Vizilabda

Melitta témája a 'Sport' fórumban , 2006 Április 23.

 1. mbalazs7

  mbalazs7 Állandó Tag

  Zsinorban meglesz a 4. olimpiai arany! Hajrá Magyarország!
   
 2. Petyko70

  Petyko70 Állandó Tag

  Remélem, az odavezető út is nagyon rögös..
   
 3. TH6777

  TH6777 Vendég

  Az újvárosi olimpikon újra spanyol klubban

  2012. 08. 24. 08.56 <right>

  </right>
  [​IMG]

  Szűcs Gabriella,
  a londoni olimpián szereplő női vízilabda-válogatott játékosa a Dunaújvárosi Főiskola csapatából visszatér korábbi klubjába, a spanyol Sabadellbe.


  Ugyancsak változás a Dunaújvárosi Főiskola-Mex-Motors keretében, hogy a csapatkapitány
  Balogh-Zsámbok Lili utánpótlásedzőként folytatja pályafutását.
   
 4. TH6777

  TH6777 Vendég

  Szécsi Zoltán Londonról, a Fókusz-riportról


  <right>

  </right>

  London utózöngéiről, személyes terveiről és a napokban nagy port felvert tévériportjáról kérdeztük a magyar válogatott háromszoros olimpiai bajnok (és egyszeres ötödik helyezett) kapusát, Szécsi Zoltánt.

  - Aktualitást ad beszélgetésünknek az RTL Klub Fókusz című műsorában közölt,
  veled készített riport. Egyik, hagyományosan "jóindulatú" kommentelőnk egyenesen úgy minősítette ezt a beszélgetést, hogy megvan az első ember, aki "megszegte a hallgatás törvényét". Visszanéztem, mit nyilatkoztál a vlv-nek az utolsó londoni meccs után. Idézem, ami elhangzott a "szóban forgó témában": "Dénesnek is köszönöm szépen ezt a tizenöt évet. Nyilván ugye voltak hullámhegyek, hullámvölgyek. Biztos vagyok benne, hogy az idő a hullámvölgyeket eltünteti, és a hullámhegyeket még jobban kiemeli." Ezek szerint leülepedett és inkább a hullámvölgyek maradtak meg benned?

  [​IMG]

  - Nézd, én az RTL Klubnak is ugyanezt mondtam el, hogy voltak hullámhegyek és hullámvölgyek. Ők azzal kerestek meg, hogy a pályafutásomról beszéljünk, mert hogy annak a válogatottság szempontjából vége van. Ehhez képest szinte az egész egyenesen idézett bevágás Dénesről szólt. Főleg a beharangozó. Hozzáteszem: szakmai tévedések is voltak a riportban, jófej módon azt mondják, hogy én egy évet még levezetek Egerben, holott ezt egy szóval sem említettem. Nem levezetek, hanem teljes erőből csinálok még egy évet, ez száz százalékig biztos. Felháborított ez a riport és ahogy készítették, például hogy a vágókép miatt bekapcsolt kamera képe alá a mikrofon nélküli szöveg kerül, fél mondat, kivágva.... Azt egyébként arra a kérdésre válaszoltam, hogy miben változott Dénes.


  Megmondom őszintén, borzasztó inkorrektnek tartom és sajnálom, hogy az egész úgy lett beharangozva, hogy én Dénesre fognám a sikertelenséget, vagy a kudarcot. Úgy gondolom, hogy a lényeg az, amit azért a riportban is benne hagytak, csak talán nem domborodott ki, mert nem ezt szánták a legfontosabbnak: mi elsősorban magunkban keressük a hibát. Én is, saját magamban, abban, hogy mit hibáztam, mit kellett volna másképp csinálnom. Ezt is elmondtam, a sok apró nüanszot is, amin múlott, de ezeket kivagdosták. Nem hiszem, hogy Dénesre kellene mutogatnunk, de egy összevágott riportból ki lehet hozni, mintha szerintem ez lenne a lényeg.

  - Térjünk át akkor a saját beszélgetésünkre. Leülepedtek-e benned a londoni dolgok?

  - Akkor ülepszenek le, amikor már végre új feladatom lesz.

  - Azért a csalódottság tompult?

  - Hát nézd, amíg nincsenek új sikerek, addig a csalódottság az utolsó élmény. Ha most az egész pályafutásomról kérdezel, akkor azt mondom: nyertünk három aranyat, egyet meg nem nyertünk meg, ami szerintem szintén meglehetett volna, vagy legalább valamilyen szép érmet nyerhettünk volna. Nem sikerült, így alakult.

