Szüljetek a köpcösnek!

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 11.

Melitta - 2019 Február 11, 12:29
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  - Asszonyom, mit csinál itt?
  - Nem látja? Szülök.
  - Itt? Az utcán? A földön?
  - Nekem ez a szülőföldem.
  - Nem tudott volna várni? Bemenni egy kórházba, mint a többi rendes magyar nő?
  - Nem volt erre idő. Meghallgattam Orbán Viktor miniszterelnök úr évértékelő beszédét, és annyira megragadott a hétpontos családvédelmi akcióterv, hogy úgy éreztem, azonnal cselekednem kell.
  - Ő mondta magának, hogy szüljön az utcán?
  - Ezt így konkrétan nem mondta, csak azt, hogyha negyven éves koromig férjhez megyek és szülök négy gyereket, akkor életem végéig nem kell adót fizetnem.
  - Most látom csak, hogy egy nagy monokli van a szeme alatt. Meg a karja is teli van kék-zöld foltokkal.
  - Nem monoklik azok, hanem fagyásnyomok. Hideg van a házunkban, mert nem tudunk fűteni. De annak nagyon örülök, hogy életem végéig nem kell adót fizetnem, és ha veszek egy hétszemélyes új autót, Orbán úr hozzátesz két és félmilliót.
  - Azért ez furcsa. Szülés közben egy könyvet tart a kezében. Maga könyvvel a kezében szül?
  - Igen. Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki nem csak nekem, de minden magyar nőnek a példaképe, korábban azt is mondta, hogy „a gyermekvállalás a legszemélyesebb, de a közösségnek fontos ügy, és hogy a kormánynak az a dolga, hogy ha a nők gyermeket szeretnének vállalni, és el akarják mondani erről az álláspontjukat, akkor azt meghallgassa, megértse.”.
  - De miért kell a könyv?
  - Kézikönyv. Valamikor tudtam szülni, de mára elfelejtettem. Volt idő, amikor álmomból felverve is ment a szülés, mint a karikacsapás, de manapság hiába töröm a fejem, nem jövök rá, hogyan kell. Próbáltam többször is, de nem ment. Ezért szereztem be ezt a hasznos kis kézikönyvet. „Hogyan szüljünk bevándorló gyerek helyett magyar gyereket?” Írta dr. Orbán Viktor. Ebben a könyvben minden benne van.
  - Hölgyem, a munkahelyén mit szólnak ehhez? Tudják, egyáltalán, hogy Ön terhes?
  - Nem vagyok terhes. Soha nem is voltam.
  - Már bocsánat, hogy az intim szférájába hatolok, de ha Ön nem terhes, akkor hogyan tud szülni?
  - Unortodox módon. Ki mondta, hogy nekünk, magyaroknak ugyanazt az utat kell választanunk, amin mások is járnak?
  - És van már elképzelése arról, hogy miből fogja felnevelni a gyereket? Etetni, ruházni, iskoláztatni?
  - Ott még nem tartok a könyvben. Megnéztem a tartalomjegyzéket, ez a rész a vége felé van valahol.
  - És szabad kérdeznem, hogy hívják majd a gyereket?
  - Melyik gyereket?
  - Hát, amelyik épp most van születőben.
  - Nem egy gyerekről van szó.
  - Hölgyem, Ön egyszerre több gyereket szül? Itt az utcán, könyvvel a kezében?
  - Igen. Orbán Viktor miniszterelnök úr, aki nekünk, magyar nőknek a példaképünk, arra gondolt, hogy ne egy gyereket szüljünk, mert azzal semmire sem megy a nemzet, hanem többet. Szerintem igaza van, butaság lenne elaprózni.
  - De hát ez kész őrület!
  - Én ehhez nem értek. Én csak egy átlagos magyar nő vagyok. Szülök, mint állat, a gondolkodás a férfiak dolga.

  Szerző: Föld S. Péter

  [​IMG]
   
  borossa, Georgina Bojana és csilla3371 kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2019 Február 11.

  1. johannsebastian
   johannsebastian
   Én továbbra is ellenezném, hogy az alapellátásban befizetés alapján differenciáljunk. A nyugat-európai és a magyar rendszer is társadalmi szolidaritáson és állami garancián alapul, vagyis azon az elven, hogy minden állampolgár jövedelemarányosan fizeti a járadékot, és szükségletarányosan részesedik a szolgáltatásokból - azaz minél betegebb valaki, annál több szolgáltatás jár számára a központi ellátórendszerből. Persze vannak/lehetnek résztérítéses szolgáltatások is. Az USA-ban más a helyzet, az állam csak minimálisan van jelen, és csak az abszolút rászorultakat támogatja. Minden más magánbiztosítók közvetítésével történik, ahol viszont magasak, és sokak számára elviselhetetlenek a költségek. (Több tíz millióan ezért semmilyen formában nem biztosítottak.) Szóval nem tudom, főleg hogy összességében - mint mondtam - rossz eü-i statisztikákat produkál az USA-beli rendszer, amelynek persze lehetnek előnyei is (egyéni felelősség az egészségért etc.). Az viszont biztos, hogy a magyar rendszert ki kell emelni a szürke-zónából, és sokkal átláthatóbbá kell tenni. Hiába konszolidálja a kormány újra és újra az intézményeket, ha ugyanazok a mechanizmusok mindig újratermelik a hiányt. Persze az is igaz: hogy a modern orvostechnológiával működő egészségügy mérhetetlenül drága műfaj, és erős összefüggés van egy ország gazdasági teljesítőképessége (mondjuk GDP-je) és a megengedhető alapellátás minősége között.
   ed-na kedveli ezt.
  2. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   De aki elmegy, az NEM tér vissza. Mert neki már nem az az ország a „haza”.
   Vagy ha mégis, mert igaz, ismerek ilyeneket is, ezek száma elenyésző... és még ezen elenyésző mennyiség is javarészt VÉNSÉGES-VÉNEN tér haza, nyugdíjaskora után, amikor már nem sokra megy vele úgyse a magyar társadalom.
   Sőt, olyanok is vannak akik visszatérnek, igen, de aztán mégis elmennek újra, mert „jaj anyám én nem ilyen lovat akartam”...
  3. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Csak várd ki a végét. Nagy pénzekbe merném lefogadni, a dolog úgy végződik majd hogy addig marad otthon amíg tart a hazahozott pénzből, plusz van odahaza jól fizetett munkája. Amint e feltételek bármelyike is megszűnik - amire jelentős az esély a mai változó világban - máris olyan sebesen iparkodik majd vissza Londonba vagy akárhová máshová, mindegy hova csak el Orbanisztánból, mint a tökön rúgott kutya... És nem, nem fogja őt visszatartani hogy van odahaza már autója meg lakása, mert autót potom pénzért szerezhet magának nyugaton, s különben is, a megvett magyarországi autó addigra már jelentősen leamortizálódott lesz. A lakást meg legfeljebb eladja, vagy kiadja bérbe, vagy azt mondja neked: „itt van papa csinálj vele amit akarsz”. Mert még akkor is jobban jár.
   Előre sajnállak, mert óriási csalódás lesz neked.
  4. eddy56
   eddy56
   A fiam meg nagyon fiatal teeeeeeeeeeeeeeee
   Nagyon vensegesen ven :) :) :)

   Egyebkent komolyra forditva: nem csak egy emberrol van szo.
   Persze, sokan kimennek es nem jonnek haza. Sokan kimennek aztan 3-4-5 év mulva hazajonnek.
   Szakmailag egy friss korszeru tudassal, biztos nyelvtudassal.

   Sok ilyen sracot ismerek!
   johannsebastian kedveli ezt.
  5. eddy56
   eddy56
   Kesobb errol irtam
   Rettenetesen negativ vagy!
   Nem tudom mi okozza ezt nalad, de kicsit sajnallak!
  6. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Van is oka annak hogy sajnálj, csak attól tartok nem olyasmi amire te gondolsz...

   Nézd, volt sok vitánk egymással de minden bántás nélkül mondom neked most: meg kéne értened, hogy A MÚLTBA NEM LEHET VISSZAMENNI.
   Semmiféle értelemben.
   Amikor valaki visszamegy a úgymond „hazába”, az már egy másik haza, mert közben sok év eltelik, minden megváltozik. Még az infrastruktúra is. A törvények is. A technológiai fejlettség is. Az árak is. AZ EGYKORI ISMERŐSÖK IS. Még akkor is ha nem volna ez a hülye állami propaganda ami most van, de pláne így...
   És persze változik az évek múlásával az is aki visszamegy...

   Minden változik, mert semmi se örök csak a változás. És minél több időt töltött kint a pasas, annál nagyobb e változás, benne is és a „hazában” is.

