Testen Kívüli Élmények-TKÉ

nmarie

Silver Tag
Állandó Tag
Nálunk mindig teltház van :)
Amit az előzőben írtam, az még a huszas éveim elején történt. Hetekig ott bóklászott a lakásban, én meg nem aludtam, mert ott állt az ágyam mellett és figyelt. Na még ha valami jó kiállású szellem lett volna, de sajna égett ember volt ... hát a zabszem nem fért be, az biztos.
Gyerekkoromban azt mondták anyámék, hogy képzelődök, és ne hisztizzek már hogy félek a sötétben. Idővel be is tudtam képzelődésnek. De az égett ember, az fényes nappal történt, amint hazaértem a munkahelyről. Kinyitottam az ajtót, és ott állt szemben.
Az évek során voltak másfélék is, de gondolom mára már hozzászoktam. Némelyeket a lányom és a fiam is látja.
Mostanában már csak a macska ül dermedten, nagy kerek szemekkel.
 

dollybaba

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Azt hogy tudom eldönteni,hogy a fantáziám túl áradó,vagy tényleg megtörténik?
Ma mikor relaxáltam(autogén tréning)akkor nagyon erősen éreztem,hogy valaki ül mellettem és eszik,csukva volt a szemem de láttam is.
Utoljára ilyen pár éve volt velem,meleg nyári este volt,ablakok teljesen nyitva,épp az elalvás határán voltam és akkor is csukott szemmel láttam 2 árnyékot ahogy bent a szobában az ablak előtt állnak,érdekes volt,h az egyik nagyon magas volt(én persze heves szívdobogást kaptam,és gyorsba elnyomtam magam aludni).
Nem tudom,hogy képzelem vagy nem?
Jah és még egy amit végképp nem tudok hova tenni,szintén évekkel ezelőtt több hónapon keresztül ellavásnál női sikolyt és örjöngő röhögést hallottam,de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget(úgy gondoltam csak a képzeletem játszik velem),elaludtam.Nem értem,hogy ezek miért hogyan jönnek,miért hallom.Lehet nem kapok rá választ de mivel fogalkoztat gondoltam megkérdezem,hátha:)
 
T

T.K

Vendég
Sziasztok!
Azt hogy tudom eldönteni,hogy a fantáziám túl áradó,vagy tényleg megtörténik?
Ma mikor relaxáltam(autogén tréning)akkor nagyon erősen éreztem,hogy valaki ül mellettem és eszik,csukva volt a szemem de láttam is.
Utoljára ilyen pár éve volt velem,meleg nyári este volt,ablakok teljesen nyitva,épp az elalvás határán voltam és akkor is csukott szemmel láttam 2 árnyékot ahogy bent a szobában az ablak előtt állnak,érdekes volt,h az egyik nagyon magas volt(én persze heves szívdobogást kaptam,és gyorsba elnyomtam magam aludni).
Nem tudom,hogy képzelem vagy nem?
Jah és még egy amit végképp nem tudok hova tenni,szintén évekkel ezelőtt több hónapon keresztül ellavásnál női sikolyt és örjöngő röhögést hallottam,de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget(úgy gondoltam csak a képzeletem játszik velem),elaludtam.Nem értem,hogy ezek miért hogyan jönnek,miért hallom.Lehet nem kapok rá választ de mivel fogalkoztat gondoltam megkérdezem,hátha:)

Szia dollybaba!

Nos amikor relaxalunk es egy mely tudati allapotba kerülünk, elöfordulhat hogy a homlokcsakrank (3.szem)egy rövid idöre aktivalodik es ilyenkor kepesek vagyunk a fizikai terhez közeli sikot erzekelni.
Ami azt jelenti hogy azokat a "szellemeket" is akik itt ezen a sikon tartozkodnak.
Amikor az alvas hataran vagyunk(tehat a fizikai test mar nyugszik, de meg eles a tudatunk) az eteri test mar kepes a környezetet (eteri sik) erzekelni.
Ilyenkor lathatunk(szinten a 3. szemmel) vagy hallhatunk szellemeket. Az eteri test rezgesevel erzekeli a környezetet. Ez normalis csak lehet neha ijesztö, ha valaki nem ismeri ezt.
 
T

T.K

Vendég
Gondolatok Vivamustol

Szeretnem egy kedves baratom Vivamus gondolatait atadni nektek.
Elegge hosszura sikerült de megeri elolvasni.

