Vancouverben paprikaspay támadást szenvedtek szíriai menekültek

Egy ismeretlen férfi paprikaspray-jel támadt rá körülbelül száz szíriai menekültre és muszlim közösségi szponzoraira Vancouverben.

A támadásban összesen tizenöten szenvedtek könnyebb sérüléseket, akiket a vancouveri tűz és mentőszolgálat kezelt. Adam Palmer, a nyugati-kanadai város rendőrkapitánya egy gyűlölet által motivált bűncselekménynek nevezte a támadást.

"Egyetlen egy férfi cselekedete rossz fényt vetít arra a sok pozitív munkára, amit közösségeink végeztek annak érdekében, hogy befogadhassuk a szír menekülteket"--tette hozzá Palmer.

A Muslim Association of Canada Centre előtt álltak csoportban szír menekültek és a helyi közösség tagjai, amikor egy biciklin lévő férfi oda ment a csoporthoz és nőket, gyerekeket és férfiakat egyaránt paprikasray-jel támadt meg. A menekültek éppen egy közösségi vacsorán vettek részt és indultak volna vissza azokba a szállodákba, ahol el lettek szállásolva.

A legtöbb menekült ugyan meglepődött és visszataszítónak találta az esetet, de amikor a CBC közszolgálati televízió meginterjúolt több érintet személyt Vancouverben, a válaszokból általában kiderült, hogy ettől az incidenstől nem lett sötétebb, negatívabb képük Kanadáról. Többen megerősítették, hogy hálásak a kanadai szövetségi kormánynak, illetve a befogadó kanadai társadalomnak.

Justin Trudeau, Kanada miniszterelnök "a gyűlölet undorító példájának" nevezte a vancouveri támadást. "Ez nem tükrözi azt a meleg fogadtatást, amit a kanadaiak nyújtottak"-tette hozzá a kormányfő.

Rona Ambrose, az ellenzéki konzervatív párt ideiglenes vezetője is elítélte a támadást és reményét fejezte ki, hogy az elkövetőket elfogják és bíróság elé állítják.

Larry Campbell, Vancouver korábbi polgármestere, aki jelenleg szenátorként szolgál "egy őrültnek" nevezte az ismeretlen támadót "aki valószínű, anyukája basementjében él."

"Sértőnek találom, mert nem szeretném ha azt gondolnák, hogy ilyen Vancouver"--tette hozzá a szenátor.

John McCallum, Kanada bevándorlási minisztere egy nyilatkozatban szögezte le: "ez egy támadás nemzeti értékeink ellen és ellentétes azzal a kedves fogadtatással, amit a szíriaiak tapasztalhattak országszerte."

Christopher Adam

adams.png
 
De, szerintem megértettem.
Ugyebár az volt az alaptézis, hogy egy millió felajzott, tehát megányos férfi mászkál szerte és szét Németországban. Erre írtam, hogy kb annyira reális adat, mint Filip kétmillája. Ha igaz lenne, hogy másfél millióhoz családegyesítéssel 7 milliós végső számot várnak, akkor még a kettő különbözetéről van szó.
Gyanítom, hogy ezt Európában összesenre becsülték eredetileg és még azt is túlbecslésnek érzem.
Viszont ha jelenleg másfél milla van, és abból egy millió magányos faljazott vándor, és a 7 milla németérszágra vonatkozik, akkor ugyabár az egy milla vándor felajzott stb, kivételével maradó fél milla duzzad fel családegyesítéssel.
Tudod mit, ha a másfélhez várják a tovűbbi 5,5 millát és csak a németekhez, az is eléggé filipkés adathalmaz.

De ha Te mondod, biztos így van.
Ha Rátkay kartárs mondja, akkor még ígyebbül. :)

Jajj Istenem! Azt mondta a német újságíró, hogy 1 millió felajzott muzulmán férfi járja Németország utcáit. Te azt mondtad, hogy nem, mert annyi az összes és gyerekek is vannak. Írtam, hogy 1,5 millió az összes és abból a gyerek és asszony kevés. A cikk azt írja, hogy családegyesítéssel összesen 7 millió valamennyien lesznek. Most nem nézegettem vissza a pontos számokat, mert nekem ez nem fontos annyira, hogy keresgessem, de nézd meg, ha téged ilyen nagyon érdekel.

Találsz nagyjából pontos számokat másutt is, nem csak az általam belinkelt oldalon, csak megbízható oldalakat nézz, ne hazudósakat.;)

Itt is azt írják, hogy a 1,5 millió regisztrált migránson kívül még legalább 290 000 nem regisztrált arab bóklászik össze-vissza Németországban. Fogalmuk sincs, hogy kik ők, hol vannak, miből élnek... Persze, akit regisztráltak azokról sem tudják, mert azt mondanak, amit akarnak.
 
Jajj Istenem! Azt mondta a német újságíró, hogy 1 millió felajzott muzulmán férfi járja Németország utcáit. Te azt mondtad, hogy nem, mert annyi az összes és gyerekek is vannak. Írtam, hogy 1,5 millió az összes és abból a gyerek és asszony kevés. A cikk azt írja, hogy családegyesítéssel összesen 7 millió valamennyien lesznek. Most nem nézegettem vissza a pontos számokat, mert nekem ez nem fontos annyira, hogy keresgessem, de nézd meg, ha téged ilyen nagyon érdekel.

Találsz nagyjából pontos számokat másutt is, nem csak az általam belinkelt oldalon, csak megbízható oldalakat nézz, ne hazudósakat.;)

Itt is azt írják, hogy a 1,5 millió regisztrált migránson kívül még legalább 290 000 nem regisztrált arab bóklászik össze-vissza Németországban. Fogalmuk sincs, hogy kik ők, hol vannak, miből élnek... Persze, akit regisztráltak azokról sem tudják, mert azt mondanak, amit akarnak.
Jó, majd utánanézek, ha ez lesz a legközpontibb problémám. Addig azonban irreálisnak tartom, mint magánvélemény.
Amivel nem becsülöm le a problémát. Épp azt írtam, hogy van gond elég anélkül is, hogy öteleteltnek tűnő zámokkal dobálódzon valaki. (nem te, hanem a forrásod. az a kis hazudós :) )
 
Most meg a valódi háborús menekültekről beszélsz. Nem minden szegény (már amelyik az) háborús övezetből jön, ezt magyarázzuk itt többen. Ezért lett hirtelen mindenki szír, mert tudják, hogy szírként nagyobb esélyük van a befogadásra.
De azt minden épeszű embernek be kell látnia, hogy a világ fejlettebb fele nem tudja befogadni és több-kevesebb ideig eltartani a világ szegényebb térségeiben lakó népességet. (Ez akár több milliárd embert is jelenthet!)
Ezért muszáj szelektálni, azokon segíteni, akik közvetlen életveszélyben vannak.

Végre egy mérsékeltebb hang két nap után. :)
-
Sokminden ellett cseszve ahogy mondani szokás, ez kétségtelen de nem eshetünk most emiatt a bajbalevöknek.
-
A kerités az nem megoldás azzal csak tetöznénk mindent. A menekülteket nem lehet az akaratuk ellenére megállitani.
-
Eltudod képzelni milyen lett volna a karácsonyunk ha közvetlen a határaink mögött campingeznének a menekültek? Vagy valamilyen lerombolt sziriai városban? Horvátország, Szerbia, Szlovenia... nem tudott volna nekik emberi körülményeket biztositani. Eltudtad volna azt viselni?
-
Gondolom a lelövöldözést Orbán csak az utolso optionak tekintette, akkor ha megrongálják a keritést. :)
De még az sem lenne egy megoldás mert az többe kerülne az országnak. Már a kerités is többe került. ;)
-
A németek reálisak, nem igérnek olyat amit nem tudnak teljesiteni. A menekülteket meg nem lehet keritéssel megállitani.
Ha már Ernővel nem boldogulsz, majd én segítek. Mit szólnál egy ilyen menekültséghez?

Mondjuk gazdasági menekültséghez, mert nálunk Magyarországon most nagyon sok szegény ember él, semmi perc alatt öszze tudnék szedni 1000 embert és elindulnánk papirok nélkül Szaud-Arábiába, mert ott nagyon gazdagok az emberek és az nekünk is jár, mert mi is emberek vagyunk! Ezt Soros által működtetett New York-i Nyitott Társadalom Intézet valamint a Budapesti Nyitott Társadalom Intézet brossúráiból tudjuk mi szegény magyarok. Még szerencse, hogy Soros Gyuri bácsi nem hagyja, hogy hülyén haljunk meg. :D

Tehát elindulunk ezren! Mondjuk úgy, hogy elindulunk papírok nélkül Szaúd-Arábiába. Ha valamelyik határon megállítanak, elkezdünk üvöltözni és megdobáljuk flaszterral az arab határőröket. Ha ennek ellenére is megérkezünk, akkor Rijád főutcáján letépjük a burkát az arab nőkről, s bejelentjük, hogy szeretnénk megnyitni Szaúd-Arábia legnagyobb és legmodernebb nudistastrandját. Ok? :hurra:

Marha vicces vagy.
Kérd meg elöször a Putint és másokat, hogy bombázzák le Budapestet, éljél honapokig egy városban ami körül van zárva, nem engednek be élelmet, orvosságot... vegyél hozzá elég idöt, tartson évekig ez a folyamat aztán lassan eléred azt a jogosultságot mind a Sziriaiak.
-
Kitöl tanulod ezeket a gyerekes hasonlatokat? A közmédiábol?
 
