Szaki a házkörül pl festés,tapétázás stb

Ancsa1Pancsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Mi penészgátló sprayt használtunk, de nálunk fehér a fal. Szépen leszedte a penészt, de nem tudom, hogy színes falon is működik-e
 

szozsa

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálunk volt, hogy repedést a mestertapasszal tudtam eltüntetni. Nagyon egyszerű használni, csak a tubusból kell kinyomni. Száradás után festhető.
 

Elevator Boy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Mi is felujitani fogunk. A szoba jelenleg tapetazott, igy nem tudjuk, mi van alatta. Szeretnenk a tapetat leszedni es siman kefesteni. Segitseget kernek, hogyan a legcelszerubb nekiallni a tapeta leszedesenek. Tavaly az eloterben a tapetat ilyen gozolos geppel lazitottuk fel, jo nagy szivas volt, a fel falon felaztatta a vakolatot es teljesen javithatatlan lett a fal, ujra kellett vakolni az egeszet. Ezt most nagyon szeretnenk elkerulni! Hogy kell tapetat leszedni azon kivul, hogy hetekig centinkent vakargatom?? Milyen megoldas van a fal javitasara, ha esetleg lukas a tapeta alatt? Sajnos egyikunk se vakolo szakember, igy ez kizarva, par foltot ki tudunk javitani, de egesz nagy falfeluleteket nem, anelkul, hogy ronda csikos, foltos lenne. Van erre valami surubb festek, vagy akarmilyen massza, ami konnyen es egyszeruen felviheto? Varom a javaslatokat, koszi!

Szia !

A tapétát úgy lehet leszedni , hogy korong ecsettel bekell áztatni
kézmeleg vízzel. kb 1 négyzet métert. Ettől a tapéta megpuhul (felázik ) .Ha nem akar jönni megkell ismételni. Spaklival könnyen eltávolítható..
Ha ez megvan akkor a falat átkell kaparni spalival el kell távolítani
az esetleges fellazult ( glettet, vakolatot ). Ha a fal állapota nem megfelelő (lukas, rücskös , stb ) lekell glettelni a fal állapotától függően 1-2 réteben a rétegek között száradás után csiszolni kell finom csiszoló
papírral ( p 100-s jelü) és lehet a festéket felhordani 2 rétegben .

Szükséges ! Korong kefe, vödör, Spakli,glett vas, csiszoló paír
kis ecset, teddy henger, festék lehúzó, Rigips beltéri glett gisz.
Héra diszperziós falfesték, szinező ha kell , létra , takaró fólia.
 

Elevator Boy

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

Szobafestés és tapétázás előtt állunk. Az elképzelés az hogy minden fal festve lesz és csak egy lesz tapétázva. A festett falak egyszínűek a tapéta mintás lesz.
Amiben bizonytalanok vagyunk, hogy a tapétázandó falat lefessük-e a tapétázás előtt, vagy vakírnyázzuk - e le a festéket ami fent van(valami enyves lehet, mert mosható, súrólható)esetleg maradjon így de kenjük le falfix nevű lötyivel.
Segítségeteket előre is köszönöm!

Ha a tapétázandó fal enyves azt le kell mosni mert feloldódik a
tapéta ragasztótól. Ha felületet vizes kézzel megdörzsöljük
és a kezünkön marad a festék akkor az enyves származású.
A diszperziós nem jön le ! Azt elég finom papírral megcsiszolni,hogy
a tapéta ragasztó tudjon mibe kapaszkodni. Tapétázás elött
célszerü a falat vékonyabb tapétaragasztóval lekenni.
 

jozsefmark

Állandó Tag
Állandó Tag
Helló!Ha javítható a gép meg kell csinálni,mert az új gépek sem jobbak, a minőségük meg sem közelíti a régebbi modellekét!Kérdés :miért csak 5 évig megy egy mosógép ,után javíthatatlan és megy a szemétre?!
 
Oldal tetejére