Mennyit ér az élet?

TrafficLight témája a 'Vallás,szellemtan' fórumban , 2007 Február 2.

 1. only

  only Állandó Tag

   
 2. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Szia only!

  Én régebben írtam egy saját rövid ismertetőt a pozitív hozzáállásról. Ez alátámasztja azt a tényezőt, hogy nincs előre megírva a jövőnk, hanem mi saját magunk alakítjuk azt.
  Kérlek olvasd el!

  [FONT=&quot]A helyes hozzáállás[/FONT]
  [FONT=&quot]Tudvalevő, hogy az emberi elmének teremtő ereje van. Agyunk olyan mint egy számítógép, saját gondolatainkkal, illetve szavainkkal programozzuk. Ha például te valamilyen negatív szót mondasz, akkor az agy ezt parancsnak veszi, és a szerint jár el. Például nem megy neked a Matematika és azt mondod: (Jaj nem értek a matek-hoz, hülye vagyok hozzá, úgy sem fog sikerülni) és persze minél többször mondod ki ezt az állítást, annál jobban beléd kontrolálodik és egy idő után már tényleg nem fog menni a Matematika. Minden attól függ, hogy hogyan állunk hozzá. Ha tényleg nem nagyon megy valami, még nem kell feltétlenül azt mondani, hogy úgy sem fog sikerülni. Szóval le kell mondani a negatív jellegű kijelentésekről, állításokról, mert azok csak romboló hatásúak. Mivel a negatív gondolkodás stresszt idéz elő és mindenféle betegség 90%-a stressz eredetű.[/FONT]

  [FONT=&quot]„Ügyelj gondolataidra, mert azok szabják meg szavaid![/FONT]
  [FONT=&quot]Ügyelj szavaidra, mert azok szabják meg tetteid![/FONT]
  [FONT=&quot]Ügyelj tetteidre, mert azok szabják meg szokásaid![/FONT]
  [FONT=&quot]Ügyelj szokásaidra, mert azok szabják meg jellemed![/FONT]
  [FONT=&quot]S ügyelj jellemedre, mert az szabja meg sorsodat!”[/FONT]

  [FONT=&quot]Frank Outlaw[/FONT]

  [FONT=&quot]Ha agyunk olyan mint egy számítógép, akkor mi benne a program?[/FONT]
  [FONT=&quot]-A hit.[/FONT]
  [FONT=&quot]Életünk legnagyobb részét hiteink képezik és ez az amivel életünkbe vonzzuk, a különböző eseményeket.[/FONT]
  [FONT=&quot]Pl.: Gondold magad jelen helyzetedbe. Gondold végig mik voltak azok a negatív hitek, illetve hiedelmek, amik befolyásolták mostani helyzetedet. Képzeld el azt a sok remek dolgot, amiről lemaradtál ezek negatív hiedelmek miatt.[/FONT]
  [FONT=&quot]Ez is azt tanúsítja, hogy nem volt megfelelő a hozzáállásod.[/FONT]
  [FONT=&quot]Életedet te irányítod. Hinned kell magadban, mert te vagy a kulcs problémáid megoldásához és céljaid eléréséhez.[/FONT]
  [FONT=&quot]A negatív hiteket töröld ki életedből és teremts helyettük új hiteket, melyek építőek.[/FONT]

  [FONT=&quot]„Korunk legnagyobb forradalmát annak[/FONT]
  [FONT=&quot]felfedezése jelenti, hogy lelki világunk[/FONT]
  [FONT=&quot]megváltoztatásával a külvilág is megváltozik.”[/FONT]
  [FONT=&quot]William James[/FONT]
  [FONT=&quot]filozófus és író[/FONT]


  Tehát ha valakinek negatív a hozzáállása, az automatikusan a negatívat, akinek pozitív, az automatikusan a pozitívat vonzza be az életébe és ez az élet minden területére érvényes, legyen az "Egészség", "Gazdagság", "Siker", "Tanulás", "Gyógyítás", "Család", vagy bármi más.
   
 3. only

  only Állandó Tag

  Kedves Progressor!

  Érdekes amit a pozitív hozzá állásról írsz, de nem lehetetlen, ez az agykontroll alapja is.
  De én hiszek a sorsba, és azt nem lehet kikerülni. Nagyon sok(k) olyan példát tudok hozni, amikor mit sem ér a pozitív gondolkodás. Gondoljunk csak a "véletlen" balesetekre.
   
 4. iluska72

  iluska72 Állandó Tag

  Pozitív hozzáállás

  Azt hiszem működik. Egy hétköznapi történet az enyém is, megcsaltak, elkeseredtem, reménytelennek tűnt a helyzetem, tesó elvitt jóshoz! Húúú! Nem kellett volna! Csupa olyat mondott, ami nekem nem tetszett és nem akartam, hogy igaz legyen. De nagyon nem!
  Rágódtam rajta egy darabig, na nem sokáig.
  Elhatároztam, hogy az lesz, amit én AKAROK!
  Minden nap, minden éjjel kántáltam magamban, hogy mit is szeretnék, ügyelve a pontos, precíz megfogalmazásra.
  Jó pár hónapba telt, de nyertem, és az van, ami nekem jó, nekem tetszik és épp az ellenkezője a megjósoltnak.
  A gondolat hatalom.
   
