Mujogó Tengerimalackák

EditLove témája a 'Állatok' fórumban , 2006 Augusztus 27.

 1. szabo7cs

  szabo7cs Állandó Tag

  mujjogato?
   
 2. spagetti

  spagetti Állandó Tag

  Andinak teljessen igaza van nekem is van tengeri malacom és eggyáltalán nem büdös sokan azt mondják buta na én ezt is megcáfolom.!!!
   
 3. dormuska

  dormuska Állandó Tag

  Igazolni tudom én is, hogy a tengerimalac nem büdös. Nekünk is van egy Mogyoró névre hallgató háromszínű értelmes, aranyos malackánk. Töménytelen mennyiséget el tud pusztítani és mégsem kövér:)
   
 4. lacey1024

  lacey1024 Állandó Tag

  Barátnőmnek is vannak
   
 5. sudartimi

  sudartimi Állandó Tag

  Sziasztok! Nekem tegnap bővült a tengerimalac állományom, így mára van egy nőstény alpakka, egy nőstény perui, egy hím perui és két picurka malackám a nemük majd 1 hét múlva derül ki!
   
 6. Barno

  Barno Állandó Tag

  Sziasztok!

  Nekem is kettő tengerimalacom volt, pár nappal ezelőtt az egyik váratlanul elpusztult. Az állatorvoshoz szinte rögtön elvittem őt, ahogy láttam, hogy valami nem stimmel, mert reggel nem evett az én kis drágám és csak gubbasztott. Az orvos szerint semmi komoly baja nem volt, na ennek ellenére szegénykém éjszaka örökre elment. Imádtam, és nagyon hiányzik. Most próbálok a másik malackámra nagyon vigyázni.
  Mindenhol csak azt olvasom, hogy adjunk nekik mindennap zöldséget, gyümölcsöt, de mennyit??? Mennyi az ideális adag? Nem szeretnék túlzásba esni, mert az állatorvosok szerint a jólét is okozhatja a kis állatka hirtelen elpusztulását. Nem akarom elveszíteni a rossz táplálkozási szoktatás miatt a másik kis malackámat.
   
 7. opi12

  opi12 Állandó Tag

  Azz én tengerimalacommal is történt hasonló :(
  Ő is meghalt, szegény, de én úgy láttam hogy fel volt puffadva az enyém :(

  Az én tengerimalacommal is történt hasonló :(
  Ő is meghalt, szegény, de én úgy láttam hogy fel volt puffadva az enyém :(
   
 8. gezaza

  gezaza Állandó Tag

  Milyen az a mujogó tengerimalac?
   
 9. kullango

  kullango Állandó Tag

  Én is imádom a rágcsálókat, pont a kis gombszemük miatt! ;) Nekem is van két cocám, Gubanc és Zselé, Gubi is a füle tövét szereti, Zs viszont azt komálja, ha az álla alatt simogatom!


  Nekem négy és öt hónaposak voltak a jószágaim, mikor kiderült, hogy babám lesz, mégsem váltam meg tőlük, és nagyon jól elvannak a kevesebb törődéssel is. Aztán majd ha elég nagy lesz hozzá a lányom, hogy abajgassa őket, még elegük is lesz! ;)
   
 10. atire

  atire Állandó Tag

  A mi tengerimalacunk Max avagy Tuci. A kép még tavaly készült, ma már nem férne a csőbe :)
   
 11. kullango

  kullango Állandó Tag

  Szia!
  Azt honnan tudod, hogy tápból és szénából mennyit adj neki? Nekem másfél éve vannak meg a fiaim, együtt laknak, tehát a versengés is adott, és mégsem esznek annál többet semmiből, mint amennyi nekik kell. Volt olyan is, hogy 3-4 napra elutaztunk, előre megkapták a kaját, és mire hazajöttünk, volt maradék, nem habzsolták fel csak azért, mert előttük volt. Ha már felnőtt a cocid, szerintem kezdj egy répával vagy almából egy féllel, és meglátod majd, mennyit fogyaszt belőle, akkor már tudsz majd kalkulálni. Nyáron mindig egy kicsit több kell, hiába van vize, akkor többet eszik belőle. Csak ne vizesen add oda, várd meg, amíg megszárad vagy töröld meg, ennyi a titka. Jó malackodást, és remélem, sokáig veled lesz a kis drága!
   
 12. Barno

  Barno Állandó Tag

  Szia kullango!

  Köszi szépen. Széna mindig van előtte, magot sokat kapott egy nap, de az állatorvos azt mondta, hogy mindennap kaphat, de csak egy keveset. A répát, almát, ubit stb. amit elé rakok mindent megeszi, és mint megtudtam ezt se szabad túlzásba vinni. Próbálok erre odafigyelni, mert szeretném ha a megmaradt kis malackám sokáig élne velem! Imádom! Azt is megtudtam, hogy sokáig egyfajtát nem szabad neki adni, mert az is előbb utóbb puffadást okozhat! Az emésztés a gyenge pontjuk a drága tengericociknak.
   
 13. Kyni

  Kyni Állandó Tag

  Nekem is van egy malackám. Marcipánnak hívják és októberben lesz egy éves.
   
 14. lujzi-hercegno

  lujzi-hercegno Új tag

  nekem is volt, 8 évet élt :) matuzsálemi kor :) aranyosak, de az enyém sajnos nem volt annyira szelíd :( és nem büdös... most nyuszim van, az büdös :D ráadásul házi és hím...
   
 15. arpad001

  arpad001 Állandó Tag

  Nekem vot egy malackám csak Malackának hívtam érdekes figura volt kár hogy csak 8 -9 évet élnek de nyugodjon békében
   
 16. R-Pilár

  R-Pilár Tag

  Nem lehet hogy hörcsög volt?Ők szoktak nagyon apró helyeken elférni, és felmászni a csövek mentén.Egy tengerimalac ilyesmire képtelen.
   
 17. R-Pilár

  R-Pilár Tag

  Énekelni is tudnak, és madárhangot utánozni. De legtöbbször csak bután néznek, és ha éhesek, ha csak egy pisszenést hallanak, már visítás van.
   

Megosztás