Kreatív ötletek 2o12

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti ajándékok készítése

Húsvéti virág-tojástartó

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-01.jpg


1) Főzzünk meg egy (több) tojást, majd hagyjuk kihűlni. Fessük be sárga temperával (esetleg tojásfestékkel), majd száradás után fessünk rá fekete pöttyöket. Ez lesz a virág közepe.
2) Egy kb. 12-13 cm. széles, narancssárga színes papírt hajtsunk meg legyezőhajtással kb. másfél centinként, később ebből lesznek a sziromlevelek. Tegyünk ugyanígy egy 6-7 cm. széles, zöld papírlappal is, ebből a csészelevelek készülnek majd.
3) Vágjuk ki mindkét papírból a levél formákat az ábra szerint.
4) A tojást száradása után vonjuk körbe tojástartó-szerűen először a sziromlevelekkel, majd ez alá helyezzük a csészeleveleket. A csészelevelek elcsúsztatva kerüljenek a felső szirmok alá, hogy a virág látványosabb legyen.
5) A levelek felhelyezésével és formázásával kész is a virág-tojástartó.

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-02.jpg


Vidám, húsvéti tojás bohóc

1) Először a bohóc kalapját készítjük el. Egy WC papír gurigából levágunk egy kb. 3-4 cm. széles karikát, ez lesz a kalap fej körüli része.
2) Egy kartonpapírra körberajzoljuk a levágott guriga körvonalát, majd kb. 1 cm. széles peremet ráhagyva kivágjuk a kört. Ebből készül a kalap teteje. Az 1 cm-es ráhagyás sávjában kis bevágásokat készítünk a körívig, ezekből lesznek a ragasztófülek.
3) Most következik a kalap pereme. Körberajzoljuk a WC papír gurigát, majd kb. 1,5-2 cm-es ráhagyással kivágjuk a kört. A kör belsejéből kiindulva a guriga körívénél 1 cm-rel kisebb részt kivágunk, majd ebbe a belső sávba bevágásokat készítünk. Ezek lesznek a karima ragasztófülei.
4) Most a kalap egyes részeit fogjuk beragasztózni, majd spárgával, csigavonalban körbetekerni. Mielőtt ezt a munkát elkezdenénk, a kalap tetejének középpontjában, a guriga alsó részén, valamint a karima belső, széli részén körömvágó ollóval kis lyukat készítünk, majd áthúzzuk és megcsomózzuk a spárgák végét. Így szebben, pontosabban és tartósabban lehet körbetekerni a spárgákat a kalap elemein.
5) Miután bevontuk a kalap részeit spárgával, összeillesztjük és a ragasztófülek segítségével összeragasztjuk azokat. Kész is a kalap.
6) Fújjunk ki egy tojást, majd fessük be. Várjunk száradásig, majd ragasszunk rá bohócos szemet, szájat, orrot. Színes papírból vágjunk ki hosszú, 3 cm széles csíkot, majd hosszában félbehajtva hajtogassuk harmonika-szerűen. Ez lesz a bohóc gallérja és egyben a tojás talpa, miután összekapcsoltuk a papírcsík végeit. Színes vattapamacsból készítjük a bohóc haját.
7) Állítsuk össze a bohóc részeit, kész is a vidám locsoló ajándék.

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-03.jpg


Kizöldülő tojásfejek

Igazán különleges húsvéti ajándék. Először ki kell fújni a tojásokat, majd pengével óvatosan levágni a héj felső részét. Ezután fessük ki a tojást, és végül helyezzük bele a kis szárazvirág-csokrot.
Földet is tehetünk a lefejezett tojásokba, és fűmagot szórva bele néhány nap múlva "kihajtanak" a tojásaink. Fontos, hogy állandóan nedvesen tartsuk a földet, és biztosítsunk elég napfényt a kis fűszálaknak. Ha már elég hosszú a fű, kedvünkre alakíthatjuk a tojás frizuráját. Az egész családot is be lehet vonni a húsvéti fűültetésbe: mindenkinek kinevezünk egy tojást, saját arcát ráfestjük a héjára, és a "hajat" is hozzá igazítjuk.[/COLOR][/FONT]

