Valami nagyon nem stimmel a magyar házasságokkal

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 1.

Melitta - 2014 Augusztus 1, 08:00
 1. Melitta

  Melitta Adminisztrátor Fórumvezető

  Hallottak már arról az internetes szeretőkereső oldalról, ami kifejezetten házasoknak szól? Az Ashley Madison szlogenje: „Az élet rövid. Lépj félre."

  Ha érdekli, miként jut eszébe egy kétgyermekes családapának egy olyan szolgáltatást létrehozni, ami a hűtlenséget pártolja, hogy mi a közös az amerikai konzervatív médiában és a Vatikánban, hogy miként tehet jót egy házasságnak, ha valaki szeretőt tart, és hogy miért lehet tuti biznisz egy félrelépős site Magyarországon, akkor olvasson tovább. Interjú a világ talán legbotrányosabb társkeresőjének európai kommunikációs igazgatójával, Christoph Kraemerrel.

  Miért pont a házasok?

  Ez régre vezet vissza. Az Ashley Madison.com alapítója, Noel Biderman korábban sportmenedzser volt, átigazolásokat intézett az észak-amerikai és az európai csapatok között. Főként kosárlabdázókkal dolgozott, kiépült közte és a sportolók közt egy magas fokú bizalom. Amikor a játékosok hosszabb-rövidebb időre külföldre utaztak, sokszor megesett, hogy Bidermanhez fordultak kétségbeesve: „A feleségem két nap múlva idejön. Segítened kell!" Biderman először nem értette, mi a gond. „Nem érted? Itt él velem a szeretőm. Szereznem kell neki egy hotelszobát, el kell vitetnem a cuccait." Ha nem is naponta, de azért gyakran megesett hasonló. A hűtlenség elég bonyolult tud lenni, és nagyon nehéz titokban tartani egy titkosnak szánt kapcsolatot. Később, 2001 végén a torontói reptéren Biderman épp arról olvasott egy cikket, hogy az online randioldalaknak befellegzett, mert az emberek általában csak futó kalandot keresnek a neten, tízből hárman ráadásul házasok, nem vágynak komoly kapcsolatra, és különben is, a legtöbben összevissza hazudoznak a profiljukban.

  Innen jött az ötlet?

  Igen. Mi van azzal a 30 százalékkal, aki nem az igaz szerelmet, hanem csak egy gyors affért keres az online randioldalakon? Ha például egy ilyen férfi egy olyan nővel találkozik, aki komoly kapcsolatra vágyik, és beleszeret a férfiba, aztán rájön, hogy a férfi valójában házas, egy csomó probléma adódhat. A nő tudhatja a férfi valódi nevét, mobilszámát, még a lakcímét is... Biderman ötlete tehát az volt, hogy készít egy weboldalt annak a 30 százaléknak, amelyik csak viszonyt, szeretőt keres. Ráadásul úgy, hogy mindez a legelejétől kezdve mindenkinek nyilvánvaló.

  [​IMG]„A hűtlenség elég bonyolult tud lenni, és nagyon nehéz titokban tartani egy titkosnak szánt kapcsolatot"
  Fotók: Pál Anna Viktória

  Ez volt tehát a piaci rés.

  Ráadásul egy nagyon sikeres piaci rés, hiszen azzal, hogy Magyarországon is elindítottuk az Ashley Madisont, már 41 országban vagyunk jelen, világszerte 27 és fél millió felhasználóval. Egy olyan igényt szolgálunk ki, amely valóban létezik.

  Hol van mindebben a pénz?

  Az Ashley Madison.com alapvetően egy közösségi hálózat. A diszkrét viszonyt kereső házas nőknek és férfiaknak biztosítjuk az anonimitást. Egy olyan platformot, ahol a hozzájuk hasonlóan gondolkodó emberekkel biztonságosan találkozhatnak. Mindenki ingyenesen regisztrálhat. Nevet vagy bármi egyéb személyes információt nem kérdezünk, csak egy e-mail címet kell megadni. Aztán lehet keresgélni, például földrajzi elhelyezkedés, szexuális preferenciák, érdeklődési kör, kinézet alapján. Ez mind ingyenes. Ha azonban találsz valakit, aki tetszik, akkor az első bemutatkozó üzenetért már fizetned kell. Vagy például a csetelésért. Felhasználóinkat egyébként arra biztatjuk, hogy privátbeszélgetéseiket a mi oldalunkon keresztül bonyolítsák.

  Miért?

  Mert az biztonságos és veszélytelen. Amíg korábban például a rúzsfoltos ing tudta lebuktatni a hűtlen férjeket, addig ma ezt a szerepet átvette az e-mail, az SMS. Ezt sokan elfelejtik.

  Ha már rúzsfolt. Milyen arányban vannak az oldalon a nők és a férfiak?

  Még mindig többségben vannak a férfiak, de ez villámsebesen változik. Az elmúlt 2-3 évben kétszer olyan gyorsan nőtt a női, mint a férfi felhasználók száma. Ezen felül megfigyelhető egy generációváltás is. A fiatalabb, 18-35 év közötti hölgyek financiálisan egyre függetlenebbek, egyre többen gondolják úgy, hogy ha partnerük nem tudja minden szempontból kielégíteni őket, akkor a kapcsolaton kívül keresnek megoldást.

  Nincsenek morális aggályai?

  Sokszor kérdezik tőlem, hogy alszom éjszaka. Elég jól – szoktam válaszolni. Több okból kifolyólag. Egyrészt nem mi találtuk ki a hűtlenséget.

  De reklámozzák.

  Bármennyit, akár dollármilliókat is költhetünk például tévéhirdetésekre, az nem fog meggyőzni senki olyat, hogy csalja meg a párját, akinek minden szempontból boldog a házassága. Mi csak annyit mondunk, hogy ha már úgy döntöttél, félrelépsz, akkor ne a hagyományos, rizikós módon tedd. Az Ashley Madisonnál mi a tökéletes viszonyt ajánljuk. Nemcsak a tökéletes partnert, hanem egy olyan viszonyt, ami titokban marad. Több felmérést is készítettünk már: felhasználóink 85 százaléka azt mondta, boldogabb a párkapcsolata, 67 százalékuk szerint a szexuális élete is megjavult, amióta kapcsolaton kívüli viszonya van.

  „Keresek valakit, aki nem a feleségem" – éneklik a férfiak az Ashley Madison reklámfilmjében

  A megcsalás tehát jót tesz a párkapcsolatoknak?
  Nehezen hiszem el.


  Egy problémás házasság utáni válás, ráadásul egy ronda válás, nagyon traumatikus dolog. A felhasználóink és mi magunk is hisszük, hogy egy titkos viszony több házasságot tud megmenteni, mint veszélybe sodorni. Ha valaki boldogabb lesz egy szexuális kaland miatt, az otthon is kivetül: jobb férj, jobb feleség, jobb szülő lesz belőle. Sőt. Ahogy mondani szokták: a boldog ember a munkahelyén is produktívabb – lehet tehát, hogy még a munkában is eredményesebb lesz.

  Hány botrányuk volt eddig?

  Milyen jellegű botrányokra gondol?


  Dühös feleség, dühös férj, tiltakozók, felháborodott katolikus egyház. Ilyesmire.

  Dühös feleségekkel vagy férjekkel még nem volt dolgunk. Tizenkét év alatt nem volt olyan jogi ügyünk, ami arról szólt volna, hogy miattunk bomlott fel egy házasság. Ez azért sokatmondó. Tiltakozók? Hát, igen. Azok voltak. Az amerikai konzervatív média például minket okolt a társadalom hanyatlása miatt. Egyszer pedig, amikor szponzorálni szerettük volna a római kosárlabdacsapatot, maga a Vatikán tiltotta meg. Ilyenek előfordulnak.

  Olvastam az oldal alapítójáról, hogy házasember, kétgyermekes családapa.

  Az.

  És Ön? Házas?

  Nem, házas nem vagyok, de nyolc éve boldog párkapcsolatban élek. Egy olyan párkapcsolatban, ahol nem érzem szükségét annak, hogy megcsaljam a párom.

  Tehát soha nem használta az Ashley Madisont? Legalábbis rendeltetésszerűen.

  Úgy még soha. Régebben volt egy olyan párkapcsolatom, amelyikben félreléptem, de az még az oldal indulása előtt volt. Azt gondolom, hogy egyéjszakás kaland bárkivel megeshet, az része emberi mivoltunknak. Ha azonban a páromnak lenne egy ilyenje, én inkább nem szeretnék róla tudni. Ha az csak egy apró félrecsúszás, ha nem jelent semmi komolyat, a partner mégis lebukik vagy bevallja, az több kárt tud okozni, mintha az egész titokban marad. Egy hosszan tartó affért azonban nem tudok elképzelni – sokkot kapnék, ha kiderülne, hogy a párom ilyet folytat. Ez azt jelentené, hogy valami alapjaiban hiányzik a kapcsolatunkból. Mindig azt reméltem, hogy ha van valami, amit nem adok meg a partneremnek, akkor veszi hozzá a bátorságot és nyíltan megmondja.

  [​IMG]„Nagy elvárásaink vannak Magyarországgal kapcsolatban"

  Hisz a házasságban?

  Hiszek a két ember közti elkötelezettségben, de nem gondolom, hogy ezt egy államnak vagy egyháznak mindenképpen szentesítenie kell. Ellenben azt is tudom, hogy a társadalom szabályai szerint kell élnünk, máskülönben komplett káoszba fordul minden. Egyrészt tehát hiszek a hivatalosan szentesített házasságban, de nem gondolom, hogy ez kell ahhoz, hogy két ember boldog legyen.

  Miért pont Magyarország?

  Nagy elvárásaink vannak Magyarországgal kapcsolatban. Gazdaságilag ez egy érdekes piac, de mi nem csak ezt szoktuk nézni. Társadalmi szempontból Magyarország tökéletes számunkra.

  Remek. És miért?

  Magyarország egy tradicionális, konzervatív ország. Korábbi tapasztalataink alapján pedig az olyan országokban, ahol sok a társadalmi szabály és norma, az emberek jobban vágynak arra, hogy tiltott dolgokat tegyenek. Minden a tiltott gyümölcsről szól. Ez egyrészt egy olyan ország, ahol erősek a keresztény hagyományok, jelentős az egyház befolyása, másrészt Magyarországon nagyon magas a válások aránya. Nyilvánvaló tehát, hogy valami nagyon nem stimmel a magyar házasságokkal. Azt reméljük, hogy az Ashley Madisonnal tudunk ezen valamelyest segíteni.
  Kustánczi Norbert

  eskuvo2.jpg
   
  Jaszladany kedveli ezt.

Hozzászólás

Melitta témája a 'Hírek' fórumban , 2014 Augusztus 1.

  1. Jaszladany
   Jaszladany
   " felhasználóink 85 százaléka azt mondta, boldogabb a párkapcsolata, 67 százalékuk szerint a szexuális élete is megjavult, amióta kapcsolaton kívüli viszonya van"

   Kíváncsi vagyok, hogy annak a 85 és 67%-nak vajon a párja is ugyanezt mondja-e.
   Egyszerűen nem hiszem, hogy jót tesz egy házasságnak, ha valamelyik fél félrelép. Akkor az már nem házasság, hanem társbérlet. Ott már a megcsalt fél azt mondja: "Legalább nem engem nyaggat."
   Na így lehet, hogy boldogabb lesz a párkapcsolat, csak az már nem párkapcsolat. Legalábbis nem az, amire általában vágyunk.
  2. kozsu11
   kozsu11
   Egy váratlanul jött egy éjszakás kaland talán (?) megbocsájtható, de egy olyan, amire hetek óta készült valaki, az nem.
  3. magdusis
   magdusis
   Eleve a cím nem stimmel,mindenütt arról cikkeznek,hogy úgymond válságban a házasság intézménye.
  4. Melitta
   Melitta
   :eek:Csalas az csalas, egy alkalom vagy tobb, te a parodnak melyiket bocsajtanad meg konyeden?-ha egyszer csal meg vagy ha tobbszor?
   Ugy latom a megcsalasnal nem csak ez a teny ami nem emesztheto,hanem a bizalom aminek bucsut lehet inteni. Azert az is valahogy ugy van ha egyszer elofordul akkor a masodik is konyen jon....az alkalom szuli a tolvajt, es alkalom mindig adodik.
  5. phoenyx
   phoenyx
   Azt mondják, könnyű táncba vinni azt, aki maga is táncolni akar... :dr_9:
  6. kozsu11
   kozsu11
   Egyiket se könnyű. 18 éves koromban a nyári szünet alatt idősebb nőkkel dolgoztam. Az egyik nyugdíj előtt álló nő azt mondta, nincs olyan nő, akit soha nem csalnak meg. Ez ismerőseim többségére igaz, a többiről meg szerintem még nem tudtam meg. Lehet, hogy régen nem így volt, a vallás erős fék volt, de manapság...Egyébként ismerőseim többsége nem vált el, az asszonyok össze akarták tartani a családot. Lelkileg megrokkantak, de maradtak.
   Kicsi Fecske, Lacika69 és Jaszladany kedveli ezt.
  7. Jaszladany
   Jaszladany
   Kérdés, hogy melyik időszakról vagy generációról beszélt. Nem mindre igaz. De lehet, hogy egyikre sem.
   Kicsi Fecske és kágyula kedveli ezt.
  8. Lacika69
   Lacika69
   Ezt csak poén! Mert kivel csaljameg? Egy másik hapsival? Na ne! Egy másik nővel. Vagyis mit csinál a ' másik nő ' ? ... Bizony-bizony, megcsalja a párját.
   Jaszladany, Csillagözön és kágyula kedveli ezt.
  9. Lacika69
   Lacika69
   A mai szabad világban sokkal fontosabb lenne a régi értékrendet ilyen jól felfutatni mert ez csak zulleszti a családokat. Egy átmelozott nap után sokkal könnyebb ilyen környezetben megoldani a kapcsolatban kialakult problémát mint energiát fektetni abba,hogy az igazi értékes megoldást megtaláljuk. Ha abból tudna valaki pénzt csinálni,hogy segít a pároknak ezt megérteni az nagyszerű lenne.
   Jaszladany, phoenyx és kágyula kedveli ezt.
  10. hombárfej
   hombárfej
   Mi van akkor, ha hosszabb ideje élsz egy párkapcsolatban. Neked vannak igényeid, a párodé - pl. eü. okokból kifolyólag - megszűntek. (Hosszú betegség, műtét, vagy pl. depresszió)
   Akkor nem jobb néha levezetni a feszültséget és tovább ápolni a kedvesed? Avagy inkább egy válás jobb megoldás?
   Ernoe kedveli ezt.
  11. kágyula
   kágyula
   Szervusztok ,
   Magam cssak az elöttem szólokhoz tudnék csatlakozni , mert ugye egy ténchoz kettö kel . Meg ugyebár a családomon kivüli fiukat nem szeressem igy kénytelen - kellettlen a gyengébb nem felé fordulok . Igen ám de akkor mondom ez az én különbejáratú magán véleményem ahhoz egy másik fél is kell és nem hiszem , hogy minden asszony elvált , vagy külön él , esetleg özvegy ! Igen sajnos ez nem csak Magyar jellenség ezt ma majd mindenhol megtalálajuk más országokban is , hogy nem minden félre lépést tud meg a másik ez sokszor elöfordul . Aztán miért mindig bennünket férfiakat nyaggattok ? Van elég Hölgyecske akik szép számmal tesznek szarvakat férjeik fejére . ;)
   Jaszladany és Lacika69 kedveli ezt.
  12. Lacika69
   Lacika69
   Sokszor elgondolkozom azon mit jelent a Párkapcsolat, együtt élni valakivel. Biztos mindenkinek mást. Ezért keresgélünk és ha Megtaláltuk akinek hasonló az értékrendje,hasonlóan gondolkozik,akkor kitartunk mellette. Ha depressziós nem hiszem,hogy az a legjobb ha magára hagyom pl mivel ismerjük és szeretjük egymást tudja,hogy szükségem van Rá /rá. ? Ha műtétem volt, levágták az 'ujjamat' a fantáziámtol nem fosztottakmeg. És sorolhatnám,de ezt már egyszer mintha kitargyaltuk volna.
   phoenyx és kágyula kedveli ezt.
  13. kágyula
   kágyula
   Szervusz Hombárfej ,
   már megbocsájts , de olyan "jányos ház" volt és lessz is mindig . Mert még falúhelyen is megvolt még az énkoromban is a falú könnyüjánya na !! Aztán ha már megbocsájts megint, ha csak a szex tart össze , hát nem is tudom , komolyan akkor ott már bibi van ! Vagy lehet , hogy magam élek egy bezárt más világban ? Lehet nem akarom ezt elvitattni , de szerintem ez csak egy kis része az egésznapból , na igaz hogy gyönyörü , de azért van még a napból ha 20 éves vagy még mondjuk ugy 10-15 szabad órád ;) gondolom én .
   Lacika69 kedveli ezt.
  14. hombárfej
   hombárfej
   Már megbocsáss, de valamit nagyon összezavarsz. Ki mondta, hogy csak a szex tart össze egy kapcsolatot? Amit én írtam, az az volt, hogy a szokott módon hosszú ideje nincs szex és nem elhidegülés okából kifolyólag.
   Egy kapcsolatban nem a szex a lényeg, az csak hab a tortán. De azért, az ember már csak olyan, hogy a szex, az mindig is a főbb szükségletek közé tartozott és tartozik. Ettől függetlenül egymás szeretete, megbecsülése, a közös élmények, emlékek, és még sorolhatnám, egy kapcsolat alappilérei. Hány olyan kapcsolatot ismersz, hány olyan kapcsolatról tudsz, ahol a pár egyik tagja külföldre kényszerült - ilyent még itt a CH-n is találtam, a kommentjeikből olvasgattam ki - és mondjuk azon dolgozik, hogy a párját, a családot is kivigye. De ha ez a lehetőség egy-két évig nem jön létre, akkor bizony ez is, meg az is félrelép - és nem vethetnek egymás szemére semmit. A szex szükséglet, de nem alapja egy akármilyen kapcsolatnak.
  15. Lacika69
   Lacika69
   Az én értékrendem szerint nincs igazad.
   phoenyx kedveli ezt.
  16. Lacika69
   Lacika69
   Ismerem,szeretem a párom,a gyermekeim,de bent maradok az irodában minden este sokáig a barátnőmmel mert otthon nem lehet a gyerekek miatt jót hancurozni a mamával. Mit csinálok? Tönkre teszem a családom. Azt az energiát amit a munkahelyilibára pazarolok inkább azokra fordítanám akik minden szinten hozzám tartoznak. Ahelyett,hogy a srácomnak elmagyaráznék dolgokat,mert egy gyerek tele van kérdésekkel a libával töltöm az időt vagy ahelyett,hogy a feleségemmel kitalálnánk,hogy legyen,hogy jó legyen inkább libát töltök. Szimpla árulás . A gyerekek majd megkérdezik mástól vagy majd megtanulják a saját kárukon, vagy nem, majd az ő házasságuk is tönkremegy és majd az asszony is megoldja valahogy. Ez mind csak azért mert én a rövidebb utat választottam. Nem méltó az ilyen sem apának sem férjnek. Mivel emancipáció van a nőkről ugyan ezt gondolom.
   Utoljára módosítva: 2014 Augusztus 2
   Jaszladany, phoenyx és kágyula kedveli ezt.
  17. hombárfej
   hombárfej
   Mi lenne a világgal, ha mindenki arra válaszolna, arra hivatkozna, abból idézne, ami irva vagyon.
   Én leírtam egy adott szitut, elég jól körbehatárolva. Erre @kgyula és @Lacika69 előadnak más-más szitut, és rám hivatkoznak, hogy nincs igazam
   Mindkettőtöknek igaza van: a saját szitációitokban, amit ellenem hoztatok, én is igazat adok nektek! De abban, amit én írtam le, abban nekem van igazam.
   Ernoe kedveli ezt.
  18. hombárfej
   hombárfej
   Dehát mindenki csak a nagyokat másolja.
   Kedves Miniszter úr, mi a véleménye a hajléktalanok helyzetéről?
   Miniszter: Ha figyelembe vesszük, hogy már szerte a világban a vonatok egyre gyorsabban és pontosabban járnak, ezt nálunk is el kellene érni. Mi ....
   :p --- :p --- :p
   Ezek után mit várjunk el másoktól, ha vezetők is így állnak hozzá a dolgokhoz???
   joszerik kedveli ezt.
  19. Lacika69
   Lacika69
   Azért írtam,hogy más az értékrendünk és ezzel nem sértegetni akartalak.

Megosztás