Menjen, amíg nem késő

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 16.

Melitta - 2017 Szeptember 16, 01:30
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Rengeteg olyan hely van veszélyben, ami szerepel az UNESCO világörökségi listáján - állítja egy most megjelent tanulmány.

  A kongói Virunga Nemzeti Park, a Galapágos-szigetek és az Everglades Nemzeti Park is szerepel abban a Biological Conservation-tanulmányban, amelyben a veszélyeztetett helyeket sorolják fel. A védett helyszínek sokkal gyorsabban pusztulnak, mint ahogy azt korábban gondolták, az ok pedig az emberi tevékenység. „

  A kutatás több egyetem és szervezet összefogásából jött létre. A tudósok megállapították, hogy a Világörökség részeként számon tartott helyek 63 százalékában fokozódott az emberi beavatkozás 2000 óta. Ennek következményei pedig tragikusak: a Yellowstone Nemzeti Park erdői 6 százalékát, az amerikai-kanadai határon fekvő Waterton Glacier Nemzeti Park pedig erdőterületének közel egynegyedét veszítette el az elmúlt két évtizedben. Ugyanez a helyzet a műemlékekkel is Egyiptom és Görögország területén, ahol szintén az ember által okozott folyamatok járulnak hozzá az ókori építmények pusztulásához.

  A helyzet komolysága miatt a Wildlife Conservation Society sürgős cselekvésre szólította fel a Világörökség Bizottságának tagjait és a globális közösséget is. Hiszen ha a pusztító destruktív folyamatok továbbra is ilyen gyorsasággal zajlanak, a Föld felbecsülhetetlen értékű kincseket veszíthet el.

  Kail

  vilagorogseg.jpg
   
  ladybug7spots kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2017 Szeptember 16.

Megosztás