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-04.jpg


Koszorú tojásokból és ágakból

Néhány íszalagágból tekerjünk egy koszorút és díszítsük tojásokkal, és máris kész a természetes hatású húsvéti ajtókoszorúnk.
Nem mind fürjtojás, ami foltos - ez első pillantásra jól látszik- hiszen erre a koszorúra méretesebb darabok is kerültek. eláruljuk a trükköt, fröcsköléssel lettek egyforma pöttyösek a tojások. hogy mégnagyobb legyen az összhanag, csupa pasztellszínt választottunk az alapozáshoz. Ezekhez az árnyalatokhoz pedig remelkül illik az iszalagból (vagy vékony faágakból) tekert, tompa színű zuzmópárnácskákkal díszített koszorú.
Alapanyagok és kellékek: 4-6 cm-es hungarocelltojások; fehér, sárga, barna, fekete, drapp, fáradtrózsaszín akrilfesték; izlandi moha vagy zuzmó; madártoll; iszalag vagy vékony ágak; ragasztópisztoly; ecset, rági fogkefe; hurkapálca.
Elkészítés: a tojásokat a hátoldalukon tűzzük egy-egy hurkapálcára, ami tartóként szolgál majd festéskor. A festékekből keverjünk ki tompa árnyalatokat, és kenjük be a tojásokat. Száradás után fröcsköljük pöttyösre a tojásokat hígított barna és festékkel.
Fonjunk koszorút az iszalagból vagy a vékony ágakból ( kb 25 cm ármérőjűt). Az iszalagról tépkedjük le a leveleket de kocsokat ne. a koszorúra elszórtan ragasszuk rá a tojásokat, a moha- vagy zuzmócsomókat és néhány tollat is. Az akasztót rafiaszlagból vagy spárgából készítsük.

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-05.jpg


Húsvéti mécsestartó
Üres tojástartó dobozból és a sütés-főzésnél felhasznált tojások héjából készíthetünk húsvéti mécsestartót. A tojáshéjakat fessük meg a kívánt színnel (tojásfestéktől függően, ha szükséges, tegyük előtte meleg vízbe, hogy megfogja a festék). Egy papír tojástartó alsó részét fessük be színes fedőfestékkel. A festett tojáshéjakba tegyünk teamécsest (akár színeset is), és helyezzük be a tojástartóba. A gyerekek a tojástartót matricákkal, rajzokkal is díszíthetik. A mécseseket festett egész tojásokkal vegyesen is a tartóba tehetjük, sőt, óvatosan akár apró virágokat is ültethetünk a tojáshéjakba.

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-06.jpg


Melírozott horgolt tojás
Hozzávalók:
- Melírozott hímzőcérna
- tojás /kifújt, hungarocell, vagy műanyag/
- 1,25-ös horgolótű
Láncszemekből zsinórt horgolunk. A tojást ezzel tekerjük körbe. Ragasztót kenünk a tojásra, pár sor nagyságig, rátekerjük, majd így tovább./pl. textilragasztó/ A tetejére láncszemből akasztót teszünk.

4979-husveti-ajandekok-keszitese-husveti-ajandek-otletek-husveti-dekoracio-07.JPG


Húsvéti ajtódísz

Magunk is könnyen készíthetünk felakasztható díszt ajtóra, ablakra. Nem szükséges különösebb kézügyesség sem hozzá, a dekorációs vagy virágboltokban minden hozzávalót megkaphatunk készen.
Szükséges anyagok:
- koszorúalap (20 cm-es átmérőjű)
- színes szalag (4 m hosszú)
- húsvéti díszek (tojás, nyuszi, csibe, pillangó, virág stb.)
Szükséges eszközök:
- olló
- tűzőgép
- gombostű vagy színes fejű rajzszeg

A koszorúalapra feltekerjük a szalagot úgy, hogy az egyes rétegek legalább félig fedjék egymást. Szorosan tekerjük, hogy jól illeszkedjen az alapra. A végén magából a szalagból készítsük el az akasztót. Tűzőgéppel rögzítsük a hátoldalán a koszorúhoz. Ezután már nincs is más dolgunk, mint hogy szépen elrendezve rögzítsük az alapra a húsvéthoz illő díszeket.

