Hírek NEM ADJUK FEL

Amikor tavaly nyáron elköszönt a kanadaiaktól az katolikus Palkovits Valér torontói főkonzul, senki sem gondolta, hogy ekkora gond lesz az utódjának beiktatásával.

Torontóban szükség van egy dinamikus főkonzulra.

A metropolisz környékén 130 ezer magyar származású kanadait tartanak nyilván, és magyar ajkú bevándorlók ma is érkeznek Romániából, Ukrajnából és Szerbiából, nem is beszélve azokról, akik a roma menekülthullámmal érkeztek egy évtizede. Kanada menedékjogot adott Kertész Ákos írónak, és Torontóban él Mohácsi Viktória egykori magyar EP-képviselő is.

A kormány forintmilliárdokat költ torontói ingatlanokra. Néhány éve új Magyar Ház épült, és tavaly novemberben, a missziós központ részeként, református templomot avatott Balog Zoltán püspök és Novák Katalin köztársasági elnök.
Lesz ott munka bőven, nem fog unatkozni az új főkonzul. A kormány megfelelő jelöltet is talált a posztra, aki nem más, mint a Jobbikból 2020-ban kilépett volt országgyűlési képviselő, Bencsik János.

És ekkor történt meg az, amire senki sem számított. Bencsik nem kapott beutazó vízumot Kanadába, pedig már tavaly el kellett volna foglalnia állomáshelyét. Azt rebesgetik, hogy jobbikos múltja a probléma, és most Igaz Máté Árpád, a fiatal erdélyi származású ügyvivő vezeti a Főkonzulátust. Az Orbán-kormány eddig nem vonta vissza Bencsik megbízatását, még reménykednek abban, hogy meg lehet oldani a „problémát”.

Nem alaptalanul. Nemrég Dúró Dóra egy delegációval sikeresen besurrant Kanadába. Vancouverben vett részt az EBESZ plenáris ülésén, és ott július 4-én Ukrajna-ellenes beszédet is mondott!

Lám-lám, nem lehetetlen dolog ez. Mégiscsak be lehet csempészni volt jobbikosokat Kanadába! Mint ahogyan Orbán Viktor is mondta: „Nem adjuk fel nagy céljainkat!”

Lázár György

1690547723700.png
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Biróné Cs. Katalin wrote on ladysla's profile.
Kedves Ladysla, kérlek segíts!
Évek óta nem voltam a fórumon. Hogyan lépek be az e-bookok lapjaira? Hová írom be a 20 mondatot? Érvényes még ez a követelmény? Válaszodat előre is köszönöm.
Biróné Cs. Katalin (Biseka)
pomagrade wrote on Kincsesbolygó's profile.
Szia! Sajnos nem sikerült még megtalálnom a Viszkok Fruzsi könyvet... Ha szembejön, felteszem majd :)
Hello everyone!!! The Rnata Nativity Bundle pattern is now available!!! Anyone here who already has it and wants to share it?
Erinna Lee has just released a new book: Enchanted Woodland Amigurumi... I hope someone will post it on the forum soon!
remélem jól csinálom!

Statisztikák

Témák
37,867
Üzenet
4,730,257
Tagok
610,768
Legújabb tagunk
Britta34
Oldal tetejére