   Ő lehet hogy szeretne visszamenni, igen, de nem a mostani hazába, hanem abba ahonnan egykor elment... de az már NJINCS TÖBBÉ! Pláne nincs, mert nem is volt soha: ami az emlékeiben él, nemhogy a jelenlegi hazával nem azonos de azzal se ami volt valaha, mert az emlékeit megszépíti a térbeli és időbeli messzeség... ugye „Csak a szépre emlékezem” ahogy a slágerben van...

   Ő egy ÁLOMKÉPBE szeretne visszamenni, egy illúzióba. De minél szebb ez az illúzió, annál keserűbb lesz az ébredés, a visszamenetel utáni szembesülés a valósággal...

   Nézd, én nem ismerlek téged meg a gyerekeidet. Lehet hogy ez nem igaz rájuk. Az esély erre mikroszkopikus, de nem kizárható. Oké, kívánom legyen szerencséd. De akkor se lehet a te kivételes esetedből általánosítani.
   tgizike kedveli ezt.
  7. eddy56
   eddy56
   Nem szeretnem szetoffolni a topicot, deee......
   Nem kell ahhoz visszamenni a multba, hogy egy fiatal ugy induljon neki az eletnek, ahogy ma sokan teszik.

   Vilagot latnak, megtanulnak hibatlanul targyalni egy idegen nyelven, megismerkednek a legujabb technologiakkal.
   Talan meglep, de sok vallalaz, valalkozas orommel latja ezeket a fiatalokat!

   Egy masfajta munkakultura amit megismertek, es igyekeznek - sikerrel!! - meghonositani itthon is.

   A kolyok az USA-ban is mar ketszer volt kint ismeroseknel(nem regi ismerosok, internetes baratrol van szo). Eloszor meg az egyetem elott, masodszor tavaly nyaron.

   Erdekli - ot is, es a tobbi hasionlo kolykot is - hogy hogy elnek masok!
   De o hazajott mindig, mert fontosak neki a baratok, ismerosok, rokonok.
   Talan tobb penzt tudna keresni nyugaton, de gondolom neked nem kell mondani mi energia egy tisztesseges lakas - meg ha berli is - kint. Itthon ezt mar megteremtette.
   Masok a jovedelmi viszonyok, mas az arstruktura!

   Bp-en meregdragak a miindennapokhoz szukseges dolgok, videken viszont elfogadhato aron meg lehet teremteni!

   Egyebkent ha O ugy dontene, hogy kint akar elni, az szamomra nem lenne csalodas
   Az internet koraban nagyon kicsive valt a vilag. Amiig londonban volt, gyakorlatilag napi kapccsolatban voltunk skypon

   O viszont itt erzi jol magat! Megszerezte azt az alapot amivel ervenyesulni tud.
   Nem sogor koma barat reven, hanem a sajat munkajabol, energiajabol.
   Az hogy vegigcsinalt angliaban egy master kurzust, nem elso sorban szorakozasra koltotte a keresetet azert sokat sejtet szamomra!

   Ő igy szeret elni en meg egyet tehetek: tamogatom, biztatom ha ugy erzi eppen hozza kell fognia valamihez, Nem szabad negativnak lenni, es foleg nem szabad a sajat elkepzeleseket raeroszakolni masokra.

   Mindenki tegye ami ot boldogga teszi, es nem arra kelll torekedni hogy o is azt az utat jarja mint mi!
   setni kedveli ezt.
  8. CasaLoma
   CasaLoma
   Nem is kell túl sok év, 4-5 év alatt is változott annyit a "haza", hogy az ember ha hazatér, már nem tudja többé OTTHON érezni magát benne.
   tgizike kedveli ezt.
  9. eddy56
   eddy56
   Masok vagyunk.
   Masok vagyunk es ez a jo.
   Szornyu lenne a vilag, ha mindenki egyforma lenne ugyan ugy gondolkodna.

