Mit vegyek karácsonyra?

susie76 témája a 'Jeles napok' fórumban , 2009 November 17.

 1. csirkebaba77

  csirkebaba77 Állandó Tag

  Nem, csak a gazdag nagybácsinak!:D
   
 2. lacipo

  lacipo Tag

  Egész évben olyan jó ötleteim vannak, de mikor eljön az igazság pillanata...
   
 3. Truffaut

  Truffaut Állandó Tag

  Én csak olyan dolgot veszek, készítek, aminek magam is örülnék. És ha nincs zseniális ötlet, akkor ajándék sincs. De szerencsére ezt tudják a barátaim, családtagjaim és nincs sértődés emiatt. Majd kapnak máskor, csak úgy...
   
 4. habaniko

  habaniko Új tag

  Én is hasonlóan működöm, de ebből már volt problémám...
  Fiam nagyon szeret meglepetést kapni. Olyan mint egy kisgyerek, aki várja a csodát és a télapót, meg a Jézuskát. Hiába vettem neki előzőleg több mindent, de ha a karácsonyt "szűkre szabtam", csalódott volt.
  Most igyekszem korábban elkezdeni a töprengést ...
   
 5. cicamica1988

  cicamica1988 Állandó Tag

  Én sem tudom kinek mit ajándékozzak idén karácsonyra. ugyan kérdeztem öket, de majdnem mindenki azt felelte hogy valami kis apróságot, nem kell drága ajándék. Gondoltam már könyvre, cd-re, de fogalmam sincs mit vegyek? mit lehet venni egy anyának akinek már majdnem mindene meg van? a növérem és az öcsém ruhákat szokott neki ajándékozni, vagy pénzt. Én személy szerint ezt nem tartom jó ötletenek. Tavaly a szüleimnek egy welness kirándulást adtam, most viszont anyu már egyedül van igy fogalmam sincs mit adjak neki.
   
 6. zzsuzsa

  zzsuzsa Állandó Silver Tag

  tanács

  Az én anyukám is egyedül van,kész rémálom volt az ajándékozás,volt olyan ajándék amit csomagolva tett el.Pár éve rászoktattam a gobelinre.Először tiltakozott,hogy nem lát jól,nincs türelme hozzá,sose készül el vele stb..Erre mi történt? Másnap már keretet eszkábált,hogy tudja csinálni.Tavaszra mindig végez vele.Igaz,hogy most már komoly érvágás az ára,de jó látni milyen büszke rá.Szebben is csinálja mint én.Igaz,hogy a köröket lefutjuk,nem kellet volna stb,de szerintem csalóna ha mást kapna.
   
 7. csemica

  csemica Állandó Tag

  Nekem idén sajna nem lesz sok pénzem karizni, így nálam is a praktikum
  kerül majd terítékre. Ami aműgy is kellene, pl. sapka, kabát, tolltartó...
   
 8. Ocsonyi

  Ocsonyi Állandó Tag

  A nagymamám hasonló eset, mint anyukád. Nálunk a fényképek mindig bejönnek. Fotó naptár... Én is így szoktam járni, hogy senki nem mondja el mire vágyik. Vagy szégyellnek nagyot kérni, vagy, ami velem is előfordul: épp abban a pillanatban, amikor kérdezik, nem jut eszembe semmi. Néhány éve figyelem év közben, hétköznapi beszélgetésekben, hogy mire áhítoznak és felírom a naptárba, bizakodva, hogy Karácsonyig nem veszik meg. Szerencsés esetben nem kell sokat gondolkodnom, hogy ki-mit kapjon. A pénzt én sem tartom jó ötletnek, fontosabbnak tartom, hogy személyes legyen és jó érzés töltse el, ha ránéz.
   
 9. phoonix

  phoonix Kitiltott (BANned)

  mi az a "karizas"????? MEG SOHA nem talalkoztam ezzel a szoval ... egyaltalan VAN ilyen ???
   
 10. Viki82

  Viki82 Állandó Tag

  Mi a barátoknak valami "személyes" ajándékkal kedveskedünk (pl. kedvenc süti), gyerekeknek pedig játékokkal. Azért próbálok a másfél éves kislányomnak is egy kicsit személyesebb ajándékot adni. Jelenleg egy kis zsákot hímzek neki, hogy ha majd egyszer nagyobb lesz, és előveszi, talán érezni fogja, hogy az ő anyukája mennyire szerette és szereti... :) Hiszen ez a karácsony üzenete.
   