Húsvéti lufik

Két lufit felfújtam és megrajzoltam az arcocskákat.
Színes kartonlapokból fület vágtam nekik és lábakat, amiket ragasztószalaggal odaragasztottam a helyükre.

HP_2010_nyuszi_lufik_1.jpg


Tipp
Nagyon szeretik a gyerekek.
Egyszerű elkészíteni!

Filcvirágos-nyuszis ajtódísz

Hozzávalók:
kartonpapír
barkácsfilc
dekorgumi
alkoholos filctoll
színes gombok
ragasztó (barkács és ragasztópisztoly)
szalag
Elkészítés:

1. Megterveztem a virágokat, a nyuszit és sablont készítettem kartonból.
2. A nyuszi egyes részeit dekorgumiból, illetve kartonból kivágtam, összeállítottam. Az arcot felrajzoltam, szivecske orrot ragasztottam rá, majd összeragasztottam a test részeit.

HP_2010_ajto_disz7_1.jpg


3. Elkészítettem a virágokat a következő módon: kivágtam kartonból a formát (12 db virág), majd különböző színű barkácsfilcekre ragasztottam. Amikor megszáradt körbevágtam, végül mindegyikre egy-egy színes gombot ragasztottam középre.
4. Összeállítottam a koszorút: alapnak egy nagyobb kört vágtam ki, kb. 2 cm széleset. Erre ragasztottam fel a kész filcvirágokat kis takarással, majd következett a nyuszi is (teste, kezei).
5. Végül ragasztópisztollyal egy szaténszalagot rögzítettem a koszorú hátuljára.

Tojásos betűzők

Hozzávalók:
mintás textil
tömőanyag (vatelin)
hurkapálcika
szalag
cérna

olló
papír
ceruza, toll

Elkészítés

1. Megtervezzük a tojást: lerajzoljuk, sablont készítünk, majd a mintás textil hátoldalára felrajzoljuk, kiszabjuk, levarrjuk, tömőnyílást hagyva rajta.
2. A nyíláson át megtömjük vatelinnel a tojásunkat, majd beledugjuk a hurkapálcát és cérnával jó szorosan körbetekerjük az anyagot.
HP_2010_tojas_betuzo2_1.jpg


Tipp
Hogy ne látszódjon a cérna, egy szaténszalag masnival takarjuk el.

Morci nyuszis ajándéktartó

Hozzávalók

1 db régi kosár, vagy doboz
vastag kartonpapír (lehet kék is)
kék színespapír a karton bevonásához
fehér papír
1db milton kapocs
filctollak
olló
papír ragasztó

Elkészítés

1. Vastag kartonpapírt bevontam kék papírral.
2. Rárajzoltam, majd kivágtam a nyusziformát és külön a két fület. A hasa részének méretét a kosár méretéhez igazítottam.
3. Fehér papírra rárajzoltam, majd felragasztottam a fülbetétet, a szemét, orrát és ruháját.
4. Milton kapoccsal felrögzítettem a fejre a füleket.
5. Leélezve formára hajtogattam a dobozt.

HP_2010_nyuszis_tarto_1.jpg

HP_2010_nyuszis_tarto_2.jpg

HP_2010_nyuszis_tarto_3.jpg


Húsvéti katicás dísz

Hozzávalók

kifújt tojás
hímzőfonal
ragasztó
fekete, fehér, és piros színű filc anyag
(kartonpapír a merevítéshez)
fekete drót ( kb. 10-10 cm)
olló
vastag madzag (a kezeknek, lábaknak)

Elkészítés
1. Kivágjuk a képen látható módon a katica testét, fejét, lábát, szárnyát...
2. Az arcára ráhímezzük a szemeket, és a szájat.
3. Ráragasztjuk az orrot.
4. Babapiskóta alakúra vágjuk a kartont, ez fogja merevíteni a katica testét...Vigyázzunk, hogy sehol ne lógjon ki!
5. A kartont kifúrjuk ollóval, rögzítjük a drótot, melyet előzőleg egy hengeres ceruzára tekertünk szorosan...Ez lesz a szarva.
6. A kartonra ragasztjuk a kezeket, lábakat, erre ráragasztjuk a hasát, hátulra a szárnyát...
7. Akasztót varrunk rá.