   Ami fontos, hogy ezt tudjuk elfogani es ne akarjunk okosabbak lenni masoknal, es elioirni nekik azt, hogy hogyan eljenek!
   udvarfy és sidavoq kedveli ezt.
  10. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Fogjatok le! :rohog: Ezt kimondták, de amit kimondanak azt állítólag hallják is a fityeszesek, mind a kettő fülükkel. Most azon agyaltam, eljutnak-e zorbán mondatai oda mélyen a szürke állományukba? Mert, ha mégis, erre a beszédre tényleg beindulnak a magyar nők, s akkor mitől virágzik majd "tovább" a nagy magyar gazdaság?!
   No persze, Brüsszelnek, már támogatni sem kell minket. Magától dől - majd - össze, mármint, mi és a magyar gazdaság.
   lopai magánkézben vannak, s abban ugye csak bízni lehet :dr_4:. Pláne lőrincze barátban... Aki azt sem tudja, mikor mit írt, ír alá? Nem is várhatjuk el szerencsétlentől, hiszen az ő feje sem káptalan... Egy a lényeg, Magyarország 3/4-e az ő kezükben van...
   No persze, ha szülünk, ha nem szülünk, ez már nem változik. Zorbán megmondta, megtervezte -szép- jövőnket, de úgy, mintha már soha nem is lenne választás. Ő makacsul hisz, abban, hogy leválthatatlanok. Csak azon csodálkozom, hogy tanácsadói nem figyelmeztették erősen, hogy hinni a templomban kell, annak küszöbén kívül, már eléggé necces...:o
  11. victorvacendak
   victorvacendak
   Könnyű úgy adni adókedvezményt, hogy aki négygyerekes anya, az jó eséllyel nem fog tudni dolgozni úgy sem. A félmilliós gyerekutaztatás meg tipikus populista f.szság.
  12. Melitta
   Melitta
   Mit is gondol a nagyszulokrol a kormany? vegig dolgoztak az eletuket igen alul fizetett modon, felneveltek gyerekeiket ,most meg ujra munkaba fognak?
   Igy is sokat segitenek gyerekeiknek, de ne hogy mar elvaras legyen es kotelezo akar.
   Nagyon orulok a ket unokamnak, de en nem rendeltem , maguk dontottek a csaladalapitasrol ....meg meg se kerdeztek....kesz tenykent kozoltek gyarapodik a csalad egy fovel. A lelkem melyen nagyon orultem azert. Orommel segitettem be ha kellett akar elmenni az oviba erte, akar vigyazni ra alkalmankent.
   En mar alkalmatlanak erzem magam hogy napi szinten foallasu anyapotlo legyek.
   Amit tudtam segitettem de bizony voltak nehez pillanataim mikor az unokamat elkapta a harceri hiszti es a foldre vagta magat onnan felkanalazni a 15-20-25kg gyereket azt hittem belehalok, de az se volt konnyeb ha siman elesett es orditott torkaszakadtabol a foldon.....
   Ket gyerekkel egy jatszoteri latogatas se konnyu annak a nagymamanak aki mar nem egeszseges szivbajos es keptelen ketfele futni a gyerekek utan. Nem is mertem elvallalni csak ugy egy jatszoteri vizitet ha csak egyik unokam volt nalam. A hasmarsokrol nem is beszelek mire kerultem fordultam ujbol furdetni kellett mert a nyakaig osszecsinalta magat percek alatt.
   Mindenki maga kontojara vallaljon gyereket ne a nagyszulokere.
   Az a legjobb megoldas akkor unokazok mikor hianyzik ,latni akarom es vagyom rajuk, es nem akarom,hogy beosszak mikor kell muszaly mennem kotelezoen mint egy munkahelyre.

   Az allam meg vonuljon ki a haloszobabol , ne biztason senkit se gyerek csinalasra mert a hazassagok fele felbomlik, es a gyerek lesz a legtobbszor szenvedo alany, amibe mar nem szall bele az allam.
   Gibicnek semmi se draga. A nagyszulokrol is jo ha leszall, mert legtobbjuk ledolgozta a maga eletet sok esetben 40 evet, ne akarjon me g egy 20 evet meg felno a gyerek , gyereknevelest a nyakukba sozni.
   A legszemelyesebb maganugy mikor hany gyereket vallalnak a fiatalok.

