Megbízható vagy-e?

Nagyot néztek a napokban az egészségügyi dolgozók. Még ki se heverték az előző sokkot, máris érkezett a következő: levelet kaptak, mindenki, külön-külön, hogy hozzá kell járulniuk a megbízhatósági vizsgálatukhoz. Lehet nemet is mondani bátran, csak akkor a jogviszonyuk megszűnik, ergo elveszítik a kenyerüket.


Lehet, nem mindenki kényes az ilyesmire, von egyet a vállán és aláírja, na és, nézzék át a leveleit, hallgassák le a telefonját bátran, élete akár a nyitott könyv, keresgéljen benne, aki csak akar, a többség viszont felhördült, na ezt azért már ne. És nem mintha akkora nagy titkaik lennének, de azért az ember általában nem szeretné, ha idegenek turkálnának a magánéletükben. Még a házastársak között is nagy bajt okoz, ha az egyik rájön, hogy a másik a postájában kutakodik.


Az átlagember természetesen ilyesmiről nem is hallott, ha utánanézünk, megtudhatjuk, hogy hat éve hoztak erre törvényt, azzal a céllal, hogy a rendőrség állománya minden gyanún felül álljon. A vizsgálatot a Nemzeti Védelmi Szolgálat látja el, és ez a rendőrség esetében indokolt is, hiszen a törvények betartatása a feladatuk, elvárható, hogy ők maguk törvénytisztelőek legyenek. Érthetetlen azonban, hogyan keveredtek ide az egészségügyi dolgozók – igazából a kórházban dolgozókról volt csak szó, persze lehetséges, hogy mások is kaptak ilyen levelet.


Mivel az érintetteknek nincs kitől kérdezni, Szabó Tímea vállalta fel a képviseletüket és a nevükben tette fel a kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, mire is kellene vélni ezt az egészet. Ő legalább gyorsan kapott választ, mely szerint tévedésből írták az ominózus levelet. Mások is kérdeztek, ők majd valamikor kapnak választ, leginkább persze azoknak kellene magyarázatot küldeni, akik a téves levelet kapták. Nem tudni, terveznek-e ilyesmit és ha igen, mikorra.


Véletlenül nem történnek ilyen dolgok, egészen biztos, hogy volt róla szó, sőt lesz is valamilyen formában, ugyanis az egészségügyi reform a hálapénzt is fel akarja számolni, csak még nem találták ki, hogyan lenne lehetséges, de valaki a Belügyminisztériumban túlbuzgalmában kiküldte ezeket a leveleket. Nem tudhatom, de azért alaposan meg kellene ezt magyarázni, ha már felborzolták a kedélyeket. A hálapénztől valóban nagyon jó lenne megszabadulni, első lépésben minden egészségügyi dolgozót meg kellene fizetni, beleértve az ápolókat is, és ha ez megvalósul, akkor lehet elvárni, hogy ne fogadjanak el borítékokat.


A hálapénz egyébként meglehetősen megfoghatatlan. Hogy melyik orvosnak mennyit szoktak adni, a szóbeszédben terjed, leginkább a kórházban osztják meg egymás között az információt a betegek, olykor az ápolók is készségesen elárulják, de végső soron nem kötelező, főleg, ha nincsenek elvárásai a páciensnek, hogy márpedig ragaszkodik valakihez, hogy őt az műtse. Ha valaki elvárja, hogy ő kizárólag ennél vagy annál az orvosnál akar mondjuk szülni és igényli, hogy szükség esetén hajnali háromkor is riasszák az orvosát, akkor fizessen is az extráért szerintem, azt nem kellene hálapénznek tekinteni. Ha viszont egy orvos előre közli, hogy ennyiért vagy annyiért vállal egy egy műtétet, hát az egy féreg és én egészen biztosan nem kérnék belőle, még akkor se, ha aranyból lenne a keze.


Bonyolult kérdés ez, és egészen biztos, hogy hatalmi eszközökkel nem lehet változtatni rajta. Ha majd elérjük, hogy méltó díjazásban részesülnek az egészségügyben, akkor meg lehet követelni, hogy ne fogadjanak el semmit, de addig semmiképpen. Mostanság ráadásul nagyon sokan nem pénzsóvárságból vagy kedvtelésből vállalnak plusz munkát, hanem mert kénytelenek, kevés az orvos, kevés az ápoló, és aki többet dolgozik, annak többet is kell fizetni.


Az egészen biztos, hogy nem megoldás, ha megfélemlítjük őket.

Pável Melinda
egeszsegugy.jpg
 
A Magyar Orvosi Kamara a Nemzeti Védelmi Szolgálatot kereste meg a szerintük „komoly és érhető felháborodást” kiváltó, „komoly jogi aggályokat felvető” nyilatkozat miatt.