HP_2010_katicas_disz_1.jpg

HP_2010_katicas_disz_2.jpg

HP_2010_katicas_disz_3.jpg


Tipp

Apró szivecskékkel díszített kifújt tojást adunk a kezébe.
Sok sikert!
smile.png
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti ötletmix


http://www.kreativhobby.hu/rovat/husvet

Már csak néhány nap van húsvétig! Talán már minden készen is áll, megvan a sonka, feldíszítve a lakás, a kert, és (feltéve, ha kifújt tojásokat festesz) talán a hímes tojások is már a kosárban várják új gazdáikat. Vagy tévedek? Még sehol semmi??? Se egy húsvétfa, se egy hímes tojás?

Akkor bizony ideje nekiállni a dolgoknak! A legtöbb oviban, suliban mától úgyis megkezdődik a tavaszi szünet, így a gyerekek is segíthetnek! Sőt, talán ők várják a legjobban, hogy végre a tanulás helyett a húsvéti nyuszikkal, csibékkel, tojásokkal foglalkozzanak.

A mai ötletmixünkben néhány olyan egyszerű, húsvéti dekorációt mutatunk be, amik minden bizonnyal a gyerekek nagy kedvencei lehetnek. A készítésükben is biztos, hogy szívesen részt vesznek, de a végeredménynek biztos, hogy még jobban örülnek majd.

husveti%20otletmix%20sziv%20tyukok-450es_1.jpg
Kezdjük is a sort ezekkel a kissé gömbölyded, buggyos gatyás kinézetű tyúkokkal!
Érdekes formájukat a fejre állított hungarocell szív adja, amely kiváló megoldás tyúktestnek. Ezeket csupán le kell festened két rétegben sárga hobbi festékkel, majd száradás után pirossal dekorálni tetszés szerint. A képen láthatsz néhány inspiráló ötletet. Ezután vágj ki piros filcből egy rombusz alakot csőrnek, két kis szakállat és egy bevagdosott félkörívet taréjnak. A tyúkok fejtetőjén vágd be egy kicsit sniccerrel a hungarocellt, csöpögtess a résbe egy kis hobbi ragasztót, és dugdosd be a taréjt (segíthetsz a sniccer élével). Ragaszd fel a csőrt és a szakállat is. Ehhez használhatsz ragasztópisztolyt is, de ne túl forrót! A szemeket hobbi ragasztóval ragaszd a helyükre, majd a farktollakat ismét ragasztópisztollyal. Más nem maradt hátra, mint a lábakat beszúrni a tyúk aljára. Ezt úgy csináld, hogy beleszúrod őket egyszer, majd kihúzod, a keletkezett lyukakba bejuttatsz egy kis hobbi ragasztót, és utána újra visszadugod a lábakat. Fektetve hagyd megszáradni.​

Hozzávalók, kellékek:
-hungarocell szívek,
-sárga és piros hobbi festék,
-piros hobbi filc,
-sárga marabu toll,
-mozgó pupillájú kerek szem,
-hobbi ragasztó, ragasztó pisztoly,
-ecset,
-olló,
-csirkeláb/tyúkláb (helyettesíthető hobbi dróttal vagy hurkapálcikával – a helyettesítő megoldást ld. lentebb)
-hobbi kés (sniccer)


<hr>​
husveti%20otletmix%20pufi%20tyukok-400as_1.jpg
Gombóc tyúkok
Egy újabb ötlet nem mindennapi tyúkocskák készítésére. Ehhez is hungarocell kell, de most nem szív, hanem gömb! Minél nagyobb, annál ducibb lesz a tyúk. Fesd le tetszés szerint hobbi festékkel a hungarocell golyókat (két rétegben mindenképpen), majd egy másik színnel száradás után fess rá pöttyöket! Színes zsenília szálakból hajlíts szárnyakat és lábakat, és ragasztópisztollyal ragaszd fel őket a helyükre. A fejtetőre egy kis fehér tollboából ragassz „hajat”, majd ragaszd fel a szemeket. A gyurmából formálj hegyes csőröket, hagyd megszáradni, fesd le sárga festékkel, és ragaszd azokat is a helyükre! Végül egy zsinórral lógasd fel őket akár a húsvétfára, akár az ablakba (a zsinórt gombostűvel rögzítheted a golyóban).​
Tipp: ha egy vékony rugóra lógatod fel a tyúkocskákat, azok jópofa módon fognak ugrálni, táncolni a levegőben.​
Hozzávalók, kellékek:
-hungarocell golyók,
- sárga, pink, világoszöld hobbi festék,
-sárga, narancssárga, világoszöld 6 mm-es zsenília,
-mozgó pupillájú, ragasztható kerek szemek,
-levegőre száradó gyurma,
-fehér tollboa (helyettesíthető fehér tollal),
-ecset,
-hobbi ragasztó,
-zsinór vagy vékony rugó,
-rövid gombostű


<hr>
husveti%20otletmix%20tyukbabuk-350es_2.jpg
Tyúkbábuk
Ezeknek a tyúkasszonyságoknak az alapja készen kapható préselt papír bábu, ami sárgára van festve, és színes hobbi festékkel van tovább díszítve. A taréjuk hajlított zsenília, a csőrük levegőn száradó gyurma, száradás után színre festve. A szemük ezúttal nem mozgó pupillájú, ragasztott, hanem festett szem. Ennyi az egész!​
Ezeket a tyúkokat akkor is könnyen elkészítheted, ha nem tudsz ilyen kész bábu alaphoz hozzájutni, mert könnyen elkészítheted ezt a formát úgy, ha egy hungarocell kúpnak levágod a tetejét, egy rá méretben illő golyónak pedig egy kicsit az alját, és a kettőt összeragasztod! A ragasztást erősítsd meg egy fogpiszkálóval, aminek a két végét a két összeillesztendő testrészbe szúrod. Az összeillesztés helyét ez esetben azonban célszerű eltakarni, mondjuk egy nyakba kötött masnival, szalaggal, zsinórral tetszés szerint. A testre a díszítéseket akril filccel is könnyen megfestheted.​
Hozzávalók, kellékek:
-préselt papír bábu vagy hungarocell kúp és golyó,
-sárga hobbi festék az alapszínhez, és tetszőleges színű festékek a díszítéshez,
-festék filctollak,
-zsenília a taréjhoz,
-levegőn száradó gyurma,
-zsinór vagy szalag,
-ragasztó pisztoly, hobbi ragasztó,
-ecset,
-hobbi kés


<hr>
husveti%20otletmix%20tojasok%20labakon-400as_1.jpg
Kicsi tojás! Hova szaladsz?
A kúptyúkokról szóló cikkben már mutattunk ilyen lábacskákon álló tojásokat, nos ha az utolsó pillanatban szeretnél valami jópofa dolgot, esetleg a locsolóknak néhány különleges tojást készíteni, akkor ezek a kukucskáló, bukdácsoló tojások nagyon jó ötletek lehetnek!​
Egyszerűen csak fess be hungarocell tojásokat tetszés szerint, díszíts őket csillámragasztókkal, ragassz fel nekik két mozgó pupillájú szemet, és szúrj az aljukba drótból készült tyúklábakat! És, már készen is vagy!​
Hozzávalók, kellékek:
-hungarocell tojások,
-hobbi festékek,
-csillámragsztók (glitterragasztók),
-mozgó pupillájú kerek szemek,
-hobbi ragasztó,
-tyúkláb,
-ecset


