Titkos szexfantáziák: mi kell a nőnek?

Az, hogy milyen szexuális fantáziád számít rendhagyónak, attól is függ, milyen korban élsz. Amennyire tudni lehet, sokáig a nők szexuális vágya is betegesnek ható furcsaság volt, máskülönben nem kezelték volna őket "hisztéria" ellen, és nem értekeztek volna tudós urak a vándorló méh miatti iszonyú női kórról.

A nők szexuális felszabadulása széles körben csak a legutóbbi évtizedekben történt meg. Részint a fogamzásgátló eszközök és módszerek elterjedésének, részint a széles körben hozzáférhető információknak, na és persze a feminizmusnak köszönhetően. Ma már a nyugati világban nem tabu a női és férfi élvezet egyenjogúsága, a lányokat a szexuális felvilágosításon fáradozók igyekeznek tizenéves kortól arra tanítani, hogy a szexuális aktus nem a férfi ejakulációjával, hanem mindkét partner kielégülésével ér véget.

Mára szinte bármilyen vágyra reflektáló tartalom elérhetővé vált a legtöbbek számára. De vajon változott-e a ettől az emberek szexuális fantáziája?

Néhány kanadai tudóst nemrégiben az a kérdés mozgatta meg, hogy megtudják, mik a legtitkosabb szexfantáziáink, és hogy ezek között mennyi a hasonlóság és milyen gyakori a szokatlan, vagy kifejezetten betegesnek tartott vágykép.

A Journal of Sexual Medicine lapjain végül 1500, 18 és 65 év közötti, a kutatásra önként jelentkező kanadai fantáziái alapján publikáltak tanulmányt arról, mennyire szokványosak a különböző szexuális képzelgések.

A kutatás résztvevőinek 55 vágykeltőnek gondolt helyzetet kellett rangsorolniuk az alapján, hogy ők melyiket tartják leginkább izgatónak. Kiderült: a nők 92,2 százaléka romantikus érzelmekkel hevített szexuális kapcsolatra gerjed, ám hasonló igaz szerelemmel végzett aktus csak a férfiak 88,3 százalékát mozgatta meg, mégis összetettben ez a vágy lett a győztes. Ezután következtek az olyan ma már teljesen szokványosnak gondolt dolgok, mint az orális szex, a különleges vagy romantikus helyszínen szeretkezés, vagy az a fantázia, hogy nem a jelenlegi, megszokott partnerrel szexel az ember. Hurrá, mindenki megnyugodhat.

Persze devianciákat is mértek, ezek a skála másik, legritkábban előforduló eseteket összegző végére kerültek A megkérdezettek 1-2 százaléka 12 évesnél fiatalabb gyerekekkel való szexről fantáziált (nők kevesebb mint 1, és a férfiak 1,8 százaléka válaszolta azt, hogy ez a kedvenc képzelgése).

A két véglet között rengeteg mindent találtak, de szerintünk a legérdekesebb eredmények a következők:

  • A férfiak több fantáziát tartanak nagyon izgatónak, mint a nők, vélhetően azért, mert nagyobb (lenne) az igényük a szexuális életük változatosabbá tételére.
  • A férfiak 57.0 százaléka is nálánál sokkal fiatalabb partnerről álmodik, míg a nőknél ez csak 18,1 százalékra jellemző.
  • A nők többen álmodnak csoportos szexről (56.5 százalék), mint a férfiak (15,8 százalék).
  • Az aktus során alárendelt szerepre a nők 64.6 százaléka, míg a férfiak közel fele 53.3 vágyik, és több férfi tartja izgatónak a saját nemének domináns szerepét, mint nő.
Miért tartják izgatónak a nők a domináns idegenekkel szexelés gondolatát?

Janice Hiller szexuálpszichológus szerint ez a kérdés könnyen megválaszolható. A nők többsége a való életben gyengéd, monogám, kölcsönös beleegyezésen alapuló és hosszú távú szexuális kapcsolatokat alakít ki, azonban pont ezek a nők azok, akik rettenetesen izgatónak találják - de szigorúan csak a vágyak szintjén -, ha egy vadidegen férfi olyannyira vonzónak találná őket, hogy szexre kényszerítse őket.

Azt viszont a kutatást vezető Christian Joyal is fontosnak tartotta kiemelni a Washington Postnak hogy bár a nők gyakrabban számoltak be arról, hogy a szex közbeni alávetettség számukra izgató gondolat, azonban ezeket többségüknek eszük ágában sincs átélni, épp csak változatosságot visznek ezekkel a fantáziákkal átlagos nemi életükbe. Ez tényleg elég jó magyarázatnak tűnik a mamipornók, köztük Szürke ötven árnyalatának sikerére.

A kutatás egyik fő megállapítása egyébként az a szexológusok által már ezerszer felfedezett tény, hogy a férfiak és nők vágyai között sokkal több a hasonlóság, mint gondolnánk. Az ehhez hasonló, reprezentatív kutatások azt mutatják, hogy nincs is akkora különbség a nemek között, legalábbis a vágyak tekintetében.

sex.jpg
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönöm szépen a legújjab fordításod !
nkatalin wrote on bsilvi's profile.
Szia! Nagyon szépen köszönöm a renegát akseli kiborgot már nagyon vártam, lesz folytatása? Lehet tudni hány rész lesz még? Mit fordítasz következőnek? Köszi, ha válaszolsz!Szép napot!
livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322

Statisztikák

Témák
38,161
Üzenet
4,809,764
Tagok
616,172
Legújabb tagunk
Lilike24
Oldal tetejére