Milyen nevet adnál/adtál a gyerekednek?

agneti

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok,
nálunk a fiam megkapta apa nevét (pusztán azért mert tetszik így, ahogy van) Tamás (Tomi)
A lányom pedig a Szabina nevet kapta. Eredetileg a Simon mellé héber eredetű neveket akartam, a lányomnál már nem érdekelt ez az elv (a sógornőmék két hónappal előtte lecsaptak a Rebekára, ami eredetileg volt a választottunk).
A Szabina végül azért is érdekes, mert kiderült, hogy Heródes lánya volt, így végülis maradt az eredeti terv :D
(Ráadásul okt 27. Szabina nap, okt. 28 Simon, ami a vezetéknév is és anyám születésnapja is egyben)
 

hiperlink

Állandó Tag
Állandó Tag
Nóra és András Zéta (ez utóbbi nyilván a csajozós neve lesz... meg imádom Gárdonyi Láthatatlan ember-jét...)
 

Zivatar85

Állandó Tag
Állandó Tag
Én az Anna névbe vagyok beleszerelmesedve. Persze ennek még bőven van ideje változni, mert még nem aktuális a projekt, a párommal pedig lehetetlenség potenciális gyereknevekről beszélgetni. :D

De amit mindenképp szeretnék, az az, hogy a leendő babáimnak két keresztnevük legyen, hogy legyen esélyük választani, ha esetleg az egyikkel nagyon mellé lőnénk és nem felelne meg az ízlésüknek. ;)
 

Meleronnn

Kitiltott (BANned)
Mennyivel egyszerübb lenne ha az anyukák megkérdeznék a hasukban lakó kis pocak-lakót, hogy milyen nevet szeretne....mert bizony...egyes választ adnak ...csak meg kell hallani.-).....persze aki meg meri kérdezni és meri hallani a választ:) Csoda a természet..és a természet belső hangja is

sz
 

csimcsim

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Arielle, én támogatnálak, hogy akár szakértő numerológust kérdezve, akár saját kutakodással nézz után, hogy a családnévhez milyen keresztnév illene a legjobban, hogy a "kis lurkót" leginkább támogassa a neve. Ehhez elég sok nevet kell a tarsolyban tartani, mert a születés dátumához kell illeszteni. Én annak idején csak arra figyeltem, hogy az én monogramomhoz hasonlóan a nyulacskáim neve is Cs Cs legyen. Igaz, hogy nagyon szépen hangzik a nevük, de tettem egy kis terhet ezzel rájuk.. Ha viszont számodra most a nevek szépsége fontos, akkor leírom a enyémeket: Lili Csenge és Csanád. A Lili ősmagyar jelentése dupla lélek, és ő tényleg egy ilyen. Csani pedig egy vérbeli alfa hím.. :) Sok boldogságot nektek!
 

eaposztrof

Kitiltott (BANned)
Engem anyukám Emesének akart hívni, majd mikor kiderült, hogy kukim van, átsétált a szomszéd kórteremben, megkérdezte az első fiús anyát (egy cigányasszonyt), hogy hívja a fiát? Endre volt a válasz. Így lettem Endre.

Szeretem ezt a nevet, és szintén ritka családnevemmel együtt tudtommal egyedül vagyok a nevemmel.
 
Oldal tetejére