husveti%20otletmix%20tyuklabak-220as_1.jpg
A tyúklábak…
Nos, be kell vallanunk, hogy a képeken bemutatott mintadarabok mind kész tyúklábakon állnak. DE! Mint mindig, most is van alternatíva a dolgok, jelen esetben a tyúklábak házilag való elkészítésére! Kétféle alapanyagból is készíthetsz tyúklábat: hajlíthatsz hobbi drótból, vagy pedig összeragaszthatsz hurkapálcika darabokból (a ragasztáshoz pillanatragasztót vagy ragasztópisztolyt használj). Ha készen vannak a lábak, hobbi festékkel fesd le azokat, amilyenre szeretnéd. A narancssárga lábacskához narancssárga, vagy narancssárgára festett kartont is használj. Annál a lábnál természetesen a hurkapálcika nem jöhet szóba, hiszen azt nem tudod így meghajlítani, marad a vastagabb drót, esetleg a narancssárga zsenília is jó lehet.​
<hr>​
husveti%20otletmix%20tojastal-400as_1.jpg
Tojástál
Ha a gyerekek elkészítették az összes mókás kis húsvéti figurát, akkor talán még annyi idejük maradt, hogy egy ilyen szép tállal kedveskedjenek Szüleiknek. A különbözőképpen dekorált húsvéti tojások jól mutatnak egy tortatálra halmozva.​

 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Húsvéti bárányka

Kellékek:
-kifújt tojás
-ragasztó (technokol)
-háztartási vatta
-fekete fonal
-filctoll,fekete színespapír
Elkészítés:
A megtisztított kifújt tojásra ragasztjuk fel a vatta galacsinokat,amit a két tenyerünk közt sodortunk össze.A tojásra egy pötty ragasztót nyomunk ki,majd rátesszük a vattát.És így tovább.
Közben el ne felejtsünk kihagyni arcot a báránykánknak,végezetül megrajzoljuk.A füleket színespapírból vágunk ki,amit közben teszünk a helyére ,ugyanígy a kezeket,lábakat.
katica.jpg
Katica ül a fűben


Kellékek a katicához:
-kifújt tojás,fekete fonal
-piros,fekete tempera,ecset
Kellékek a "fűhöz":
-wc papír guriga,zöld színeslap,ragasztó

Elkészítés:
A kifújt tojást befestjük pirosra és amíg szárad elkészítjük a "füvet".Wc papír gurigáról vágunk le tetszőlegesen egy darabot,amit bevonunk zöld színes papírral úgy,hogy a felső része kicsit hosszabb legyen,hogy betudjuk vagdosni.Amikor megszáradt a tojás,akkor fekete temperával megfestjük tetszőlegesen a katicát.Fonálból készítjük el a kis csápokat:ragasztó pöttyre helyezzük rá.Majd elfoglalhatja a helyét a fűben! :)
h%C3%BAsv%C3%A9titoj%C3%A1sok.jpg
A húsvéti tojások...
Nos,gyerekeinknek nagyon mókás készülődés lehet a tojások "kipingálása". :)
Minden a fantáziájukra van bízva.
A kislányom készítette ezeket a tojásokat.
A kifújt tojásokat én úgy csinálom,hogy az alján, tű segítségével ,óvatosan(!) lyukat fúrok,kb.akkorát,hogy egy hurkapálcikát azért be tudjak helyezni.A tojás tetejére már csak egy kisebb lyukat ejtek,két tűhegynyit.
din%C3%B3toj%C3%A1s.jpg
Van itt dinó tojás is,amit mi neveztünk el. :)
Készítheted őket hungarocell tojásból,illetve kifújt tojásból is.A tojást első lépésben befestheted akár temperával,akár tojásfestékkel.Ha megszárad,ragaszd körbe kisebb-nagyobb tojáshéjdarabkákkal,majd azokat is fessd be.

f%C5%B1fej.jpg
Ha már végképp meguntuk az állandó tojáskifújást,akkor jöhet a jól bevált módszer: a fűfej!A hagyományos módon feltörjük a toját,kimossuk,száradás után vagy befestjük temperával vagy, ha nem fessük be az sem baj,arcot rajzolunk neki,majd egy kis földbe fűmagot/shnidlingmagot/petrezselyemzöld magot,stb.,keverünk és belerakjuk a tojásba.Nagyon mutatós kis fűfejek lesznek belőle.
Van köztük viasz technikával készült tojás is,ami úgy készül,hogy a viaszt hurkapálca segítségével visszük fel a tojásra.Mindig egy mozdulattal,bátran húzzuk ki a kontúrt...Majd tojásfestébe beleforgatjuk a tojást,a viaszt nem fogja be.
Nem csak tojásfestékkel lehet tojást festeni,hanem temperával is.
nyuszik1%281%29.jpg
Kiscsibék húsvétra :)