Szervusztok ,
akkor tehát hogy Geocraker megnyugodjon , a Német belügyminiszetr szerint hivatalosan 1 millió nem milla és 100 ezer menekült van ehhez jön szerinten ! Tehát a de Maizier úr által még ca. 300 ezer olyan menekült akik egyáltalán nincsenek regisztrálva ! Amugy nagyrészükröl semmi papir nincsen hiszen már a "menekülésük utján" valószinüleg ugy gondolom én mint Ökörpörköl vagy Melitta is eldobálta hivatalos papirjait . Igy történhetett meg , hogy a párizsi terrorista 7 különbözö álnéven volt szerte nyugat europában bejellentve ! Na ez ugy ca. 1 millió és testvérek között is 400 ezr menekült melynek tulnyomó része ifjú férfi , ifjú max. 30 éves ! Lassan kezdödik a farsangi szezon , én még viccböl sem megyek Kölnbe legfeljebb egy csorda kecskével ! Tapogassák azt ! Na meg Mrs. Merkelt .
 
Csak edgyszer simogassam meg a gyereke fejét? Ez a tanár még többször is megsimogatta a gyerekek fejét az iskolába, aztán leült a diákjaival beszélgetni óra után...



Ez egy magyar kislány volt? :)
-
Nézzd kedves Röfike, 81 millio ember között van mindenféle, még olyan is aki valami miatt haragszik a másikra
-
Egyet azonban ne feledjük, ezek a bevándorolt szülök gyerekei nem szoktak orvul lelövöldözni "németeket" (emlékeztetöül a cigányok orvul valo lelövöldözésével párhuzamosan itt törököket, görögöket lött le egy naci banda) Ezek csak beszélnek mert fiatalok, meg sem gondolják mit mondanak.
-
Ezek még nem gyujtottak házakat azokra akiket "nem birnak", ezzel ellentétben tavaj több mind 900 ilyen attacke volt ellenük. Az idén is egy tucat lett közüllük véresre verve, még mindig korházba vannak.
-
Kérlek kapj a fejedhez mert lassan kimerited a népek elleni heccelés fogalmát, ez már nem beszélgetés ez már uszitás amit itt csinálsz. Szégyeld magad.
 
Jajj Istenem! Azt mondta a német újságíró, hogy 1 millió felajzott muzulmán férfi járja Németország utcáit.
-
Kinek mondta és hogy hivják az ujságirot? :)
-
Szerintem csak azért mondta, hogy idecsalogasson téged. Hozzál magaddal vazelint. :)
 
Jó, majd utánanézek, ha ez lesz a legközpontibb problémám. Addig azonban irreálisnak tartom, mint magánvélemény.
Amivel nem becsülöm le a problémát. Épp azt írtam, hogy van gond elég anélkül is, hogy öteleteltnek tűnő zámokkal dobálódzon valaki. (nem te, hanem a forrásod. az a kis hazudós :) )

Kedves GeoCraker! Ez nem az én, vagy más "magánvéleménye". Itt egy cikk, még én sem olvastam, csak a címe épp azt mondja, az egymillió kiéhezett migránsról, amiről tegnap volt szó köztünk. Az egymilliót nem a kisujjamból szoptam ki. Miért olyan fontos az, hogy 996910, vagy 1 265 308?

Itt a cikk, a címe: "EGYMILLIÓ KIÉHEZETT MIGRÁNS JELENT POTENCIÁLIS VESZÉLYT A NŐKRE"
http://magyaridok.hu/kulfold/egymillio-kiehezett-migrans-jelent-potencialis-veszelyt-a-nokre-291028/
És érdemes elolvasni a Mandineren Ben-Dror Yemini cikkét is, aminek a címe: Rasszizmus és előítélet.
http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160110_ben_dror_yemini_rasszizmus_es_eloitelet
 
Kedves GeoCraker! Ez nem az én, vagy más "magánvéleménye". Itt egy cikk, még én sem olvastam, csak a címe épp azt mondja, az egymillió kiéhezett migránsról, amiről tegnap volt szó köztünk. Az egymilliót nem a kisujjamból szoptam ki. Miért olyan fontos az, hogy 996910, vagy 1 265 308?

Itt a cikk, a címe: "EGYMILLIÓ KIÉHEZETT MIGRÁNS JELENT POTENCIÁLIS VESZÉLYT A NŐKRE"
http://magyaridok.hu/kulfold/egymillio-kiehezett-migrans-jelent-potencialis-veszelyt-a-nokre-291028/
És érdemes elolvasni a Mandineren Ben-Dror Yemini cikkét is, aminek a címe: Rasszizmus és előítélet.
http://migracio.mandiner.hu/cikk/20160110_ben_dror_yemini_rasszizmus_es_eloitelet

Röfike kedves, egy cikk ami alá nem meri irni az "ujságiro" a nevét az gyanus, nem szeriöz.
-
Te itt nyilvánvaloan csak rágalmazol, heccelsz. Mi már egy fél évszázada élünk itt moszlem vallásu traditoban felnevelkedett emberekkel és kijövünk egymással. Valoszinü azért heccelsz mert rossz a lelkiismereted.
 
