egy tartományában hoztak egy törvényt, ami talán jövö nyáron érvénybe lép és ez megtiltaná a burka (fejkötö) viselését állami alkalmazottaknak szolgálat közben.
   -
   Egyébbként köszi, hogy elmondtad a véleményedet ugy álltalában és konkrétan a tavalyi USA választások eredményéröl.
   -
   (Megjegyzem, hogy Trump lett az elnök az nem a szavazatok számán hanem a speciális kiértékelésen mulott.)
   -
   Utoljára módosítva: 2017 Október 23
   Melitta és varázsdoboz kedveli ezt.
  10. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Csak nem elhagytad a bankkártyád?
  11. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli


   Igen, ha máshogy értékelik ki, Hillary lett volna az elnök, tudom, ismerem ezt a küldöttes választósdit ott. Ennek ellenére, akkor is éppenhogycsak sikerült volna elnökké lennie. Nézd lehet hogy az USA-ban nem a népesség pont fele vagy több elégedetlen az elittel csak mondjuk 45 vagy akár csak 40%, de az még mindig óriási arány. Elég szégyen ha az elit győzelme azon múlott hogyan kell kiértékelni az eredményt... Egyszewrűen elő se szabadott volna fordulnia annak hogy egy Trump-féle alak az elnökjelöltség akár közelébe is jusson!

   Normális kormányzás mellett nem is jutott volna a közelébe.

   És nem, nem tévesztettem topikot. Tudtommal a burkával indult az egész, márpedig a burkát hordók egy minor kisebbség a nyugati társadalomban egyelőre, de a muszlimok összessége is az, ha nagyobb kisebbség is. És én arról téptem a számat, a baj ez hogy az elit efféle kisebbségeket dédelget mindenáron és roppant látványosan, közben meg a többséget leszarja.

   Figyelj, az USA gazdasága óriásit fejlődött az elmúlt évtizedek alatt! A középosztály életszínvonala azonban stagnál, mert a fejlődés minden profitját bezsebelték és elharácsolták maguknak a kiváltságosok. Ezt észrevette a jónép, s azt is, hogy közben aaz általam felsorolt (meg rengeteg egyéb) álproblémával akarták megvezetni őket, elterelni a figyelmüket. Tudsz még követni?

   De oké, ne beszéljünk az USA-ról ha az szerinted offtopik meg ha láthatóan nem értesz hozzá. Mondok más példát. Ott az Olimpia. Az olimpiai bizottság megköveteli hogy amely város megrendezi az olimpiát, az köteles paralimpiát is rendezni. Holott tudjuk hogy maga az olimpia is micsoda költség, annyira hogy majdnem mindig veszteséges is. De ők köteleznek paralimpiára is ami megint egy rakás plusz költség, ugyanakkor viszont nagyjából senkit se érdekel a versenyzők rokonain kívül. Persze hogy senkit nem érdekel, az emberek erős bajnokokat akarnak látni, nem szerencsétlen nyomorékokat akik kerekes székben ülve úgymond „fociznak”! (nem tudom ez benne van-e a paralimpiai sportágakban, csak példának írtam hasból de remélem érthető mire gondolok).

   Szóval a paralimpia is csak egy törpe kisebbséget érdekel, de emiatt hihetetlen extra költségekre kényszerítik a teljes társadalmat. Aztán csodálkoznak hogy alig is van már jelentkező olimpia megrendezésére!

   Nekem minden részvétem a nyomorékoké tényleg. De ha valaki valamiben nyilvánvalóan súlyosan fogyatékos, ne épp azon a területen akarjon naggyá lenni! Akinek nincs lába, lehet kiváló festő vagy grafikus vagy programozó vagy író, ne futballista akarjon lenni! Aki néma, ne énekes akarjon lenni, van sok más pálya is. Akinek mindkét karja hiányzik ne festő legyen hanem mondjuk készítsen hangoskönyveket, felolvasni még biztos tud.

   Kérlek ne linkelj ide videókat lábatlan futókról meg szájjal és lábbal festőkről, tudom hogy vannak olyanok! Nincs is bajom azzal ha vannak. Ha mindenáron ez a vágya, oké, csinálja. De akkor NE VÁRJA EL AZT hogy e hobbija kedvéért a többségi társadalom mértéktelen áldozatot hozzon! (paralimpia például). Aránytalan követelés, érted? Oldja meg maga a gondjait a hobbiját, maga meg a rokonai.

   Az esélyegyenlőség a szememben ugyanis nem azt jelenti hogy ilyen célokban támogatjuk őket, hanem abban, amiben sokkal könnyebb sikert elérniük, abban, amiben nem nyomorékok.

   De itt már mindenki más akar lenni mint ami, senki nem tud megbékélni önmagával: a lábatlan futni akar, a vak festeni, a nő hímvesszőt akar magának, a férfiak szülni akarnak... mindenki megőrült!

