Mi a Halál és szükség van e rá ????

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Újabb gondolat ütött szöget a fejembe.
Vajon az abszolut gonosz emberek, akik egész életükben úgy viselkednek ,
mintha egy rossz szellem szállta volna meg őket.
Vajon a haláluk után megvilágosodnak és belátják, hogy az életük minden
agyafurt aljassága hiába való volt, és megjavulnak ?
Vagy ők alapvetően gonosz szellemek és eltávoznak a gonosz szellemek törzshelyére?
Mert ugye ez nem mindegy . Ugyanis ha van szellemvilág és van visszahatása az élőkre akik végül is szintén szellemek, akkor sokkal szerencsésebb volna ha a rosszak megjavulnának.
Akkor én is mondom, ami eszembe jut erről.
Mi az, hogy gonosz ember, hogy abszolut gonosz? Minden ember jónak hiszi magát (Dale Carnegie), és ha mégsem az, annak oka van. Az ember eleve nem születik rossznak, azzá lesz. Agyafurt aljasságuk önvédelem - szerintük. Nincsenek tisztában vele, hogy kívülről ők gonosznak látszanak, vagy ha igen akkor ezt elfogadják, a szent cél érdekében, mert nekik erre a viselkedésre okuk van.
Az ember a halála után, az úgy nevezett életfilm leforgásánál, a nagy elszámolás során rájön, hogy mit csinált rosszul. Nagyon fájó, égető érzés a lélekben, mert akkor már tudja az ember, hogy ezt (min.elnökünk szavaival élve) elqrtuk. Akik "vissza mentek" már előzőéeletekbe, azok tapasztalhatták.
Nincs jó meg rossz ember, csak jó vagy rossz eszközöket használó ember van.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Az Élet egy megtapastalás, és ennek a gyüjtése..

a rossz is ennek része, mert ki kell élni a vágyainkat!
addig nem tudunk tovább lépni!

szeretettel:

istván

UI: mi a bűn? a szerettettől történő eltérés! :rolleyes:
és mi a boldogság?
egy kis szünet a boldogtalanságban! kiss
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem biztos, hogy megjavulnak, de a lehetőségük mindig adott rá. :)

És visszatérve az alapgondolathoz, a gonoszra, rosszra szükség van, részben azért, mert tanítja a többit, részben azért, mert Isten mindent meg kíván tapasztalni, így a sötét oldalt is és egyúttal megkísérli újra önmagába olvasztani, felemelni azt. Mi végre menne az egész játszma, ha nem ezért?

Sziasztok!
Mira rátapintott a lényegre, csak kiegészíteni szeretném....
Alapjába véve olyan, hogy rossz nem létezik, csak különböző fejletségi szint. Aki az ugynevezett képmást ismeri el teljes valójának, elszakítja saját magát attól az egység tudattól ami maga a tiszta szeretet a pőre létezés. Aki pedig ahogy jézus is mondja felmagaztalja magát, az megaláztatik. Ez azokra vonatkozik akik az ember társaiknál többre tartják magukat, és átgázolva érzéseiken, magukat (istenítik)Bennük nincs alázat.Az ő rezgés szintjük minimális és nagyon kellemetlen a közelükbe lenni. Ezeket azok akik fejlett spirituális testel rendelkeznek, ki tudják iktatni, mert a közelükben szembe találják magukat saját magukkal. Ezért mondják a nagy Mesterek ők csak tükröt mutatnak....mindenki azt lát bennük ami az énükből kivetül. Azt szoktam mondani nincs sötétség, csak a fénynek hiánya, ahol fény van ott lehetetlen a sötétség. A fizikai sik ahol most vagyunk, nagyon vegyes, mert az emberek gondolkodása és érzelmi világa besorolja őket a vonzásának megfelelő helyre. Igen itt tudunk csak eggyütt lenni, az anyagban, mert aki fénnyel telített az innen kilépve visszatér a forrásába, míg azok akik tele vannak aggódással birtoklás vággyal félelemmel és a többi ego álltal teremtett valóságképükkel...saját maguk gátolják meg abban, hogy megismerjék eredetüket...ezért mondják a megvilágosodottak: indulj befelé ne kívül keress. Az univerzum hatalmas és megadatott mindenki számára kiprobálni önmagát, léteznek más naprendszerek és léteznek igen fejlett entitások akik már anyagba nem nyílvánulnak meg, ők teremtik a másik világokat és akinek kedve van ott is megnyílvánulhat ha visszatért forrásába. mikor elindultunk utunkra egyek voltunk, és most is ez a cél mert mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy szembe nézzen önmagával, és induljon el az utján ami haza vezet. De ahogy Jézus mondta a mennyekországa bennetek lakozik, ott kell megteremteni elösszőr a békét, harmóniát és boldogságot, mert a vonzásod értelmében csak ez az út visz haza...de addig is az énnek nevezett pont megértése végett még sokan és sokszór vissza jönnek. Aki már tudja, hogy ezért van itt, munkálkodik is benne és fejleszti tudását, de legfőképpen egyesíti fizika, érzelmi, mentális, és spirituális(éteri) testét, vagyis meditál(alfa állapot)ahogy itt olvastam az agykontrolosok körében. A lényeg egyek vagyunk és mégis különböző rezgés szinten, aki értette amit írtam az bizton állítom, hogy jó uton van hazafelé, aki nem az még jön egy pár kört...kiss
 

Abigel573

Állandó Tag
Állandó Tag
Vacilláltam, hozzászóljak vagy sem...
A Föld egy nagy iskola, ahová a lelkek tanulni és tapasztalatokat gyűjteni születnek le, ráadásul elit iskola. Ahhoz, hogy a teljességet elérjük, mindent meg kell tapasztalni, amihez egy élet nem elegendő. Például mindenki legalább egyszer lesz gyilkos és egyszer áldozat. A legtöbb léleknek egy tapasztalat elegendő. De néha nem és pl. többször is eljátssza az áldozat szerepét. Így van a rosszal is, amit jól írt Mira, Isten azt is meg akarja tapasztalni általunk és rajtunk keresztül. Csak néhány kivételes lélek részesül abban az isteni kegyelemben, hogy nem kell végigjárnia minden tapasztalást, és anélkül is célhoz ér.
 

Hezekiah

Állandó Tag
Állandó Tag
Röviden a saját véleményem a topik kérdéséről:
Hogy mi a Halál? Egy állapotváltozás és az egyik tanítómester.
És hogy szükség van-e rá? Gondolj bele, ha tudnád, hogy sohasem halsz meg, vajon igyekeznél-e változatni bármin is az életedben? Elhagynád-e rossz szokásaidat, megbecsülnéd-e a napot, amit kaptál? Talán igen, talán nem...
És persze örök kérdés, hogy mi lehet a halálon túl, mi van odaát, s mindaddig rendben is van a válaszkeresés, míg közben nem feledkezünk meg magáról az életről, hogy az igazán Élet is legyen.
 

zsolla

Állandó Tag
Állandó Tag
Tao Te King részlet

33
Ismerni a többieket: bölcsesség,
ismerni önmagunkat: megvilágososdottság;
uralkodni másokon: erő,
uralkodni magunkon: magasabbrendűség;
gazdag, aki elég önmagának;
az energia, hogy szorgalmasan foglalkozzunk a céllal: ez a jellem;
aki nem hagyja el a helyét, fennmarad;
nem megszűnni létezni a halál után: ez a halhatatlanság.
 

KAJMI

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy név szerint nem azonosított 44 éves francia férfi megmagyarázhatatlan izomgyengeséget érzett a bal lábában, ezért kereste fel az egyik párizsi klinika sürgosségi osztályát. Amikor orvosa a kórelőzményt vette fel, a férfi elmesélte, hogy kiskorában vízfejűséggel kezelték, s egy csövet, úgy nevezett shuntöt ültettek a fejébe, mert az agy belsejében elhelyezkedő kamrákban túlzottan nagy volt a víz nyomása. Ám ezt a csövet 16 éves korában eltávolították, és közölték vele: jól van, és nincs szüksége további kezelésre. Az azóta eltelt 28 évben a férfi agya gyakorlatilag eltűnt a fejéből anélkül, hogy észrevette volna.
- Pontosan nem tudjuk megállapítani, a normális agyállomány hány százalékára préselte össze a fokozatosan felgyülemlő víz a szöveteket, de a felvételek alapján azt mondom, úgy a 25 százaléka maradt meg - nyilatkozta az orvos a New Scientistnek, miután szembesült a döbbenetes felvételekkel. - Azt eddig is tudtuk, hogy az agy egyes területei képesek átvenni az elpusztult központok feladatát, de hogy valaki tünetmentesen éljen egy alapvetően élettel összeegyeztethetetlen károsodással, arra még nem volt példa. A férfi esete orvosi csoda, és nem találunk rá magyarázatot.
A köztisztviselőként dolgozó francia úr két gyermek apja, az elsődleges intelligenciateszt nem mutatott jelentos eltérést az átlagostól. A férfi messze nem gyengeelméjű, és mozgásában sem korlátozott, holott a szakértők szerint élnie sem szabadna. Az őt vizsgáló független szakértők egyike úgy véli, az agy és a test azért alkalmazkodhatott észrevétlenül az egyre súlyosabb károsodáshoz, mert a leépülés lassan ment végbe.
http://egeszseg.origo.hu/cikk/0731/004473/20070731_hidrocephalia_iq_szurkeallomany_1.htm
http://www.scientificblogging.com/hank/the_unusual_case_of_the_man_with_the_tiny_brain
 

KAJMI

Állandó Tag
Állandó Tag
Általánosan elfogadott felfogás szerint, az emberi agy egy nagy teljesítményű számítógép , amely túllépve valami küszöbértéket önálló értelemre kelt.
A fentebb közölt cikk inkább az általam hihetőbbnek ítélt verziót látszik alátámasztani, mely szerint az emberi agy egy adóvevő készülék a szellemi és az anyagi lét között.
 

Mira*

Állandó Tag
Állandó Tag
"Az ősnépek nem féltek a haláltól, mert tudták, hogy az élet örök.
A mai ember elfelejtette, hogy halhatalan, s e kóros amnéziájában életfélelmét halálfélelemként érzékeli. Pedig e tragikus tévedésének ellentmond korunk kísérleti fizikája is. Iskoláiban tanítják az anyag és energia megmaradásának elvét. Enkefalográffal mérik a gondolatrezgéseket, s a rezgés szintén energia, amely soha nem vész el, csak átváltozik. A fizika szerint halál nincs. az élet örök, akkor is ha e kezdet és vég nélkül való folyamatban formákat, jelmezeket cserél. Keleten az álmot kishalálnak, a testi halált hosszú éjszakának nevezik, amely után új hajnalra ébred a lélek lényének szárnyas napja." (Szepes Mária)

Winged_sun_sharpe.png
 

swenson

Állandó Tag
Állandó Tag
R
Gondolj bele, ha tudnád, hogy sohasem halsz meg, vajon igyekeznél-e változatni bármin is az életedben? Elhagynád-e rossz szokásaidat, megbecsülnéd-e a napot, amit kaptál?

Milyen igazad van Hezekiah!
Mi a halál? Mi lesz velünk utána? Nos ezt meg lehet fogalmazni orvosilag, a vallás, az ateizmus, és az ezoterika szempontjából is. Mindenkinek mást jelent, mindenki azt a magyarázatot fogadja el, ami számára, ill. a lelke, gondolata számára a legmegfelelőbb.Főként azok az emberek, akik félnek a haláltól, aminek ugyan nem sok értelme van, ugyanis aki megszületik, annak előbb-utóbb mennie kell.
Én nem a haláltól félek, hanem a meghalástól- attól, hogy előtte mennyit kell szenvednem. Ha meghaltam, egyenlőre nem tudom mi történik majd velem, az is kiderül.
A legrosszabb az egészben-azokat itthagyni, akiket nagyon szeretek, és ők is szeretnek.
Szükség van-e a halálra?
Tegyük fel, hogy holnaptól nem hal meg senki. Hányan leszünk a földön? Milyen testünk lesz 350 évesen? Vagy mindenki abban a testben él örökké, amiben jelenleg van? Állítsuk meg a születést, hogy elférjünk?
Mi lesz azokkal az emberekkel, akik jelenleg is betegek, fájdalomtól szenvednek?
Nos, hogy szükség van-e a halálra- felesleges tovább meditálni rajta, az égvilágon semmit sem tehetünk ellene- és ez talán így jó.
 

alberth

Állandó Tag
Állandó Tag
Ádáméknak persze 800 év meg sem kottyant. Vagy ennek a fele sem igaz, esetleg jelképesen kell érteni?
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Ha van kedved olvasni egy picit, akkor ezt édemes áttanulmányozni!

Két előadás anyagom....

Szerintem sok mindenre választ ad, a Halál elmondja, hogy nem létezik, az Élat a halál után pedig a munkánkat a halálunk után és a segitőinket mutatja be!
 

swenson

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha van kedved olvasni egy picit, akkor ezt édemes áttanulmányozni!

Két előadás anyagom....

Szerintem sok mindenre választ ad, a Halál elmondja, hogy nem létezik, az Élat a halál után pedig a munkánkat a halálunk után és a segitőinket mutatja be!

Lenne kedvem átolvasni István, de még nem tehetem.Még nem tudok letölteni semmit.Sajnálom.
Jól értem? Halálunk után is dolgoznunk kell???? Akkor én máris megyek nyugdíjba. Csakhogy legyen némi pihenés is a két munka között.
 

Karsay István

Kitiltott (BANned)
Lenne kedvem átolvasni István, de még nem tehetem.Még nem tudok letölteni semmit.Sajnálom.
Jól értem? Halálunk után is dolgoznunk kell???? Akkor én máris megyek nyugdíjba. Csakhogy legyen némi pihenés is a két munka között.

Szia!

Irj egy levelet az e.meil cimemre, és elküldöm neked az anyagokat!

Csak annyit irj a levélben, hogy Halál anyag! :mrgreen:
Napi 150 levélnél fontos, hogy tudjam!


Ne izgulj, ezt a munkát örömmel fogod csinálni,...
Én három alkalommal voltam "odaát", 20 perc volt a legtöbb, és hidd el nem sok kedvem volt visszajönni, és nagyon vágyok a másik világra, de addig is kihasználok minden percet a fizikai sikon a fejlődésre!

Pusszancs

István
 

Totu Erika

Állandó Tag
Állandó Tag
A halal az utolso igazsag az emberiseg eleteben, es egyben atermeszet redes menete is.Minden ami el az meg is hal.
igen de miert akkor es ugy ahogy tortenik es nem korabban vagy kesobben es maskepp. Mert ezt valami vagy valaki a jo eg tudja iranyitja de azt hogy minek alapjan csak o tudja
 

cathy222

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy időben keringett a neten egy körlevél a fordított halálról. Amikor öregen születünk, betegen, ráncosan, aztán fokozatosan frissülünk, gyógyulunk, élünk, egyre energikusabban, aztán viszagyerekesedünk, míg végül egy hatalmas orgazmussal véget ér az életünk... Ha valakinek meg van, kérem, tegye fel! ;)
 

himoroszlán

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem azért vagyunk a Földön, mert feladatot kaptunk, s addig maradunk, amíg azt el nem végeztük. Ki rövidebb, ki nagyon hosszantartó feladatot kapott, ki örömtelit, ki gyötrelmeset.
 

Bajai

Állandó Tag
Állandó Tag
A halál csak egy történés örök életünk során. Csak a testünk, a "ruhánk" múlik el, de kapunk másikat.
 
Oldal tetejére