Utoljára módosítva:
No hát én már nemigen értem, hogy ki kivel van. Történt ugyanis ez a robbantásos merénylet Istambulban. Állítólag azonosították az elkövetőt, mint egy iszlám állam harcost. No de nemrég még arról szóltak a hírek, hogy törökország titokban támogatja az ISIS-t, és tőlük veszi az olajat. Hát ezek már a haverjaikkal is szívóznak? Azután hallottam olyan feltételezést is, hogy kimondottan németek ellen irányult a támadás. A németországban élő fórumtársak biztos tudnak valamit mondani ezzel kapcsolatban. tényleg lehet, hogy németek voltak a célpontok? Vagy véletlen, hogy épp ott voltak? Mit mond az ottani sajtó?
 
Utoljára módosítva:
Itt egy cikk, még én sem olvastam,
Pedig nem ártott volna. Mert akkor láttad volna, hogy a cseppet sem elfogult magyaridok a még kevésbé elfogult M1-re illetve a Mandinerre hivatkozik. Mely mandinert külön is belinkelted.
De pláne láttad volna ezt a piciny utalást: "Egy német újságírónő nyilatkozta, hogy egymillió kiéhezett férfi migráns van Németországban,"
Tehát alapvetően egy szubjektív véleményre is alapozódni képes média-nyilatkotaról van szó. Amit egy kicsit megtupiroztak. S ami akár önkéntelenül tulbecslő is lehet.
Szóva. maradjunk a realitásoknál. Az is elég bajos
 
Nyugi Ernő, ezek a kedves muszlimok csak az echte németeket akarják az országhatáron kívül látni, mi úgy tűnik, maradhatunk! :D

A menekültek azért jönnek ebbe az országba mert tetszik nekik a fundament, következésképpen semmi érdekük ezt alapjaiban tönkretenni.
-
A videoban szohozjuto gyerekek ugyan ugy állnak Németországhoz mind a magyarok Europához.
Jár a szájuk mind egy kamasznak de összeomlanának ha a saját erejükre kéne hagyatkozniuk. :)
 
Röfike kedves, egy cikk ami alá nem meri irni az "ujságiro" a nevét az gyanus, nem szeriöz.
-
Te itt nyilvánvaloan csak rágalmazol, heccelsz. Mi már egy fél évszázada élünk itt moszlem vallos traditoban felnevelkedett emberekkel és kijövünk egymással. Valoszinü azért heccelsz mert rossz a lelkiismereted.

Mi pedig itt maradtunk Magyarországon, a hazánkban, itt élünk nap-mint nap. Nem lettünk hűtlenek hazánkhoz, mert szeretjük. Szeretjük e földet, az itt élő embereket.
Nap-mint nap tapasztaljuk az itteni valóságot. Ez a való világ, nem távolról szőt idealizmus.
Ne akard megmagyarázni nekünk, hogy mit és hogyan ítéljünk.
 
Mi pedig itt maradtunk Magyarországon, a hazánkban, itt élünk nap-mint nap. Nem lettünk hűtlenek hazánkhoz, mert szeretjük. Szeretjük e földet, az itt élő embereket.
Nap-mint nap tapasztaljuk az itteni valóságot. Ez a való világ, nem távolról szőt idealizmus.
Ne akard megmagyarázni nekünk, hogy mit és hogyan ítéljünk.

Kedves natasha

Vedd kérlek eszre, hogy magyarkodok dumálnak bele a német eseményekbe nem forditva.
-
Németország "elvette" tölletek a többszáz ezer menekültet, nem hiszem hogy ez az ellenetekre lett volna. :)

Már öszintén mit tettetek volna a Merkel segitsége nélkül? :)
-
Mégtöbb hütökocsi? :)
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

livian wrote on bnrn's profile.
Szia. Csak így ismeretlenül is szeretném megköszönni neked a Sutherland könyvek fordítását, nagyon nagy örömet okoztál a fiamnak. Hétről-hétre várta a fordításodat, napi szinten érdeklődött mindig, hogy van-e új rész. Kicsit szomorú, hogy több rész ebből a sorozatból már nem lesz.
Esetleg megkérdezhetem, tervezel hasonló sorozatot még? Olvashat még tőled fantasy fordítást?

Köszönettel: Livian
beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,803,099
Tagok
615,781
Legújabb tagunk
Plastichfl
Oldal tetejére