Kutyák-macskák

Noé

Állandó Tag
Állandó Tag
A legfontosabb viszont az, hogy a naivitás ne menjen át cinizmussá, mert akkor akaratlanul is bánthatsz embereket.
Velem picit ugyan, de megesett.:(
 

Laci

Állandó Tag
Állandó Tag
A világgá ment vizsla esete: több mint egy évig kóborolt

Mohács. Kutyája válogatja, hogyan mutatja ki, hogy örül. A legtöbb persze szertelen ugrándozása közben a gazdinak rohan. A minap Mohácson, a Kutyatár nevet kapott állatmenhelyen egy gyönyörű vizsla viszont nem így tett, amikor tizenöt hónap kóborlás után megpillantotta a gazdáját: A hívó szóra kivált a „társbérlői” közül, figyelmesen szemügyre vette a fiatalembert, kecsesen lépkedve megközelítette, orrcimpáit rezegtetve szaporán szimatolt a levegőbe, majd egyetlen jól irányzott mozdulattal a nyakába ugrott!

Különös kalandokban lehetett része a hatéves kutyának, ugyanis a Budapesten élő házaspárral a múlt nyáron Szarvason nyaralt a család kedvence is, de egy reggel a kerítéssel zárt portáról eltűnt. Egy évig minden lehetséges módon keresték, kerestették az állatot, s mert nem jutottak a nyomára, a pulijuk mellé hat hónapja vettek egy kölyök vizslát. Mohácson viszont idén májustól a Duna-part környékén feltűnt egy csavargó vizsla. A folyó közelében lakó Schneider Miklósné, Márika néni etette, szelídítgette, de csak a kerítés tövébe kirakott ételt volt hajlandó kutyafuttában fölfalni napjában kétszer az állat, megfogni nem hagyta magát. Az idős asszony télre nem akarta fedél nélkül hagyni az állatot, ezért a kutyamenhely dolgozóit kérte, fogják be. Ott aztán kiderült, hogy van fültetoválása a vizslának, s ennek alapján sikerült a gazdájára is rálelni, aki hálából tápot és pénzt is ajándékozott a menhelynek.

Berta M. /Dunántúli Napló/
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
Lehet-e a macska allergiás a gazdájára?

Lehet-e a macska allergiás a gazdájára?

Brit állatorvosi megfigyelések igazolták, hogy nem csupán az ember lehet allergiás házikedvenceinek szőrére, hanem a macskák asztmás megbetegedését is súlyosbítja az ember által teremtett nem megfelelő környezet.

Az Edinburgh Egyetem kisállatkórházában a Mycoplasma baktériumok szerepét vizsgálták macskák asztmájában, minthogy ez a kórokozótípus a betegségben szenvedő állatok tüdejéből nyert folyadékban az esetek 20 százalékában megtalálható.

A vizsgálat során fedezték fel, hogy a betegséget jelentősen súlyosbítja számos háztartási tényező, ami az ember viselkedésének eredménye. Így a cigarettafüst, a ritkán takarított lakásokban megülő por, az emberi fejbőrről származó korpa, a pollen, és bizonyos fajta boltban kapható macskaalmok mind az asztma rosszabbodásához vezetnek a macskáknál.

Az asztma körülbelül minden kétszázadik macskát érinti, köhögéssel, zihálással, légszomjjal jár. Egyes tenyésztett, keleti fajok, például a sziámi macskák hajlamosabbak a megbetegedésre.

Az állatorvosok megfigyelték, hogy a szennyezett, károsító környezetből kikerülve a macskák állapota javul. A gazdik felelőssége tehát, hogy saját maguk és családtagjaik kímélése mellett kedvenceik számára is egészséges környezetet teremtsenek.

FigyeloNet
 

andika

Állandó Tag
Állandó Tag
Szólj hozzá gomb - utána mezőbe szöveg - alatta csatolások -tallózás - feltöltés - elküldés.
Ennyi.
 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Vendég cica

Nekem úgyan nincs cicám, de imádom őket. Ahogy az ember lábához oda tudnak dörgölődni, közben dorombolnak, hát azt nem lehet elfelejteni, s nem lehet őket nem szeretni.

A szomszédban is van egy fekete macska. Ő többet van nálam, mint otthon. Először csak méregettük egymást, aztán raktam ki neki ennivalót. Tisztes távolságból "szemeztünk." A többszöri, rendszeres "ételosztás" megtette a hatását! Mára már a legjobb barátok vagyunk. Sokszor csak úgy ölbeveszem, s már alszik is az ölemben... Imádjuk egymást!

Ő különben egy Kandur Bandi. Nagyon sokszor ápolgatom a "szerelmi lázban" szerzett sebeit!! De, elnézem neki, mert "férfiből" van...
 

Hilda1949

Állandó Tag
Állandó Tag
Mellitának, aki szereti az állatokat

Kedves Melitta!

Névnapod alkalmából engedd meg, hogy szeretettel köszöntselek.

Küldök neked egy érdekességet. Egy aranyeső ágat. Mindez nem lenne érdekes, vagy szenzáció, ha nem 2005. november 29-e lenne.

Ma bevásárló körutamon került lencseközelbe ez az aranyeső ág.

Fogadd el tőlem sok szeretettel.

Amig fényképeztem gondolkodóba estem: most mi van, tavasz, vagy nyár??
 

Melitta

Adminisztrátor
Fórumvezető
Rádiós
?
NEm tudom hogy ma van-e a nevnapom. Miota igy megszalad mar vagy 3-4 alkalommal is irjak a naptarba hogy nevnapom van.
NAgyon kedves vagy Hilda es koszonom de hogy oszinte legyek semmilyen nevnapot nem tartunk. A nagy csalad hatranya a sok szulinap + egyeb unnepek ig y nem marad ki honap hogy ne legyen valami unnepelni valo:D
 
Oldal tetejére