   upload_2019-2-12_15-48-44.jpeg
   Hekate kedveli ezt.
  13. JuhJóz
   JuhJóz
   Látom, újra, és itt nyitott a Lipót-mező.
   Csodálom, hogy a szektás "keresztyények" felett nem szakad le a mennyezet, amennyit össze hantáznak...
   Egy biztos, a vezír nem csak magából csinált majmot...
   A másik, ami szintén borítékolható, túl sok lóvét nem visz a büdzséből a nagy családtámogatási "program".
   És a kevésnek a java is majd "hazamegy".
  14. Georgina Bojana
   Georgina Bojana
   *
   Miért kellene éppen nekünk gondolkozni? T. kormányunk nem tette és nem is teszi meg. Építették a megszámlálhatatlan stadiont, de ők sem gondoltak arra, hogy azokat fenn is kell majd tartani. Miből és hogyan? Arra már nem tértek ki az elkövetkezendő költségvetéseikben.:oViccet félre téve, a középosztály, már, az a maradék, akik még azoknak tartják magukat, egykéznek, vagy max. kettő gyereket vállalnak be. Tudják, hogy anyagilag ennyi a max. amit becsülettel bevállalhatnak, mint feladatot. Mert tudjuk, a gyerekeinket nemcsak megszülni nehéz, de felnevelni még nehezebb. Nem térek ki erre, de mi, akik szülők vagyunk, jól tudjuk. A szeretetet nem lehet forintosítani, képtelenség és nem is akarnám. Azt a sok-sok szeretetet, a szép emlékeket, amelyek még mindig, több évtized után is fel tudok idézni... Ezek az igazi kincsek, nem azok, amelyeket kézzel megfoghatunk. Nekem legalábbis. Igaz, igazi kincsem soha nem volt, de tudnám az árát hová tenni. Mint mindannyian. De az is örök igazság, hogy a boldogsághoz nem pénz kell, de szeretet és boldogság, no meg persze nem kerülhető ki a pénz megléte sem. Nosza, akkor imádkozzunk, de így:
   Hekate és Gagamail kedveli ezt.
  15. Gagamail
   Gagamail
   Így van!, és plusz az állam támogatta az otthonmaradást, mert a gyermekpszichológiai kutatások ezt az időszakot fontosnak tartották. A GYES,GYED, stb. néven futó ellátást, legalábbis az első két-két és fél évet, az anyák általában ki is használták, és valóban otthonmaradtak a gyerekükkel, sok esetben gyerekeikkel (akár sok éven keresztül is).
   Hekate kedveli ezt.
  16. Gagamail
   Gagamail
   Látom, személyeskedés nélkül nem megy ...
   Azonban - azt állítod, hogy adott összeg kell, bizonyos eltartási feladatokhoz? Ez ugye az adókból, járulékokból befolyó összeg, igaz?

   Nos, én azt állítom, hogy 8 millió ember is elő tud állítani x összeget, nemcsak 10 millió, mindössze a 8 milliónak többet kell keresnie, s abban a minutában magasabbak a befizetett összegek, levont járulékok.
   Igaz, igényei is nyilván lesznek ezzel párhuzamosan.
   Túl sok ember mellett a kevés munkahely jól működtethető, szükség alapon. Azaz, minél több a dolgozó, annál kevesebbet kell nekik fizetni, hiszen létkérdéssé válik a munka!

   Jelen pillanatban egyre inkább a dolgozó diktál, hiszen munkaerőhiány van, ki tudja kényszeríteni a többlet pénzeket a zsugoriakból. Ez nem tetszik a kifizetőknek, hiszen egyre kevesebb a hasznuk, egyre több vándorol az emberek zsebébe.
   Mégis, hogy képzelik?!

   A munkahelyek betöltöttsége viszont hosszú távon nem lesz olyan nagy gond, hiszen a robotizáció korában egyre inkább az éri meg a leg-leg-legfelső nagyon gazdag rétegnek, hogy minél kevesebb legyen az élő munka költsége, azaz minél több gép nyomja az ipart. Igaz, jelenleg ez még drága technológia, de nem félek. Az érdekek egyfelé mutatnak.
   A robot ráadásul nem sztrájkol...
  17. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Oké, kívánom legyen igazad a családodat illetően. Ami engem illet, tapasztalataim mások: minél tovább van kint valaki, annál sanszosabb hogy nem megy vissza. (végleg). Ahogy észrevettem, 1 teljes év valamifajta határ: annyi kint töltött idő után meredeken esik a visszamenetel valószínűsége. De, természetesen, kivételek mindenütt akadnak... a kérdés csak az mennyi.

   Egy apró észrevétel csupán: az igaz hogy itt az USA-ban a lakások rohadtul drágák, még a bérlemény is. De a mindennapi megélhetés (kaját értek ezalatt főleg) semennyire se drágább a tapasztalataim szerint mint Magyarországon. Mondjuk a pia és cigi terén nincs tapasztalatom, mert egyikkel se élek, de az élelmiszer úgy nagy átlagban ugyanannyiba kerül. Épp csak a kereseted hozzá legalább háromszor annyi, azaz megvehető mindaz, ami után odahaza csak a nyálad csorgott...
   Van egy-két termék ami valóban drágább. Például bizonyos csipszek (de Magyarországon se ettem olyat sokat). A tojás is, persze ebben tévedhetek mert odahaza nem sok tojást vettem, ha mégis, faluhelyen a termelőtől... Az elektronikai cikkek pedig kifejezetten olcsóbbak, SOKKAL olcsóbbak itt, nemritkán felébe se kerülnek annak amibe Magyarországon...