   Nem is állunk messze attól, hogy ha az iskolában a diák azt írja a 2×2 -re hogy az 7, akkor a tanerő azt se mondhatja hogy rossz a válasz, hiszen az nem polkorrekt, nem mondhatja egy kisgyereknek hogy hibázott, azzal stresszelné, frusztrálná őt, megríkatná... azt kell mondania csak, hogy a többségi vélemény ezzel kapcsolatban nem a 7 hanem a 4, de azért a kisgyerek JÓL válaszolt, mert kiállt az egyéni véleménye mellett, és ez dicséretes, ez öntudatosságra vall, ilyen állampolgárokra van tehát szükség! Végülis tényleg, miért ne lehetne a 2×2 bizonyos értelemben 7, hiszen objektív valóság nincs, a gyereknek ilyen a világképe és éppoly jogosan tarthatja igaznak mint a többség a maga világképét, hiszen minden felfogás AZONOS ÉRTÉKŰ, mi jogon mondjuk mi hogy nincs igaza, kinek van joga ÍTÉLKEZNI...
   pitti, udvarfy és varázsdoboz kedveli ezt.
  12. varázsdoboz
   varázsdoboz
   Nem baj, ha egy kicsit eltértünk az eredeti címtől. Azt gondolom, némi átjárhatóság belefér.
   Csak könyörgöm: ne személyeskedj! Nem vagyunk és voltam veled beszélő viszonyban.
   Tudom, nincs szükséged az én véleményemre és ez nagyon jó (nekem is).
   Ezzel az utcsó bejegyzéseddel egyetértek.
   udvarfy kedveli ezt.
  13. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Ehm? Bocs de ezt nekem írtad? Meg se említettelek egyetlen postomban se, mikor személyeskedtem én veled? Vagy volt tán közben valakinek valami másik postja amit töröltek?
  14. varázsdoboz
   varázsdoboz
   A személyeskedést bárkivel szemben értem.
   A régi nickneveiden néha belém martál. Ezért kerülöm a veled való beszélgetést, de most nem bírtam ki, hohy el ne ismerjem, nagyon tetszett ez a hozzászólásod.:dr_24:
   advocatus_diaboli kedveli ezt.
  15. advocatus_diaboli
   advocatus_diaboli
   Aha, kezdem érteni. Hát köszi hogy megdicsértél. Nézd, nem akarok hazudni neked: óvatosságod minden bizonnyal nemcsak jól megalapozott de helyénvaló is, mert mikroszkopikus esélye sincs annak hogy „megjavultam” volna! Emlékszem is rá, igen, volt hogy összevitatkoztunk, hogy konkrétan min arra már nem emlékszem de a tényre hogy volt affér, arra igen, s még arra is hogy tutira valami vallási agymenés lehetett, vagy ha mégse az akkor talán olyasmi hogy netán a homeopátiát védted? Bocs ha tévednék, de szóval valami misztikus izé úgy tágabb értelemben, s az olyasmikben én MOST SE HISZEK.

   Amennyiben tehát olyan téma kerülne szóba, tényleg bölcs dolog ha inkább nem zavarjuk „egymás köreit” a békesség kedvéért. Mint azonban látod, ezen másik témákkal kapcsolatban sokkal hasonlóbb a nézetünk. Itt nem hiszem hogy vérre menő vita alakulhatna ki köztünk ha az eddigi postjaim tetszettek neked, mert még arra is kicsi az esély hogy egyáltalán jelentéktelen részletkérdésekben ne értsünk egyet, közlöm veled ugyanis hogy e témáról már úgy kábé mindent el is mondtam, amit óhajtottam. Szóval, a véleményem szinte teljességét ismerheted már az eddigiekből is, nagy meglepetés nem érhet ezek után téged.

   Megjegyzem amúgy (ez már más téma) a vallásokkal kapcsolatban se lenne nekem semmi ellenszenvem, ha azok is úgy csinálnák, hogy akiket ez érdekel és valamelyik vallásban hisznek, azok úgy ellennének magukban és kész, és nem akarnák közüggyé tenni. Az belefér, hogy írjanak a nézeteikről valamiféle szent könyvet, tőlem akár saját tévécsatornájuk is lehet, ha meg tudják fizetni. De ne lobbyzzanak azért hogy állami pénzekkel tömjék tele őket, mert abban a pillanatban már közügy az ő KISEBBSÉGI filozófiai nézetük, érted?! Meg ne akarják kötelezően oktattatni a tanaikat az iskolában, ne tiltakozzanak azellen hogy az evolúciót ami jelenleg elfogadott tudományos nézet azt tanítsák az iskolában... Azt megtehetik hogy otthon elmondják a gyerekeiknek hogy az szerintük nem igaz. Az az ő dolguk, magánügyük. De ne csináljanak ebből közügyet!

   Én tehát igazából még csak nem is vallásellenes vagyok, hanem sokkal inkább egyházellenes, de nem csupán a katolikus egyház ellen vagyok hanem mindenfajta egyház ellen. Legalábbis, ha az az egyház közüggyé akarja emelni a maga nézeteit. Egyelőre azonban minden egyháznál e törekvést látom.
   varázsdoboz kedveli ezt.

Megosztás