Reiki!

Gyorgyi témája a 'Alternatív gyógymódok' fórumban , 2003 Szeptember 11.

 1. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  A fő gondot abban látom, hogy Magyarországon nagyon sok ember még mindig egyenlőséget tesz a kézrátételes energia gyógyítás = reiki fogalom közt. Pedig nem így van.

  És ez nem azt jelenti, hogy nem lehetnek különbségek a reiki iskolák tanításai közt és azt sem jelenti, hogy bárkinek joga lenne bármelyik irányzatot vagy módszert ócsárolni vagy vallási fanatizmust csinálni a tradícióból.

  Azonban attól, hogy valaki kap egy energetikai avatást és kézpozíciókkal kezeléseket ad, esetleg reikiben ismert technikákat, szimbólumokat használ, még nem reiki.
  Amikor a grapefuitot is tovább nemesítették akkor az már nem grapefuit, hanem sweetie lett. Valahol a reikiben is ezt kellene követni. Nem az a gond, ha valaki mást csinál, de akkor annak illene új nevet adni a tisztánlátás kedvéért.

  Én azt gondolom a reiki nem (csak) a gyógyításról szól, noha annak hangsúlyos része. Nem véletlen, hogy az alapító úgy hívta a módszert: Usui Reiki Kezelés Módszer az Elme és a Test Fejlesztésére. A reikinek nagyon hangsúlyos része (kellene lennie) a tudat kiüresítésén alapuló meditáció, az önmagunkon való munka az öt életszabály tudatos követése által a mindennapokban. A reiki nem egy technika, hanem egy spirituális út az önfejlesztésre.

  Nagyon sajnálatos ugyanakkor a hosszú évtizedek óta bebetonozódott következetesen téves gyakorlatok, szájról-szájra terjedő téves információk, melyben nem csak a RAI irányzat, de több nyugati "tradicionális" mester sem hajlandó azok kijavítására, az önkritikára.

  Az én tapasztalatom az, hogy az avatási rendszer megváltoztatása vagy akár a szimbólumok jelentősen eltérő rajza, mantrája, használata, vagy új szimbólumok integrálása jelentősen változtat az energia minőségen és nem ugyanaz. És lehet ezzel sem értenek sokan egyet, de az élő tanátadási vonal szintén fontos az energetika minősége miatt.

  Ami a reiki (kezelés, tanfolyam) pénzbeli értékét illeti, azt gondolom a kulcsszó a hozzáférhetőség és annak hatása, illetve az átadott készségek, tudás és tanár általi folyamatos támogatás függvénye kellene lenni.
  Én azt látom Magyarországon a különböző ezoterikus tanfolyamok általában (ha nem nézem a reikit) kb. 30-40-100 ezer forint között vannak. Ha beiratkozol egy OKJ-s tanfolyamra pl. masszázs az is min. 40-50 ezer Ft összegtől indul, de sok helyen több száz ezer ft-ba kerül. Értelemszerűen a reiki nem OKJ-s képzés, de ha elvégzed és gyakorlod ugyanúgy reiki terapeuta, később lehetsz, komoly tapasztalattal és háttér tudással, aminek sok értéke van. Én ennek függvényében tekintek a reiki tanfolyam árára.

   
  winstonee kedveli ezt.
 2. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Amikor elmész egy masszázsra, kineziológa oldásra, coachingra, pszichológushoz, théta healing vagy access kezelésre, stb. akkor ezt ingyen teszik? Rossz embernek tartod őket mert pénzt kérnek az idejükért, a megszerzett tudásuk által nyújtott segítségért, amit a te problémádon való dolgozásra fordítanak? Mit gondolsz erről? A reiki terápia miért más?

   
 3. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

  Hagyományosan nincs olyan, hogy reikivel "betegséget-negatív energiát szed ki", mert a reiki energetikai működése egészen más: a reiki energia a testben lévő toxinokat és energetikai blokkokat oldja fel. Nincsen semmilyen elmével végzett manipuláció mint pl. a bioenergia kezelésben.

  Amit te éreztél az un. byosen érzékelés 5. szintje amikor, ha a befogadó toxin felhalmozódása elég súlyos, akkor a tenyéren érezhető energia "fájdalom" érzet felkúszik a könyökig, vállakig. De ha elveszed a kezed, akkor megszűnik. Ez normális és annyi a teendő, hogy rendszeresen és sokat kezeled a kliensed míg harmonikussá nem válik.

   
 4. winstonee

  winstonee Tag

  Szia giyandeva)

  A kezelések anyagi vonzatáról-csak mert az ehhez fűződő írásod végén kérdőjel van.)