   Szóval hogy az USA-ban rohadtul drága az élet, az csak olyasmi amit bemesélnek nektek fideszék. Rég ugyanaz az árszínvonal nálatok is mint itt! Oké, esetleg lakás terén nem. De még ez se biztos, mert nem vagyok igazán képben a mai pesti lakásárakkal, szóval lehet hogy ez se igaz. Legalábbis ha nem a Manhattani lakásárakkal hasonlítjuk össze.
  18. Melitta
   Melitta
   Persze hogy draga az elet annak foleg aki mostanaban erkezik az Usaba es a kezdesnel jar. Alig keres a minimumnal tobbet, meg a nyelv se megy tokeletesen stb.Ugy gondolom az elso 5 ev az ismerekedes a kiigazodas az uj vilagba es onnan lehet szamitani igazabol sikerul -e jo fizeto allast talalni, mar nem berlemenybe laknak hanem az elso kisebb tulajdonu lakhatast elkezdik stb.
   Párhuzamos_György kedveli ezt.
  19. Párhuzamos_György
   Párhuzamos_György
   Ha én valaha mégis visszamegyek - nem sok esély van rá, de ha mégis - az csak késő őregkoromban lesz, és még akkor is csak amiatt, hogy beteljesítsem utoljára még egy régi vágyát az életemnek: nevezetesen, hogy troglodita legyek! Aki nem ismerné e szót: azt jelenti, hogy barlanglakó!
   Arra akarok kilyukadni, hogy magam is úgy vélem, a ház-árak olcsóbbak Magyarországon, legalábbis némely helyeken. Ismétlem ez nem biztos... De nem is kizárható. És seretném, ha lenne egy saját barlangom... Igen, barlangban szeretnék lakni! Nyilván persze nem tudok majd megvenni valami hatalmas, szépséges barlangot... De az talán lehetséges, hogy valami olyan ingatlanra tegyek szert, amiben van egy hatalmas, óriási, mély pince! lehetőleg egész pincerendszer... Nem érdekel, maga a ház ami tartozik hozzá, milyen. A pince a lényeg, a „barlang”! Persze nyilván legyen rajta azért valami zárható ajtó... meg legyen lehetőség bevezetni belé az áramot, ha még nincs benne. Legalább az előterébe.
   Igen, ilyen helyen szeretnék lakni. Lemegyek oda, bezárom magamra az ajtót, aztán engem senki ne háborgasson... Végeredményben az áram se nagyon fontos, semmi baj ha a világ végén van és nem lehet rácsatlakozni az elektromos művek hálózatára, majd akkor szerelek fel pár napelemtáblát, annyit adnak azok is amennyi kell egy laptopnak meg két-három villanykörtének.
   Még a folyóvíz se nagyon fontos, ha van a közelben ásott kút, vagy ha nincs de szabad ásatni oda. Tudom, talán nincs is olyan hely már Magyarországon ahol a kútvíz ne lenne nitrátos. Annyi baj legyen, az csak a kisgyerekeknek veszélyes, de én mire ez megvalósul - ha egyáltalán - már nagyon vén leszek, nálam már tökmindegy, nagy bajt nem okozhat.
   Igen, én ilyesmire vágyom... Nem pálmafákra, nem hatalmas, napsütötte medencére, hanem egy nyugodt, mély barlangra, ahol senki nem zavar, ahol CSEND van, ahol... eh, nem folytatom, tudom úgyis hülyének néztek miatta... semmi baj, szabad röhögni!
   Ahogy öregszem, egyre jobban vágyom valami ilyesmi után. Nyilván persze, ha megengedhetem magamnak, szívesebben vonulok el barlangi remetének (hehehe...) szeretett USA-mban. Ha azonban ez nem lehetséges anyagi okokból, lehetséges hogy ennek érdekében akár még visszatérni is hajlandó leszek. Nem biztos, de ki tudja akkor mennyire fog kínozni a sóvárgás a saját barlangom után... mint írtam, e vágy növekszik bennem egyre.
  20. andrewandras
   andrewandras
   És miért érne kevesebbet az a család, ahol 2-3 gyerekkel több van ????? És 25 év múlva 2-3 adófizetővel több lesz, mert ő többet nevel ????

Megosztás