Hírek NEM ADJUK FEL

Amikor tavaly nyáron elköszönt a kanadaiaktól az katolikus Palkovits Valér torontói főkonzul, senki sem gondolta, hogy ekkora gond lesz az utódjának beiktatásával.

Torontóban szükség van egy dinamikus főkonzulra.

A metropolisz környékén 130 ezer magyar származású kanadait tartanak nyilván, és magyar ajkú bevándorlók ma is érkeznek Romániából, Ukrajnából és Szerbiából, nem is beszélve azokról, akik a roma menekülthullámmal érkeztek egy évtizede. Kanada menedékjogot adott Kertész Ákos írónak, és Torontóban él Mohácsi Viktória egykori magyar EP-képviselő is.

A kormány forintmilliárdokat költ torontói ingatlanokra. Néhány éve új Magyar Ház épült, és tavaly novemberben, a missziós központ részeként, református templomot avatott Balog Zoltán püspök és Novák Katalin köztársasági elnök.
Lesz ott munka bőven, nem fog unatkozni az új főkonzul. A kormány megfelelő jelöltet is talált a posztra, aki nem más, mint a Jobbikból 2020-ban kilépett volt országgyűlési képviselő, Bencsik János.

És ekkor történt meg az, amire senki sem számított. Bencsik nem kapott beutazó vízumot Kanadába, pedig már tavaly el kellett volna foglalnia állomáshelyét. Azt rebesgetik, hogy jobbikos múltja a probléma, és most Igaz Máté Árpád, a fiatal erdélyi származású ügyvivő vezeti a Főkonzulátust. Az Orbán-kormány eddig nem vonta vissza Bencsik megbízatását, még reménykednek abban, hogy meg lehet oldani a „problémát”.

Nem alaptalanul. Nemrég Dúró Dóra egy delegációval sikeresen besurrant Kanadába. Vancouverben vett részt az EBESZ plenáris ülésén, és ott július 4-én Ukrajna-ellenes beszédet is mondott!

Lám-lám, nem lehetetlen dolog ez. Mégiscsak be lehet csempészni volt jobbikosokat Kanadába! Mint ahogyan Orbán Viktor is mondta: „Nem adjuk fel nagy céljainkat!”

Lázár György

1690547723700.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,163
Üzenet
4,810,092
Tagok
616,195
Legújabb tagunk
Beaconarx
Oldal tetejére