Mobil könyv/prc

Moebius témája a 'Minden, ami telefon' fórumban , 2010 Június 24.

 1. hukkle

  hukkle Állandó Tag

  Az a helyzet, h. egy ebook reader árából jópár könyvet be tudok szerezni, és ahogy telik múlik az idő a könyvek egyre értékesebbek lesznek. Száz év múlva talán már ki kell érdemelni, h. valamit nyomtatásban kiadjanak.
   
 2. Kenwyn

  Kenwyn Állandó Tag

  Hát, nagyon praktikusak az E-book cuccok, de számomra egy e-könyv értéktelen. Egy könyvet meg kell fogni, lapozni, érezni az illatát, varázsa van a könyveknek, olyan varázsa amit egy hightech kütyü sosem fog tudni visszaadni, helyettesíteni.
   
  tomi6789, monabee023 és Solaro34 kedveli ezt.
 3. Sharra

  Sharra Állandó Tag


  Ebben teljesen igazad van, azt a hangulatot-érzést sohasem adja vissza egy e-book mint az "igazi", kézzel fogható könyv. Csak vannak helyzetek, amikor a digitális verzió a megoldás. Nekem már szabályosan megtiltotta a család hogy több könyvet vegyek, mert szinte teljesen megtelt a lakás :) És főleg mert már évek óta külföldön élek-dolgozok, 2-3 évig itt, aztán ott... Múltkor a kézipoggyászom szinte csak könyvekből állt, alig fért bele 10 kg-os limitbe.... Szóval marad az e-book, mert az nem nehéz, nem kell sok hely a tárolásához és mégis tudok olvasni bármikor :)
   
 4. Leo6007

  Leo6007 Állandó Tag

  Csatlakozom. .:)
  Nálam a pince is teli. :)
  Kész vége nem tudom hová rakni.:rolleyes:
   
 5. mojo68

  mojo68 Állandó Tag

  Martin, George R. R - Tűz és Jég dala I.-IV.

  [​IMG]

  Nem saját munka, köszönet a készítőnek!

  Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

  Trónok harca
  (Tűz és Jég dala 1.)


  A Trónok harcával George R. R. Martin valódi mesterművet alkotott, a műfaj legjobbjainak egyikét. A fantasy-rajongók legnagyobb megelégedésére az eposz első kötetének lapjait titokzatosság, intrika, romantika és kaland járja át.
  A földön, ahol a nyár évtizedekig, a tél élethosszig tart, vihar készülődik. A hideg kezd visszatérni, és Derestől északra, a fagyott pusztaságon baljóslatú, természetfölötti erők gyülekeznek a királyságot óvó Fal mögött. A konfliktus közép pontjában Deres urai, a Starkok állnak, kiknek családja makacs és kemény, mint maga a föld, ahol születtek. A rettentő hideg földjéről az epikuroszi bőség nyári királyságába kalandozva, urak és úrnők, harcosok és mágusok, orgyilkosok és fattyúk története elevenedik meg, akik fenyegető jelek közepette lépnek színre. Összeesküvés és ármány, tragédia és árulás, győzelem és terror közepette a Starkok és ellenségeik sorsa a tét, miközben mindegyik fél azon igyekezik, hogy győztesen kerüljön ki a harcból, a hatalmasok játszmájából.
  T. H. White regényét, az Egykori és eljövendő királyok-at idézve, a regény remek kombinációja a történetileg hiteles és személyesen átélhető mítosznak.

  Királyok csatája
  (Tűz és Jég dala 2.)  Az idő kizökkent menetéből. A béke és bőség évtizedes nyara a vége felé közeledik, és a kegyetlen, fagyos tél haragos szörnyetegként kúszik egyre közelebb. A két nagy hadvezér, Lord Eddard Stark és Robert Baratheon - akiknek uralkodása kényes békét teremtett - halott... a legfelsőbb körök árulásának áldozataivá váltak. Most Sárkánykő ősi erődjétől Deres komor vidékéig a káosz az úr. A Hét Királyság trónkövetelői viharon, zűrzavaron és háborún át készülnek érvényt szerezni akaratuknak.
  Miközben az eget a végzet hírnöke, vér- és lángszínű üstökös hasítja, hat párt esik egymás torkának a megosztott birodalom feletti uralomért. Eddard fia, Robb Észak királyává kiáltotta ki magát. Délen Joffrey, a vélelmezett trónörökös csak névleg uralkodik, hiszen Királyvár udvari intrikáinak eszköze. Robert két fivére is saját jogaiért indul harcba, míg egy kegyvesztett ház ismét a hódítás mezejére lép. A világ másik végében pedig egy száműzött királynő, a Sárkányok Anyja mindent kockára tesz, hogy értékes gyermekeit átjuttassa a könyörtelen, forró sivatagon, és visszanyerje a koronát, amely jog szerint őt illeti.
  A Királyok csatája a mulatságok és kínzások, a varázslat és a vér fényűző, elfeledett világába röpít bennünket. Ebben a mesében szűzleányok bolondokkal hancúroznak, fivér fivér ellen támad, a halottak új életre kelnek, hogy az éjszakában kísértsenek. Egy hercegnő árva fiúnak adja ki magát, a szellem embere mérget kever a veszedelmes boszorkánynak, a Holdhegység sziklái közül vademberek ereszkednek le, hogy feldúlják a vidéket.
  A vérfertőzés és apagyilkosság, alkímia és merénylet díszletei között a dicsőség árát vérben mérik. A hadizsákmány azokat a férfiakat és nőket illeti, akik a leghidegebb acéllal és a leghidegebb szívvel felfegyverkezve indulnak harcba. Ha az uralkodók összecsapnak, az egész föld beleremeg.

  Kardok vihara
  (Tűz és Jég dala 3.)


  Ritkán született még olyan történet, amely annyira rabul ejtené egy egész nemzedék képzeletét és szívét, olyan lebilincselő mese, mint George R. R. Martin hatalmas fantasy-sorozata. A Trónok harcában megismertünk egy ősi királyságot, amelyet könyörtelen férfiak és nők hatalomvágya marcangolt. A Királyok csatájában kiéhezett ragadozóként söpört végig a birodalmon a háború, a mágia és az őrület. Most pedig, ahogy a hatalomért folytatott embertelen küzdelem viharos tetőpontjához közeledik, a megtépázott és megosztott királyság kénytelen szembenézni legszörnyűbb ellenségével, egy ellenséggel, amely a síron túlról érkezik...
  A hatalomért versengő öt király közül egy halott, egy pedig meggyengült, a harcok mégis változatlan hevességgel tombolnak. Szövetségek születnek és hullanak szét. A Vastrónuson a Lannister-házból való Joffrey, a Hét Királyság ingatag uralkodója ül. Legengesztelhetetlenebb ellenfele, a legyőzött és megalázott Lord Stannis egy féltékeny boszorkány gonosz hálójába keveredett. Északot azonban még mindig az ifjú Robb Stark kormányozza Zúgó várából. Robb haditervet készít megvetett ellenségei, a Lannisterek ellen nem törődve azzal, hogy a húgát túszként tartják fogva Királyvárban, a Vastrónus fővárosában.
  A száműzött Daenerys királynő, a világ utolsó három sárkányának úrnője eközben egy távoli földrész véráztatta vidékein kel át. A pusztító dinasztiaháború dögletes, halált hozó bűzében Daenerys szövetségeseket keres és erőt gyűjt a Királyvár elleni támadáshoz, amellyel visszanyerheti a meggyőződése szerint törvényesen őt illető koronát.
  Ahogy a szembenálló erők a végső, gigászi összecsapásra készülnek, a civilizáció peremén barbár horda tűnik fel, amelynek célja a Hét Királyság leigázása. Rajtuk kívül azonban megjelenik a mesebeli Mások előőrse is, a feltámasztott élőhalottak természetfeletti, megállíthatatlan hadserege is. A világ jövője egy hajszálon függ, és senki sem adja fel végső győzelemre törő küldetését, míg a Hét Királyságban ki nem robban a kardok csillapíthatatlan vihara...

  Varjak lakomája
  (Tűz és Jég dala 4.)


  Az öt király háborúja lassan véget ér. Észak ifjú királya, Robb Stark halott, családja ősi székhelye romokban hever, a Stark-ház leszármazottjai pedig szétszóródtak a világ minden táján. Robert Baratheon utolsó élő testvére, Stannis Északon húzza meg magát hadserege maradványival, a győzelem reménye nélkül. A nyugalom azonban látszólagos. A Lannister-ház és a Tyrellek közötti szövetség törékeny, Tywin Lannister halála pedig válságba sodorta a Lannistereket. A királyság kormányzása az akaratos Cersei királynőre hárult, aki viszont sokak szerint nem alkalmas a feladatra.
  Az egykor Westerosként ismert koncért mások is vetélkednek. A Vas-szigetek harcias népe a Hét Királyság zöld földjeire vágyik, miközben a kikötőkben egyre több tengerész regél a Sárkénykirálynőről és három sárkányáról...
   
 6. tboyboy

  tboyboy Állandó Tag

 7. MicPooH

  MicPooH Állandó Tag

  Most vettem egy Kindle-t..köszi szépen, nekem ez még hasznos volt.
   
 8. tiernan

  tiernan Állandó Tag

  Sziasztok!

