Tárt karokkal várja Kanada a képzett munkaerőt

C

CanadaHun

Vendég
welcome canada.jpg

A 2012-es kvótával gyakorlatilag megegyező 240-265 ezer bevándorlót fogad jövőre Kanada, az ottawai kormány ugyanakkor növelni szeretné azoknak a külföldieknek a számát, akik átmeneti időre tanulni vagy dolgozni érkeznek az észak-amerikai országba.

- A kormány továbbra is a gazdasági növekedést és a foglalkoztatás bővülését tekinti elsőszámú prioritásának - hangsúlyozta Jason Kenney, az állampolgársági és bevándorlási ügyek minisztere.

- Az újonnan érkezők tehetségükkel és képességeikkel hozzájárulnak gazdaságunkhoz és segítenek a munkaerőpiac megújulásához, hogy Kanada továbbra is versenyképes maradjon a világpiacon - fűzte hozzá a politikus.

A miniszter elmondta, Kanada olyan bevándorlók célpontjává akar válni, akik gyors sikereket tudnak elérni az országban és könnyen be tudnak illeszkedni a társadalomba, hogy "így járuljanak hozzá Kanada prosperitásához".

A bevándorlók ügye kényes kérdés az észak-amerikai országban: egy friss felmérés szerint manapság a lakosság 56 százaléka gondolja úgy, hogy a bevándorlók hozzátesznek a gazdasághoz. Két évvel ezelőtt még 66 százalék volt ez az arány. Kanadába évente mintegy 200 ezer munkavállaló és 100 ezer diák érkezik átmeneti időre. A kormány elsősorban a képzett munkaerőt képviselő bevándorlókat látná szívesen, számukra a tartós letelepedés lehetősége is biztosított.

A jól képzett emberek - szakember és diákok - számára létrehozott bevándorlási program keretében 2009-ben még csak 2500 embert fogadtak, tavaly már hatezret. 2013-ban tízezer fős lehet a program, amelyben az indiaiak, a kínaiak és a Fülöp-szigetekiek képviseltetik magukat a legnagyobb számban. A Kanadába érkező diákok harmada dönt úgy, hogy a diploma után is az országban marad. Ez az egyik legmagasabb arány a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tagországainak sorában.
 

jcsé

Állandó Tag
Állandó Tag
Örülök, hogy az olyan bevándorlókat akik hozzájárulnak munkájukkal a gazdasághoz szívesen látják az országban.
 

Mirtil-cica

Állandó Tag
Állandó Tag
Megítélésem szerint egy idegen országban, mindig csak idegenek lennénk. A kiszámítható és nyugodt és életvitel az, amit egyedüli csábításnak éreznék. Ha még elég fiatal és vállalkozószellemű lennék... ;)
 
Mirtil-cica;3620843 írta:
Megítélésem szerint egy idegen országban, mindig csak idegenek lennénk. A kiszámítható és nyugodt és életvitel az, amit egyedüli csábításnak éreznék. Ha még elég fiatal és vállalkozószellemű lennék... ;)

Szia. Mire gondolsz? Sajat magad erezned ugy? Mert, hogy itt Kanadaban amire szerintem te gondolsz nem letezik. Mindenkit szeretettel varnak es peldasan kiepitett rendszer segit a mielobbi boldogulasodhoz. Termeszetesen ha legalisan jottel az orszagba mint bevandorlo. Nekem kizarolag rendkivul pozitiv tapasztalataim vannak.
 

eratera

Állandó Tag
Állandó Tag
Sajnos egyre kevesebb ilyet lehet hallani és tapasztalni.Sok helyen csak kihasználják a bevándorlókat, és van ahol kimondottan nem szívesen látják Őket!
Úgyhogy szerintem ez egy nemes program.
 

apaszka

Állandó Tag
Állandó Tag
Amint végeznek a fiúk a sulival,már küldöm is valami ennél jobb helyre dolgozni!
Ez lehet Canada is,bár kicsit közelebbre gondoltam! De ez az ő döntésük! \\m/
Gondolom / remélem mérnökre,és fémipari szakemberre ott is szükség van!
 

sarij

Állandó Tag
Állandó Tag
Ezek a kecsegtető ajánlatok sok fiatal diplomást és egyéb jó szakembert csábítanak el. Mi kiképeztük őket aztán meg itt maradunk a nagy semmi közepén...a sok buta alulképzett, neveletlen és primitív alakkal. Tök jó lesz!
 

Lacika 963

Új tag
A lányom szívesen menne középfokú végzettséggel,8 év angol tanulás után középfokú nyelvvizsgával,csak,hogy innen elszabaduljon.
 

kaiser g

Állandó Tag
Állandó Tag
Spanky;3620327 írta:
Legalis bevandorlokent kell jonni es akkor talan nem lessz ilyen problema. :confused:
Legális bevándorlóként mentem ki.40% adó,nincs családi pótlék,nincs rokkantnyugdíj,emberszámba se vettek.Azt mondta a cégem (legális munkavállalóként),hogy amíg nincs PR card-om,pofa be.Kanada csak a világ felé mondja,hogy kell neki a profi melós,mkor ott van valaki le se szarják.Hát ennyit a nagy álomról.
 
Oldal tetejére