Egy rendkívül fontos kérdés­ről szeretnék beszélni. Úgy vélem, a szívköz­pont a leglényegesebb dolog, amelyről az elő­ző oldalakon szó esett. Azt hiszem, már több ízben tettem róla említést. Bizonyára felfigyeltetek arra, hogy az energiaközvetítést célzó gyakorlatok a szívet helyezik a középpontba. Talán felmerült bennetek a kérdés: “Vajon miért?" Elérkezettnek látom az időt arra, hogy megismertesselek benneteket a szívköz­pont fejlődésetekben betöltött szerepével.
Úgy gondolom, vizsgálódásunkat leghelyesebb volna a Forrással és a Forrás önmaga kibontakozására megalkotott Tervével kezdeni. Azt hiszem, meglehe­tősen pontosan fejezem ki magam, ha azt mondom, hogy a Forrás önmaga kibontakoztatására olyasmit választott, amit mi egyfajta, az egészet változatos és sokféle apró egységre felosztó tervként határozhat­nánk meg. Önmagát számtalan tudatfókuszra osztot­ta fel, ennélfogva képessé vált arra, hogy eme apró tu­datpontok sajátos látásmódjával, azok szemszögéből szerezzen tapasztalatokat, majd kerek, egész képet alakítson ki növekedésével és fejlődésével kapcsolat­ban. Miként azt már előzőleg említettem, egy olyan kommunikációs mintával rendelkezünk, mely a For­rás kibontakozását, s ezzel egyidejűleg a Forrás része­ként az emberiség evolúcióját szolgálja. E minta a különböző fókusz- vagy tudatpontok között fennálló fo­lyamatos energiacserét foglalja magában.
Meglehet, hogy beszámolómat olvasva így véle­kedsz magadban: “Mindez nagyon érdekes. Azt ér­tem, hogy egy bizonyos tapasztalatot rendkívül sok oldalról felfoghatunk, de mi hasznunk van belőle? Csupán számos különböző nézőpont tárul a szemünk elé, s közülük sokan egyáltalán nem látszanak illesz­kedni egymáshoz. Ez egy kisé töredékesnek és zava­rosnak tűnik nekem." Ha ennyiben hagyjuk az egé­szet, kétségkívül így fest a dolog. Ám ezen a ponton válik számottevővé a szív szerepe. A szívközpont igen különleges perspektívát és egyúttal a Teremtő szán­dékai szerint a legfontosabb pontot vagy ha úgy tet­szik a kulcspontot képviseli a Mindenség fejlődésének Tervében. A különféle nézőpontok és meglátások a szívközpontban és a szív energiáin keresztül olvadnak egységgé, hogy azután a létezés egyetlen és egész igazságát hirdessék. .
A legjobb volna, ha elméletünket egy kör alakjá­ban jelenítenétek meg magatok előtt. Végtelen számú pont helyezkedik el ívén, most azonban a könnyebb­ség kedvéért vegyük úgy, hogy tizenkét pont szemléli a kört tizenkét különböző helyről és bizonyára tizen­két különböző szemszögből. Vajon miképpen formál­hatjuk egységes egésszé a különféle nézeteket? Nos, azt hiszem, létezik még egy pont, melyet eddig fi­gyelmen kívül hagytunk. Még egy pont található a kör középpontjában, mely számomra magát a létezést jelenti. Ez az a hely, ahonnan valóban rálátásunk nyí­lik az egészre. Ez a tény minden bizonnyal nyilván­valóvá fog válni előttetek, miután végighaladtatok a kör ívén és az összes fókuszpontban sajátos részigaz­ságokat fogadtatok el. Azután egyszer csak ott találjá­tok magatokat a középpontban. Beállhatunk a közép­pontba, s magunkba fogadhatjuk az egész élményét, mivel már megtapasztaltuk azt minden nézőpontból. A létezés voltaképpen összeolvadás és egyesülés. A létezésben az összes energia valamint álláspont vagy látószög összekapcsolódik egymással.
Hogyan megy végbe az összeolvadás? Természete­sen a szívközponton keresztül valósul meg. A Terem­tő így rendezte a dolgokat. A Teremtés keretein belül minden tudatpont rendelkezik olyasféle adottsággal, amelyre mint szívközpontra hivatkozhatnánk. Az egyes tudatpontokon keresztülhaladó energia egység­be olvasztható az általunk szívközpontnak nevezett energiaformátumon keresztül. A szív olyan nyitott és befogadó, hogy energiáinak ölében minden nézőpont az igazságot tükrözi, és egyikük sem találtatik hamis­nak vagy tévesnek. Mindannyian a valóság részét al­kotják. Egyik szempont sem jobb vagy igazabb a má­siknál, minthogy mindegyikük a tökéletes igazságot képviseli. A maguk sajátos látószögéből szemlélik és élik át a valóságot, a létet, méghozzá tökéletesen, így tehát valamennyiüknek igaza van. Még a látszólag egymásnak ellentmondó nézőpontok is mind-mind páratlanok, és egyszerre igaz mindegyikük.
A szíven belül ezek a különböző álláspontok csu­pán az egész létezés egy-egy alkotóelemét képvise­lik. Ezért is oly szeretetteljes a szív energiája. A Te­remtő a szívközponton keresztül fejezi ki szeretetét minden teremtménye, minden tudatpontja iránt. Az isteni szeretet a szívbe árad, a szívből pedig mások szíve felé áramlik. Miként említettem, az Isteni tervnek számtalan szintje létezik, a szinteken belül pedig rengeteg tudatpont található, melyek mind kapcsolatban állnak és érintkeznek egymással. Az is­teni szeretet e csodálatos hálózaton keresztül sugár­zik szét a létezésben, keresztüláradva minden egyes tudatpont szívközpontján.
A Teremtő egy másik hatalmas ajándékát is tekin­tetbe kell vennünk. A fejlődés egy adott pontján élet­be lép a szabad akarat törvénye. A szabad akaratban rejlő lehetőségek csírájukban minden tudatpont szá­mára elérhetők, a fejlődés egy bizonyos szintjén azonban teljes valójukban megelevenednek. Dönthet­tek úgy, hogy szívközpontotokat szélesre tárva éltek, és szereztek tapasztalatokat a világban, hogy ekként a Forrás szeretete keresztüláradhasson rajtatok, s tőle­tek pedig az Isteni Terv azon részeihez patakozhas­son, melyekkel kommunikációs kapcsolatban álltok. Ezzel hozzájárultok egy csodálatos támogatási rend­szer létrehozásához. Ebben a Teremtő által, a Terv keretein belül formába öntött támogatási rendszer­ben a tudatpontok - jóllehet különböző nézeteket képviselnek - szívközpontjukon keresztül kapcsolód­nak és érintkeznek egymással, így az Istenség szerete­te korlátlanul szétsugározhat a Teremtésben.
Magatok is láthatjátok, hogy ebből a perspektívá­ból személve az átélés és fejlődés miként formálódik a Fény és szeretet örömteli megosztásának folyama­tává. Ebben a rendben senki sem érezheti magát kü­lönállónak, elszigeteltnek vagy magára hagyottnak. Senki sem veszhet el, mert ha szívének kapui széles­re tárulnak, a Forrás szeretetteljes hálózatán keresz­tül mindig kapcsolatban áll magával a Forrással. De mint tudjátok, szabad akarattal rendelkeztek, s ezért egy bizonyos ponton határozhattok úgy is, hogy le­zárjátok szívetek központját. Nos, alighanem tisztá­ban vagytok vele, hogy mi történik ekkor. A szív le­zárásával csaknem teljes elszigeteltséget és elkülö­nülést élhettek át. Azért mondom, hogy “csaknem", mert valójában mindannyian tudatában vagytok annak, hogy a Mindenség részét alkotjátok, követke­zésképpen sohasem válhattok teljesen elszigeteltté, noha képesek vagytok magatokban azt az illúziót kelteni, hogy csakugyan azok vagytok. Mindazonál­tal ha lezárjátok szívetek kapuját, kétségkívül meg­tapasztalhatjátok az elszigeteltség keserű érzését, mely abból fakad, hogy nem támaszkodtok a kom­munikációs rendszerre, és így természetesen nem adtok és nem is kaptok szeretetet.
A szívközpontot számtalan csodálatos adottság ké­pezi; olyan sajátságokról van szó, amelyek úgymond a szív bámulatos egyesítő képességét alkotó energia­keverékbe tartoznak. A szív adottságai közé sorolhat­juk az őszinteséget, a becsületességet, a hálát, és ter­mészetesen a feltétel nélküli szeretetet. Ám ide tartozik az elfogadás, az öröm, a jóindulat valamint a harmó­nia, a béke és az oltalom is. Jut-e még eszetekbe vala­mi más? Biztosra veszem, hogy igen, ha megálltok, és elgondolkodtok egy kicsit. Mindezek a tulajdonságok együttesen egy olyan energiaformátumot alkotnak, amely képes az összes nézőpontot magába fogadni, és a Forrás tapasztalását képező csodálatos egységgé ol­vasztani.


