Társasjátékok II

AndiC témája a 'Gyerekeknek' fórumban , 2012 Április 28.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. Mandi02

  Mandi02 Állandó Tag

  Tevére fel :)
  és indulhat a verseny! Feladatunk, hogy fogadjunk arra, hogy melyik teve lesz a befutó! A játékosok dönthetnek körükben az alábbi akciókról:
  1. Egy különös piramis szerkezet segítségével dobnak egy színes kockát, amely meghatározza azt, hogy melyik teve fog mozogni 1,2 vagy 3 mezőt. Ha egy teve egy másikra ugrik, akkor ő előrébb van, ha egy teve hátán másik teve is van, és mozog, akkor az viszi magával az összes rajta lévőt. Sőt még 1 pénzt is kapunk.
  2. Leadnak távlati fogadást arra, hogy melyik teve fogja megnyerni több forduló után a versenyt és melyik lesz a vesztes.
  3. Melyik teve lesz egy-egy forduló nyertese, illetve további helyezettjei.
  4. Lehelyez egy oázis lapkát a tevék elé, amelyre ha rálép egy teve, akkor a lapka tulajdonosa kap annyi pénzta bankból, amennyi teve rákerült a lapkára, valamint az összes tevét eggyel előrébb vagy vissza léptetheti, annak függvényében melyik oldalával helyezte le az oázis lapkát.
  Az a játékos nyer, aki a fordulók alatt és a forduló végén a legtöbb pénzt gyűjtötte a fogadásokból.
  Szuper játék gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt!
   
  mommoro kedveli ezt.
 2. bbzsl

  bbzsl Állandó Tag

  Köszönöm szépen . Nem értettelek félre, teljesen jó szándékúnak éreztem a hozzászólásod. És hamarosan kiegészítem a játékot! Holnap leírom a szabályból amit tudok.
   
  duplaeva kedveli ezt.
 3. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  [​IMG]

  Valakinek esetleg ez a társasjáték megvan? Testtémát szeretném érdekesebbé tenni az én társasjátékfüggő csemetéimnek. Szívesen fogadok más játékötleteket is mert én hirtelen csak ezt találtam.

  Köszönöm.

  Duplaeva
   
  bobebababa, Ágasfa és evacsohi kedveli ezt.
 4. Alamuszi

  Alamuszi Állandó Tag

  duplaeva kedveli ezt.
 5. Sziasztok! Ha megvan valakinek a varázskert társasjáték feltudná tenni a táblát és a kártyákat hozzá. A szabályt megtaláltam. Előre is köszönöm.
   
 6. Kilap

  Kilap Állandó Tag

 7. Bzsomb

  Bzsomb Állandó Tag

  Hoztam egy új játékot: OUGA BOUGA (UGA BUGA vagy UGGA BUUGA vagy OOGA BOOGA, stb.), az oroszoktól töltöttem le (köszönet nekik!), de teljesen átszerkesztettem (a cirill betűket, a dobozát) és lefordítottam a szabályt is, nézzétek el nekem, ha egy kicsit béna lett, nem vagyok jó angolból. Azért mellékelem az angol szabályt is, ha valakinek az jobban tetszik. :)
  pic1277634.jpg
   

  Csatolt fájlok:

 8. jolikaM

  jolikaM Állandó Tag

  Évekkel ezelőtt töltöttem le az orosz oldal fórumáról. Felül a keresőbe írd be, hogy sleeping queens, és megtalálja.

  Jó szórakozást hozzá!
   
  duplaeva kedveli ezt.
 9. caviking

  caviking Állandó Tag

  Goki - útkereső - találkozások

  A játékkártyák fent voltak már az első fórumon szkennelve, a tábla nem.
  http://canadahun.com/temak/társasjátékok.15853/page-34#post-2636756
  A netről fényképek döntésével, forgatásával a tábla is összeállt. A feladatkártyákat a átszabtam 4x4 cm-esre, így 1 db A/4-re kiférnek.

  Kor: 4 éves kortól
  1-2 játékos részére
  A doboz tartalma: játékleírás,1 db fa keret,9db útvonal mozaik,20 db fa mintakártya

  Leírás:Az erdőben 12 állat lakik akik sajnos nagyon ritkán tudnak találkozni egymással, mert az erdő ösvényei járhatatlanok.Segíts az állatoknak, hogy gyakrabban meg tudják látogatni egymást és építs ki erdei ösvényeket, egymáshoz vezető utat/utakat/.
   

  Csatolt fájlok:

 10. Alamuszi

  Alamuszi Állandó Tag

  Az alvó királynő a 7. oldalon mialli felhasználó hozzászólásában található, az óvodásoknak való játékoknál. Be kell írni, hogy boardgamer.ru/fórum, mikor a gugli kiadja a lehetőségeket, az oldal fordítására kattintasz, és így lefordítva jönnek a lapok.
   
  duplaeva kedveli ezt.
 11. Csokiturmix

  Csokiturmix Állandó Tag

  La Boca is such the Make n break or make n break extreme
  make n break
  http://canadahun.com/temak/társasjátékok-ii.33394/page-84#post-3955394
  make n break extreme
  http://canadahun.com/temak/társasjátékok-ii.33394/page-101#post-3987653
  La boca card i didnt found on the internet or this forum........  Csak gondoltam segítek a külföldi kérdezőnek, mert most megakadt a szemem ezen a játékon (make n break) itt a fórumon és beugrott, hogy kért valaki itt egy hasonlót, ami nagyon tetszett nekem, de semmit nem találtunk a neten róla.
  Nagyon jó játéknak tűnik amúgy mindegyik.
   