Farkas László dandártábornok tájékoztatásából az derült ki, hogy „nincs ilyen előírás és nem is lesz,

az Országos Kórház Főigazgatóság adminisztrációs tévedéséből ment ki a levél.”
(mivel véletlenek nincsenek ez egy felmérő kiszivárogtatás volt. )
 
Ha ezt tényleg meglépik az egészségügy és főleg a kórházak teljes összeomlásához vezet.
Ne aggodj nem fogjak :)
Ez vagy egy hatalmas tevedes, vagy kacsa :)

1. A védett állomány torvényben van felsorolva( csak rajtuk lehet megbizhatosagi vizsgalatot elvegezni)
2. Nem tudom ki van tisztaba azza itt, hogy egy megbizhatosági vizsgálat mennyi koltseggel jár! Ennek a szemelyi feltétele ha kiterjesztenek az egeszsegugyre - ami nonszensz - rengeteg plusz ember bevonasat jelentene.

Nem tudom ki kuldott ilyen levelet, de el kell zavarni a munkahelyerol, mert fogalma sincs egy megbizhatosagi vizsgalat felteteleirol :)
 
Ne aggodj nem fogjak :)
Ez vagy egy hatalmas tevedes, vagy kacsa :)

1. A védett állomány torvényben van felsorolva( csak rajtuk lehet megbizhatosagi vizsgalatot elvegezni)
2. Nem tudom ki van tisztaba azza itt, hogy egy megbizhatosági vizsgálat mennyi koltseggel jár! Ennek a szemelyi feltétele ha kiterjesztenek az egeszsegugyre - ami nonszensz - rengeteg plusz ember bevonasat jelentene.

Nem tudom ki kuldott ilyen levelet, de el kell zavarni a munkahelyerol, mert fogalma sincs egy megbizhatosagi vizsgalat felteteleirol :)
Kacsa lenne? Gondolod akkor az orvosi kamara oldalán olvasható lenne? A belügyminiszter tévedésre hivatkozna?
Ennyire ne legyél már lojális.
 
Ez nem lojalitas !
Meg egyszer irom: el tudod te képzelni mekkora munka lenne ez az illetékes szakszolgalatoknak?
Tobb mint 100.000 ember megbizhatosagi vizsgalata!
Iszonyatos koltseg .
A masik dolog, hogy ez mire terjed ki?
Jelenleg torvény mondja ki azok koret, akik reszletes nemzetbiztonsagi, vagy levésbé részletes megbizhatosagi vizsgalatnak vethetok alá.
Ráadásul ezek esetében érthető is!
Olyan államigazgatásban dolgozokrol van szo, akik olyan "anyagokkal" dolgoznak, aminek kiszivargasa veszelyt jelent az állambiztonsagra!

Nem tudom minek koszonheto ez ami tortent, de elég érthetetlen!

Ráadásul kicsit téves is a dolog!
"Nagyot néztek a napokban az egészségügyi dolgozók. Még ki se heverték az előző sokkot, máris érkezett a következő: levelet kaptak, mindenki, külön-külön, hogy hozzá kell járulniuk a megbízhatósági vizsgálatukhoz. " erja a cikk.
Elobb teloztam vegig pár ismerost, aki egeszsegugyben dolgozik, és ok nem is hallottak errol!

Szerintem ezt a választ nem a lojalitas, hanem a jozan esz diktalta :)
 
Ráadásul kicsit téves is a dolog!
"Nagyot néztek a napokban az egészségügyi dolgozók. Még ki se heverték az előző sokkot, máris érkezett a következő: levelet kaptak, mindenki, külön-külön, hogy hozzá kell járulniuk a megbízhatósági vizsgálatukhoz. " erja a cikk.
Elobb teloztam vegig pár ismerost, aki egeszsegugyben dolgozik, és ok nem is hallottak errol!
 
Nekem még telefonálgatnom sem kellett, anélkül is beszélgettem olyan orvossal aki mellékesen megjegyezte milyen fontos ember lett néhány kollégájával együtt.
Egyébként igazatok van, teljesen normális, hogy ilyen űrlap csak úgy elfekvőben létezik ott ahonnan postázták!
De, ha nektek ez normális. . .
 

Na jó, kövezztek meg, ez jutott rola eszembe :)

Oriah Hegyi Álmodó verse​

Nem érdekel, miből élsz.
Azt akarom tudni, mire vágysz, és hogy szembe mersz-e nézni a vágyaiddal.
Nem érdekel, hány éves vagy.
Azt akarom tudni, megkockáztatod-e, hogy őrültnek tűnj szerelmeidért, álmaidért, és azért a kalandért, hogy életben vagy.
Nem érdekel milyen bolygók köröznek holdad körül.
Azt akarom tudni, hogy elérted-e már fájdalmaid középpontját, hogy megnyitottak-e már az élet csalódásai, hogy összezsugorodtál és bezárkóztál-e már a félelemtől, hogy érhet-e még fájdalom. Azt akarom tudni, hogy elfogadod-e fájdalmamat és fájdalmadat anélkül, hogy elrejtenéd, vagy mindenképp megváltoztatni akarnád.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e örülni nekem és önmagadnak, hogy tudsz-e vadul táncolni, az eksztázistól megrészegülve, anélkül, hogy figyelmeztetnél bennünket, legyünk óvatosak, reálisak, és emlékezzünk emberi mivoltunk korlátaira.
Nem érdekel, hogy igazat beszélsz-e.
Azt akarom tudni, hogy mersz-e másnak csalódást okozni, hogy hű maradhass önmagadhoz. Hogy elviseled-e a csalás vádját anélkül, hogy megcsalnád saját lelkedet.
Azt akarom tudni, hogy hűséges vagy-e, s ezáltal megbízható.
Azt akarom tudni, hogy látod-e a szépséget akkor is, ha nem mindennap pompázik, és hogy tudod-e Isten jelenlétéből meríteni életed.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e kudarcaimmal és kudarcaiddal együtt élni, és a tóparton állva, mégis az ezüst Hold felé kiáltani: Igen!
Nem érdekel, hol élsz, és mennyi pénzed van.
Azt akarom tudni, hogy fel tudsz-e állni a kétségbeesés és a fájdalom éjszakája után, megviselten, sajgó sebekkel, hogy gyermekeidnek megadd mindazt, amire szükségük van.
Nem érdekel, ki vagy, és hogy kerültél ide.
Azt akarom tudni, hogy állsz-e velem a tűz közepébe és nem hátrálsz-e meg.
Nem érdekel, hol, mit és kitől tanultál.
Azt akarom tudni, mi ad neked erőt belülről, amikor kint már minden másnak vége van.
Azt akarom tudni, hogy tudsz-e egyedül lenni önmagaddal, és hogy igazán szereted-e azt a társaságot, melyet üres óráidra magad mellé választottál.
 
Ez a miniszteriumokban szabvany.
Miert is lenne szabvány?
Te magad írtad, hogy törvényben meghatározott az érintettek ķöre.
És,ha jól értelmezem, az egészségügy körön kívüli.
Ráadásul szinten te hoztad fel a költségeket. Ez nem kerül pénzbe?
(Dehogynem! Csak a papír 100000 eü-ssel számolva 1 millió Ft. A festek meg 3-67 Ft/db attól függően, hogy nagyteljesítményű lézeren vagy kis tintaszgarason nyomtatják. Egyébkent, aki járt rendelőben, az láthatja, hogy inkább az utóbbi.)
Plusz a begyűjtés, iktatás, feldolgozás,...
Valamelyik eszetlen kikuldte...
Van ilyen beosztás hogy eszetlen?
És "önálló intézkedésre jogosult" státuszú?
Nem gondolnám...
 
Nagyot néztek a napokban az egészségügyi dolgozók. Még ki se heverték az előző sokkot, máris érkezett a következő: levelet kaptak, mindenki, külön-külön, hogy hozzá kell járulniuk a megbízhatósági vizsgálatukhoz. Lehet nemet is mondani bátran, csak akkor a jogviszonyuk megszűnik, ergo elveszítik a kenyerüket.


Lehet, nem mindenki kényes az ilyesmire, von egyet a vállán és aláírja, na és, nézzék át a leveleit, hallgassák le a telefonját bátran, élete akár a nyitott könyv, keresgéljen benne, aki csak akar, a többség viszont felhördült, na ezt azért már ne. És nem mintha akkora nagy titkaik lennének, de azért az ember általában nem szeretné, ha idegenek turkálnának a magánéletükben. Még a házastársak között is nagy bajt okoz, ha az egyik rájön, hogy a másik a postájában kutakodik.


Az átlagember természetesen ilyesmiről nem is hallott, ha utánanézünk, megtudhatjuk, hogy hat éve hoztak erre törvényt, azzal a céllal, hogy a rendőrség állománya minden gyanún felül álljon. A vizsgálatot a Nemzeti Védelmi Szolgálat látja el, és ez a rendőrség esetében indokolt is, hiszen a törvények betartatása a feladatuk, elvárható, hogy ők maguk törvénytisztelőek legyenek. Érthetetlen azonban, hogyan keveredtek ide az egészségügyi dolgozók – igazából a kórházban dolgozókról volt csak szó, persze lehetséges, hogy mások is kaptak ilyen levelet.


Mivel az érintetteknek nincs kitől kérdezni, Szabó Tímea vállalta fel a képviseletüket és a nevükben tette fel a kérdést Pintér Sándor belügyminiszternek, mire is kellene vélni ezt az egészet. Ő legalább gyorsan kapott választ, mely szerint tévedésből írták az ominózus levelet. Mások is kérdeztek, ők majd valamikor kapnak választ, leginkább persze azoknak kellene magyarázatot küldeni, akik a téves levelet kapták. Nem tudni, terveznek-e ilyesmit és ha igen, mikorra.


Véletlenül nem történnek ilyen dolgok, egészen biztos, hogy volt róla szó, sőt lesz is valamilyen formában, ugyanis az egészségügyi reform a hálapénzt is fel akarja számolni, csak még nem találták ki, hogyan lenne lehetséges, de valaki a Belügyminisztériumban túlbuzgalmában kiküldte ezeket a leveleket. Nem tudhatom, de azért alaposan meg kellene ezt magyarázni, ha már felborzolták a kedélyeket. A hálapénztől valóban nagyon jó lenne megszabadulni, első lépésben minden egészségügyi dolgozót meg kellene fizetni, beleértve az ápolókat is, és ha ez megvalósul, akkor lehet elvárni, hogy ne fogadjanak el borítékokat.


A hálapénz egyébként meglehetősen megfoghatatlan. Hogy melyik orvosnak mennyit szoktak adni, a szóbeszédben terjed, leginkább a kórházban osztják meg egymás között az információt a betegek, olykor az ápolók is készségesen elárulják, de végső soron nem kötelező, főleg, ha nincsenek elvárásai a páciensnek, hogy márpedig ragaszkodik valakihez, hogy őt az műtse. Ha valaki elvárja, hogy ő kizárólag ennél vagy annál az orvosnál akar mondjuk szülni és igényli, hogy szükség esetén hajnali háromkor is riasszák az orvosát, akkor fizessen is az extráért szerintem, azt nem kellene hálapénznek tekinteni. Ha viszont egy orvos előre közli, hogy ennyiért vagy annyiért vállal egy egy műtétet, hát az egy féreg és én egészen biztosan nem kérnék belőle, még akkor se, ha aranyból lenne a keze.


Bonyolult kérdés ez, és egészen biztos, hogy hatalmi eszközökkel nem lehet változtatni rajta. Ha majd elérjük, hogy méltó díjazásban részesülnek az egészségügyben, akkor meg lehet követelni, hogy ne fogadjanak el semmit, de addig semmiképpen. Mostanság ráadásul nagyon sokan nem pénzsóvárságból vagy kedvtelésből vállalnak plusz munkát, hanem mert kénytelenek, kevés az orvos, kevés az ápoló, és aki többet dolgozik, annak többet is kell fizetni.


Az egészen biztos, hogy nem megoldás, ha megfélemlítjük őket.

Pável Melinda Csatolás megtekintése 1790744
Undormány kormány! Eddig is, ezek után is - ez a véleményem. S, jól tudom, ezzel nem maradtam egyedül. Még mi következhet? Padlás lesöprés? Jól emlékszem még arra is, hogy nagyapámnak kötelező volt államkölcsönt jegyeztetni. S, mindig a vasárnapi újságban (talán havonta?) jelentették meg, hogy éppen ki kapta vissza a pénzét?! Régen is voltak förtelmes dolgok, de ez a mostani, jelenlegi helyzet, egyenesen undormány.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Demeterné Nagy Erika wrote on sziporka78's profile.
Köszönöm az újabb fordítást, izgatottan várom hogy mi lesz a következő :)
Szeretetleckék
Tánc Vers
Táncol a szívem!
Táncra Kért Isten!
Táncol a szívem a napsütésben!
Táncol a jóság, minden szívben!
Vedd észre a táncot ezer nevetésben!

Kertész Kata Keke
Szeretetleckék
Mit táplál a reakciód?
A szeretetet?
Kertész Kata Keke
Szeretetleckék
Szíved Bölcsője.
A magasabb szintű tudatosságban, érzékelni kezded az érzelmi biztonságodat. Az emberi éned, még meging, ha kellemetlen helyzetek adódnak, de nagyon gyorsan visszatérsz, szíved bölcsőjébe.
A megéledő belső szereteted akkor is tovább süt, mint nap, ha az elmédet, néha felhők borítják!
Kertész Kata Keke
Szeretetleckék
Szíved Bölcsője.
A magasabb szintű tudatosságban, érzékelni kezded az érzelmi biztonságodat. Az emberi éned, még meging, ha kellemetlen helyzetek adódnak, de nagyon gyorsan visszatérsz, szíved bölcsőjébe.
A megéledő belső szereteted akkor is tovább süt, mint nap, ha az elmédet, néha felhők borítják!
Kertész Kata Keke

Statisztikák

Témák
36,806
Üzenet
4,477,558
Tagok
594,893
Legújabb tagunk
Ilda Cooper
Oldal tetejére