Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Behemeva

Állandó Tag
Állandó Tag
  1. KÖZÖSEN: Már másfél-kétévesen örömmel segítenek nekünk a házimunkában, amit fogadjunk mi is örömmel! Legyen napi rendszerességgel egy-két feladat, amit együtt végzünk, pl. felsöprés, porolgatás. Ezekben teremtsük meg annak lehetőségét, hogy a kisgyermek biztonságosan és a helyzethez mérten hatékonyan segíteni tudjon nekünk. Az életkorral aztán a feladatok együtt növekedhetnek.
 

Behemeva

Állandó Tag
Állandó Tag
ÖRÖMMEL: Ha már rászántuk magunkat, hogy valamit együtt végezzünk, akkor szánjuk rá azt a pár többletpercet, amivel ez járni fog és csináljuk együtt végig örömmel. Ne siettessük gyermekünket ebben és főleg, ne veszítsük el mi sem a kedvünket
 

Behemeva

Állandó Tag
Állandó Tag
KITARTÁSSAL: Ne vegyük ki kezéből a munkát! Amit előre eldöntöttünk, hogy együtt végzünk, abban ne gondoljuk meg magunkat, ne vegyük ki kezéből munkát, mert ezzel csak elbizonytalanítjuk. Inkább segítsük és bátorítsuk a feladat végzése során!
 

Behemeva

Állandó Tag
Állandó Tag
TÜRELEMMEL: Amikor a gyerekek kicsit nagyobbakká serdülnek, egyre gyakrabban fordulhat elő a dac. Ezeket is kezeljük szeretettel, türelemmel, és ne hagyjuk, hogy a rendrakás visszatérő konfliktusforrás legyen. Inkább keressük meg az ellenállás valódi okát, és igyekezzünk azt feloldani.
 

Behemeva

Állandó Tag
Állandó Tag
  1. PÉLDAMUTATÁSSAL: Ne feledjük: a nevelés legfőbb eszköze a példamutatás. Amit gyermekeink tőlünk látnak, felnőttként azt a mintát fogják követni, vagy éppen elutasítani. Legyen a rend mindennapunk szerves része, de nem öncélú tevékenysége.
 
Oldal tetejére