Nos,mint látjátok,nagyon ráérek,bárcsak ne érnék rá ennyire! :) Mivel foglalkoznom kell az unalmas napokon a 8 éves leányzómmal,elkezdtük a húsvéti készülődést! :) Tudom,hogy mosolyogtok ezen,de nálunk ez csak így megy.Többek közt elkészítettük ezeket az ari kiscsibéket,ami nagyon jól feldobja az asztalunkat díszítés gyanánt.
Elkészítése:a feltört tojáshéjakat megmossuk,szárazra töröljük,majd temperával befestjük sárgára,ha megszáradt vattát ragasztunk bele és színes papírból elkészítjük neki a szemeket,csőrt,tarajat,szárnyakat.A másik verziónál is így járunk el csak éppen a "fejére"is ragasztunk festett tojáshéjat.Így úgy tűnik mintha,éppen kelnének ki a kiscsibék. :) Így,ebben a nyuszis kosárban is nagyon jól mutatnak,de tavaly úgy csináltuk,hogy egy tálcára szedtünk friss füvet(de lehet krepp papírból is)és azon helyeztük el a csibéket,csokinyuszik,csoki tojások közt.
Jó szórakozást!
kiscsib%C3%A9k%281%29.jpg








nyuszik.gif











Tojásos ablakdísz
toj%C3%A1s.gif


Kellékek:
-vastagabb színes papírkarton (pl.dekorációs karton vagy névjegykártyakarton )
-cerúza,ragasztó,olló,hurkapálca,tempera,ecset
-színes műanyagszerű madzag vagy erősebb cérna,fonal
-fa ruhaszárító csipeszek
Az elkészítés menete:
Rajzolj egy tetszőleges méretű tojássablont és vágd ki.
A sablont 2x rajzold át a színes kartonra,ezután vágd körbe,és radaszd össze őket.
Törj össze egy tojás háját különféle méretű és formájú darabkákra.
A tojáshéjakat felragaszthatod valamilyen mintaként,de úgy is,hogy befedje a papírtojásod felületét.
Ha ez megvan,egy vékony ecset és némi festék segítségével különféle apró díszítéseket adhatsz a tojáshéjdarabpknak.
Hogyan készülnek a csipeszek...
A csipeszt csíptesd egy legalább 15 cm hurkapálca darabkához.Ezután fessd be tetszőleges színűre a csipeszt és állítsd száradni egy pohárba.Száradás után további mintákat rajzolhatsz rá,pl.:virágokat,pöttyöket...
Befejezés:
A papírtojásokat a csipesszel a madzagodra csipteted és kész is van a húsvéti ablak dekorációd!
nyusz.gif
Magvas tojások


Kellékek:
-színes kartonpapír
-ragasztó,hurkapálca
-magok:pl.koriandermag,mák,gyöngybab,lencse,egész bors,búzadara,stb.
Az elkészítés menete:
Rajzolj egy tetszőleges méretű tojássablont,és vágd ki.
A sablont 2x rajzold át a kartonon,ezután vágd körbe és úgy ragaszd össze,hogy a hurkapálca a kettő közt legyen.
A magvakkal díszíted úgy,hogy a ragasztóval (technocol ) mintákat húzol és rászorod soronként a különböző magokat.
Megjegyzés:
Nagyon mutatós egy vázában barkák között.
A másik verziója,hogy cérnát tű segítségével átbököd,majd a barkára akaszthatod.
nyuszi%20tojcsi.jpg