 12. caviking

  caviking Állandó Tag

  Újabb chelona játék. A netről szedtem össze fényképekből, szkennelve sehol nem találtam. Ezért a tábla kerete, a számok (katicák), és formák más alapszínűek, mint a színek, mert mindenhol a jobb felbontású képről ollóztam. Eredetileg fajáték. Én hagytam rá pár mm-t minden kis kártyára, hogy a keretbe biztosan beférjenek.
  A lényege: A tábla kerete olyan magas, hogy befér mind a 3 képsorozat egymás tetejére (mint a mahjongg :) ). Csatoltam fotót a netről. Szín, forma, szám egyeztetés 2 éves kortól. Laminálás, fóliázás előtt érdemes színes filccel rámenni az esernyő színére (eredetileg mályva színű), mert nagyon hasonlít a pirosra.

  Chelona katicák, ladybirds, Marienkäfer
   

  Csatolt fájlok:

 13. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  INDIGO - Reiner Knizia

  Ma elkészítettem az Indigo játékszabály fordítását. Aki ismeri a játékot áttudná nézni a fordítást, hogy jól értelmeztem-e a játékszabályt? Kell-e javítani?

  Köszönöm

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

  levendi9, cfthn, bbzsl és 1 másik tag kedveli ezt.
 14. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Sziasztok!

  A pár hozzászólással ezelőtti sleeping queens kártyajáték az oroszoktól.

  [​IMG]

  Annyi változtatással, hogy a király és a királynők megnevezését magyarra fordítottam (nem tudtam ellenállni :), nagyon jópofák). Ha kell a játékszabály, akkor nekiállok és lefordítom magyarra, mert megtaláltam számomra érthető nyelven. A bgg-n a fórumok között (http://boardgamegeek.com/thread/428910/playing-4-year-old) találtam ötletet arra, hogy hogyan lehet kisebb gyerekekkel játszani. Esetleg valaki lefordítaná, mert az angol ugye nem az én nyelvem :). Nyomtatásnál a számos kártyákat 2x kell nyomtatni. Ha valakit érdekel a hátlap csak a királynők szempontjából érdekes. A királynők hátlapja zöld a többi a barnás színű ezért van kétféle oldal a hátlapoknak.

  Duplaeva
   

  Csatolt fájlok:

 15. Sacamaca

  Sacamaca Állandó Tag

  Tényleg nagyon helyesék a kártyalapok. És persze jó lenne a játékszabály... Köszönöm, köszönjük!
   
  Mandi02 és duplaeva kedveli ezt.
 16. bbzsl

  bbzsl Állandó Tag

  Én kerestem a Make n break extremhez kártyákat, de sajnos továbbra sincsenek meg.
   
 17. bbzsl

  bbzsl Állandó Tag

  Nagyon aranyos vagy, hogy teljesen lefordítottad. Én ugyan megígérem, hogy átnézem, de biztosan megelőz valaki. Amit ígértem szabályt sem került föl, :oops: nehéz az évkezdés három gyerekkel. És ma + holnap még a tankönyvkötések vissza vannak. A hét második felén talán lesz egy kis időm.
   
  duplaeva kedveli ezt.
 18. Csokiturmix

  Csokiturmix Állandó Tag

  Pedig a belinket oldalon ott a hozzászólása duplaeva-nak aki feltette a make n break extreme kártyákat. Ha kicsit lejebb gördíted akkor a doboza és talán német nyelvű leírás is van róla.
  Megnéztem a linket, nekem működik és a kártyák is ott vannak.
  http://canadahun.com/temak/társasjátékok-ii.33394/page-101#post-3987653

  Amúgy te házilag készítetted ez elemeket hozzá? :rolleyes:Szabad megkérdezni miből? Fából vagy miből lehet ezeket a fura alakzatokat megcsinálni, úgy hogy tartós legyen? Nagyon tetszik ez a játék nekem is.
  A sima változatát egyszerűbb, mert ott csak hasábok vannak ha jól látom, de itt már figurázzák.
   
  Utoljára módosítva: 2014 Szeptember 1
  GIGIBISIO és duplaeva kedveli ezt.
 19. GIGIBISIO

  GIGIBISIO Új tag


  THANK YUO VERY MUCH! :)
   
 20. duplaeva

  duplaeva Állandó Tag

  Elkészültem a sleeping queens játékszabály fordításával. Ismét csak kérni tudom, akik ismerik ezt a játékot, nézzék már át a játékszabályt, hogy jól értelmeztem-e. Nem-e kell javítani.


  Hát igen még egy kérdés kedves fórumtársak, tudom ez nem az a topik, de hátha valaki tudja rá a választ. A nyomtatóm elkezdte a papír másik felét összetintázni. Na ezzel mit lehet tenni?
   

  Csatolt fájlok:

  Utoljára módosítva: 2014 Szeptember 1
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás