Kreatív ötletek 2o12

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Töklámpás helyett

Konzervdobozból töklámpás

Hozzávalók:

  1. Konzerves dobozok
  2. Fúró
  3. filctoll
  4. festék
 

Csatolások

  • 21092_tokkoknz-04-d0001C1FAdd34995a0e3c.jpg
    21092_tokkoknz-04-d0001C1FAdd34995a0e3c.jpg
    8 KB · Olvasás: 147
  • 21093_tokkoknz-03-d0001C1F85fcd4f46ccfc.jpg
    21093_tokkoknz-03-d0001C1F85fcd4f46ccfc.jpg
    6.7 KB · Olvasás: 140
  • 21094_tokkoknz-05-d0001C1FC714b68b42dcc.jpg
    21094_tokkoknz-05-d0001C1FC714b68b42dcc.jpg
    8.7 KB · Olvasás: 142
  • 21096_tokkoknz-01-d0001C1F435fb3b7a50d2.jpg
    21096_tokkoknz-01-d0001C1F435fb3b7a50d2.jpg
    14.8 KB · Olvasás: 150

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Mire jó a konzervdoboz?

moni_tartk.jpg
A jó állapotú kiürült konzervdobozok szinte csábítanak arra, hogy készítsünk belőlük valamit. Íme néhány ötlet!​
A díszes konzervdoboz alkalmas szinte mindenféle apróság tárolására, és még dekoratív is. Lehet ceruzatartó, fogkefetartó, tárolhatjuk benne gombostűinket, gombjainkat, ecseteinket, vagy bármit. Az alábbiakban néhány tippet olvashattok, hogyan díszíthetitek ki a dobozokat. A gyerekek is elkészíthetik, mivel nagyon egyszerű.​
Díszítés selyempapírral

Szükséges anyagok és eszközök:
- akrilfesték​
- ecset​
- decoupage-ragasztó​
- mintás selyempapír​
- olló

Elkészítés:
A kimosott, megszárított konzervdobozt fessük be egyenletesen akrilfestékkel (ha szükséges, két rétegben). A mintás selyempapírból vágjunk tetszőleges méretű csíkokat, és a festék száradása után decoupage-ragasztóval simítsuk a felületre.Ha hosszanti csíkokat szeretnénk, érdemes néhány milliméterrel hosszabb darabokat vágni, hogy a végeit visszahajthassuk a doboz peremein. Ha végül az egész dobozt átkenjük a ragasztóval, szép fényes, és vízálló felületet kapunk.​
Díszítés glitterrel
Szükséges anyagok, és eszközök:
- akrilfesték​
- ecset​
- csillámos ragasztó, vagy glitter-toll

Elkészítés:
Fessük be a dobozt akrilfestékkel. Száradás után csillámos ragasztóval húzzunk csíkokat a barázdákba. Szinte vezeti a kezünket. A tubust mindig egyenletesen nyomjuk, de szükség esetén fogpiszkálóval korrigálhatjuk. (Vigyázat! A ragasztó lemarhatja a feséket.) Ha megszáradt le is lakkozhatjuk.​
Díszítés szalvétatechnikával
Szükséges anyagok, és eszközök:
- színes vékony kartonlap​
- szalvétamotívumok​
- decoupage-ragasztó​
- univerzális ragasztó​
- ecset​
- olló

Elkészítés:
A kartonlapból vágjunk egy akkora darabot, amely befedi a doboz külső részét. Hagyjunk rá egy keveset a ragasztás miatt. Erra a darabra ragasszuk a szalvétából kivágott motívumok legfelső, mintás részét decougage-ragasztóval. Végül kenjük át az egész felületet a ragasztóval, és száradás után ragasszuk fel a dobozra univerzális ragasztóval.​
Ugye nem is olyan bonyolult?​
Sok sikert!​
Arnold Mónika​
KreatívCafé szakértő​
moni_tart.jpg
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Barkatartó konzervdobozból

Hozzávalók


  • konzervdoboz
  • spárga
  • dekupázs ragasztó
  • szalvéta
Elkészítés


  1. A megtisztított konzervdobozt befedjük kétoldalú ragasztószalaggal, erre tudjuk rögzíteni a spárgát, lehetőleg minnél szorosabban egymáshoz és ügyelve, hogy a formáját megtartsa.
  2. Ezután következik a szalvéta felragasztása: alul bekenjük a felületet szalvétaragasztóval, erre következik a szalvéta legfelsőbb rétege, majd a szalvétát is lekenjük.
  3. Én az egész dobozt le szoktam kenni kívülről a ragasztóval, nem csak azt a részt, ahová a szalvéta kerül.
 

Csatolások

  • HP_2008_barkatarto_dobozbol_3.jpg
    HP_2008_barkatarto_dobozbol_3.jpg
    8.8 KB · Olvasás: 1,369
  • HP_2008_barkatarto_dobozbol_2.jpg
    HP_2008_barkatarto_dobozbol_2.jpg
    8.8 KB · Olvasás: 1,356
  • HP_2008_barkatarto_dobozbol_1.jpg
    HP_2008_barkatarto_dobozbol_1.jpg
    10 KB · Olvasás: 1,355

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Konzervgyertya lépésről lépésre

Ahelyett, hogy a már kiürült konzervdobozokat egy lendülettel a kukába hajítanánk, egy kis kreativitással akár kedves dekorációt is készíthetünk belőlük. Ha hangulatvilágításról van szó, egy gyertya mindig jól jön, pláne télen!
A hideg, téli estéken nincs is hangulatjavítóbb, mint körülvenni magunkat illatos gyertyákkal, és bekucorodni a kanapéra egy bögre forró tea és kedvenc magazinunk társaságában. Bár mindenki más relaxációs gyógymódra esküszik, kétségkívül ez is egy jó terápia, hogy elűzzük magunktól az egész napi lótás-futás és a munka okozta stresszt. Konzervdoboz is akad azért otthon egy-kettő, némi alapanyaggal és kreatívitással fűszerezve pedig egy vadonatúj lakásdekorációs kiegészítővel gazdagodunk, sőt még ha csak egy egészen pici dolgot is, de ma is tettünk valamit a környezetért, egészen pontosan egy konzervdoboznyit.
20111202-kreativ-karacsony4.jpg
Hozzávalók: (a lábasok, a kanál, a konzervdobozok és a ragasztószalag mellett minden alapanyagot a Kreatív Hobby biztosított- egy kisebb és egy nagyobb konzervdoboz (mi barackbefőtt és borsó csomagolását használtuk fel)
- fehér alapozófesték, 598 Ft/50 ml
- lapos ecset, 349-698 Ft
- színtelen (890 Ft/50 dkg) és piros (498 Ft/25 dkg) viasztömb
- talpas kanóc, 40 Ft/db
- ragasztópisztoly, 5980 Ft
- 2 db lábas
- evőkanál
- mintás szalagok, csipke
- kétoldalas ragasztószalag
- olló
- ceruza
- illatanyag
20111202-kreativ-karacsony2.jpg
Szedjük le a ráragasztott címkét, majd kenjük át fehér alapozófestékkel a konzervdoboz felületét, ha szükséges, akár két rétegben is!
20111202-kreativ-karacsony.jpg
Rögzítsük tetszés szerint a szalagokat, csipkéket kétoldalas ragasztószalag segítségével!
20111202-kreativ-karacsony3.jpg
Ha megvagyunk a konzervdoboz dekorálásával, nincs is más dolgunk, mint beleönteni a gyertyát. A szilárd viasztömböt tegyük bele egy lábasba (lehetőleg olyanba, amelyet már nem annyira használunk, mert az utólag megdermedt viaszt keserves és fáradságos dolog eltüntetni belőle, így célszerű nem vadonatúj edényünket tönkretenni a művelettel), majd még egyet töltsünk fel vízzel. A viasz közvetlen melegítése tűzveszélyes, így mindenképpen vízgőz fölött olvasszuk meg. Az olvadni kezdő viaszt egy evőkanállal kevergessük, tegyük bele az illatanyagot, majd ha megvan a kívánt, folyékony mennyiség, óvatosan töltsük bele a csészébe, amelybe már korábban rögzítettük ragasztópisztollyal a talpas kanócot. A kanócot érdemes az öntés előtt egy ceruzára felpödörni, hogy egyenesen álljon a gyertyában, utólag természetesen méretre lehet vágni. Ha ügyesen töltöttük, nem képződnek légbuborékok, és tizenkét óra múlva teljesen meg is dermed a bájos gyertyánk.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Konzervdoboz újrahasznosítása


