Kreatív ötletek 2o12

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

KUSUDAMA

Állandó Tag
Állandó Tag
Papír Peti játékai

Itt az első barkácskönyvem! 1964-ben adták ki és ezért meglehetősen régimódi, de van néhány jó dolog benne. Nekem annak idején az ujjra húzható elefánt volt a kedvencem.
A sorozat harmadik kötetét nem érdemes feltenni (Laci virágai), mert nem mond semmi érdekes információt. (öntözni, mosdatni és napra tenni a szobanövényeket...)
Csatolás megtekintése 926660
Csatolás megtekintése 926678
 

marchello

Állandó Tag
Állandó Tag
Jutalom kártyák, nyomdák engem is érdekelnének! Ha van valakinek jó ötlete, örömmel várom!

Köszönöm!


A gyerekek szeretnek nyomdázni, ez kétségtelen, és ami ennél is jobb, a saját elképzeléseik szerinti figurákból házilag és készíthetünk nekik / velük pecsételőket.
Talán már sokan készítettetek házilag krumplinyomdát, de ez nem tartós megoldás, hiszen a krumpli idővel összefonnyad és el kell dobni. Viszont erre a célra remekül felhasználhatók a pet palackos és egyéb műanyag kupakok is. Szerintem sokan gyűjtitek is, itt van hát egy remek ötlet, hogy miként hasznosítsátok.


stamps.jpg



Szükséges anyagok:
● PET palackos és egyéb kupakok
● ragasztó
● dekorgumi figurák vagy dekorgumi lap
● olló


stamps1.jpg



A bélyegzők alapja tehát a műanyag kupak. Attól függően, hogy mekkora figurát szeretnétek ráragasztani, használhattok normál méretűt, vagy pl. a nagy kiszerelésű étolaj kupakját (ez jóval nagyobb).
A pecsétre kerülő figurák dekorgumiból készülnek.


stamps4.jpg



Hobbiboltokban sokféle kész figura is kapható, de megvalósíthattok egyéni elképzeléseket is, ha dekorgumi lapból ti vágjátok ki a figurákat.
Ezután egyszerűen ragasszátok fel a kupak tetejére, és száradás után birtokba is lehet venni.
Fontos: a dekorgumi ragasztásához vízbázisú ragasztót használjatok (ebből is van jó erős tartást biztosító), mert az oldószeres fajták szétmarhatják a dekorgumit!


stamps3.jpg



Ötlet és képek forrása: Vanessa's Values
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére