Szenvedélybetegségek

Kozek

Állandó Tag
Állandó Tag
Sorozatfüggés. Egy sorozatot töbször ismegnézek, és mindig akarok újat és újat...Egyszerüen imádom. Ilyen Amerikai Sikersorozatokra gondolok. Úgy vagyok vele, hogy amígnem látom kárát addig ez tökjó. Nem teszek magamban kárt.
 

biszusz

Állandó Tag
Állandó Tag
Nincs általános recept a szenvedélybetegségekre. Ahány szenvedélybetegség és ahány szenvedélybeteg, annyi terápia, annyi gyógymód. Van amikor kifáradásban, van amikor pihenésben, van amikor szellemileg elfoglalt koncentráltságban, van amikor imában, van amikor a magányban, van amikor társaságban lehet megszabadulni a szenvedélybetegségből. A szenvedélybetegeken csak akkor lehet segíteni, ha ők maguk is akarják ezt. Amíg nem akarják, addig imáink segíteni tudják őket arra, hogy egyszer kezdjék el ők is akarni a gyógyulásukat. De ez csak olyanok életében valósul meg, akik jó szándékuak. Mindenki számára van olyan környezet, amelyről nem tehet, és van olyan, amelyről tehet. Általában nem tehetünk arról, legalábbis ha már megszülettünk, hogy hol és kikkel kel helyileg élnünk. Általában nem tehetünk arról, hogy kikkel járunk iskolába, ott kik tanítanak, ki vizsgáztat. És még sorolhatnám, hogy mi mindenről nem tehetünk. Amiről nem tehetünk, azért nem is felelhetünk. Tehát benső fejlődésünk nem függhet attól, amit nem mi határozunk el. Ez akkor is így van, ha jól érezzük magunkat az ilyen környezetben, és akkor is, ha nem érezzük jól magunkat az ilyen környezetben! Van aztán olyan körülmény, amiről tehetünk, tehát igenis, meghatároz bennünket. Igen mert pontosan azért választottuk, hogy ezek meghatározzanak bennünket. Amit viszont nagyon komolyan át kell gondolnunk, az a következő: Ne mondjuk ki könnyen azt, hogy nem tehetünk valamiről! Mert igenis tehetünk arról, bárhól élünk, hogy megtaláljuk a lehetőségét annak, hogy kicsit magunk maradjunk, csendben legyünk, befelé figyeljünk! Aki nagyon akarja, az meg tudja teremteni magának azokat a lehetőségeket, amelyekben tud imádkozni, tanulni és olyan szeretetszolgálatokat végezni, melyek feltétlenül izmosítják, segítik a lélek fejlődését. Tehát ne hivatkozzunk könnyen a körülmények nehézségeire, mert mi is tudjuk ezeket a körülményeket befolyásolni a saját érdekeink szerint. Lényegében minden probléma abból ered, hogy vannak körülményeink és van természetünk, amelyet körülményeink határán belül az égiek segítségével, fejlődésbe kell állítanunk. A saját természete mindenkinek rendelkezésre áll. A körülmény pedig csak részben áll rendelkezésünkre úgy, ahogy szeretnénk! Ezért jobb, ha valaki nagyobb súlyt helyez természetének finomítására, mely mindenkor rendelkezésére áll, mint környezetének megváltoztatására, mely csak részben áll rendelkezésére.
 

csuby1975

Állandó Tag
Állandó Tag
Allen Carr Végre nem dohányzom! Nekem segített! Sz.tem kell hogy higgyen magában az ember.

Alen Carr "Végre nem dohányzom!" Nekem ez segített. Csak bízni kell magadban!!!
 

lona2007

Állandó Tag
Állandó Tag
Olivier Ameisen Utolso Pohar

Olivier Ameisen "The Last Glass", "Heal Thyself" "The end of my Addiction" cimu konyvet keresem (ugyanaz a kony , mas mas cim alatt megjelenve, az eredeti francia La derniere verre), magyar forditasrol nem tudok. Ameisen, hires kardiologus, kronikus alkoholista, baclofen-t hasznalt, hatasosan, a szenvedelybetesege ellen.Ha valakinek megvan a kony, kerem tegye fel. Elore is koszonom
Lona
 

igipeti

Állandó Tag
Állandó Tag
Szenvedély betegség első számú oka a belső elnemfogadása és az hogy nem szereti magát....... A környezet csak ürügy!
 

ixam

Állandó Tag
Állandó Tag
Tudtátok, hogy a stresszre is rá lehet szokni úgy mint a dohányzásra? Én amikor ezt megtudtam, akkor lettem figyelmes magamra és rájöttem, hogy direkt stresszelem magam bizonyos helyzetekben. És ezeket a helyzeteket maganak generálom direkt, mert vágyom a stressz okozta adrenalinra. Kemény ám a felismerés!!!
 

Kisdollar

Állandó Tag
Állandó Tag
Soha ne cigizetek,már nem menő se nem olcsó,
az italozás csak mértékkel 18éves vagyok és még soha nem cigiztem nem is ittam annyit h berúgjak,ezek nélkül is lehet jólérezni magatokat!
Aztán a drog:Utálom a drogosokat!
Nem értem mi az értelme,behülyülsz tőle,sajnos van rokonom aki csinálta s egyáltalán nem Játék! KI NE PRÓBÁLD!!!!!!!!!!!!
 

Liza74

Állandó Tag
Állandó Tag
Én sajnos gyógyszerfüggő lettem, amit épp most próbálok elhagyni. Nem könnyű. Depresszió „nevű” betegségem története már 10 éve kezdődött, de sajnos még nem találtak fel nekem való hatásos gyógyszert. Persze most már tudom, hogy ilyen NINCS!!! DE ez már késő.
 

Iv123

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
A cigivel kapcsolatban csak annyit.Nemrég volt egy szívműtétem,utána Balatonfüreden volt utókezelésem.Szinte minden beteg szívinfarktus miatt volt ott és azoknak is 90%-a dohányzott.Ez azért elgondolkodtató nem?

Még valami,azóta értágítókat kell szednem így a szívben kevesebb vér van,hiszen az érrendszer több vért fogad be.Ezáltal a szívre kevesebb munka hárul.A cigi érszűkítő hatású,vagyis a szívnek kell több vért befogadni,hosszú távon a megerőltetőbb munka tönkreteszi a szívizmokat és rövidül az ember élethossza.
 

meszarosicu

Állandó Tag
Állandó Tag
Szerintem amíg mértékkel fogyasztja el az ember a kávéját, vagy megiszik ebéd után egy pohár bort, vagy sört, az nem káros az egészségére, tehát nem szenvedély. Akkor van gond, ha már nem áll meg az első pohárnál, vagy kipróbálja a füves cigit és később a fentiekért minden pénzét odaadná. Hát eddig nem kellene eljutni senkinek. Nagyon fájó szivvel nézem a tizenéves fiatalokat, akik az iskola előbb és egyéb helyeken pöfékelnek és üres üvegeket dobálnak, azt hiszik ezzel, hogy nagyfiuk, na őket kellene valahogy megóvni hogy ne legyenek szenvedélybetegek.
 

atcsy85

Állandó Tag
Állandó Tag
Nagyon egyszerű a képlet itt is!

A szenvedélybetegség az akaratgyenge embereknél fordul elő és miért?Mert az aktuális szevedélye jó neki és ha jó neki, akkor nem akar változtatni.
De a kérdés akkor: hogyan tudunk megváltozni Ati?

Rendkívűl egyszerű keress egy jobb, élvezetesebb hobbit,szenvedélyt amire "átszoksz"

Ennyire egyszerű az élet emberek nem kell semmit sem agyonbonyolítani.

Egy kivétel van a heroin, mivel azt nem próbáltam, ezért csak mások vélemény alapján tudok nyilatkozni róla.
Arról nem lehet átszokni másra.
 

vrbovszki

Állandó Tag
Állandó Tag
Alkohol

Édesanyám alkoholista volt most depressziós többször volt már öngyilkossági kísérlete de mindig másnap ki engedték a kórházból mert nem írta alá magától a papírt hogy át vigyék a pszihiátriára pedig szerintem sajnos már köz veszélyes ön magára és senki nem mond semmit hogy mi a teendő ilyenkor ha valaki tud bármi megoldást írjon köszönöm
 

Tryniti

Állandó Tag
Állandó Tag
én a cigit nem tudom lerakniEz a fejben dől el. Én is dohányoztam 10 évig,és egyik napról a másikra leraktam,mert azt akartam.Nem hagytam magam magamat visszadumálni rá.-Naaaa csak egy szálat naponta az nem sok.....=dohányzás továbbra is.
Semmi bajom nem lett belőle.-Nem híztam el,nem lettem ingerült.
De rászoktam a rágóra!:rolleyes:
És érezni kezdtem a bőröm finom illatát!...
 
Oldal tetejére