Prága vagy Budapest

Pufi témája a 'Fotó album' fórumban , 2004 Február 26.

 1. Abundance

  Abundance Állandó Tag

  Én Budapestet választom.Itt sokkal szebbek a nők:)
   
 2. sfbarat

  sfbarat Állandó Tag

  Nemrég voltam Prágában. Nagyon szép város, de sajnos láttam a régi főpályaudvar és a Vencel tér között a kábítószereseket is. Mindettől függetlenü BUDAPEST, mert a miénk.
   
 3. kikuska22

  kikuska22 Állandó Tag

  en Pozsonyban elek, nem igazan szeretem Budapestet se Pragat. Gyonyoru mind a ketto, de sajnos nagyon piszkos, tele kozlekedesi dugokkal, feltort jarhatatlan utakkal... Nem tudom elkepzelni, hogy Budapesten elnek, bar lehethogy meg lehet szokni. Nem mint ha Pozsony annyival jobb lenne, de sokkal kisebb es rovidebb idobe teli eljutni az egyik helyrol a masikra mint Pesten vagy Pragaban :)
   
 4. m.szolar judit

  m.szolar judit Állandó Tag

  Az igaz, hogy Budapest a miénk, de Prága sokkal rendezettebb.
  Ha lehet választani akkor Buda, Pest nélkül.
   
 5. Riamara

  Riamara Állandó Tag

  Tíz évvel ezelőtt még kapásból azt mondtam volna, hogy Budapest. Viszont mostanában valahányszor felmegyek Pestre, mindig elszomorodom. Végig sétálok a Teréz körúton és látom a vak kirakatokat, a lelakatolt üres üzleteket és csodálkozom. Kinek jó az, ha az ötvenedik plázát is felépítik, miközben az utcák elveszítik világvárosi hangulatukat, és csupán a több millió gépjármű parkolására használják. Pedig a szmogról és piszokról még nem is beszéltem.
  Lehet, hogy Prágát túlságosan a turizmus céljaira gyúrják át, viszont az összhatás mégis az, hogy pozitívabb irányban változik, mint kedvenc fővárosunk.
   
 6. Riamara

  Riamara Állandó Tag

  Pozsony nekem is a kedvencem. Habár a jobb part pont olyan rémes, mint Pest külvárosai, de az óvárost imádom. Az pedig, ahogy most felújítják az óvárost körülölelő utcákat, kerületeket, megtartva ezzel azt a jellegzetes kisvárosias hangulatát, különösen nagyon tetszik.
  A legviccesebb pedig az, hogy én Esztergomból hamarabb jutok fel Pozsonyba, mint a tőlünk csak ötven kilométerre lévő Pestre.
   
 7. vodika

  vodika Állandó Tag

  Hali!

  Egy szavazat Budának (Pest nélkül.. ;)) Ez nem kérdés, melyik a szebb/jobb.
  Bár már vagy 4-5 éve nem jártam Prágában és persze tagadhatatlanul szép, de ugye azért Buda(Pest) az a miénk!

  Üdv:
  Vodika
   
 8. halaszlo

  halaszlo Állandó Tag

  Budapestből kezdek kiábrándulni. Régebben végig lehetett sétálni a Duna parton. Most csak hajléktalanokat látok, koszt és büdős van. A belváros szintén.
  Szóval Prága.
   
 9. sesti

  sesti Állandó Tag

  Prága olyan, mint Budapest, csak minden csehül van kiírva :) Viszont ott vannak azok a jó kis sörözők, ahol még azok is jól érzik magukat, akik nem isznak alkoholt. Viszont Budapest, az Budapest. Lehet rá köpködni, lehet rosszakat mondani, de a világ legszebb városa.
   
 10. kissocsi

  kissocsi Állandó Tag

  Azt hiszem ízlés kérdése az egész. Prága a középkori formáját őrizte meg, Budapest pedig a reformkorit. Nekem Budapest jobban tetszik :).
   
 11. Iga007

  Iga007 Állandó Tag

  Budapest: szebbek a nők
  Prága: jobb a sör
  Döntetlen
   
 12. Minerva91

  Minerva91 Állandó Tag

  október elején utazunk Prágába... én már nagyon várom, anyukám nagyon szereti azt a helyet. de nekem Pest is teccik, igaz, hogy hosszútávon nem laknék ott :)
   
 13. Iga007

  Iga007 Állandó Tag

  Szerintem egyetlen fővárosban sem jó hosszútávon lakni. Zsúfolt és személytelen mindegyik.
   
 14. otyikacska

  otyikacska Új tag

  Való igazak a gondolatok. Prága megőrizte szépségét, és sörkultúráját. Budapest pedig szerintem nem egy nagy durranás. Itt élek, de nem találok semmi olyat, ami annyira vonzana. Vannak nagyon szép helye, mint ahogy máshol is vannak. De összefüggő szép hely, mint Prágában az sajna nincs. Nagyon tetszett Prágában, hogy ki lehet ülni sörözni a sétálóra és nem drága. Pöfékelnek a régi autók, amik pénzért igaz, de viszik a turistákat. Budapest elveszítette vagy nem volt ilyen összefüggőszépsége a várnegyeden kívül. De oda beülni kész pénztárca rablás. Ha lehetne én is elmennék sokszor Prágába. Érdekes az őrségváltás. Pl. Budapesten nincs ilyen látványosság.
   
 15. bave

  bave Állandó Tag

  Sajnos Budapest hátránya, hogy a nevezetességei városszerte, egymástól viszonylag távol találhatók. Ezzel szemben Prágában egy akár gyalogszerrel is bejárható távolságon belül egymásután elérhetőek a legfontosabb látnivalók. Az mindenképpen Prága javára szól, hogy "okosan" költöttek erre a városrészre és ami itt befolyik a turizmusból, azt vissza is forgatják évek óta, hogy további részekkel bővítsék e területet.
   
 16. csabi norika

  csabi norika Állandó Tag

  Nekem Prága a kedvenc városom mert nagyon szép hely
   
 17. pepike63

  pepike63 Állandó Tag

  Prága vs Budapest

  Budapest!

  gyönyörű város Prága is, de inkább Budapestet választom.
   
 18. kgyla

  kgyla Állandó Tag

  Nekem Prága, bár Budapesten élek és jól is érzem magam benne!
   
 19. Chanel

  Chanel Új tag

  Pest szép, de Prága GYÖNYÖRŰ. Imádom!!!
   
 20. kozsuzsa

  kozsuzsa Állandó Tag

  Budapest gyönyörű az esti fényekben a rakparton, vagy a várban sétálva, Prágának viszont van egy alapvető hangulata ami lenyűgöző éjjel nappal. Aki járt ott, az biztos visszavágyik.
   

Megosztás