T-Tapp a gyakorlatban

Sati15 témája a 'Sport' fórumban , 2009 Július 25.

Témaállapot:
Not open for further replies.
 1. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Anamaya!
  Szuper vagy!
   
 2. zsuzso100

  zsuzso100 Állandó Tag

  Sati!
  Köszi a fordítást! Egy Istennő vagy!

  Én asszem ebből a mérésből kimaradok, bár biztos látszana egy-két cm, amire rásegített a bc és az edzőtábor is, ahol 2 kg lement 2 nap alatt, kár, hogy nem tiszta zsírból.
  A hasamon észrevenni, és a derekamon is a változást. De most elég zavarodott napok jönnek.
  Csütörtök dolgoztam, aztán nem haza jöttem, így aznap elmaradt. (5-kor mentem el itthonról reggel és este 9-kor értem haza), pénteken szintén dolgoztam, hazarohanás, zuhany, aztán kertiparti, na ma pedig ezt pihengettem délelőtt, hamarosan meg megyünk kick-box versenyre, holnap valami fürdés, jövő hét hétfő-kedd-szerda szintén 12 óra munka, talán este 15 perces bwo-ra lesz időm, aztán nem leszek itthon pár napig....eléggé összejött.
   
 3. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Köszönöm


  Tesó! Neked is köszönöm! kiss
   
 4. dindin19

  dindin19 Állandó Tag


  köszi Sati!
  Sajnos nem tudok, de egyszer Isten bizony megtanulok, mert itt van ez a sok info karnyújtásnyira, én pedig nem értek belőle egy kukkot sem
   
 5. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  Sziasztok!

  Elővettem a centit, és magam is meglepődtem a végeredményen. én másnaponta tornáztam, de volt, hogy két nap szünet is volt közte. Általában a BWO+-t csináltam, 2-3x vállalkoztam többre, s utoljára a múlt szerdán tornáztam.

  júli 16.------------->aug. 16.

  súly: 111,2 - 108,6 (ez inkább a betegségnek köszönhető)
  MB: 122 - 120
  Mell a.: 103 - 97
  DB: 106 - 99
  has: 112 - 110
  CSB: 123 - 120
  comb: 75,5 - 72
  térd: 51 - 51
  kar: 34 - 32


  mivel tegnap már jobban éreztem magam, így ma megpróbálok egy kis BWO+-t, hátha nem pörög fel a szivem olyan nagyon. Hiányzik, s az eredmények pedig önmagáért beszélnek. Diéta nélkül ugye nem ez a jellemő, még napi 2-3 óra kemény tornával sem.
   
 6. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Gratulálok! :) Ezek nagyonis szép eredmények!
   
 7. Rinci55

  Rinci55 Állandó Tag

  Sziasztok!
  Megjöttem én is a múlt heti jóga tábor után, ahol csak 1* Tapp ogtam, viszont napi 2*2 óra ászanát gyakoroltam :)

  Anamaya Dindin19 Szupernők vagytok!! Gratulálok!!!


  Jövök az eredményeimmel:

  Súly 82,5----79 kg
  kar 30----29 cm
  comb 68----67 cm
  mell alatt 92-----86 cm
  has 117---116 cm
  csípő 118----114 cm
  derék 98----93 cm

  Rettentő büszke vagyok magamra, nagyon rég nem volt ilyen velem, hogy egy hónapig fókuszban maradt egy cél. A súlyom azért változhatott mert volt kétszer egy hét, hogy nem ettem kenyeret és édességet, (ezt a másik két hétben nem igyekeztem azonnal bepótolni de akkor ettem néha 1-1 fagyit, illetve 1-1 tönköly zsemlét) de egyáltalán nem éheztem mert barnarizst, polentát, salátákat, zöldséget akkor és annyit ettem amennyit akartam.
  <o>:p> </o>:p>
  A korábbi mérést nem úgy végeztem, ahogy azt később láttam Teresan szemléltetve, ezért ez a mérés sem tartalmaz minden adatot, de most megmérem magam Tapp pózban több helyen hogy a következő mérés már több szempontú legyen.
  Az eredményeimet elemezve látszik, hogy talán 3* csináltam csak az OIP és félbéka gyaksikat, de ezen most változtatok ::))
  A cellulit csökkenés nem látszik, de amit Zula feltett videót a test átdörzsölésről, azt is csinálom, szerintem nem is hiába :) szépen kipirosodik a bőröm mindenhol, tudatosítom, hogy a vérkeringés ott is intenzív ahol eddíg nem volt az, és már nem aggódom a bőröm állapota miatt.


  jaj ez a szerver, már reggel is szórakozik velem ((:)::: háromszor kellett belépnem, hogy észre vegyen, valószínű észlelte hogy 3-kg val könnyebb lettem ::))
   
 8. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  Rinci55!
  neked is gratulálok!!! :-D
   
 9. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Rinci55! Gratulálok! Ügyes vagy! :)
   
 10. dindin19

  dindin19 Állandó Tag

  hát most olyat csináltam, amitől a háziorvosom messze eltiltott: elővettem a BWO+-t!

  csajok, ez tényleg rehabilitációs torna :-D!

  3 perc biciklitől, lassú tempóban nem kapok levegőt, ezt pedig végig tudtam csinálni!!!!
   
 11. Kanako

  Kanako Állandó Tag

  Sziasztok!

  Gratulálok a szép eredményeitekhez! :D

  Az enyémeket nem hoznám nyilvánosságra, mert rosszul méreckedtem, és furcsa, elkeserítő számokat kaptam, mikor lemértem magam tegnap este. Pedig úgy éreztem és úgy láttam magamon, hogy nekem is lehet talán ilyen szép eredményem, mint nektek... Talán rosszul csináltam valamit? :(
  Inkább lemérem magam a T-Tapp módszerrel, és újra próbálkozom. De nem adom fel!
   
 12. Sárika54

  Sárika54 Állandó Tag

  Én is gratulálok minden ügyes tappogonak a sikerekért és kivánok még sok sikert.
  Én is szeretnék köszönetet mondani satinak a forditásért nagyon hálás vagyok a segitségért és kivánok sok sikert a munkádban és az életedben.
  Sok szeretettel Sárika.
   
 13. Sati15

  Sati15 Állandó Tag

  Csajok! NAGYON GRATULÁLOK A GYÖNYÖRŰ EREDMÉNYEKHEZ!!
  Én azt hiszem mégiscsak a hónap végén, tehát szept. első hete után fogok mérni megint, hogy lássam az egy hónap rendszerezettebb tapp mire visz. Eddig is rendszeres volt, de csak minden másnap tappogtam főleg alapokat. Most Michelle-lel viszont majdnem minden nap van valami program - de ez nem BC, csak napiszintű játék.
  Mostmár hazajöttem a nyaralásból, és azt remélem, hogy a napi rutin is segít majd jobban fókuszálni, főleg az evésre, és a megfelelő folyadékra. A mhelyemen valahogy jobban tudom időzíteni az ivásokat és így többet is iszom naponta mint nyaralás alatt tettem.

  dindin, ügyes vagy, hogy tudtál BWO-t csinálni. Emlékezz, hogy nyugodtan csökkentsd az ismétlésszámokat. Ha a BWO-ból mindből csak kettőt csinálsz meg a 8 helyett, már akkor is hat és akkor a tested sem csavarod ki a maximumig, hogy túlterheld amíg még kényes.
   
 14. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  Szia!

  Nem lehet, hogy most máshol mérted magad, mint előbb?
  Hozzátenném, nekem támpontot anyajegyek, vagy hegek adnak, ahhoz, hogy ugyanott mérjem magam. DE! Ahogy formálódunk, megy le zsír, bőr feszesedik, bizony ezek a hegek odébb kerülnek, tehát így sem lehet mindig pontosan ugyanott mérni. Pont ilyen miatt nálam már volt, hogy a cm többet mutatott, de a ruhák és egyéb hasonló jelek nem hazudnak!
  Ne is add fel, csak folytasd! Vannak emberek, akiknél lassabban indulnak be a folyamatok!
   
 15. dindin19

  dindin19 Állandó Tag


  köszi!
  persze csak a 15 perceset, s én eddig is főként ezt csináltam, s íme a bizonyíték, a kevesebb, ennél a tornánál tényleg több
   
 16. Paraplui

  Paraplui Állandó Tag

  Ezt le tudná valaki fordítani? :) Jó lesz csak ugy nagyjából is.. elsőre amennyit értek belőle hasznos info lehet.

  Hi everyone...

  I just wanted to share my reasons WHY it is important to FIRST focus on just pushing your knees out towards your little toes in the beginning regardless of your fitness level.

  Knee issues are very, very common due to a multitude of reasons first and foremost from muscle imbalance. Many people have one or two quadricep muscles stronger than the other two which results in unequal tension upon the knee joint area. Compound this situation with poor posture habits (ie: standing with your weight on one leg and with your foot turned out and/or walking like a "duck") creates pronation and unequal activation at knee and ankle attachments.....because of this, most people have tendon and ligament issues where the inside of their knees are too "tight" and the outside of their knees are weaker with less neuro-kinetic transmission. I've seen this with advanced level athletes so fitness level is NOT a factor!

  Therefore, in the beginning it is important that you push your knees out towards your little toes so you can help your body help itself regain muscle strength on the outside of your knee at the same time establish better flexibility on the inside of your knee. No weight should be on the ball joint of your big toe AT ALL. In fact, it might be a little bit off the floor.

  Once you are able to push your knees past your little toes, THEN you can focus on pressing the ball joint of your big toe down (but do NOT lift your big toe...keep it "relaxed"). This will stabilize your ankle and intensify neuro-kinetic connections for optimal results. When first applying this technique you will notice that your knees will not be able to go as far out to the little toe and some might that see their knees can only reach to their middle (3rd) toe. Continue this technique until your muscles and the muscle attachments to your knee rebuild even greater strength and flexibility to the point that they are able to reach to your little toes and/or past your little toes...THEN you can proceed to the ultimate neuro-kinetic intensity which is not only pressing the ball joint of your big toe but also lifting your big toe. When doing this you should feel even greater muscle activation in the arch of your foot, as well as greater muscle activation between your soleus and gastrocnemium muscles (in your calf). I used to use this technique to help models slim "thick" ankles while working in the modeling industry with great success.

  Then if you want even greater slimming of the upper thigh (both inner and outer)....all you have to do is retuck (first establish T-Tapp stance with tuck only, then retuck) your butt adding additional emphasis on pressing your lower back flat and add a "turn out" from your hips. You should immediately feel the intensity all the way down.

  BUT don't add the retuck until you are able to press your ball joint down with your knees out in alignment with your little toes.

  Hope this clarifies HOW and WHY I do not advise pressing ball joint down in the beginning. The T-Tapp Trainers have the ability to access WHEN you can because they can SEE your body in action. For some this can be right away for others it might take as long as 6 - 9 months. It all depends on YOUR starting knee position.

  WHY? Because if you don't allow your knees to progressively develop muscles with strength and flexibility, you can create a menicus tear and/or an ACL issue!

  Best wishes to all,

  Teresa
   
 17. csury36

  csury36 Állandó Tag

  Mindenkinek gratulálok az elért eredményekhez!
  Igazán lelkesítő olvasni a fórumot, amit kezdő tappogóként köszönök.
  Tudom, hogy kezdőként elég ha az alapokat megtanulom, amit lelkesen apránként minden nap egy picit gyakorlok- mégis szeretném azt kérni, ha lehet, hogy a Fit and Fabulous in 15 Minutes anyagokat ismét fel tudnátok-e tölteni, mert törölve lettek.
  Előre is köszönöm.
   
 18. Castia

  Castia Állandó Tag

  Én is lemértem magam tegnap, egy hét után (nem akkor kezdtem, csak akkor mértem magam először), és bár a pirosbetűs ünnepek alatt 3 napig csak PBS-t csináltam reggel és este, mégis szemmel látható és mérhető volt az eredmény. Derékban 4 centivel lett kevesebb, ami biztosan annak is köszönhető, hogy sokat egyenesedtem, sőt már majdnem teljesen egyenes vagyok. Porckorongsérvem van, a bal és jobb csípőm vonala rosszabb napokon quasimodói eltéréseket mutat. A belső combnál mértem még -2 cm-t, mell alatt -2,5 cm-t, a többi helyen 1-0,5 centit, de nekem is nehéz belőni az előző mérés pontos helyét. A tapp fórumon azt olvastam, néhányan bejelölgetik filccel... :)

  csury36, most töltöm fel a kért anyagot, ha kész leszek, beteszem a linkeket.
   
 19. Anamaya

  Anamaya Állandó Tag

  na jó, de mi 1 hónap után mértünk (illetve én 2 hét bc után is), ezidő alatt jobb esetben is lejön fürdéssel. arról már ne is beszéljünk, hogy nem túl egészséges megoldás.
   
 20. Castia

  Castia Állandó Tag

  "We've all joked about using Sharpies to make marks as to where to measure!"
  http://forum.t-tapp.com/showthread.php?t=62752
  Valószínűleg ahogy kopik a fürdéstől, újra bejelölik. Kétlem, hogy egy filcpötty ártalmas lenne az egészségre.
   
Témaállapot:
Not open for further replies.

Megosztás