Nyuszi tojások


Kellékek:
-kifújt tojás,filctoll
- hullám karton papír,ragasztó
-világos -és sötétbarna színű színespapír
Elkészítés:
A képen látható módon,tetszőlegesen, hullám kartonból vágunk ki lábat és fület,majd a barna színes lapokból is csak kisebb méretben.Ráragasztjuk a kartonra.Ezután a tojást ráragasztjuk a lábra,majd a fület a tojásra.
Végül arcot rajzolunk és kész is van a nyuszika,amit locsoló legényeknek is adhatunk.
Megjegyzés:
Bármilyen kartonból elkészíthetjük,színesből is.Sőt filcanyagból is.A nyuszijaink színesek is lehetnek.Vattából farkincát is készíthetünk a nyuszinak.
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Esőerdő, dzsungel témakörben keresnék papírdíszeket.
Régebbi csatolásoknál sajnos már nem elérhető.
Ha valakinek lenne,akkor legyenszives tegye fel.
Köszi:Szilvi





kreat%C3%ADvzebra%20%28200x123%29.jpg
Vicces zebrácska




Egy kedves zebra a cirkuszodba vagy az állatkertedbe.



ANYAGOK

4 karton tubus: egy 15 cm-es, 2 db 10 cm-es és egy 6,5 cm-es, olló, fekete és fehér festék, Pritt Stift.


ÚTMUTATÓ

INSTRUCTIONS_Kidsworld_Zebra_19.jpg










Vágj ki egy csíkot az egyik közepes tubusból.

Vágj ki egy éket az egyik nyitott tubus végéből.

Ragaszd a vágott véget a legnagyobb tubus közepére, és ragaszd a másik végét a legkisebb tubus teteje fölé.

Vágj két fület az ékből.

Erősítsd hozzá a másik nyitott tubus végére.

Vágj ki egy kis éket a másik végéből, hogy egy mosolygós szájat kapj.

Fesd ki a zebra testét fekete és fehér csíkokkal.

Vágj ki két szemet a fehér papírból.

Rajzolj fekete pöttyöket a közepére.

Erősítsd őket a zebra fejére.

Most erősítsd a fejet a nyakra.

Vicces Zebra el is készült!
 

Pandave

Állandó Tag
Állandó Tag
Újrahasznosítás: zoknikból, kesztyűkből

Sziasztok!

Kisfiam előállt azzal, hogy békát készítsek neki zokniból 2 gomb segítségével. Hétvégén megpróbálom megcsinálni. Remélem segít, szerintem ő ezt látta vagy hallotta valahol.

Marcsella

zoknibéka

Ötlet innen:

[HIDE-THANKS]http://decens.hu/hazi-kedvencek-zoknibol-es-kesztybl.html[/HIDE-THANKS]
 

Csatolások

  • breki.jpg
    breki.jpg
    64.5 KB · Olvasás: 133
  • Békák készítése.doc
    19.5 KB · Olvasás: 61

evcsy87

Állandó Tag
Állandó Tag
Megosztom veletek a mostani tavaszi és húsvéti díszeimet. Mind nagyított méret, így igazán mutatósak. Ha valaki kéri, akkor a normál méretű mintát is felteszem.
 

Csatolások

  • SCX-3200_20120324_06265304.jpg
    SCX-3200_20120324_06265304.jpg
    450.7 KB · Olvasás: 166
  • SCX-3200_20120324_06260709.jpg
    SCX-3200_20120324_06260709.jpg
    674.9 KB · Olvasás: 165
  • SCX-3200_20120324_06252000.jpg
    SCX-3200_20120324_06252000.jpg
    498.1 KB · Olvasás: 164
  • SCX-3200_20120324_06212001.jpg
    SCX-3200_20120324_06212001.jpg
    481.7 KB · Olvasás: 169
  • DSCF3122.jpg
    DSCF3122.jpg
    1.1 MB · Olvasás: 195

evcsy87

Állandó Tag
Állandó Tag
Méhecske

Egy másik fajta méhecske. A szárnyát vastagabb fajta lefűző tasakból vagy keményebb fóliából is lehet készíteni.
 

Csatolások

  • DSCF3129.jpg
    DSCF3129.jpg
    1.3 MB · Olvasás: 259
  • SCX-3200_20120324_06542701.jpg
    SCX-3200_20120324_06542701.jpg
    573.8 KB · Olvasás: 223
  • SCX-3200_20120324_06553107.jpg
    SCX-3200_20120324_06553107.jpg
    585 KB · Olvasás: 214
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére