Több százezren keresik a különc milliomos elrejtett kincsét

Egy amerikai milliomos egy aranyrögökkel és drágakövekkel teli kincsesládát rejtett el a Sziklás-hegységben. Azt állítja, hogy ezer éven belül nem találja meg senki.

Forrest Fenn a 87 éves műkereskedő többszáz ezer fontot érő kincseket rejtett el, amit állítása szerint ezidáig már 350 ezren próbáltak megtalálni - írja az Independent.

20180420forrest-fenn-kincsvadaszat.jpeg

Fenn kincse állítólag nagyjából két millió dollárt érForrás: Twitter
Négyen bele is haltak a kincskeresésbe. A milliomos férfi még 2010-ben rejtette el a kincset, valahol a hegység közel 5000 ezer kilométeres területén. Egy későbbi emlékiratában megjelentetett egy verset és egy térképet, de kilenc nyomot is közzétett, amelyek közelebb hozhatják a kincs helyét a kalandorok számára. A kincs állítólag nagyjából két millió dollárt ér.

Fenn egy volt amerikai vadászpilóta, aki egy műkereskedést vezet. Naponta többszáz emailt kap a kincs után érdeklődőktől. Azt mondta, az eddigi kincskeresők nem is tudják, hogy milyen közel jártak a zsákmányhoz. Hozzátette vagy most találják meg, vagy csak ezer év múlva.

Fenn Santa Fe-ban lévő üzletét a '70-es és '80-as években gyakorta látogatták a hírességek. A férfi, miután 1988-ban rákkal diagnosztizálták, azt tervezte, hogy a kinccsel együtt eltemetteti magát, de később miután meggyógyult, elindította a kincsvadászatot, és egy nyomokat tartalmazó 24 soros verset írt bele emlékiratába. A művet "A hajsza izgalma" címen tette közzé.

Azt mondta a legvadabb álmaiban sem képzelte volna, hogy ennyire népszerű lesz a kincs utáni kutatás.

A rendőrség azonban eljárást indított Fenn ellen, mivel emberek életét kockáztatta játékával. Tavaly júliusban egy 31 éves férfi holttestét húzták ki az Arkansas folyóból, miután csónakja felborult. A családja szerint a kincset kereste.

A kereskedő azzal válaszolt, hogy még több nyomot tett közzé blogjában. Arra kérte az útmutatásban a keresőket, hogy legyenek óvatosak, és ne kockáztassanak.

Fenn elárulta, hogy azzal a szándékkal indította el a vadászatot, hogy rávegye a családokat, hogy minél több időt töltsenek a szabadban.

Azt mondta az egyik helyi lapnak, hogy a gyerekeknek szeretne valami tennivalót adni, mivel túl sok időt töltenek a számítógépes játékokkal és a telefon nyomkodásával. A családok a kincse keresése közben, megismerkedhetnek a Sziklás-hegység szépségeivel.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Beka Holt wrote on zsebipicur23's profile.
Ne kérj olyan könyvet aminek a magyar nyelvű kiadásától még nem telt el 6 hónap!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,140
Üzenet
4,805,207
Tagok
615,878
Legújabb tagunk
vieclamhanoi
Oldal tetejére