  Talán 5 éve masszírozok rendszeresen-ritka ha ingyen teszem. Az energetikai kezeléseket viszont sosem szoktam ingyen(családtagot leszámítva). De ezt úgy próbálom megoldani -mikor éppen mire van szükségem,de alapvetően 3 ezer ft-ot szoktam kérni-ez a ritkábbik eset,ezt is ha kel,l igazítom a kezelt személy fizetéséhez,majd fizet fizetéskor. Jobban szeretem ha sütiben fizetnek,fánkban,pecsenyében. Ez a rendszer egyelőre jól működik mindenki megelégedésére.

  Írtad:"az avatási rendszer megváltoztatása vagy akár a szimbólumok jelentősen eltérő rajza, mantrája, használata, vagy új szimbólumok integrálása jelentősen változtat az energia minőségen és nem ugyanaz."

  -Igen ezzel (is) teljesen egyet értek--ezért is írtam anno feljebb-én nem ragaszkodom a reiki kifejezéshez-nem is szeretem pont a reiki név használata-kinek jogos kinek jogtalan -hajcihő miatt. A lényegen pedig nem is változtat. Az a fontos hogy a kezelt személyektől milyen a visszajelzés-meggyógyulnak e vagy sem. De ugyan ilyen fontos hogy az illető aki kezel -elindult e egy spirituális úton pozitív irányba.

  "de az élő tanátadási vonal szintén fontos az energetika minősége miatt"-ezzel is egyetértek-ez így van a harcművészetekben is. Más dolog,hogy ennek hiányában lehet valami ugyan olyan jó vagy jobb-mégha más is.
  Megértem én a várvédés metódusát a reiki kifejezés használatáért-de néha túlzottnak tartom,néha mintha fontosabb lenne mint azok a személyek akiket kezelünk.

  RAI ellenében felhozott vélt vagy valós vádaknak is a nagyrészével egyet értek. Én nem vagyok Strohm(remélem jól írtam,nem igazán foglalkoztat a személye) úr "katonája"-sem én neki sem ő nekem, nem tartozunk egymásnak semmivel. Élőben sem láttam még,esszénus sem leszek-ha lenne annyi pénzem hogy az legyek-akkor a rászorulókat vendégelném meg étellel és ingyenes kezeléssel-na persze többed magammal(ebből az álmomból nem is engedek úgyis sikerülni fog 1-10 éven belül) Én szívesen csatlakoznék gyógyító napokhoz-csak felvan tüntetve hogy rai-nál végzettek előzetes elbeszélgetés alapján csatlakozhatnak,-egy weboldalon futottam ebbe a kiírásba bele-ne kérdezd melyiken nem emlékszem sajnos. Ez meg már tudod milyen....megoldom önerőből nyitott valóban gyakorló energetikai kezelőkkel oszt' annyi.


  UI: az oldaladból sokat profitálok gyakran olvasom,sok jó dolgot kaptam onnan már.
   
 5. winstonee

  winstonee Tag

  Sziasztok

  133 -ik oldalnál tartok a fórum olvasással.
  Még nem tudtam meg Fodor úr miért lett "kitiltott tag"-na de mindennek van ideje a nap alatt.

  Lehet Róla tudni valamit? Valóban elhagyta az országot? Nekem ahogy olvasgattam tetszett a kezdeményezése-a gyógyító házak,stb,kár hogy így alakultak a dolgok.fránya egyháztörvény..
   
 6. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Szia!
  Sok évvel ezelőtt hosszú hónapokig jártam arra a képzés sorozatra, amit itt korábban csak egyszerű gyűjtőnevén, parapszichológiának neveztem meg, az utolsó alkalommal közölte velünk - a maradékkal, aki nem morzsolódott le - a mesterünk, h ennek a képzésnek eredetileg ez lenne a neve, de itt, az országon belül egyelőre nem volt megengedett ilyen néven képzést indítani. ezért energetikai gyógyítás elnevezéssel futott.
  A képzés után valamivel kerestem annak lehetőségét, h önzetlen segítséget nyújthassak, igaz, nem egy szál magam, hanem egykori gyógyítómmal és tanítómmal karöltve, akkor még nem volt akkreditált képzésről semmi a kezemben, neki viszont igen.
  Kerestem lakhelyemen a lehetőséget, h legalább arra az egy ingyenes napra kapjunk ingyen egy kiadó kis helységet. A további napokon nem, de heti egyszer ingyenes lett volna. Alapvetően itt minden összetetten jelen lett volna.Energetikai kezelések, inga, tanácsadás, stb. Hónapokig kerestem. Mindenkivel felvettem a kapcsolatot, akit csak bevonhatónak véltem.
  Nevetni fogsz, senki nem látta sem értelmét, és nem volt hajlandó együttműködni sem, még az előző hsz.-ben emlegetett reiki mesterem sem.
  Pedig a gyógyító/tanító mester/barát eljött volna, és hozta volna a Soproni Metafizikai Akadémia Vezetőjét is az ünnepi megnyitóra, ha sor kerülhetett volna ilyesmire..
  Azóta sem lett a 'projekt'-ből semmi... pedig azóta akkreditált akupresszúra képzésen is voltam, bár a fenti barát elhunyt.. :(
   
