Maszk és szelfi - új fronton harcolnak a koronavírus ellen

Óvintézkedéseket vezetett be a koronavírus-járvány miatt az Uber: az utasoknak és a sofőröknek is kötelező a maszk viselése, ennek meglétét pedig szelfivel kell igazolni szeptember végétől az Egyesült Államokban és Kanadában. Ha nincs maszk, akkor nincs utazás.

Új fejlesztéssel jön az Uber fuvarmegosztó cég, az applikációban egy fénykép elküldésével kell bizonyítani az utazni vágyónak, hogy visel maszkot - írja a BBC.

Maszkos szelfi nélkül nincs utazás

Szelfiket nem csak a maszkot hanyagoló utasoknak kell feltölteni, hanem a sofőröknek is: minden reggelt egy maszkos fotóval indítanak, ezzel igazolják, hogy viselik a maszkot. Ha a szkenner nem érzékeli az orrot és szájat takaró maszkot, akkor nem vehetnek fel utasokat. Az utat díjmentesen lemondhatja mindkét fél, ha a másik nem hordja a maszkját, azt ugyanis - értelemszerűen - az utazás teljes időtartama alatt hordaniuk a kocsiban tartózkodóknak. Ennek elmulasztása az Uber-fiók deaktiválásához vezet.

A szkenner a cég szerint nem használ arcfelismerő technikát, a maszkot egy arcon lévő "tárgyként" érzékeli. A fotókat 96 óráig tárolják, hogy az esetleges vitás eseteket rendezni lehessen, aztán törlik őket. Az Uber szerint 37 millió font értékben biztosítanak maszkokat, kesztyűket, kézfertőtlenítőket a sofőröknek, és globálisan 1,4 millió sofőrnek osztottak ki eddig eszközöket.

Kevesebb az utas

Az Uber május 18-án vezette be a "nincs maszk, nincs utazás" szabályát, és egyelőre határozatlan időre meg is hosszabbították a szabályt.

A cég szerint az új szelfiszkennerrel azoknak a figyelmét szeretnék felhívni a változásokra, akik egy ideje már nem használták az appot. A kijárási korlátozások alatt ugyanis jelentősen visszaesett - főleg az Egyesült Államokban - a fuvarmegosztó cégek szolgáltatásait igénybe vevők száma.


780
 
A bizalmatlanság a magánbázisban miért lenne nagyobb kockázat ? Mint a köztereken, üzletekben illetve bárhol ahol csak jelen vagyunk napjainkban. Ez nem ismeretlen helyzet, évek óta tudjuk, hogy létezik.
 
A Fővárosi Önkormányzat elrendelte, hogy mostantól a BKK járatain

a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók.........
.............Ez már megint valami liberális trükk.
 
A Fővárosi Önkormányzat elrendelte, hogy mostantól a BKK járatain

a maszkot nem vagy szabálytalanul viselő utasok az utazásból történő kizárás mellett 8000 forint pénzbüntetéssel sújthatók.........
.............Ez már megint valami liberális trükk.
viccelgetünk ?
Áthallás van a szelfihez.Ugyan az a cél vezeti mint az ubert.
Nem rossz kezdeményezés.
Épp csak miként lehet utazásból kizárni.
A sofőr ehhez kevés.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Sziasztok! Most regisztráltam az oldalra. Segítenétek hogy tudok könyveket letölteni?
goyo wrote on zolipost's profile.
Szia, fura helyre irtál :)

A Cool Edit Pro 7 éves progi. Az utódja az Adobe Audition.

Adobe Audition letöltés

Cool Edit Pro letöltés
Sziasztok! Cool edit pro 2.1 zeneszerkesztő program kellene. Ki tud ebben segíteni? Köszönöm előre is: zoli
Szia! Keresem a következő társasjáték képeit. Headu: egyszer volt, hol nem volt, történetmesélős társasjáték. köszönöm
Szép napot! :)
Keresem Balázs Judit: Mindenki egyformán különböző című könyvét pdf.-ben. Hálásan köszönöm, ha valaki feltölti.

Statisztikák

Témák
36,406
Üzenet
4,390,053
Tagok
590,342
Legújabb tagunk
Török Szilvi
Oldal tetejére