  Kindle-hez keresnék orosz-magyar szótárt. Ha valakit érdekel, angol és német szótáram van hozzá, azt szívesen megosztom.
  Köszönöm
   
 9. tiernan

  tiernan Állandó Tag

 10. xtc977

  xtc977 Állandó Tag

  Debreczeni József - Arcmás prc

  Sziasztok!

  Debreczeni József - Arcmás c. könyvét keresném prc formátumban, ha esetleg valakinek meglenne.....

  A segítséget előre is nagyon köszönöm.
   
 11. Exaforce

  Exaforce Új tag

  Én most vettem egy Kindle-t és már most azt gondolom, jó döntés volt. Egyedül az hiányzik, hogy a könyvek nem fognak gyarapodni a polcon...
   
  edwood kedveli ezt.
 12. vancso89

  vancso89 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Fenn van valahol a Trónok harca prc formátumban és csak én voltam béna, hogy nem találtam meg? Köszi a segítséget!
   
 13. phantom1984

  phantom1984 Állandó Tag

  hello,miert nem tudok letolteni?megvan a 2 napom es a 20 hsz is.akkor meg mi a problema?
   
  zotyo58 és timea51 kedveli ezt.
 14. ferely

  ferely Állandó Tag

  Szia!

  Érdekelne, hogy a Kindle milyen formátumokat olvas illetve mik azok a spéci formátumok amiket nagyon is szeret?!
  Előre is köszönöm a válaszod!

   
  TEXAS és edwood kedveli ezt.
 15. rizzi

  rizzi Állandó Tag

  szereti a mobit és a prc-t, a kindle3 blogspoton talalsz konvertert es reszletes hasznalati bemutatot, valamint a kindlevarazson sok sok egyeb infot...
   
 16. baggins

  baggins Vendég

  Én a MOBI formátumot használom a Kindle DX olvasómon. A konvertálást pedig a Calibre programmal végzem.
   
 17. jules78

  jules78 Állandó Tag

  Nekem már 1 éves lesz az olvasóm, de a könyveket sem hanyagolom el. Ami tetszik azt megveszem abban a formában (is). Vannak olyan írók, akiknek a könyveit szeretem a polcomon tudni, és akár többször is elolvasom. Mivel 1 kindle van a családban ezért nem mindig nálam van. Olyankor bizony jó, ha van a polcon egy-két jó kötet. :)

  Bátorítok mindenkit az eOlvasásra és arra, hogy emiatt ne mondjon le egy-egy könyv megvételéről!
   
  tomi6789 kedveli ezt.
 18. Maggie-baba

  Maggie-baba Állandó Tag  szerintem sokan vagyunk így, hogy nem gyarapodnak a könyvek a polcon... kedves barátnőm erre annyit monott, h havi 3000 Ft-ot rá lehet szánni könyvre... lehet hogy van benne igazság, de én pl lusta vagyok, mert ha megvan telón, vagy le tudom tölteni, akkor minek vegyem meg? főleg ha aztán rájövök, hogy nem is tetszik, és csak porosodik....

  mondjuk "könyvtáros kisasszony" lévén sajnálom a papír alapú könyvek hiányát otthonról... remélem odáig nem jutunk el soha, hogy elvesznek a papírkönyvek, és mindenhol csak az e-bookok lesznek.........
   
  dobos112 kedveli ezt.
 19. brainshare

  brainshare Állandó Tag

  Én vettem egy Arnova 10"-os tabletet, néha zavar, hogy fénylik, de egyaránt olvasok vele pdf-et és prc-t (androidos book-readerekkel), rtf-et, régi doc-ot és txt-t, html-t. Wlanos, USB-s áttöltések egyaránt mennek - 33kHUF volt tavaly.

  Konvertálásra pedig a http://ebook.online-convert.com/ oldalt ajánlom, a-ról b-re és vissza egyaránt jól működik.
   
 20. samester

  samester Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekem is kindle-m van, én abszolút elégedett vagyok vele. Szerintem jó kis találmány főleg ha valaki könyvmoly és sokat van mozgásban.
  A kindle által támogatott formátumok: Kindle (AZW), TXT, PDF, unprotected MOBI, PRC natively; HTML, DOC, DOCX, JPEG, GIF, PNG, BMP through conversion. - az amazon honlapja szerint.
  Ezekkel semmit nem kell csinálni. Kindle vásárláskor kapsz egy e-mail címet, ide elküldve konvertálják az anyagot és WI-Fi-n vagy 3G-n megkapod.
  Én a prc és a doc formátumokat kedvelem, ráadásul doc-ban ezáltal bármilyen személyes anyagot rá lehet tölteni.
   

Megosztás