 5. Progressor

  Progressor Állandó Tag

  Szia only!

  Azt meg kell tanulni, hogy véletlenek nincsenek. Minden okkal történik! A pozitív, illetve a negatív hozzáállás is egy ok. Ezek az okok befolyásolják az életedet és hozzák eléd azokat az eseményeket, amiket a jövőben megélsz. Tehát kihatással vagy a világra és a világ, kihatással van rád. Ha választ tudsz arra adni, hogy mit miért csinálsz a legapróbb mozdulatodig, akkor érteni fogod a tudatalattid (önmagad) működését (Egyébként az ember a saját mozdulatával is kontrollálja az eseményeket). Na most itt jön szóba az ok-okozat. Ha valamire reagálsz (mondjuk ez egy apróbb mozdulat), akkor az azért van, mert valamit okozatként átéltél. Vagyis valaki hatott rád. Te ezt okozatként éled meg és mikor erre reagálsz, akkor te adsz egy újabb okot a részedről. Másra ez okozatként fog hatni és ő szintén okkal válaszol, amit te ismét okozatként élsz meg és amire adsz egy újabb okot.
  Mivel egyszerre van jelen a kettő, így fellehet tenni azt a kérdést, hogy melyik volt hamarabb, az ok, vagy az okozat? A válasz, mindkettő. Te reagáltál a világra ezzel együtt a körülötted lévő társadalomra, míg ugyanabban a pillanatban, ez fordítva is megtörtént, vagyis a világ abban a pillanatban, ugyanúgy tett mint te. Így jött létre az ok-okozat, ami végül is maga a jelen.
  Tehát akárhányszor okot adsz valamire, annyiszor fogsz egy-egy eseménysorozatot elindítani az életben és előbb-utóbb szembesülni fogsz vele.
   
 6. OwenCrawford

  OwenCrawford Állandó Tag

  Az életünk értéke tölünk függ,hogy másokban milyen értéket hagyunk magunk után.
   
 7. bregyó

  bregyó Állandó Tag

  hited segít neked
   
 8. tibcik

  tibcik Állandó Tag

  Szerintem minden relatív, attól függ honnan nézzük. És az életet is így kell vizsgálni.

  És az élet annyit ér amennyit az ember beleképzel. Aki nem akar élni annak semmennyit sem ér az élet. De másoknak még érhet valamit az ő élete is.
   
 9. Emorian

  Emorian Új tag

  Én most onnan nézem, ahonnan éppen állok, pedig nem is vonzottam be azt amiben vagyok, és abban hiszek amit érzek, és átélek...
   
 10. Emorian

  Emorian Új tag

  Persze azt elfelejtettem megírni, hogy tapasztalatom van a szellemvilággal, és sok ismerősöm van, aki gyógyító, és ezotériával foglalkoznak..
   
 11. HunKecske

  HunKecske Állandó Tag

  érdekes...

  Érdekes gondolatok...
   
 12. Rajzolgatok

  Rajzolgatok Állandó Tag

  Számunkra talán azért tűnhet úgy, hogy egyeseknek értéktelen az élet, mert más mércével mérünk. Nekünk, a saját tudásunk, felhalmozott értékeink mérlegelésével van veszteni valónk. Más talán úgy gondolja nincsen veszteni valója.
   
 13. tomi2326

  tomi2326 Állandó Tag

  az én életem megfizethetetlen!
   
 14. Tibciri

  Tibciri Állandó Tag

  A legszomorúbb az egészben, hogy ezt mindenki így gondolja... de csak a sajátjáról. Sajnos van egy olyan általános tapasztalatom, (nem velem kapcsolatos) hogy amikor egy szülő meghal, a hagyatéki tárgyaláson a gyerekek széttépik egymást az örökségért. Nem maga az élet számít, hanem az élet tisztelete. Annak van hatalmas ára, mert azért harcolsz egész életed folyamán. És így igazad van, mert a tisztelet az, amit nem lehet megfizetni, csak még több tisztelettel....
   
 15. leila121

  leila121 Állandó Tag

  Szerintem akkor jön rá igazán, hogy mennyit ér, amikor elveszíti a szeretteit, vagy amikor már érezhetően egyre kevesebb van hátra.
   
 16. leila121

  leila121 Állandó Tag

  Érdekes, hogy eleinte megy a herdálás, (fiatal korban) aztán később takarékra csavarja mindenki(?) a lángot. Felértékelődik a lét.
   
 17. Ria69

  Ria69 Állandó Tag

  Az életünknek nincs értéke, egyszerűen felbecsülhetetlen! Ezért mind a magam, mind a mások élete - számomra - tiszteletben tartott.
   
  Erzsébet67 kedveli ezt.
 18. Bolch

  Bolch Állandó Tag

 19. mira86

  mira86 Állandó Tag

  az élet

  Egy ehhez kapcsolódó idézet:,,"Élj úgy, hogy ne vegyenek észre ott, ahol vagy, de nagyon hiányozzál onnan, ahonnan elmész."

  Szép estét mindenkinek!
   
 20. hunu

  hunu Állandó Tag

  ...neha porszem....maskor csillogo gyemant :) ..de mindenkepp egy nagy csoda...
   
  Erzsébet67 kedveli ezt.

Megosztás