 11. ÉKJ

  ÉKJ Állandó Tag

  Sziasztok!
  Szeretnék veletek néhány ötletet megosztani gyerekek részére, amit otthon is könnyedén el lehet készíteni.

  Társas: Twister (akár takaróként is elkészíthető), sakk, malom
  Barkácsolni (papírból vagy fából) babaház + berendezés
  Lehet varrni ülőpárnát (állatfigura: teknős, katica...), babaruhát, táskát, sportzsákot
  Kissebb/nagyobb lányoknak szakácskönyv (itt a fórumon is van szakácskönyv gyerekeknek, kinyomtatva és lefűzve nagyon praktikus)
  Lehet nyomtatni karácsonyi kifestőt.

  Jelenleg ennyi jutott eszembe, remélem, hogy tudtam segíteni.
  Jó barkácsolást!
   
 12. cantus.

  cantus. Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én ha kifogyok az ötletekből, akkor mindig vagy fényképalbumot adok, amiben olyan képek vannak már benne, amin szerepel az illető. Évszakok szerint kategorizálva. Másik jó ötlet szerintem az élmény ajándékozás, tehát elutazni vhova és mondjuk éjszakai fürdőzéssel megajándékozni szerelmünket.
   
 13. beebeus

  beebeus Állandó Tag

  Sziasztok!

  Tavaly a páromat saját készítésű kis kártyákkal leptem meg. Ezekre bármit írhatsz, határ csak a fantázián mulik. Pl. 5 puszi, ahova akarom,.. feküdj rám, nyelvellenőrzés.... azt hiszem 35-40kártyát csináltam, és imádta. Jókat nevettünk rajta, ötletesnek találta, na és örömmel használgattuk el :)

  Augusztusban született meg a kisfiúnk, idén családi fotókkal teli naptárat kap :)
   
 14. Nritus

  Nritus Állandó Tag

  Sziasztok!
  Én a gyerekeknek általában legot veszek, az mindig bejön, és a nagyszülőkkel közösen adjuk, így anyagilag sem olyan megterhelő, a felnőtteknek könyvet veszek, az érdeklődési körének megfelelőt.
   
 15. esztusonline

  esztusonline Állandó Tag

  Sziasztok!

  Én általában valami személyeset készítek, pl. fotós naptár az év legjobb pillanataiból, vagy ugyanez cd-n, vagy valami jó könyvet keresek... de idén meég el sem kezdtem a készülődést....
   
 16. Kismogyi

  Kismogyi Új tag

  Sziasztok!

  Nagyon ötletes tud lenni Párotoknak, szerelmeteknek, ha eddigi levelezéseiteket, e-mailjeiteket összegyűjtitek, kinyomtatjátok, és Ti magatok otthon "lefűzitek könyv formátumba!:)

  Nekem nagyon bejött, olyan jó volt visszaolvasni és nosztalgiázni!:)

  Idén viszont még ötletem sincs!:(

  És most jut eszembe:

  Én csináltam hasonlót is, csak abba a könyvbe a saját kis történetünket írtam le...megismerkedésünk, és minden főbb pillanatunk a saját szemszögemből..beleragasztottam koncertjegyeket, mozijegyeket és mindent ami a kis történetünk egy-egy fontos állomásához tartozott..

  Nagyon érdekes amikor olyan emlékeket írok le, amit a Párom már elfelejtett...nagyon jó újra felidézni..:)
   
 17. wicked83

  wicked83 Új tag

  De jó ötletek, jövőre kipróbálom valamelyiket.
   
 18. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Gyertyatarto

  CD + uveggolyo
   

  Csatolt fájlok:

  Pearlie kedveli ezt.
 19. Ricsie

  Ricsie Állandó Tag

  En vettem, egy konyvet Gombrichtol
   
 20. Az én kedvenceim a szép divat ékszerek, elfogadható áron. Antiallergének és kopásállóak. 3735.JPG GY00336.jpg 3966.JPG
   

  Csatolt fájlok:

Megosztás