Ti is szeretitek a konzervdobozokat? Úgymint konzerv kukorica, ananász, stb.? Én nagyon. Készítettem már belőle dekupázsolt asztali tolltartót, meg virág kaspót.
De itt egy újfajta megoldás: fonal gombolyagok tárolására kialakított fali konzervdoboz-telep. Ez már valami, nem? Igaz, hogy ezek eredetileg nem is konzervdobozok, hanem kávés dobozok ráadásul. Nekem nagyon tetszik ez az ötlet, és mivel itt porosodott a winchesteremen, gondoltam közzé teszem. Íme:​


 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Kerti lámpások

lampas_1.jpg


Néhány konzervdoboz felhasználásával nagyszerű kerti lámpásokat készíthetünk, melyeket az asztalra, fák ágaira felakasztva, kellemes hangulatot varázsolhatunk.
Eszközök:

eszkozok_1.jpg


Kiürült, kimosott konzervdobozok
Sütőpapír
Szigetelőszalag
Ceruza
különböző formájú levelek
Homok és víz
Törülköző
Kalapács és szög
Festék
Vörösréz drót
Gyertyák

1. Előkészület
A tisztára mosott dobozokat megtöltjük homokkal, majd vízzel, és behelyezzük a hűtőszekrény fagyasztójába. Erre azért van szükség, hogy amikor a szöggel lukasztjuk a dobozt, ne horpadjon be. Ha csak vizet teszünk a dobozba, mikor megfagy tágul, ezt viszont a homok megakadályozza.

homok_1.jpg

homk_2.jpg

homok_3.jpg


2. A sablon
Amíg a homok-víz keveréke megfagy, elkészítjük a sablont. A sütőpapírra / zsírpapírra különböző leveleket rajzolunk át. Természetesen, a minta lehet bármi más, és használhatunk kinyomtatott alakokat is, akár mesefigurát, a lehetőség korlátlan.

sablon_1.jpg

sablon_2.jpg


3. Sablon átmásolás

Miután a víz teljesen átfagyott, a sütőpapírt ráhelyezzük a dobozra, és a mintát a szigetelő szalaggal rögzítjük.

masolas_1.jpg

masolas_2.jpg


4. Szögekkel mintázás

mintazas_1.jpg

mintazas_2.jpg


Egy kalapáccsal és apró szöggel a minta kontúrját szépen körbe lukasztjuk. A szögek lehetnek vékonyabbak és vastagabbak, ettől még érdekesebbé tehetjük a lámpásunkat. Miután végeztünk a mintával, hagyjuk, hogy a jég felolvadjon. Távolítsuk el a maradék homokot is, mossuk ki a dobozt és megszárítjuk.

5. Festés

festes.jpg


Belülről fehér festékkel fújjuk le, kívülről az általunk kiválasztott színnel vonjuk be. Azért szükséges kívül - belül lefestenünk, mert a rozsdásodást ezzel tudjuk megakadályozni.