Amint látjátok, rendkívül fontos döntést hoztok, ha úgy határoztok, hogy bezárjátok szíveteket, mi­vel ilyenkor ezt mondjátok magatokban: “Nagyon jól megvagyok azok nélkül az adottságok nélkül. Semmi szükségem rájuk, sem adni, sem kapni nem akarok belőlük." Előfordul, hogy meglehetősen el­hagyatottnak és elszigeteltnek érzitek magatokat. Olykor úgy találjátok, hogy fejlődésetek üteme le­lassult egy kicsit, mert nem adtok és nem kaptok a Teremtésen keresztüláradó csodálatos energiából. A más tudatpontokkal való kommunikáció, érintke­rés és energiacsere hozzájárul az Én és az egész ki­bontakozásához. Szívetek lezárásával viszont sok mindenre nemet mondotok.
A hosszú lezártság időszaka után némiképp nehéz­nek tűnik újra megnyitni a szívet. Megesik, hogy a szív kapui a valóságról alkotott téves elképzelések vagy benyomások következtében zárulnak be. Sok olyan embert látni, aki ekként vélekedik: “Nem aka­rom megnyitni a szívemet, mert mások csak megse­beznének engem. Azon a ponton rendkívül sérülé­keny vagyok, így szívem kinyitásával mások támadá­saival szemben sebezhetővé válnék." Azt gondolva, hogy ezzel megvédik magukat, az emberek gyakran lezárják a szívüket, amikor bizonytalannak, bátorta­lannak valamint isteni lényként birtokolt erejükről leválasztva érzik magukat. Hát nem érdekes? Valójá­ban elzárják magukat támogatási rendszerüktől, a Fénytől, a szeretettől, s a segítségtől, mely az Isteni Terv hatalmas tudathálózatában mindenki számára elérhető. Mint védekező mechanizmus a szív lezárása nem a legjobb megoldásnak tűnik, igaz?


A szív megnyitásával építhettek ki újra kapcsola­tokat. Szíveteken keresztül visszakapcsolódhattok a támogatást nyújtó hatalmas hálózatba, azon keresz­tül pedig a Forrás Fényességébe, és ismét eljuthattok saját isteni mivoltotok felismeréséig. Ezért is olyan fontos a szív megnyitásán dolgozni. Ez az oka annak is, hogy az energiaközvetítést célzó valamennyi gya­korlatunkat a szívközpontban kezdjük. Azért kell az Én minden összetevőjének álláspontját figyelembe venni, mert így rálelhetünk az igazságra, méghozzá annak teljes és egész formájában. Biztosra veszem, hogy mindannyiótoknak volt már olyan tapasztalat­ban része, mely során egy meglehetősen szűkös látó­szögből kialakított felfogásra alapozva hoztatok dön­téseket, majd később úgy találtátok, hogy valamit kihagytatok a számításból, s ráébredtetek, hogy lé­teznek másféle nézőpontok is, amelyek legalább olyan előnyösnek vagy megalapozottnak tűntek, mint az, amelyhez olyannyira ragaszkodtatok. Alig­hanem ostobának éreztétek magatokat, amiért nem a rendelkezésetekre álló teljes horizont tekintetbe vé­telével cselekedtetek. Ez sohasem történhet meg, ha a dolgokat a szívközpontból szemlélve hozzátok meg döntéseiteket, és aszerint jártok el.
Ha a szívközponton keresztül működtök, és képe­sek vagytok minden részletet és azok minden tudását egységbe rendezni, a tudásból valóban átléphettek a létezésbe. Ez már valódi bölcsességet takar. Tudjátok, miről szól az élmény, hiszen benne vagytok, átélitek.
Egy másik fontos szempont, amiért érdemes a szívközponton keresztül működni, az, hogy megnyi­tásával hozzájuthattok az összes csodálatos adottság­hoz, melyeket a Forrás elérhetővé tett számotokra.
Ezek közé tartozik, miként már említettem, a feltétel nélküli szeretet, az elfogadás, a harmónia, és a támo­gatási rendszeretek részét képező egyéb sajátságok, képességek. A támogatás lehetővé teszi, hogy bátran nekivágjatok az útnak, kalandokat éljetek át, és bát­rak, jókedvűek legyetek. Az elveszettség, elszigetelt­ség érzésének árnyéka sem vetülhet rátok. Olyan ma­gasra kapaszkodhattok, amilyen magasra csak vágyaitok engedik. Ez csakugyan fontos a fejlődés szempontjá­ból, nem igaz? Ha olyan bátortalannak és elszigetelt­nek érzitek magatokat, hogy vonakodtok megtenni a következő lépéseket, akkor feltehetőleg nehézkesnek és ijesztőnek fogjátok találni az ösvényeteken való előrehaladást. Azért is olyan fontos kihasználni a szívközpont nyújtotta lehetőségeket, mert általa hoz­zájuthattok a Forrás támogatásához, és másokkal is megoszthatjátok azt, így aztán mindannyian átérez­hetitek a szeretetben és Fényességben való fejlődés bátorságát és örömét.
A szív megnyitása természetesen a Föld számára is óriási jelentőséggel bír. Már feltehetőleg ráébred­tetek arra, hogy a Teremtő egy csodálatos Tervet al­kotott a Föld számára, egy ragyogó lehetőség kapuit tárja fel előtte, hogy rajta keresztül a szív adottságai, az isteni szeretet sajátságai egyenesen a fizikai világ birodalmába áradhassanak. Hatalmas lehetőség áll a Föld előtt, egy lehetőség arra, hogy a szeretet és a Fény gyermekeit a fizikai síkra hozva átélje a szív­központon keresztül történő isteni teremtés élmé­nyét, lássa megnyilatkozni csodálatos szépségét és harmóniáját. Ez a hatalmas csoda most már elérhető a Föld számára. Valamennyien örömmel tevékenyke­dünk az Isteni Terv szolgálatában, támogatva a boly­gót, amint az fejlődésének útját járja, s nagyszerű le­hetőségeit kihasználja.
A szív megnyitását lényegében az egyik legfonto­sabb feladatotoknak tekinthetjük. Vajon miként va­lósíthatjátok meg? A szív megnyitása mindenekelőtt azzal kezdődik, hogy a szív isteni sajátságait engedi­tek magatokon keresztüláradni, szabadon adjátok és kapjátok őket. Most a Föld részét alkotjátok és bár­hol vagytok is, erős kötelékek fűznek benneteket a bolygó szívközpontjához. Következésképpen saját fejlődéseteken fáradozva szívetek megnyitásával szeretetet és Fényt hoztok a fizikai világba, ezt az energiát megosztjátok a Földdel, s ezáltal részt vesz­tek abban a grandiózus tervben, mely a bolygónak a kozmikus Tervben betöltött jelenlegi és jövőbeni szerepét foglalja magában. Ekképpen az Én, a Föld, és az Isteni Terv szolgálata ugyanazon folyamat ré­szeivé olvad össze.
Úgy vélem, a szív megnyitásának egyik legjobb módja az önszeretetben nyilvánul meg. Amikor az önszeretet kérdését szóba hozom, néhány ember azt mondja nekem: Ó Vivamus, ez nagyon nehéznek tű­nik. Hogyan szerethetném magamat? Olyan, mintha az ember magát ölelgetné. Egyáltalán nem olyan ér zés, mint valaki mást megölelni." Azonban nem volna szabad megfeledkeznetek arról, hogy nem pusztán személyi egóval rendelkeztek. Van lelketek, s négy testetek, melyeknek adhattok szeretetet, és természe­tesen kaphattok is tőlük. A lélektől felétek áradó szeretet elfogadása és viszonzása az önszeretet csodálatos élményébe vezet be benneteket. Azt is tudnotok kell, hogy az önszeretetben a létező legerősebb védel­mező erő nyilatkozik meg. Ha szívetekben teljes harmóniával éltek, s energiátok a szívközponton keresz­tül valóban egységessé formálódik, és a szív adottsá­gait sugározza szét feltétel és korlátok nélkül, egysze­rűen nem vonzhattok magatokhoz olyan energiát, mely nem a szeretet üzenetét hozza el számotokra. Már több alkalommal megemlítettem, hogy létezik egy törvény, mely azt mondja ki, hogy a hasonló a ha­sonlót vonzza magához. Ha szerető energiákat sugá­roztok magatokból, ha aurátok szeretettel és a szív egyéb tulajdonságaival telített, vajon milyen energiát vonzhattok magatokhoz? Bizonyára nem ellenséges­kedés, magány vagy fájdalom lesz az osztályrészetek. A legnagyobb védelmet az jelenti számotokra, ha ma­gatokat a szívközpontban szilárdan rögzítve és élete­teket pillanatról pillanatra a szívközpontban élve fo­lyamatosan adjátok és kapjátok a Forrás szívközpon­ton keresztül hozzáférhető csodálatos energiáit. Ugye nem volna túl sok értelme a szívközpontot önmagatok védelmezése érdekében lezárni?
 
