Tanács a 20 hozzászólás könnyű megszerzéséhez

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Boldog az, a kinek hamissága megbocsáttatott, vétke elfedeztetett. Boldog ember az, a kinek az Úr bűnt nem tulajdonít, és lelkében csalárdság nincsen.
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát nem azt a parancsot adtam neked, hogy légy erős és kitartó? Ne félj és ne aggódj tehát, mert az Úr, a te Istened veled lesz mindenütt, ahova csak mész. (Józsue 1,9)
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Közel az Úr mindenkihez, aki hozzá kiált, mindenkihez, aki tiszta szívből hívja. (Zsoltárok 145,18)
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Bizony mondom nektek, ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a hegynek itt: Menj innét oda! – odamegy, s nem lesz nektek semmi sem lehetetlen. (Máté 17,20)
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
„Elég neked az én kegyelmem. Mert az erő a gyöngeségben nyilvánul meg a maga teljességében.” Ezért a legszívesebben a gyöngeségeimmel dicsekszem, hogy Krisztus ereje költözzön belém. (2Kor 12,9)
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Az Úr irgalma nem fogyott el egészen; jósága és kegyelme még nem merült ki. Minden reggel újjáéled, nagy az ő hűsége. (Siralmak 3,22-23)
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag
Ha tengereken kelsz át, veled leszek; és ha folyókon, nem borítanak el, ha tűzön kell átmenned, nem égsz meg, és a láng nem perzsel meg. (Izajás 43,2)
 

Marcipi

Állandó Tag
Állandó Tag

Fontos változásokkal indul a 2023/24-es tanév: erről minden szülőnek tudnia kell!​



Nemrég közzétették a a 2023/24-es tanév rendjéről szóló rendelettervezetet, amely alapján az egyik legnagyobb változás, hogy hosszabb lesz a téli és a tavaszi szünet is, viszont a tnév egy héttenl tovább tart majd. Az iskolakezdéssel kapcsolatban amúgy két nagy kérdés lebeg most a szülők előtt: lesz-e tanár, aki tanítani fogja a gyerekeket, illetve a még továbbra is magas inflációs környezetben vajon mennyivel kell többet fizetni idén a tanszerekért?
Mint arról nemrég itt a Pénzcentrumon is beszámoltunk, közzé tette a kormány a 2023/24-es tanév rendjéről szóló rendelettervezetét. A tervezet szerint a diákoknak 2023. szeptember 1-jén, vagyis pénteken kell majd először iskolába menniük, ezzel együtt pedig megvannak a tervezett tanítási szünetek időpontjai is. De talán az egyik legnagyobb változás az lenne, hogy a tanév - az eddigi szokásoktól eltérően - egy héttel később, csak június 21-én fejeződne be. Ezzel kapcsolatban nemrég aggályainak adott hangot a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.
A legfrissebb hírek, időrendben ITT!



Emellett változás az is, hogy a rendelettervezet szerint hosszabb téli szünetre készülhetnek a családok, de a megszokottnál tovább tarthat majd a tavaszi szünet is. Itt fontos kiemelni, hogy ez egy tervezet, tehát könnyen előfordulhat, hogy bizonyos időpontokat módosítanak majd (a rendelettervezetet augusztus 4-ig lehet véleményezni). Ha viszont minden e szerint marad, akkor a 2023/24-es tanév legfontosabb dátumai a következők lesznek:
  • hosszabb téli szünetre készül, de a megszokottnál tovább tarthat majd a tavaszi szünet is
  • Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. október 27. (péntek), a szünet utáni első tanítási nap 2023. november 6. (hétfő) lesz.
  • A téli szünet előtti utolsó tanítási nap 2023. december 20. (szerda), a szünet utáni első tanítási nap 2024. január 8. (hétfő).
  • A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2024. március 28. (csütörtök), a szünet utáni első tanítási nap 2024. április 8. (hétfő).
  • az utolsó tanítási nap várhatóan 2024. június 21., péntek lesz, az első félév pedig 2024. január 19-én ér majd véget.
  • A tervezetben a jövő évi tavaszi érettségi vizsgák és a középiskolai felvételi várható időpontjai is szerepelnek. A nyolcadikosok a központi írásbeli vizsgát várhatóan január 20-án, szombaton írják majd, a pótvizsgák pedig január 30-án lehetnek, míg az írásbeli érettségik 2024. május 3-án kezdődnének, a szóbelikre pedig 2024. június 17-28. között kerülne sor.
  • A középiskolába készülő diákok várhatón május 2-án kapják majd meg a felvételi értesítéseket, a beiratkozások pedig 2024. június 24-26. között lesznek.
 
Top