6. Kihelyezés

kesz.jpg


Ahhoz, hogy fel tudjuk akasztani, még két lukat kell készítenünk. Ebbe belefűzzük a drótot, és belehelyezzük a gyertyát. Természetesen, úgy is nagyon dekoratív, ha csak az asztalra, párkányra, korlátra helyezzük el őket.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Madárijesztő bádogember

Elkészítés:

1. Szükséged lesz a következőkre:
• egy nagy, duci konzervdoboz a testéhez
• egy kicsit kisebb duci konzervdoboz a fejéhez
• 4 db. hosszúkás, közepes konzervdoboz a karjai és a lábai felső részéhez
• 4 db. hosszúkás, egy kicsit kisebb konzervdoboz, a karjai és lábai alsó részéhez, hogy a felső- és alsó részek egymásba illeszthetőek legyenek.
• 2 db. halas konzervdoboz a talpaihoz
• egy kalapács és egy véső
• fémhuzal vagy vékony drót
• egy tölcsér
2. A legegyszerűbb, ha a közepétől haladunk kifelé. Első lépésként, a legnagyobb duci konzervdoboz alján a véső és a kalapács segítségével fúrj 6 lyukat úgy, hogy 2-2-2 elosztásban legyenek, egy háromszöget alkotva. Ezeken a lyukakon keresztül fogod a testhez erősíteni a fejet és a lábakat.
3. A háromszög csúcsát alkotó felső 2 lyukon fűzz át hurokszerűen egy darab drótot. Az eggyel kisebb duci doboz alján szintén ejts 2 lyukat, és ezeken is dugd át a drót végeit, majd csomózd össze, így rögzítve a testhez a fejet. Fontos, hogy a fejnek a dobozát úgy erősítsd a testhez, hogy a konzervdoboz fedett része nézzen felfelé.
4. A háromszög alját alkotó 2-2 lyukon szintén fűzz át hurokban egy drótot, de most lefelé irányítsd a drót végeit, hiszen ezekkel a lábakat fogod a testhez erősíteni. Vegyél 2 darabot a nagyobb hosszúkás dobozokból, és azok alján is üss 2-2 lyukat, a drótok végeit dugd át rajtuk és a végüket csomózd össze. Ebben az esetben a konzervek fedett része legyen felül, a nyitott része pedig lefelé nézzen, mert ebbe fogod beleilleszteni a lábak alsó részeként szolgáló kisebb konzerveket.
5. Most jöhetnek a vállak. Üss újabb 2-2 lyukat a duci doboz oldalán, felül. Vegyél ismét két darabot a nagyobb hosszúkás dobozokból, azok oldalán is üss 2-2 lyukat, a lyukakon fűzd át a drótot és a végeit csomózd össze. Most is lefelé néznek a konzervek nyitott felei. Ehhez illeszd hozzá a karok alsó részeiként szolgáló kisebb hosszúkás dobozokat.
6. Utolsó előtti lépésként, a lábak alsó részét kell beleszorítani a felső részekbe. De előtte üss 2-2 lyukat a lábszárak dobozainak aljába, és fűzz át rajtuk egy-egy drót darabot, mert így erősíted majd a lábszárakhoz a talpakat. Ha ezzel megvagy, már illesztheted is a nagyobb hosszúkás dobozok nyitott fedelébe a kisebb dobozokat.
7. A talpakként szolgáló halas konzervek alján üss 2-2 lyukat, dugd át rajta a lábszárakból kilógó drótvégeket a drótok végeit csomózd össze, és készen is van a teraszod új lakója.
8. Utolsó simításként tedd a fejére a szűrőt, hogy kalapja is legyen.

Tipp: A terasz tornácára felfüggesztett bádogember nem csak otthonos hangulatot ad, de segít tisztán tartani azt a madár piszoktól.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Konzervdobozból

Még néhány ötlet.
 

Csatolások

  • THM_0007328182.jpg
    THM_0007328182.jpg
    29.6 KB · Olvasás: 1,526
  • THM_0007328177.jpg
    THM_0007328177.jpg
    25.9 KB · Olvasás: 1,518
  • THM_0007327928.jpg
    THM_0007327928.jpg
    30.6 KB · Olvasás: 1,517
  • Heinz lamp 02.png
    Heinz lamp 02.png
    363.9 KB · Olvasás: 126
  • Campbell lamp 01.png
    Campbell lamp 01.png
    244.6 KB · Olvasás: 129
  • THM_0007328186.jpg
    THM_0007328186.jpg
    27.7 KB · Olvasás: 1,528
  • DSC04245k.JPG
    DSC04245k.JPG
    34.2 KB · Olvasás: 136
  • DSC04427k.JPG
    DSC04427k.JPG
    21.3 KB · Olvasás: 129
  • untitled.bmp
    66.3 KB · Olvasás: 37

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Sminkvatta-tartó konzerves dobozból



Még régebben készítettem, csak mivel ma reggel akadtam a blogra, így most mutatom. ;-)

Az alap cicakajás doboz ;-), melyet kimosás után lefestettem és régi Av*n, vagy bármilyen katalógusból kivagdosott sminkcuccok képeivel dekupázsoltam. A korong alakú lapos sminkvatta pont elfér úgy benne, hogy marad még hely belenyúlni, régi dísze a fürdőszobánknak.
De természetesen kiváló ceruzatartó is lehetne, csak ahhoz másképp díszíteném. :)



 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Robot konzervesdobozból
Hozzávalók:
  • konzerves dobozok
  • ragasztópisztoly
  • erős ragasztószalag
  • mágnesek
  • régi elromlott kügyük (szűrő, led, stb.)
  • fonálmaradék, szívószál hajnak
Gondosan simítsuk el a konzervesdoboz széleit (ezt mindig felnőtt végezze el), majd ragasszuk le erős ragasztószalaggal. Ragaszthatunk lábat, kezet, szemet ragasztópisztoly segítségével
Ha hajat is akarunk készíteni, akkor fordítsuk az alját felfelé és így kezdünk el vele dolgozni. Így fel tudjuk ragasztani a hajat. Legyünk kreatívak, bármilyen robotot megalkothatunk.


 

Pandave

Állandó Tag
Állandó Tag
Maly Artysta

MA 2010.03
Tavaszi papírdíszek, Kindertojás felhasználásával virág ill. csibe készítése, papírzacskóból kutya stb.
Köszönet az eredeti feltöltőnek!
 

Csatolások

  • 2012-1%2520120.jpg
    2012-1%2520120.jpg
    109.3 KB · Olvasás: 170
  • 2012-1%2520118.jpg
    2012-1%2520118.jpg
    108.2 KB · Olvasás: 168
  • 2012-1%2520112.jpg
    2012-1%2520112.jpg
    109.5 KB · Olvasás: 147
  • 2012-1%2520107.jpg
    2012-1%2520107.jpg
    123.4 KB · Olvasás: 147
  • 2012-1%2520124.jpg
    2012-1%2520124.jpg
    115.6 KB · Olvasás: 149

angyalka2524

Állandó Tag
Állandó Tag
Könyvjelző

Sziasztok!
A 2011. szeptemberi Praktika magazint keresem (konkrétan a lapsarkos könyvjelzőt).
Már a másik fórumot is végigkotortam, de nem találom.

Ha tudjátok, hol találom, esetleg feltöltitek, végtelenül hálás lennék!

Anita


Fényképet találtam. Ezt keresed?
 

Csatolások

  • HPIM7875.JPG
    HPIM7875.JPG
    119.4 KB · Olvasás: 162
  • HPIM7876.JPG
    HPIM7876.JPG
    119.5 KB · Olvasás: 140
  • HPIM7877.JPG
    HPIM7877.JPG
    120.4 KB · Olvasás: 135
  • HPIM7878.JPG
    HPIM7878.JPG
    119.9 KB · Olvasás: 165
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére