Minősítésre és pedagógiai-szakmai ellenőrzésre készülők tudásmegosztása

kros témája a 'Pedagógusoknak' fórumban , 2015 Március 1.

 1. bisne

  bisne Állandó Tag

  Bocsánat Hatma, de azt hiszem összekeverted a minősítést és a tanfelügyelete. b.gabcsi ideiglenes pedII-ben van és PSZE látogatásra írták elő, mint minden ideglenes pedII-ben lévőt. Nem azt nézték, hogy mikor megy nyugdíjba, hanem, hogy ideiglenes pedII-ben van. Ezért megy hozzá a tanfelügyelet. Azok, akik ideiglenes pedII-ben vannak, és teljes vagy egyszerűsített portfóliót töltöttek fel, azoknak folyamatosan lehet/kell jelentkezni minősítésre, de legkésőbb 2018. dec. 31-ig lesz meg a minősítés.
  Gabcsi! Hidd el nekem, hogy ennyi tapasztalattal biztos, hogy jól fog sikerülni a tanfelügyeleted, s akkor lezárva életed egy jelentős szakaszát (ha valóban elmész nyugdíjba) kezedbe is foghatod azt a papírt, amelyen feketén-fehéren leírják, hogy milyen sok erősséged van. Hidd el nagyon sok embert (nőt és férfit!) láttam, akik a tanfelügyelet de legfőképp a minősítés végén (összegezve pályafutásukat) könnyekig meghatódva zárták mondandójukat.
   
 2. b.gabcsi

  b.gabcsi Állandó Tag

  Igen, igen!
  Köszönöm a hozzászólást, ezt már éreztem a portfólió elkészítésekor is. Mármint aaz életutamra való visszatekintést....Jó nagy munka volt már az is. Büszke is voltam magamra. Nem minden kolléga vágott bele, többek között a volt vezetőm se, aki egyidős velem.
  A probléma az, hogy értelmét nem látom. Rengeteg munka óvodapedagógusnak (helyettes is vagyok) óvodavezetőnek és a tanfelügyeletnek is. Nem beszélve arról, hogy a kollégák most kezdik el kidolgozni az intézményi önértékelést.

  Szerintem nem egyedül állok ezzel a problémával.
  Mindegy, azér írtam az OH-nak egy levelet.
  Majd meglátjuk! Egyébként állok elébe.
   
 3. mamale

  mamale Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én is megkaptam a "csodalevelet" . Mi is most állunk neki az intézményi önértékelésnek, bár még nem világos számomra. Óviban vagyok s most lesznek kicsinyeim, nem tudom , mikor tudom megírni az önértékelést is. Természetesen még nem vagyok képben, hogyan írjam, s mit. Így minden segítséget megköszönöm, s jó munkát minden sorstársnak!!!! mamale
   
 4. Pörge21

  Pörge21 Állandó Tag

  Mit tudtok arról, hogy a pedagógusnak jár a minősítése előtt egy nap, amikor testileg- lelkileg felkészülhet a látogatásra?
   
  Diosdim kedveli ezt.
 5. szullone

  szullone Állandó Tag

  Diosdim, cseplinné és trikerlady kedveli ezt.
 6. Gabciii90!!!

  Gabciii90!!! Állandó Tag

  szullone kedveli ezt.
 7. szullone

  szullone Állandó Tag

  Ez a KLIK és a PSZ kollektív szerződése. Nem tudom, rátok mi vonatkozik ( bár azt sejtem, hogy sajnos ez NEM ) . De hátha itt valaki tudja!
   
 8. spiky

  spiky Állandó Tag

  A POK tájékoztatóján az hangzott el, hogy Tanfelügyelet szempontjából békén hagyják az 1956-ban és korábban születetteket.
   
  Clematis kedveli ezt.
 9. Pörge21

  Pörge21 Állandó Tag

  szullone kedveli ezt.
 10. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Szia!
  Te sem kaptál még mindig időpontot? Egyre rosszabbul tűröm ezt a várakozást!!! :(
   
  Gabciii90!!! kedveli ezt.
 11. Gabciii90!!!

  Gabciii90!!! Állandó Tag

  Hát nem... elég rég volt már 17-e... akkor már örültem az email láttán hogy vééégre mindjárt vége ennek a szörnyű várakozásnak, mindenki sorra kapja az időpontokat azóta is, én meg csak lesek.... és semmi... nagyon elegem van már!
   
  szsziszo kedveli ezt.
 12. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Megértelek!!! Én ugyan ezt érzem! :) :(
   
  Gabciii90!!! kedveli ezt.
 13. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves b.gabcsi!
  Az értelem mindig viszonylagos.
  A munka nagy részén túl vagy, feltöltötted a portfóliódat. Naponta tartod a foglalkozásokat. Ugyanezt kell tenned tanfelügyelet és minősítés esetén is.
  Kérdés, hogy ténylegesen élhetsz e a 40 évvel? Mikor járna le a munkaviszonyod? Nem csúszik át 2017-re?
  Mert ék is kerülhet a kerekek közé. Nem mindegy, hogy melyik kategóriából, milyen bérrel vonulsz nyugdíjba. A leírtak szerint Te bekerültél a keretbe. Sokan nem.
  Egyik kedvenc idézetem: "Mondottam, ember: Küzdj, és bízva bízzál!"
   
 14. BAJ

  BAJ Állandó Tag

  Vigyázz, b.gabcsi nem a minősítésről beszél, hanem a tanfelügyeletről. Oda nem jelentkezett senki, az kijelöléses. Nem múlik rajta a Ped. II-je.
  Ugyanakkor ne felejtse el senki, aki a nyugdíjra hivatkozik, hogy a 40 év nem a nyugdíjkorhatár, hanem csak egy lehetőség. Nyugdíjról beszélve mindig a hivatalos 63, 64, 65 (korunktól függően melyikbe tartozunk) életévről van szó. Azzal, hogy valaki azt tervezi, él a felajánlott lehetőséggel, s 40 év munkaviszony után nyugdíjba vonul, nem lehet tervezni az OH-nál. Vagy él vele, vagy nem. Ez csak akkor biztos, ha már elkezdte az első nyugdíjas napját.
   
  Diosdim és ladysla kedveli ezt.
 15. gtszg

  gtszg Állandó Tag

  Kedves BAJ!
  b.gabcsi mindkettőről beszél. Bekerült a keretbe 2016-ra, és most ősszel a tanfelügyeletre.
  Elmélkedésemmel összefoglaltam azt, amit Te is leírtál, hogy érdemes végig gondolni, és mindkét eljárást végigcsinálni, mert a 40 éves nyugdíj bizonytalan.
  Ugyanakkor érdekes felvetés lehet, hogy ideiglenes ped2-ből nyugdíjba lehet e menni? Ha nem minősül, visszasorolhatják a jelenlegi jogszabályi keretek szerint.
  De köszönöm, hogy figyelsz.
   
  BAJ kedveli ezt.
 16. cseplinné

  cseplinné Állandó Tag

 17. Tulipán84

  Tulipán84 Állandó Tag

  Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Gyakornok vagyok,október elején lejár a gyakornoki időm is,de időpontom még nincs. Aggódok, miért nem kaptam még időpontot. Ma pl. azt hallottam, készüljek arra a napra amikor lejár a két évem, mert küldhetnek szakértőt..ha nem is kapok addig időpontot.. ez most mit akar jelenteni?? váratlanul? vagy még küldhetnek október elejéig?? Szeretnék időben felkészülni a minősítő látogatásra, de így hogy??Minden információt, segédanyagot szívesen fogadnák. Előre is köszönöm.
   
 18. Sziasztok! Nekem most ősszel lesz a minősítés, bölcsődés-óvodás csoportban, ezzel kapcsolatosan szeretnék segítséget kérni tőletek! Aki már dolgozott ilyen csoportban, hogyan oldotta meg a nevelés- oktatás tervezését, mikortól írt pl. tematikus tervet? Szívesen fogadom az ötleteket, észrevételeket ezzel kapcsolatosan. Előre is köszönöm!
   
 19. szsziszo

  szsziszo Állandó Tag

  Szia! Nekem is októberben jár le a 2 évem és szintén nem kaptam még időpontot. Szerintem váratlanul biztosan nem fognak jönni!!! Én azt hallottam, hogy dec.31-ig kitolták, addig jöhetnek. Nem tudom, mi igaz ebből, de lehetségesnek tartom.
   
  Tulipán84 kedveli ezt.
 20. Sziasztok! Nekem okt.20-án lesz a minősítésem, én már kaptam erről értesítést, kb 2 hete. Figyeljétek a www.oktatás.hu felületen a saját oldalatokon kaptok értesítést.
   
  szsziszo és Gabciii90!!! kedveli ezt.

Megosztás