  Utoljára módosítva: 2017 Március 18
 7. tibya

  tibya Állandó Tag

  Szervusz!

  Saját tapasztalatból, tudom, hogy a kettes típusú cukorbetegség gyógyítható.
  Kb. 8 évvel ezelőtt édesanyámnál is ezt a diagnózist állapították meg. A vércukor értéke 15-ig felment. Gyógyszerrel állították be a normális értéket, amit naponta szedett.
  Két és fél éve 3 centi nagyságú rosszindulatú daganatot állapítottak meg nála. Kemoterápiát ajánlottak neki. Az elsőnél rosszul lett, ezért visszautasította.
  Ekkor tanítottam meg neki a Reikit. Naponta 4-5 órát volt magán a keze, főleg ott ahol a daganat található volt. Három hónap múlva teljesen tünetmentessé vált, az összes lelete negatív lett. Akkor étrend változtatás nélkül gyógyította ki magát a rákból.
  Idővel aztán azt vette észre, hogy a tabletták beszedése után, nagyon leesik a vércukor szintje, elment az orvoshoz, ahol megállapították, hogy vércukorszintje normalizálódott.

  A reikizés magunkra irányítja a figyelmet, aminek következtében egyre inkább kapcsolatba kerülünk a testünkkel, megérezve annak valódi igényét. Ily módon, kb 1 éve fokozatosan elhagyta a hús termékeket, majd a cukros üdítőket, majd az összes üdítőket, később a tojás és az összes állati tejtermékeket, ahogy én is.
  Ez nem ment az egyik napról a másikra, én kb 2 hónapja lettem teljesen vegán, de azt tapasztalom, hogy sem az izomzatom, sem pedig az erőnlétem nem csökkent.
  Olvastam, hogy a "gyógyítás" szó japánul "te-ate", ami szó szerint "kézrátételt" jelent.
  A reiki egyaránt gyógyítja a testet és a lelket.

  Érdemes még ezeket a videókat is megnézni:   
  giyandeva, winstonee és phoenyx kedveli ezt.
 8. giyandeva

  giyandeva Állandó Tag

 9. winstonee

  winstonee Tag

  Sziasztok.

  Kellemes ünnepet mindenkinek!)

  Hogy vagytok?
   
  most és phoenyx kedveli ezt.
 10. most

  most Állandó Tag

  grat !
  anno 3 évembe került igaz csak 5 év múlva mertem elmenni vérvételre
   
 11. most

  most Állandó Tag

  ezért alakultak a gyakorlással egybe között reiki klubok
  onnan tudod h normális helyen jársz h legalább egy ingyenes gyógyító nap van hirdetve
   
 12. winstonee

  winstonee Tag

  Sziasztok)

  Hogy vagytok így a nyáron?)
   
  phoenyx kedveli ezt.
 13. Ferenc N

  Ferenc N Állandó Tag

  Sziasztok! 2015.12.15 óta vagyok Reiki II. s. A beavatásom után három hétig amíg a 21 napos kúra tartott volt olyan élményem, hogy érzékeltem a körülöttem lévő emberek betegségeit pedig nem is ismertem Őket. Csakhogy én ettől megijedtem és azt mondtam magamnak, hogy ezt nem akarom. Azóta hiába szeretném nem megy pedig jó lenne ismét érezni kinek mi a baja. Próbáltam húsmentesen táplálkozni egy darabig de még akkor sem működött a dolog...
   
 14. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Te így döntöttél.
  A karma nem játék, nincs olyan, hogy kérem vissza a babaruhát. Tessék ezzel együtt élni és ha mégis kellene, akkor dolgozz rajta.
  Olyan nincs, hogy Próbáltam húsmentesen táplálkozni. Vagy leteszel a húsevésről, vagy nem. Próbálkozom .... Szeretném visszaszerezni ... próbálkozom. Itthagyott a szerelmem ... próbálkozom. Na ne, ezt te sem gondolod komolyan!
  Egyébként az érzékelésed nem a húsevéstől függ, hanem a belső állapotodtól. A hús-böjt csak segített tisztábban látni. Ha átállsz a vega, vagy a vegán étrendre, az nem garantál semmit. Ha vissza tudod állítani az akkori belső állapotodat, az már talán, de nincs rá garancia. Karma ... ami nem játék.
   
  giyandeva és Ferenc N kedveli ezt.
 15. Ferenc N

  Ferenc N Állandó Tag

  Köszönöm a hozzászólásodat! Eszemben sem volt ebben játszani csak egyszerűen megijedtem.
   
 16. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  OK, elfogadom.
  Amikor megkaptam a harmadik szemet én is mindent láttam annyira, hogy magát a személyt nem. Ezért azt kértem, hogy csak akkor lássak, ha én kérem. Megkaptam. Így most Pista bácsit Pista bácsinak látom és nem tüdőtágulatnak. De ha akarom, akkor őt magát nem, de a betegségeit igenis látom.
  Pl: eljött hozzám egy régi ismerősöm, hogy segítsek rajta. Megnéztem és elmondtam neki, hogy én mit látok. Azt válaszolta, hogy ezt nem hiszi el! Minden passzol, sőt olyat is mondtam, amiről ő nem tudott. Amit ő tudott magáról az az orvosok 5 évi vizsgálata és kutakodásának eredménye volt. Nekem kettő perc.
  Szóval te rosszul döntöttél, vagy nem azt kérted, amit akartál.
   
  Ferenc N kedveli ezt.
 17. winstonee

  winstonee Tag

  Sziasztok)

  Idéznék kicsit:

  "Én az óramutató járásával megegyező irányban, balról jobbra tanultam meg lerajzolni
  a Cho-Ku-Rei jelét, míg a hagyomány követői az ellenkező irányban haladva rajzolják
  le. Mindkét módon kipróbáltam én is és sok tanítványom is, akik egyetértenek velem
  abban, hogy az óramutató járásával megegyező irány növeli az energiát, miként arra a
  szimbólum hivatott. Az ellenkező irány nem éri el ezt a hatást.
  Bármely metafizikus vagy energiával dolgozó eljárásban - a Wiccát is beleértve - az
  északi félgömbön az órajárás irányának mozdulata a megidézés és a növekedés iránya,
  az ellenkező a csökkenésé és a szétszóródásé."

  Diane Stein

  Ti hogyan látjátok ezt? Próbálta már valaki?
   
  phoenyx kedveli ezt.
 18. phoenyx

  phoenyx Állandó Tag

  Szia!
  igaz, h a reiki említett jel használatára vonatkozólag nem szolgálhatok tapasztalattal, melyik iránya célszerűbb, de:
  egy biztos, számos energia gyógyászattal foglalkozó ág van, amit ismerek és gyakorlok, és mindnél érvényes az, amit hsz-edben leírtál!!!
  Diane Stein sem véletlenül alkalmazza így, ahogy idézted tőle!
   
  winstonee kedveli ezt.
 19. Éleskés

  Éleskés Kormanyos Fórumvezető Kormányos

  Az irányokról.
  A Tibeti Öt Rítus első rítusa a keringés. Jobbra indul, az óramutató járása szerint .... No igen, de én rejtett balkezes vagyok és rettentően zavart a jobbra forgás. Ezért én balra forogtam.
  De aztán piszkált a kisördög, hogy nem véletlen a jobbra forgás, így elkezdtem erőltetni. Igazuk van, erősebb a hatás.
  Tudom, ez nem Reiki, de azért érdekes, nem?
   
  winstonee kedveli ezt.
 20. winstonee

  winstonee Tag

  Sziasztok

  Köszönöm a válaszokat..próbálgattam .óramutató járásával ellentétes irányban tanultam én is, olyankor hideg fuvallatot érzek,ellenben óramutató járásával megegyező irányban "rajzolva" erős forróságot-szerintem is az utóbbi a helyénvaló lévén hogy erős növelő-koncentráló hatást szeretnénk elérni a szimbólummal.

  Mesteremet avatás után kérdeztem erről,szerinte a puding próbája az evés..próbáljam mindkét irányba és magam döntsem el. Hát maradok a tanultakkal ellentétben az óramutató járásával megegyező iránynál.
   
  phoenyx kedveli ezt.

Megosztás