Szól a Facebook, ha az állam megfigyeli a fiókunkat

A Hvg.hu figyelt fel rá, hogy a Facebook bevezetett egy új biztonsági értesítést, ami akkor figyelmezteti a felhasználót, ha Facebook-fiókja és más internetes fiókjai gyaníthatóan egy "állami szervezet támadása" alatt állnak.

Ez rendszerint nem pusztán azt jelenti, hogy az illetőnek feltörték a Facebook-fiókját, hanem azt, hogy a számítógépén vagy telefonján keresztül megfigyelik, és nemcsak a Facebook-, hanem más internetes fiókjaihoz ugyancsak hozzáférnek.


A Facebook ilyen esetben azt javasolja, hogy a felhasználó kapcsolja be azt az opciót, hogy minden új eszközről történő beloggoláskor egy biztonsági kódot küld ki neki a site, és csak annak birtokában engedi bejelentkezni. Továbbá tanácsos nemcsak a jelszavak megváltoztatása, hanem a számítógép operációs rendszerének újratelepítése, és a telefonon a gyári beállítások visszaállítása.

face.jpg
 
Ú
.

"A Facebook ilyen esetben azt javasolja, hogy a felhasználó kapcsolja be azt az opciót, hogy minden új eszközről történő beloggoláskor egy biztonsági kódot küld ki neki a site, és csak annak birtokában engedi bejelentkezni. Továbbá tanácsos nemcsak a jelszavak megváltoztatása, hanem a számítógép operációs rendszerének újratelepítése, és a telefonon a gyári beállítások visszaállítása."

Aztán kezdőthet minden előröl....
Szerintem, ma már lehetetlen elbújni a figyelő szem elől, ha az látni akar bennünket.
.
 
Már csak azért is fura ez a pánikkeltés, mert gyakorlatilag minden demokratikus ország összes telekommunikációs szolgáltatása be van drótozva a helyi szervekhez, akik komolyabb gyanú esetén elég sok dologhoz hozzáférnek. Sőt bevallottan nincs ez máshogy a Facebooknál se, ők is teljesítenek hivatalos megkereséseket. Legfeljebb nem olyan nevetséges esetekben, hogy Viktorról azt hazudta valaki egy fórumon, hogy a napköziben a plafonra dobta a májkrémes kenyeret, holott az csak zsíros volt.

Egyébként sose felejtsd, hogy ha nem fizetsz valamiért, akkor te vagy a termék :)
 
Ha nekem szól, akkor az nagyon rendes szolgáltatás. Ha a terrorcselekményeket szervező, kábítószer kereskedő bandáknak szól, az a legnagyobb disznóság.
 
Face rendszeresen kipenderít a rendszeréből, vagy be sem enged lépni, ha merek Jézusról szabad véleményt alkotni már kapom is az áldást tőle, ez lehet bármely csoportban is... :)
 
Nem probaltad a templomba hirdetni az iget? Ott nem zavarna senki ebben a tevekenysegedbe.
Dehogynem zavarnák ... :rolleyes::rolleyes: ott se lehet elmondani mindent Jézusról. Én még itt a CanadaHun-on is írtam róla, ilyen 'szabad véleményt' -- azt ami szerintem az igazság --, itt le lehetett írni, de azt írta rá valamelyik tag, hogy nem úgy van, tévedek.
:rolleyes:o_O:dr_38:
 
Én is rendszeresen kapok ilyen figyelmeztetést Mr Facebooktól. Eddig nem értettem, mi ez. Most már tudom, hogy bekerültem a legfontosabb 7-8 ezer ember táborába, hiszen a 40000 ügynök közül 5-6 velem foglalkozik. :)
Kár, hogy pénzkidobás az egész.
Innen üzenem, eszem disznóhúst, iszom alkoholt, tehát kizárt, hogy iszlám dzsihadista legyek. :)
Mindjárt kiírom a Face-re is.
 
Ha nekem szól, akkor az nagyon rendes szolgáltatás. Ha a terrorcselekményeket szervező, kábítószer kereskedő bandáknak szól, az a legnagyobb disznóság.
A "tűz"-től az "atomenergiá"-ig mint oly sok minden használható jó célra és rossz célra is.
De, hogy ki dönti el egy adott dologról, hogy az jó-e vagy rossz, na ez már más kérdés (elég, ha csak a vallásháborúkra gondolunk).
Semmi rosszat nem látok benne.Az féljen,akinek vaj van a fején.
Én viszont igen.
Állítólag szabad a véleménynyilvánítás, akkor meg?
Főként, hogy a FB nem is Magyarország (vagy Kanada, vagy…) törvényei szerint működik.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

B Szabó Imre wrote on favorit82's profile.
Köszönöm szépen a Dolina.mp3 -at!
koby11 wrote on Recsi70's profile.
Szia! Érdekelne engem is a hiányzó oldal, ha el tudod küldeni. Köszi előre is!
Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást

Statisztikák

Témák
38,141
Üzenet
4,805,533
Tagok
615,888
Legújabb tagunk
Jeromenague
Oldal tetejére