Quantum fizika, kvantum elmélet

oliyboty témája a 'Parapszchiológia' fórumban , 2010 Február 26.

 1. Derzsi

  Derzsi Állandó Tag

  V.T. egyre több birkából lesz oroszlán :) Mindenkiből soha nem lesz.Így kerek a világ. Aki befogadó rá annak szívesen tovább adom amit tudok,aki elutasító azt sem kell elutasítani,erre van a szabad akarat,mindenkinek joga van a saját nyomorúságához.De szerencsére egyre több embernek nyílik ki a szeme,és többet akar tudni,hogy változtasson az életén :)
   
  V.T. kedveli ezt.
 2. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  Sok mindent ért csak te elvakult vagy vele szemben, kedvesen;)
   
 3. oliyboty

  oliyboty Vendég

  Szerintem meg pont, hogy gőze nincsen itt a dolgokról, mindent tudományosan vizsgál, értelmez, állapít meg... De erről nem nyitok vitát... Értelme úgy se lenne, mert a büdös életbe nem fogunk még kicsit sem közös nevezőre jutni...

  Ha pedig valóban olvastad volna odafigyeléssel a hozzászólásait, rájöhettél volna arra, hogy rohadtul nem ért dolgokat..., de ezek szerint akkor te sem, ha olyan embert védelmezel, aki kő keményen a materialista világban van jelen, mindent elvet mondjál bármit, mert az hülyeség, nincs úgy, majd Ő megmondja tudományosan a frankót neked. Hát köszi, de én ebből nem kérek... :p
   
 4. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag

  Kedves Ernoe!

  Javaslom, hogy legalább egy tudós ember írását olvasd el a témával kapcsolatban, talán megváltozik a véleményed arról, hogy ez valóban a tudatlanok tudománye-e? Javaslom először Dr. Héjjas István írásait (e fórumról is letölthető), de érdemes elolvasnod John Gibbin Schrödinger kiscicái és a valóság keresése, abszolút nem ezoterikus, hanem tudományos magyarázatokat közérthetően tálaló könyvét.
  A kvantummechanika és a kvantumelektronika az a tudomány egyébként, aminek a kvantumszámítógépeket is köszönhetjük. Ezek forradalmasítani fogják a világunkat a sok mindenre képes elektronok és fotonok révén. E számítógépekkel már lehetőség lesz olyan jelenségeket is szimulálni, amiket ma még misztikum fed.
  A kvantumfizika alapja egyébként a kétréses kísérlet. Érdemes olvasni róla, mert nagyon érdekes és segít a földhöz ragadt gondolkodásból kikeveredni. Akit érdekel a kérdés, javaslom még a kvantumteleportálás (teljesen tudományos) elméletét és a kvantumkriptográfiával kapcsolatos írások elolvasását. A Neten számtalan közérthető cikk és magyarázat elérhető e témakörban. Rájövünk, hogy mennyi mindent nem tudunk még a világunk működéséről, és mivel nem látjuk át, ezért elvetjük. Megéri nyitottnak lenni, hiszen sokszor a tudomány is felül írja önmagát és lebontja a saját korlátait. A kvantumfizika pont ezt teszi. Ha valamilyen szinten megismerjük, akkor érdemes véleményt mondani.
   
  V.T. kedveli ezt.
 5. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  -
  Kedves Bigeleo
  -
  Hidd el nekem, hogy egy normális emberhez méltoan elég tájékozott vagyok a quantum-fizikában, épp azért nem tetszik nekem, hogy sokan itt a topikon visszaélnek vele.
  -
  Te például azt probálod belém szugerálni, mindha a quanten-computer valakinek is ott állna az asztalán. Hát nem. A quanten-computer jelen pillanatban csupán egy elméleti elképzelés, egy megvalositástol, praktikus felhasználástol még nagyon messze vagyunk.
  -
  Már ne haragudj de te elhiszed azokat a zagyvaságokat amikröl a hozzászolok itt irnak a fizika nevében? Volt itt egy hölgy aki azt állitotta, hogy ö a "quantumfizika" segitségével már "számtalan szivátültetést" csinált (a fönöke kereken 1000-et) anélkül, hogy felnyitotta volna a páties melkasát, söt a "donor" is tovább hordhatta a szivét.
  -
   
  bigeleo és ionon kedveli ezt.
 6. yeti108

  yeti108 Állandó Tag

  Megtalálták végül a Higgs-bozont vagy csak kamu a dolog?
  És mi az igazság a fénynél gyorsabb részecskével?
   
 7. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  mért te mindent akarsz egyszerre mitől lennél jobb, hisz a fránya mani világában tudsz csak éledni, s közben regéled lelked mélységeit, ébredj má fel éld az életed a mayában?kiss
   
 8. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag


  Szia!

  Igazad van, az ilyenfajta szívátültetésben nem hiszek, de abban elég kevesen hisznek - reményeim szerint.
  Viszont pont a kvantumfizika az, ami olyan jelenségeket igazolt, amit eddig a tudósok sem hittek volna. Nem is tudják megmagyarázni azok okát, de kísérletileg igazolódtak.
  Szóval a fotonok nagyon érdekesen tudnak viselkedni. A kétréses kísérletben, amikor 1db fotont küldesz a két ici-pici rés felé, úgy viselkedik, mindha ketten lennének. Interferál. Ha viszont meg akarod nézni, hogy hogy csinálja, akkor a megfigyelés hatására az interferenciakép eltűnik. De miért?
  Számomra az egyik legérdekesebb dolog: ha két eredetileg kapcsolatba lévő fotont, akár fényévnyi távolságra küldesz egymástól, egy pillanat alatt képesek "kommunikálni" egymással. Hogyan, milyen csatornán?
  Tehát azt hiszem sok jelenséget nem értünk még (persze itt nem az általad említett szívműtétre gondolok). Viszont ha nem vagyunk elég nyitottak, nem is fogjuk soha megérteni azokat, úgy mint a meglehetősen újkeletű kvantumfizikai felfedezéseket.
  Egyébként kvantumszámítógép már létezik, de kísérleti stádiumban és nagyon drágán
   
 9. Derzsi

  Derzsi Állandó Tag

  Kedves Bigeleo!
  Vedd a fáradtságot és olvass vissza,ne ess abba a hibába mint Ernoe,aki végig sem olvassa a bejegyzéseket figyelmesen,és ugy kommentálja.A szervcsere valóban igen jól működő gyógymód de nem a fizikára hivatkozva.A Mártixenergetika viszont igen,és az alábbi könyv is.
  Nézzél bele ebbe ,és a Richard Bartlett : Matrixenergetika könyvekbe,akkor megérted miről beszéltem.Persze ha érdekel.
  Sok olyan dolog működik a világban amit a tudományos elme nem magyarázhat de van. A holisztikus szemlélet szerint forditva müködnek a dolgok "Látom ha hiszem" és nem "Hiszem ha látom".
  Derzsi

   
  bigeleo és V.T. kedveli ezt.
 10. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  En ugy erzem hogy Ernoet igazabol az zavarja hogy ezt a modszert kvantumfizikahoz kotik.Bar meg nem adott valaszt arra hogy hisz abban egyaltalan hogy lehet valakit kezratetellel gyogyitani vagy sem.
  Most kaptam meg Richard Gordon:Kvantum Erintes cimu konyvet most olvasom ha kesz vagyok vele toltom is fel.
   
  Derzsi és nmarie kedveli ezt.
 11. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves V.T.
  -
  Természetesen lehet a betegen segiteni ha megérintjük öt. Ezért van, hogy az elsösegély-tanfolyamon, amin minden jogositvánnyal rendelkezönek részt kell venni, nagy sulyt fektetnek arra, hogy egy baleset eseten, ha az ember nem is tud segiteni, amig a mentö jön fogja a sérült kezét és beszéljen hozzá. Ebben nincs semmi misztifikátio.
  -
  Az is igaz azonban, hogy "megérintéssel" fogdosással ártani is lehet valakinek, még egészséges embert is tönkre lehet tenni. Gondoljunk csak a pedofil-lelkiatyák által elkövetett tettekre.
  -
  [​IMG]
  -
  Engem nagyon zavar, hogy visszaéltek az egyik leghatásossabb tudomány nevében, szakkifejezéseket használtok teljesen helytelenül csak azért, hogy becsapjatok valakit. Ahogy látom ti valamenyien itt "teraputák" vagytok.
  -
  Nos anyit kéne mindenkinek tudni, hogy makroszkopikus lények quantumállapotárol esztelenség beszélni.
   
 12. V.T.

  V.T. Állandó Tag

  Ernoe!

  En egyaltalan nem vagyok terapeuta.Ket gyermekes apuka vagyok:)Bar en abszolut amatorkent kezdtem a Gyogyitas felol olvasni.Elkezdett erdekelni es automatikusan raallt az elmem.Nem jartam semmifele tanfolyamra es semmifele beavatason nem vettem reszt.Szimplan erdekelt a dolog.Mivel nagyon sokan nem vagyunk tisztaban az elmenk erejevel es hasznalataval ezert rohanunk mindenhova "tanulni".Meg ertem hogy ilyen velemennyel vagy a dolgokrol hiszen rengeteg a megteveszto hamis ember ebben "kategoriaban".Hiszen a lathatatlan dolgokrol beszelunk.
  En igazabol nem is tudom miert kvantum gyogyitas a neve ennek a dolognak.Gondolom egyetlen egy konyvet sem olvastal errol a temarol mert akkor idezgetnel amivel nem ertesz egyet.Engem maga a gyogyitas vitt ehhez a temahoz.Gozom sem volt rola mik azok a fotonok.Sot meg fizikabol is majdnem meghuztak szakkozepben.En csak probaltam/probalom megerteni a letunket es az elmenk mukodeset.
  De megis igy autodidakta modon mar voltak sikereim.Szem uvegtest verzeset es a seb begyogyulasat megtudtam oldani.Persze akkor hittem el amikor edesapam elment a dokihoz a kiirt idopontban mert mar mutottek volna.Ket nappal azelott osszesen 4x gondoltam a beteg szemere "erosen" es elkepzeltem - mint ahogy a fiaim az esti meset ahogy olvasom nekik a tortenetet - ahogy helyre jon a szeme.Es lass csodat - bar Te ezekben nem hiszel - a beverzes teljesen vissza szivodott es repedes is osszeforrt.Sot mivel szemuveges az apam raadasul meg masfel dioptriaval csokkent a szeme.Nem tudom mi az a kvantumfizika, de ahogy Richard Bartlett elmagyarazza a konyveben a fotonokat azt kepzeltem elhogy azokra hatok.Ennyi.Es kepzeld el hogy annyienergiat amit ennek a tagadasara forditasz inkabb elolvasnad ezeket hidd el Te is lehetnel olyan ember aki masokon tud segiteni.Csak egy jo adag kepzelo ero kell hozza es osszpontositas az adott dologra.A nagyobbik fiam is kepes mar ra.Tudja tovabbitani az energiat.O csak ennyit ert belole hogy" apa csak fole teszem a kezem ellazulok es nem faj a labam ahol beutottem" koze sincs a kvantumhoz azt sem tudja mi ez ugy mint az apja:) de mukodik nala is.Minden ember kepes ezekre a dolgokra meg Te is:)
   
  Derzsi és pránanadi kedveli ezt.
 13. FagyisSzent

  FagyisSzent Állandó Tag

  Ugyan miért lyukadsz ki minden egyes topicon mindig ugyanerre? Emlékeztető: a téma címe "Quantum fizika, kvantum elmélet"!
   
  Derzsi kedveli ezt.
 14. Ernoe

  Ernoe Állandó Tag

  Kedves FagyisSzent
  -
  A kiegyensulyozottsághoz tartozik, hogy a dolgokat pro és kontra megvitatom.
  -
  Nagyon egyoldalu lenne azt állitani, hogy fogdosással csak gyogyitani lehet.
  -
  Egy embert meglehet ölni azáltal, hogy megijeszted öt a sarkon, eláll a lélegzete csak elöbb megkell félemliteni gyerekkorban a "mumussal" (pokollal és ördöggel.)
   
 15. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag

  Kedves Derzsi!

  A két idézett könyvet szerencsére nagyon jól ismerem és hiszem, hogy működik. Gyógyítani lehet energiával, és ez valóban a kvantumfizikai jelenségekre támaszkodva magyarázható, ha magyarázni kell. Erre próbáltam utalni a hozzászólásomban. Bartlettnek egyébként most kapható egy a jelenséget kvantumfizikai magyarázattal alátámasztó könyve. Amire utaltam, az egyértelműen és szűken az Ernoe felvetése - az eredetét valóban nem néztem -, hogy a klasszikus értelemben műteni, rossz szív helyére jót betenni ily módon nem lehet. Én ezt hiszem. De az öngyógyítási folyamatokat beindítani, azt támogatni, a klasszikus műtétet elkerülni mindenképp lehetséges. Ebben is hiszek, sőt tapasztaltam. Mivel sokan szkeptikusak, ezért szerintem fontos, hogy pontosan fogalmazzunk és ne engedjük, hogy a szkeptikusok más értelmet, ha tetszik szóhasználatot adjanak e folyamatoknak. Valóban, én ezt nem ellenőriztem le.
  Üdv.: bigeleo
   
  Derzsi kedveli ezt.
 16. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag

   
  V.T. kedveli ezt.
 17. bigeleo

  bigeleo Állandó Tag

  Itt most azt kell mondanom, hogy nagy butaságot írtál, ha valóban tudod mi a kvantumfizika!
  Alapkérdés: miből épülünk fel mindannyian? Molekulákból, atomokból, szubatomi részecskékből (elektron, proton, neutrun). Honnan származik a foton: az elektronok energiaszintjének változásakor lökődik ki. Akkor miért ne beszéljünk a makroszkópikus lények kvantumállapotáról? Szerinted a benned lezajló folyamatoknak mi a "motorja"?
  Mindamellett, ha olvastál már ismeretterjesztő kvantumfizikai könyvet, akkor tudod, hogy a kvantumfizikusok (tudósok) maguk is olyan jelenségeknek a megtapasztalói, ami elgondolkodtatja őket a ma még megmagyarázhatatlannak hitt folyamatok lehetőségéről, valóságáról (legegyszerűbb kísérletileg igazolt jelenség pl.: kvantumteleportálás). Ma még sok esetben nem tudnak fizikai magyarázatot adni, de a létezését igazolják. Javaslom olvass ezekről vagy olvasd el a Gibbin könyvet, mielőtt további sarkalatos kijelentéseket teszel.
   
  V.T. kedveli ezt.
 18. prominor

  prominor Állandó Tag

  Talán újra kellene olvasnod....

  Kedves bigeleo!

  Én mindenbe beleolvasgatok itt a Fórumon, s látható módon csak pár helyen szólok hozzá... Ide már tévedésből befutottam egyszer... A mai világban ne firtassuk miért, számos tudományos műszót más feltörekvó területek kisajátítanak.. Ez a kvantumfizika, nem az a kvantumfizika... Ennyi.. Nem egyedülálló, hisz a szakrális geometria sem azt jelenti ma sokaknak, mint ezer éve, s sajnos a dicsősége az ezoteriának is a homályba vész..
  Amiért mégis hozzászólok az az , úgy látom Téged Ernőtől (tőlem is) egy könyvtár választ el.. Azok könyvek és dolgozatok sokasága, amit Te nem olvastál el, vagy talán újra kellene olvasnod, mert nem ment át....
  Ha másként gondolod, adott a lehetőség akár a tudomány technika megfelelő topicjában, akár a ProDarwinban, hogy megvitassuk, mely területeket kellene Nekünk pótolni a kvantumelmélet és a természettudományok kapcsán... Ez ugyanis nem az a topic...

  Sajnálom, hogy nem a témához szólok hozzá, de azt látom, nem csak én vagyok rossz helyen...
   
 19. Derzsi

  Derzsi Állandó Tag

  Kedves Bigeleo!

  Akkor értjük egymást :) A tudat hat az anyagra,én így fogalmazok józan paraszt ésszel :)
  A szervcsere az egy másik dolog,az a pszichotronikához tartozik,csak a lapok kicsit meg lettek keverve :))))

  Derzsi
   
  V.T. kedveli ezt.
 20. ionon

  ionon Kitiltott (BANned)

  ez a szív csere is PÉNZRŐL SZÓL, mert ha nem már írtál volna róla (vagy én nem olvastam ha igen, link érdekel)
  létezik tudat anyagiasság nélkül, remélem igen milyen eredményei lehetnének?kiss
   

Megosztás