T

T.K

Vendég
Nos Vivamus negy teströl beszel, amik a lelek es tudat hordozoi( ha egeszen pontos akarok lennik akkor forditva van- a lelek es a tudat fejezödik ki ebben a negy testben)
Vimamus szerint a negy (fö) test: a fizikai, az erzelmi, a mentalis es a spiritualis test.(letezik azonban mas felosztas is.)
Ezek a testek allando kapcsolatban allnak energiailag oda-vissza.
Ez aszt jelenti ha az egyik testnek az enegia felepiteseben zavarok allnak be akkor a többi testre is hatassal lesz.Nagyon fontos szerepe van itt az erzelmi testnek az erzelmeink megeleseben. Nem mindegy hogy pozitiv vagy negativ erzelmeket elünk meg.
A mentalis testnek a gondolkodasban van nagy szerepe. Tudjuk hogy gondolatokkal teremteni tudunk, de a gondolataink hatarozzak meg az erzeseinket is. Söt a gondolatok szabjak meg a cselekedeteinket is.
Ha pozitivan gondolkodunk akkor ez az erzelmeinkre es a cselekedeteinkre is kihatassal van.
Na es nem utolso sorban nagyon fontos a spiritualis szintünk is, minnel jobban erdeklödünk a szellemi let irant, annal nagyobb tudati rezgesre teszünk szert, ami a spiritualis testünkben nyilvanul meg.Ezeknek a testeknek az összharmoniaja teremti meg a lelek es a testünk közötti egyensulyt.
 

Veled

Állandó Tag
Állandó Tag
Fénytáplákozás

SZiasztok.
T.K megkaptam az uzenetet,koszonom szepen.
Nem is tudom,hogy hogy kezdjem igazabol. Erdekelne hogy hogy lehetseges ez a kilepes. Fogalmam sincs rola,hogy en ezt hogy tudnam elkezdeni,megtanulni. Csak itt olvastam roltok.
A spiritualis vilaggal kb masfele eve kezdtem el foglalkozni. Akkor kezdtem megerteni hogy mi hogy miert tortenik az eletemben. Persze 100 es 100 ujabb kerdes merul fel bennem nap mint nap.
A ti tematokkal kapcsolatban a meditacio, es az elme lecsendesitese, es a test elhagyas erdekel. Gondolom ehhez a temahoz tartozik az asztral utazas is. nagyjabol ezek.
Tegnap olvastam a fenytaplalkozast ami szinten felkeltette a figyelmem. Neked arrol mi a velemenyed?? probaltad mar?
Te milyen temakat olvasgatsz szivesen?? Mivel toltod szabadnapjaid? Neked mi ad ertelmet az eletednek? Mi tez boldogga?
Ha van kedved,akkor irj. OLyan szivesen olvasom mas emberek velemenyet,eletet. Foleg ilyen kulonlegeseket,mint ti vagy. Tovabbi szep napot nektek . sziasztok

Szia Viki,
a "Fénytápot" 5 alkalommal vittem végig (5x21 nap) 2004-és 2007 között, így van személyes tapasztalatom.
A Pilisben jelenleg is csinálja egy kisebb csoport, péntek éjfélkor kezdték az első 7 napot.
Ha van kérdésed szivesen válaszolok a megélt tapasztalataim alapján.:..:
 
I

ionon

Vendég
Szeretnem egy kedves baratom Vivamus gondolatait atadni nektek.
Elegge hosszura sikerült de megeri elolvasni.

Egy rendkívül fontos kérdés*ről szeretnék beszélni. Úgy vélem, a szívköz*pont a leglényegesebb dolog, amelyről az elő*ző oldalakon szó esett. Azt hiszem, már több ízben tettem róla említést. Bizonyára felfigyeltetek arra, hogy az energiaközvetítést célzó gyakorlatok a szívet helyezik a középpontba. Talán felmerült bennetek a kérdés: “Vajon miért?" Elérkezettnek látom az időt arra, hogy megismertesselek benneteket a szívköz*pont fejlődésetekben betöltött szerepével.
Úgy gondolom, vizsgálódásunkat leghelyesebb volna a Forrással és a Forrás önmaga kibontakozására megalkotott Tervével kezdeni.
Érdekes amikor a szívszentélyemben voltam és akaratban cselekedtem építettem dolgokat egy erő nem engedte az végig vinni kétszer gátolt meg ebben (azé sikerült csak még félbe van hagyva nem vittem végig) hol a szabad akarat ha nem tehettem meg amit akartam.
Igen a földszív csakra pontra mindenkinek van lehetősége rá kapcsolódni de lehetőséged van arra is hogy belépj oda. Nem a fizikai testeddel tudsz ide belépni van számtalan tested vedd igénybe őket.
 
T

T.K

Vendég
Par szoval szeretnek a csakrakrol irni.

A fő csakrák elhelyezkedése a következő:

Alap csakra (a gerincalapnál, a végbélnyílás és a nemi szervek között)
Lép csakra (picivel a köldök alatt)
Napfonat csakra (egy arasznyival a köldök fölött)
Szív csakra (a mellkas középpontjában)
Torok csakra (a torok (gége) alapja, ahol az a mellkashoz csatlakozik)
Homlok csakra (pontosan a homlok közepén)
Korona csakra (a fej teljes teteje, a haj-vonal felett)

Testünkben hét fő energiaközpont található, mely központok energiaszintje aránylag egyszerű módon mérhető is. Sőt egyes teóriák szerint kilenc, illetve tizenkét fő energiaközpont, úgynevezett csakra létezik. Nem hinnénk azt, hogy a mi feladatunk lenne eldönteni, hogy téved-e valaki, és ha igen, akkor ki, amikor az energiaközpontok számának kérdése kerül szóba. Mivel a legtöbb bizonyítható elképzelést az indiai felfogás és tradíció adja, mely szerint hét energiaközpont, azaz hét csakra létezik, talán célszerű a továbbiakban ezt az elvet követnünk.
Már a XIX. század végén felismerték, hogy az elnyomott- elfojtott érzések ún. gócokat képeznek a test meghatározott területein, megbetegítve azt. E megfigyelések teljes mértékben és hajszálpontosan fedik az indiai csakrákkal kapcsolatos tanokat. A csakrak forgó energiatölcséreket képeznek. A különböző tanokban található leírások nagyjából azonos helyre helyezik a csakrákat. Viszont a csakrák méretében felfedezhetők kisebb-nagyobb eltérések. Egyes leírások például egy alma nagyságához hasonlítják, míg mások - mint pl. a kínaiak - hüvelykujjnyi méretre utalnak. Személyes tapasztalataink szerint viszont adott esetben mindkét állítás akár igaz is lehet, ugyanis méréseink szerint a csakrák egyénenként eltérő méretűek lehetnek. Az egyetemleges életenergia a gyökér-csakrából kiindulva halad a korona-csakra irányába, mintegy összefüggő láncra fűzve a csakrákat. Mivel mindegyik csakra az ővele szomszédos csakrákon kívül a test több pontjával - szervével - is kapcsolatban van, ez a kapcsolat alkotja a "működő egész"-et. Belátható, hogy ezek bármelyikének alulműködése - az elszenvedett energiahiány miatt -, felboríthatja az élet egyensúlyát, azaz betegségeket okozhat.

Az első csakra, az alap-csakra (gyökér-csakra) a hátgerinc alsó végénél, a farkcsontnál helyezkedik el. E energiaközponton keresztül tapasztaljuk meg-, sajátítjuk el a menekülés vagy harcreakciókat. Közvetlen kapcsolatban van a mellékvesével, a vesékkel, és a hátgerinccel. Ez az energiaközpont felelős a fizikai erőnlétünkért és vitalitásunkért. A munka- a hivatás, az energia, az aktivitás elsődleges mozgatórugója. A színe általában vörös, eleme a föld. Betegségek: aranyér, bélgyulladás, fogínygyulladás, gerincpanaszok, hasmenés, székrekedés, hideg végtagok.
A második csakra a nemi szerveknél (szex-csakra) található, de ugyanez a csakra a kreativitás csakrája is. Irányítja- szabályozza viselkedésünket kapcsolatainkban, a nemi életben, és ez által a szaporodásban. A gyökér-csakrával együtt felelős az emberi szexualitás örömeiért és problémáiért. A színe általában narancssárga, eleme a víz. Betegségek: bélgörcsök, felfúvódás, gombás fertőzés, hajhullás, hereproblémák, méhproblémák, petefészek-ciszta, impotencia, a prosztata megbetegedései, mellbetegségek, étkezési zavarok, kóros elhízás, orgazmus-problémák.
A harmadik csakra kis-sé a gyomorszáj alatt (köldök-csakra) helyezkedik el, és a hasnyálmiriggyel van közvetlen kapcsolatban. Az epehólyag működését befolyásolja, s így távolról szabályozza az idegrendszert is, de hozzá tartozók még: a szem- a látás, a gyomor és a máj. Az érzelmi érzékenység és személyes erő központja. A köldök-csakra szenvedélyeink és saját énünk irányítója. A színe általában sárga, eleme a tűz. E csakrához olyan betegségek tartoznak, melyek aggodalomra, félelemre, szorongásra és elnyomott agresszióra vezethetők vissza: cukorbetegség, epepanaszok, emésztési problémák, gyomorfekély, epe és májbetegségek.
A negyedik csakra a szívnél (szív-csakra) található. A test energetikai középpontja, és a szívvel, mint szervvel, valamint a csecsemőmiriggyel áll szoros kapcsolatban. A szívet, a vér minőségét, és a vérkeringést irányítja, valamint az immunrendszert szabályozza. A szeretet központja. A színe általában zöld, eleme a levegő. Betegségek: az immunrendszerrel és a vérkeringéssel kapcsolatos betegségek, az antitestképzés, a fehér-vérsejtek képzése, és végül maga a szív, mint szerv.
Az ötödik csakra a toroknál található, ezért a köznyelv általában torok-csakrának nevezi. A pajzsmiriggyel, a nyakkal, és a szájjal van közvetlen összefüggésben. Irányítja a tüdőt, a hangszálakat, a hörgőket és az anyagcserét. Elsősorban a légzéssel, a beszéddel és az önkifejezéssel kapcsolatos. Az önkifejezés, a kommunikáció és az értékítélet központja. Itt halljuk meg a külső és a belső hangokat. A torok-csakra a szex-csakrával igen szoros kapcsolatban áll. A szex-csakra a test ösztöni részét, míg a torok-csakra pedig az intellektuális, szimbolikus részét irányítja. A színe általában kék, eleme az éter.
Betegség: beszédproblémák, köhögés, torokfájdalom, rekedtség. Az elnyomott érzelmek elzárhatják a torok-csakra energiáját.
A hatodik csakra vagyis a harmadik szem (esetleg homlok-csakra) a homlok közepén, a két szemöldök kö-zött található. Az agyalapi miriggyel áll közvetlen kapcsolatban, ezért az agy alsó részét, az idegrendszert, a fül, az orr, és a bal szem irányítását végzi. A lélek színhelye. Ez vezérli a meditációt, az elmélkedés irányát, az intuíciót. A harmadik szem a nevetést is irányítja. Ezen belül az egyik legnagyobb feladatának tekinti azt, hogy tudjunk nevetni önmagunkon. A színe indigókék, de alkalmanként a vörös és a kék kombinációjaként jelenik meg. Nem tartozik hozzá elem.
Betegségek: folyamatosan visszaköszönő fejfájás, látászavarok (rövid és távollátás, kancsalság, kötőhártya-gyulladás).
A hetedik vagy korona-csakra (esetleg fejtető-csakra) a fejtetőn, a kutacsoknál található. A korona-csakra a legmagasabb tudati szintet szimbolizálja. A tobozmiriggyel áll közvetlen kapcsolatban. A felső agyat, valamint a jobb szemet irányítja. E csakrán keresztül lehet felvenni Teremtőnkkel a "kapcsolatot". A teljes felszabadultság, az abszolút szabadság tudatának az állapota. Színét általában ibolyaszínűnek, de néha fehér fénynek láthatjuk. Eleme nincs. Betegségek: általában lelki, pszichés eredetű betegségek, esetleg személyiségváltozások (parkinson-kór, alzheimer-kór, depresszió, epilepszia) fordulhatnak elő.
 
T

T.K

Vendég
Nos akkor jatszunk megint egy kicsit.
Az elsö dij megint öt tabla csokolade lesz.(nem kell felreerteni, nincs csokolade gyaram) :)
Kerdes: hol helyezkednek el a csakrak?
A kerdest nem ugy kell ertelmezni, hogy melyik tajekon (hiszen az mar le van irva), hanem terbeli elhelyezkedesröl van szo.(a csakrak összessegeröl)
 

kiscicus

Állandó Tag
Állandó Tag
A 7-es a szent szám :7 csakra,7 test,7 létsík (szféra) Az aura az ember testeinek
összessége.

1.gyökér -csakra--fizikai test--anyagi világ-eleme a föld--bolygó Hold

2.szexcsakra--étertest--éteri sík--eleme a víz--Vénusz

3.köldök-csakra--asztráltest--asztrálsík-eleme a tűz--Merkur

4.szív-csakra--flsőbb asztráltest,vagy mentáltest--mentálsík--eleme a levegő--Nap

5.torok-csakra--kauzális test--buddhikus sík--eleme az éter--Mars

6.harmadik szem--Én--lélek--kauzális sík--éteri sík--Jupiter

7.korona-csakra-tudat-spirituális test--szellemi szint.-Isten-szellemi
szint,intuició--Szaturnusz

Az analógia törvénye szerint,mindennek meg van a megfelelője,minden mindennel
összefügg,és az Egy-ből lett...

"Ahogy fent,úgy lent" --makrokozmosz--nagy világ,kozmosz

mikrokozmosz--kis világ --ember

A makrokozmosz rendje ugyanaz,mint a mikrokozmoszé,mint ahogy az atom szerkezete,és
a galaxis szerkezete azonos.


De lehet hogy pár dolgot összekutyultam...:)
 

fastsly

Új tag
Sziasztok.Hat ez tenyleg dolgozatnak szamit de valahogy ugy erzem mintha 1 kicsit el lenne bonyolitva a dolog marmint ezeket szerintem egyszerubben is el lehetne mondani mert igy az emberek nagy reszenek elmegy a kedve...
 

Bonaona

Állandó Tag
Állandó Tag
Nálam az egyszerűség azt jelenti, hogy megszületett a mindenségben az első gondolat: az Én vagyok...minden más csak ez után következett...a többi csupán a mindenség fogalmi háztára mivel azonosítod magad...aki eléri újra csak a vagyok állapotot, visszatér az eredendő forrásba annak, ezek már csak gondolati energiák amik már semmit sem jelentenek...annak aki viszont még a testel azonosítja magát lépcsőfokok...amik sehová se vezetnek...csak gondolatból született megtapasztalható valóságok...de nem azonosak azzal amiből születtek...a csakrák magukban semmit nem jelentenek...fogalmak...azonosulások...mulandó dolgok...a lényeg abban van ami álltal léteznek...aki valójában vagy....
 
T

T.K

Vendég
Nos kiscicus mar kerülgeti a forro kasat.
Sokkal egyszerübb a dolog.
Annyit elarulok, hogy a csakrak együtt talalhatok. De hol?
A fizikai testen?
 

ani02

Állandó Tag
Állandó Tag
éteri test:)

Nos kiscicus mar kerülgeti a forro kasat.
Sokkal egyszerübb a dolog.
Annyit elarulok, hogy a csakrak együtt talalhatok. De hol?
A fizikai testen?

a sűrű fizikai testnek két fő része van.a sűrű test, és az éterikus test:az éteri test csakrákból, meridiánokból, és éteri szervekből épül fel.
a csakrák álltak felvett éteri energiát a meridiánok szállitják az éteri szervekhez-melyek a valós, fizikai szervek másai.

szóaval a válasz:a csakrák az étertestben találhatók:)

üdv:a
 

kiscicus

Állandó Tag
Állandó Tag
A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos szellemi energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat nadi-knak vagy meridiánoknak nevezik, melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik. Számuk hetvenkétezer. Ahogy a vérerek a vért szállítják, úgy áramlik ebben a finom hálózatban az energia.

A csakrák az ember érzékfeletti részeivel közös szervek, s minden testben sajátos feladatuk van.

Az étertestben a csakrák felelősek az életerők áramoltatásáért, és a test egészséges működését fenntartó energiákért. A csakrák fejlődése teremti meg az alapját annak, hogy a szellemi világokat és azok lényeit megismerjük, így a csakrák szellemi érzékszerveknek is tekinthetők.

Lehet,hogy aninak igaza van?:)
 

kiscicus

Állandó Tag
Állandó Tag
A csakrák ott keletkeznek, ahol bizonyos szellemi energiaáramlatok tartósan keresztezik egymást. Ezeket a csatornákat nadi-knak vagy meridiánoknak nevezik, melyek közvetítésével az energiaáramlás az étertesten belül zajlik. Számuk hetvenkétezer. Ahogy a vérerek a vért szállítják, úgy áramlik ebben a finom hálózatban az energia.

A csakrák az ember érzékfeletti részeivel közös szervek, s minden testben sajátos feladatuk van.

Az étertestben a csakrák felelősek az életerők áramoltatásáért, és a test egészséges működését fenntartó energiákért. A csakrák fejlődése teremti meg az alapját annak, hogy a szellemi világokat és azok lényeit megismerjük, így a csakrák szellemi érzékszerveknek is tekinthetők.


Akkor,az étertestben...

Lehet,hogy aninak igaza van?:)
 
Oldal tetejére