  [​IMG]

  - A Fókusz-riportban azt mondtad, hogy így utólag nézve ez az olimpia nem végződhetett volna másképp. Ezt hogy értetted?


  - Nem nyertük meg, ötödikek lettünk és ez azt jelenti, hogy bizonyos dolgokat, sőt, talán sok mindent biztosan másként kellett volna csinálnunk, akkor tudtunk volna nyerni.

  - Ezt közben vagy az olimpia előtt, az elmúlt években érezted?

  - Nem.

  [​IMG]

  - Vagy bíztál abban, hogy rutinból menni fog?


  - Nem, nem. Nem rutinból. Én valóban úgy gondoltam, hogy erősek vagyunk és nyerni megyünk ki.

  - Jó néhány meccsen igazoltátok is, hogy erősek vagytok, tehát ennek volt alapja, azt mindenki láthatta, csak akkor miért nem jött ki ez a legélesebb helyzetben, szerinted?

  - Egész egyszerűen túlizgultuk azokban a legélesebb helyzetekben. Tudod, az a negyeddöntő, az menny és pokol volt. Mert hogyha reálisan nézd, ha azt a meccset megnyerjük, akkor 75 százalékban érmesek vagyunk, igaz? És akkor, bármi van, emelt fővel jövünk haza. De ha azt a meccset elveszítjük, már csak kudarc lehet a végeredmény. Ebből a szempontból, azt mondom, hogy egy elődöntő, sőt, talán még egy döntő is könnyebb lett volna lelkileg. Egész egyszerűen túlságosan rágörcsöltünk arra a helyzetre.

  - A teljesítményedet szakmai szempontból hogy értékeled?

  - Felemásnak.

  - Végül is te voltál az elsőszámú kapus, ezt ki lehet mondani.

  - Szerintem nem. Nem.

  - De hát te kezdtél a meccsek többségén.

  - Igen, de azért ez abszolút nem volt kimondva, most az lett kimondva, hogy ezt nem kell kimondani. Az elsőszámú kapus szerintem januárban tudja, hogy ő fog védeni az x-y meccsen. Én úgy gondolom, hogy abszolút egyenrangú kapusokként mentünk ki és Dénes minden egyes meccsre külön hozta meg a döntést, hogy ki védjen.

  [​IMG]

  - Ez szerinted pszichésen befolyásolt téged?


  - Nyilván talán nyugodtabban készül a kapus, ha pontosan tudja, hogy mikor véd, de nem akarom a hibáimat erre fogni. Ez butaság lenne a részemről.

  - Milyen volt a közösségetek? Csak három olimpiai újonc játszott a csapatban, tehát a régiek kellett, hogy meghatározzák a mentalitást.

  - Én úgy gondolom, hogy borzasztó szeretetteljes volt a légkör, nagyon jó volt a közösség. Odafigyeltünk, vigyáztunk egymásra, most így utólag azt mondom, talán túlságosan is. Tehát lehet, hogy néha kellett volna, hogy nekem is azt mondják: na most már aztán szedd összeg magad! Nagy szeretet és tisztelet jellemezte az egymáshoz való viszonyt, ami jó dolog, de emellett lehet, hogy néha kicsit keményebbnek kellett volna lenni egymással.

  - Viktorral milyen volt a viszonyod?

  - Szerintem jó, de őt is meg kell kérdezni erről. Egy kapcsolatban lehet, az egyik ember mondja csak azt hogy jó, a másik meg nem érzi így.

  [​IMG]


  - Ahogy jöttek sorra a meccsek, mit éreztetek? Fölfele vagy lefele ment a hangulati görbe, fellendülést éltetek meg vagy inkább elbizonytalanodtatok?


  - Borzasztó hullámzó volt a teljesítmény. Elindult ugye azzal a szerb meccsel, utána összeszedtük magunkat, de nem sikerült megverni Montenegrót. Akkor nagyon összekaptuk magunkat, de jött az a tragikus román meccs.

  - Miért tragikus? A sok kapott gól miatt? De végül is azt meg kellett nyerni és megnyertétek. Ilyen szempontból...

  - Geyza..., egy román meccsről beszélünk... Az angolok ellen tök jó volt, majd jött az amerikai meccs, az szintén, és akkor következett az olaszok elleni negyeddöntő, amiről már volt szó.

  - Ott ért titeket valami meglepetés, vagy csak görcsöltetek és hiába akartatok, nem ment?

  [​IMG]


  - Nem ért minket meglepetés, egyszerűen csak görcsöltünk, mentünk, mentünk, nem ment. Gyakran rossz megoldásokat választottunk. Tehát ezért mondom, - visszakanyarodva a legelejére -, ezért zavart borzasztóan ez a gyakorlatilag álinterjúnak nevezhető riport, mert az egész Dénesre volt kihegyezve, holott mi voltunk a vízben.


  - Mi történt az ötödik hely után? Milyen visszhangokkal találkoztál? Lelkileg milyen állapotban voltál?

  - Nézd, nagyon aranyosak voltak az emberek, nyilván megértették a helyzetünket. Talán tudták, hogy bizonyos szempontból nem volt "normális" egymásután három aranyat nyerni, s azt éreztették, hogy most, amikor nem sikerült megnyerni a negyediket, ugyanúgy hősöknek tartanak minket. Ez borzasztóan jólesik. Nyilván, aki már esetleg arra a háromra is irigykedett, az az egy százalék persze most boldogan kárörvend, de hát nem hiszem, hogy nekünk azokat a hangokat kellene meghallani.

  - Hogyan tovább? Mi a mostani helyzet? Gondolom, az nem változott, amit még Londonban mondtál, tehát hogy úgy érzed, valószínűleg nem leszel már válogatott, de "soha se mondd, hogy soha"...

  - Ez abszolút így van. Nyilván adódhat olyan szituáció, hogy menni kell, de alapvetően szerintem már nem nekem kell menni.

  - Mit tervezel? Ugye egyéves szerződésed van.

  - Az Egerrel bajnokságot nyerni.

  - Ebben az utolsó évben, vagy ez még nem az utolsó év?

  - Simán lehet az utolsó.

  - Mik a későbbi tervek? Gondolsz-e már erre? Foglalkoztat-e? Teszel-e lépéseket? Vállalkozás? Tanulás?

  - Ezeken már mind túlvagyok. Tehát most csak vízilabdázom. Befejezésként még annyit: köszönöm mindenkinek, akivel a válogatottban együtt játszottam, hogy együtt játszhattam velük. Minden játékosnak és edzőnek!

  - Én pedig köszönöm ezt a beszélgetést! Sikeres szezont kívánok!

   
 5. TH6777

  TH6777 Vendég

  Nemzetközi kupaprogram

  [​IMG]
  <right>

  </right>

  Alig több mint két hét múlva megkezdődnek a 2012-13-as szezon európai kupaküzdelmei (magyar csapat az első körben még nem érdekelt). Start előtti összegzésünk a BL-ről és az Eurokupáról

  .
  Az erősebbik európai klub-versenysorozatban a három magyar csapat a 24-es főtáblán kezd, a csoportbeosztást a szeptember 19-i sorsoláskor tudhatjuk meg.

  Az előselejtezőket két csoportban bonyolítják le, szeptember 13-14-15-én.

  A program:

  A csoport - Tbiliszi (Grúzia)

  CN Sabadell (spanyol)
  Vitbich Vitebsk Region (fehér-orosz)
  Ligamus Tbiliszi (grúz)
  Arkonia Szczecin (lengyel)


  B csoport - Kreuzlingen (Svájc)

  CN Marseille (francia)
  SSK Waterpolo Slagelse (dán)
  SC Kreuzlingen (svájci)
  Järfälla Simsällskap (svéd)


  A csoportok első két helyezettje továbbjut, a két-két kieső az Eurokupában folytathatja


  A főtáblán várják a BL-csoportbeosztást:


  Partizan BELGRÁD (szerb)
  Crvena Zvezda BELGRÁD (szerb),
  VK Vojvodina NOVI SAD (szerb)
  TEVA-Vasas UNIQA,
  ZF EGER A-Híd SZEGED Beton,

  Brixia Leonessa BRESCIA (olasz)
  Spandau04 BERLIN (német)
  Waspo98 HANNOVER (német)
  VOULIAGMENI NC (görög)
  Olympiakos PIREUSZ (görög)
  CNA BARCELONETA (spanyol)
  CSM DiGi ORADEA (román)
  Jug DUBROVNIK (horvát),
  SCHUURMAN BZC (holland)
  Galatasaray ISZTAMBUL (török),
  Szpartak VOLGOGRÁD (orosz)
  Sintez KAZANY (orosz)
  Shturm2002 RUZA (orosz)
  MONTPELLIER Waterpolo (francia).


  Mint látható, a mezőnyben nincsenek montenegrói csapatok, hiányzik az olasz Pro Recco, a horvát Primorje Rijeka és Mladost Zágráb is.


  [HR][/HR]Az Eurokupa mezőnye (a szeptember 19-i sorsolás előtt kiegészül a BL-selejtezőkből kiesett négy csapattal):

  RN Savona (olasz)
  RN Florentia (olasz)
  CN Mataro (spanyol)
  Szolnoki VSE Dózsa Közgép
  Debreceni VSE

  Dinamo Moszkva (orosz),
  Dinamo Spartak Asztrahány (orosz)
  OSC Potsdam (német)
  AZ&PC Amersfoort (holland)
  FNC Douai (francia)
  Olympic Nice Natation (francia)
  Yuzme Isztambul (török)
  Enka Isztambul (török)
  Cheltenham SWPC (brit)
  Bristol Central (brit)

  Az Eurokupa mezőnyét négy csoportba osztják majd és minden csoportból az első két helyezett kerül a negyeddöntőbe, ahol már ki-ki meccsek lesznek, oda-visszavágós alapon
  (játéknapok: november 14. és 24.).
   
 6. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Kiss Gergely a Honvédban folytatja

  [​IMG]

  <right>

  </right>

  Kiss Gergely visszatér a Kőér utcába. Az elmúlt két szezont piros-kék színekben eltöltő balkezes játékos hazatért a nyaralásból, s szaván fogtuk, hiszen a hónap végére ígérte, hogy megnevezi új csapatát. A háromszoros olimpiai bajnoktól azt is megkérdeztük, mit szól az időközben bejelentett, a Vasas helyzetét súlyosan érintő változáshoz.

  - A Honvédban fogok játszani. A szerződés aláírása, a csapat hivatalos sajtótájékoztatója később lesz, egy-két kérdőjel van még az évet illetően, de a magam részéről elhatároztam, hogy segítek "újraéleszteni" a Honvédot. Jó néhány fiatallal, meg egy-két rutinos csapattársammal ezen leszünk. Várható a jövő héten még szakosztályigazgatósági ülés, meg egy-két tárgyalás. Én viszont eldöntöttem, s mivel kerestek már többen, ezért nem titkolózom. Egyelőre egy évről van szó, aztán meglátjuk.

  - Jól nyaraltatok?

  - Igen, köszönöm a kérdést. Nagyon jó volt. Montenegróban voltunk, előbb hat napot töltöttünk egy kis öbölben, aztán Kotorban találkoztunk a régi ismerősökkel, a gyerekek egykori ovis és iskolai társaival, óvónénivel, tanító nénivel, csapattársakkal.

  - Sokan megismertek még az utcán?

  - Hát igen..., még olyan is volt, hogy szerb turistacsoport tagjaival kellett fényképezkedni, az egykori törzshelyünkön pedig, mikor megláttak, spontán kitört a "Kiss-Kiss-Gergeli" - ahogy régen. Olyan is volt, hogy ittunk valahol egy pohár bort és a tiszteletemre rögtön betették elindították a Primorac-indulót...

  - A távolléted alatt került nyilvánosságra a hír, hogy eddigi csapatodtól, a Vasastól távozik az egyik névszponzor. Mit szólsz ehhez a fejleményhez?

  - Nagyon durva! Amikor elkezdtem vízilabdázni, még öt nagyon jó csapat volt a fővárosban, tavaly már csak kettő. A Honvédot most elhagyta legjobb játékosainak nagy része, a Vasas is gyengül, plusz itt van ez a bejelentés. Mindez nagyon erős figyelmeztetés akár a politika tisztelt vezető képviselőinek is, egyfajta vészjelzés: az ország legnagyobb városában haldoklik a sportélet. Háromszoros olimpiai bajnokként nagyon aggódom. A BVSC-ben nőttem fel, a Tungsramban lettem felnőtt játékos, a Ferencvárosban egy évet töltöttem, ugyanennyit az UTE-ben, hét évig játszottam a Honvédban, két évet a Vasasban. Legtöbbször rajtam kívülálló okokból kellett eligazolni, így volt már a 90-es években is. Megszűntek, tönkrementek vagy súlyosan meggyengültek a klubok. Ezt éltem át az UTE, a Tungsram és tulajdonképpen most, a Vasas esetében is. Hiába volt a három olimpia okozta eufória, öröm, az uszodába lejáró rengeteg gyerek, mindezek ellenére tragikus helyzet alakult ki. A klubok névleg még léteznek, de hol van az a Fradi, amely vérre menő rangadókat játszott az UTE-val, amely pedig már nem is létezik? Hol van a többszörös bajnok BVSC? Mi lesz a Vasassal? A Honvédnál most újra szerepet vállalok, remélem, egy kicsit vissza lehet forgatni azt a kereket amely elindította lefelé a szekeret. Nem tudom, mi lesz, de az biztos: nem jó, hogy a gyerekek számítógép előtt ülnek és plázába járnak ahelyett, hogy sportolnának, illetve hogy a támogatóknak fontosabb egy olyan "célközönség", amelynek tagjai otthon ülnek, isszák a cukros üdítőt és nézik a kereskedelmi televíziókat... Örülök, hogy legalább vidéken még él és prosperál a sport, "működnek" a csapatsportágak, de ami Budapesten zajlik, az nagyon-nagyon rossz tendencia.


   
 7. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Útnak indult a junior válogatott


  <right> </right>
  Csütörtök este elutazott Franciaországba, a junior Európa-bajnokság helyszínére a magyar válogatott. Horkai György indulás előtti összegzése a vlv-nek és a torna teljes programja.

  A junior EB-n Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány és segítője, Varga I. Zsolt irányításával szereplő magyar csapat (1993-ban és később születettek):

  Kapusok:

  Bendes Viktor, KSI - 1993

  Molnár Dávid, Szeged - 1993

  Mezőnyjátékosok:

  Jansik Szilárd, KSI - 1994

  Boros Tamás, KSI - 1993
  Telegdy András, BVSC - 1994
  Tóth Bendegúz, Honvéd - 1993
  Lőrincz Bálint, Eger - 1994
  Szedlmajer Tamás, UVSE - 1995
  Csapó Miklós, KSI - 1993
  Bedő Krisztián, BVSC - 1993
  Sánta Dániel, FTC - 1994
  Német Tóni, KSI - 1994
  Palotás Gergely, Szeged - 1993


  HORKAI GYÖRGY

  - Azt tudom mondani, hogy tiszta a lelkiismeretünk, nekünk edzőknek és a csapatnak is. Nagyon sokat dolgoztunk, biztos vagyok abban, hogy idén az egész mezőnyből senki nem dolgozott annyit, mint mi. Ennek a munkának előbb-utóbb ki kell jönnie. Tehát tiszta lelkiismerettel indulunk útnak, aztán lesz, ami lesz. Persze, hogy az a cél, hogy bejussunk a legjobb négy közé, a mi részünkről megvan a szándék, már csak az a kérdés, hogy mit szólnak ehhez a többiek...

  Junior Európa-bajnokság, Canet en Roussillon (Franciaország)

  A csoport: Horvátország, Franciaország, Németország, Szlovákia

  B csoport: Montenegró, Szerbia, Törökország, Ukrajna

  C csoport: Fehér-Oroszország, Görögország, Oroszország, Spanyolország
  D csoport: Olaszország, Hollandia, Románia, MAGYARORSZÁG

  Csoportkör
  1. forduló, szeptember 2., vasárnap

  9.00 Szerbia-Ukrajna
  10.30 Montenegró-Törökország
  12.00 Görögország-Fehér-Oroszország
  13.30 Spanyolország-Oroszország
  15.00 Olaszország-Románia
  16.30 MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA
  18.00 Horvátország-Németország
  19.30 Franciaország-Szlovákia


  2. forduló, szeptember 3., hétfő

  9.00 Olaszország-Hollandia
  10.30 MAGYARORSZÁG-Románia
  12.00 Horvátország-Szlovákia
  13.30 Szerbia-Törökország
  15.00 Montenegró-Ukrajna
  16.30 Görögország-Oroszország
  18.00 Spanyolország-Fehér-Oroszország
  19.30 Franciaország-Németország


  3. forduló, szeptember 4., kedd

  9.00 Oroszország-Fehér-Oroszország
  10.30 Szlovákia-Németország
  12.00 Hollandia-Románia
  13.30 Törökország-Ukrajna
  15.00 Görögország-Spanyolország
  16.30 Szerbia-Montenegró
  18.00 Olaszország-
  MAGYARORSZÁG
  19.30 Franciaország-Horvátország


  A csoportelsők közvetlenül a negyeddöntőbe kerülnek.
  Nyolcaddöntők - szeptember 5., szerda

  2A-3C (25)
  2C-3A (26)
  2B-3D (27)
  2D-3B (28)


  Negyeddöntők - szeptember 6., csütörtök

  4A-25 vesztese (29)
  4C-26 vesztese (30)
  4B-27 vesztese (31)
  4D-28 vesztese (32)
  1C-25 győztese (33)
  1A-26 győztese (34)
  1D-27 győztese (35)
  1B-28 győztese (36)

  Helyosztók - szeptember 8., szombat

  29 vesztese-31 vesztese
  32 vesztese-30 vesztese
  29 győztese-31 győztese
  32 győztese-30 győztese
  33 vesztese-35 vesztese
  36 vesztese-34 vesztese
  33 győztese-35 győztese (elődöntő)
  36 győztese-34 győztese (elődöntő)


  Helyosztók - szeptember 9., vasárnap

  37 vesztese-38 vesztese (a 15. helyért)
  37 győztese-38 győztese (a 13. helyért)
  39 vesztese-40 vesztese (a 11. helyért)
  39 győztese-40 győztese (a 10. helyért)
  41 vesztese-42 vesztese (a 8. helyért)
  41 győztese-42 győztese (a 6. helyért)
  43 vesztese-44 vesztese (a bronzéremért)
  43 győztese-44 győztese (döntő)


   
 8. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Junior EB: továbbjutás a második helyen


  <right></right>
  Gyakorlatilag időn túli ötméteressel kapott ki junior válogatottunk az olaszoktól a franciaországi EB csoportkörének harmadik mérkőzésén.


  Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)

  Csoportkör, harmadik forduló


  Olaszország-Magyarország 8:7 (3:1, 2:1, 2:3, 1:2)
  G.: Csapó 2, Lőrincz, Tóth, Palotás, Boros, Bedő

  A magyar csapat jól helytállt az erősebbnek tartott olaszokkal szemben, akik már három góllal is vezettek, de sikerült visszakapaszkodnunk és egyenlítettünk. A meccs végén, 0,3 másodperccel a befejezés előtt kaptak fórt az olaszok, majd azonnal ötméterest, amit értékesítettek. A vereségnek nincs jelentősége, döntetlennel is csak a csoport második helyét szerezhettük volna meg az olaszok jobb gólkülönbsége miatt.

  HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány

  - Nem szoktam a játékvezetőkkel foglalkozni, de a horvát és a török bíró teljesen összevissza fütyült ezen a mérkőzésen. Rengeteg kontrafaultot kaptunk és a végén már nem is tudtam embert beküldeni, mert mindenki kipontozódott. Küzdeni akarásból le a kalappal a srácok előtt, nagyon akartak, nagyon küzdöttek. Az egyik legjobb csapat ellen játszottunk, de hozzá kell tenni, hogy voltak helyzeteink, amiket nem sikerült értékesíteni. Az olaszok fegyelmezetten, jól játszottak, remek mérkőzés volt.

  A magyar csapat a negyeddöntőbe kerülésért szerdán Törökországgal játszik, siker esetén a négy közé jutásért várhatóan Szerbia következik.

  További keddi eredmények:

  Oroszország-Fehéroroszország 17:4 (2:0, 3:0, 7:2, 5:2)
  Szlovákia-Németország 5:4 (2:1, 1:0, 0:2, 2:1)
  Hollandia-Románia 7:6 (3:2, 2:0, 0:1, 2:3)
  Törökország-Ukrajna 11:9 (2:3, 2:1, 4:3, 3:2)
  Görögország-Spanyolország 10:7 (5:1, 1:1, 3:3, 1:2)
  Szerbia-Montenegró 8:6 (1:2, 1:1, 3:1, 3:2)
  Franciaország-
  Horvátország 4:14 (0:3, 1:3, 1:2, 2:6)

  A csoportok végeredménye:

  A csoport: Horvátország 9,
  Franciaország 6,
  Szlovákia 3,
  Németország 0 pont
  B csoport: Szerbia 9,
  Montenegró 6,
  Törökország 3,
  Ukrajna 0 pont
  C csoport: Oroszország 7,
  Görögország 6,
  Spanyolország 4,
  Fehéroroszország 0 pont
  D csoport:
  Olaszország 9,
  Magyarország 6,
  Hollandia 3,
  Románia 0 pont

  A csoportelsők a legjobb nyolc közé jutottak

  A szerdai nyolcaddöntők programja:

  Francaország-Spanyolország
  Görögország-Szlovákia
  Montenegró-Hollandia
  Magyarország-Törökország  [​IMG]
  Kupasorsolás


  <right></right>
  Hétfőn a szövetségben elkészítették a Theodora Magyar Kupa sorsolását.

  Kupamenetrend:

  THEODORA FÉRFI MAGYAR KUPA

  CSOPORTMÉRKŐZÉSEK, 2012. SZEPTEMBER 22-23.

  A csoport (Nagykanizsa)

  Szeptember 22., szombat

  UVSE-Kaposvár
  Kanizsa-FTC
  Szeged-UVSE
  FTC-Kaposvár
  Szeged-Kanizsa

  Szeptember 23., vasárnap

  Kaposvár-Kanizsa
  FTC-UVSE
  Szeged-Kaposvár
  Kanizsa-UVSE
  FTC-Szeged

  B csoport (Szentes)Szeptember 22., szombat

  Ybl-BVSC
  Eszterházy-Szentes
  ZF-Eger-Ybl
  Szentes-BVSC
  ZF Eger-Eszterházy

  Szept. 23., vasárnap

  BVSC-Eszterházy
  Szentes-Ybl
  ZF Eger-BVSC
  Eszterházy-Ybl
  Szentes-ZF Eger

  C csoport (Miskolc)
  Szeptember 22., szombat


  Honvéd-Miskolc
  OSC-Szolnok
  Szolnok-Miskolc
  OSC-Honvéd


  Szeptember 23., vasárnap
  Miskolc-OSC
  Honvéd-Szolnok


  D csoport (Pécs)
  Szeptember 22., szombat


  Vasas-Szegedi VPS
  PVSK-Debrecen
  Debrecen-Szegedi VPS

  PVSK-Vasas

  Szeptember 23., vasárnap

  Szegedi VPS-PVSK
  Vasas-Debrecen


  A szeptember 29-30-i
  negyeddöntők sorsolása szeptember 24-én lesz.
  Elődöntők: november 10-én (sorsolás október 15-én),

  döntő: november 11-én.

   
 9. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]


  Junior EB: nyolc között a csapat  [​IMG] [​IMG]
  [TABLE]
  <tbody>[TR]
  [TD]

  Magabiztos győzelemmel jutott a negyeddöntőbe a magyar válogatott a franciaországi junior EB-n. Egy híján valamennyi mezőnyjátékosunk gólt lőtt a törökök ellen. Óriási meglepetések a tornán: a hollandok búcsúztatták Montenegrót, a szlovákok a görögöket. Panaszlevelet írtunk a LEN-nek az olaszok elleni meccsen történtek miatt.
  [/TD]
  [/TR]
  </tbody>[/TABLE]

  Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)


  [​IMG]


  Nyolcaddöntők


  Magyarország-Törökország
  17:5 (7:1, 2:0, 5:3, 3:1)

  G.: Bedő 4, Csapó 3, Boros, Palotás 2-2, Német T., Sedlmayer, Sánta, Jansik, Tóth B. Lőrincz


  HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány :

  [​IMG]

  - Azt kértem a fiúktól, hogy vegyék komolyan az ellenfelet, lehetőleg kevés gólt kapjunk, sokat ússzunk, forduljuk le a törököket. Ezt megcsinálták, szép lefordulásaink voltak, szép gólokat löttünk, úgyhogy egy pillanatig sem fért kétség a győzelmünkhöz.


  A kapitány elmondta, hogy az olaszok elleni utolsó csoportmeccsen történtek nagy port vertek fel. Kiderült, hogy az olaszok győztes gólja szabálytalan volt, amit a jegyzőkönyvben foglaltak is igazolnak. Ugyanis Lőrincz ellen a kaputól nyolc méterre fújtak kiállítást - a jegyzőkönyv szerint ekkor 0,2 másodperc volt hátra a mérkőzésből. A labda kikerült a szélre, ahol Boros lefaultolta az ellenfél játékosát, ekkor adtak ötméterest. Később a török játékvezető azt mondta, hogy öt méteren belüli kétkezes blokk miatt ítélt büntetőt, de a videóról is egyértelmű, hogy ez semmiképpen "nem jön össze", még időben sem. (Ráadásul egy időben szerepelt a jegyzőkönyvben a kiállítás és az ötméteres megítélése, ami nonszensz.)

  A magyar csapat a történtek miatt tiltakozó levelet írt a LEN-nek.
  (Mintkedden megírtuk: a mieink helyezését ez a gól sajnos nem befolyásolta, mert döntetlen esetén is az olaszok végeztek volna a csoport élén.)


  A legjobb négy közé jutásért csütörtök este fél nyolckor Szerbia következik.


  - Mint korábban is elmondtam, az olaszok, a szerbek, a horvátok előrébb járnak, mint mi, ennek ellenére egy meccsen mindig lehet győzni. Az olaszok ellen is volt sanszunk, biztos vagyok benne, hogy a szerbek ellen is lesz lehetőségünk. Azon múlik, hogy mennyire tudunk élni ezzel, be tudjuk-e lőni a helyzeteinket. A hangulat jó, a fiúk nagyon akarnak, az biztos, ogy meg fognak tenni mindent azért, hogy nyerjünk
  - mondta Horkai György.


  További szerdai eredmények:

  Franciaország-Spanyolország 3:10 (0:2, 2:1, 1:4, 0:3)

  Görögország-
  Szlovákia 2:4 (0:0, 1:2, 1:2, 0:0)

  Montenegró-
  Hollandia 4:5
  (0:2, 1:1, 0:0, 3:2) (Az egyik játékvezető Székely Balázs volt)  [​IMG]


  A csütörtöki negyeddöntők párosítása:

  Spanyolország-Oroszorszég

  Szlovákia-Horvátország

  Hollandia-Olaszország

  MAGYARORSZÁG
  -Szerbia  Amennyiben sikerül a továbbjutás, az elődöntőben a Szlovákia-Horvátország meccs győztesével találkozunk.  [​IMG]
   
 10. TH6777

  TH6777 Vendég

  Visszalépett a Vasas a vízilabda Bajnokok Ligájától


  2012. 09. 07. 03.54
  <right>

  </right>

  [​IMG]

  Anyagi okok miatt nem indul a Vasas
  magyar bajnoki címvédő férfi vízilabdacsapata a Bajnokok Ligája 2012/13-as kiírásában.

  A döntésről Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke számolt be az MTI-nek csütörtök este. A visszalépésre azt követően került sor, hogy a piros-kékek váratlanul elveszítették az egyik névadó szponzorukat, az UNIQA biztosítót.

  "Költségvetésünk racionalizálásában ez az első, elengedhetetlen és ésszerű lépés - közölte a klubvezető. - Lesznek további lépések is, mert nem akarunk kellemetlen helyzetbe kerülni. Egyszersmind úgy gondoljuk, hogy ha már mi nem állhatunk most rajthoz, támogatjuk, hogy a Vasas helyén induljon más magyar csapat a BL-ben."

  A Bajnokok Ligája csoportkörének sorsolását pénteken tartják, a Szeged és az Eger résztvevő lesz.   
 11. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]


  Junior EB: leléptük a szlovákokat

  2012. 09. 08. 18.43 <right>

  </right>


  A magyar válogatott vasárnap megszerezheti a junior EB ötödik helyét, miután a szombati helyosztón 13:6-ra legyőzte Szlovákiát.


  Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)


  Mérkőzés az 5-8. helyért:


  Magyarország-Szlovákia 13:6 (4:0, 5:3, 1:2, 3:1)

  G.: Bedő 4, Tóth B. 3, Boros 2, Német T., Lőrincz, Telegdy, Palotás

  HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány


  - Elmentünk az elején négy-öt góllal és onnan már könnyű volt. Az ilyen meccsek nehézsége nem az, hogy jobbak vagyunk-e, hanem hogy kellően komolyan tudják-e venni a fiúk a mérkőzést. Mivel ezzel nem volt gond, simán nyertünk. Az ötödik helyért az oroszokkal játszunk, akik legyőzték ma a hollandokat. Nem lesz könnyű meccs, fizikálisan nagyon erősek és van egy kétméteres, óriási lövőerejű balkezesük, akire nagyon oda kell figyelni. Meglátjuk.


  További szombati eredmények


  Helyosztók:

  Németország-Ukrajna 16:9 (4:1, 3:2, 4:2, 5:4)
  Románia-Fehéroroszország 14:7 (2:3, 4:1, 4:1, 4:2)
  Franciaország-Montenegró 9:7 (1:1, 3:1, 3:2, 2:3)
  Törökország-
  Görögország 3:14 (0:4, 1:3, 0:3, 2:4)

  Oroszország-Hollandia 11:9 (2:1, 3:3, 2:2, 4:3)


  Elődöntők:


  Spanyolország-
  Olaszország 9:11 (2:0, 2:2, 1:4, 1:0 - 1:1, 0:0) - ötméteresekkel (2:4)
  Penalty (2-4)


  Szerbia-Horvátország 8:6 (2:2, 1:1, 1:3, 4:0)
   
 12. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]


  Junior EB: hatodik hely

  A tornát Olaszország nyerte


  <right>
  </right>
  Utolsó mérkőzését elvesztette és így a hatodik helyen végzett a magyar válogatott a franciaországi junior Európa-bajnokságon.

  Junior Európa-bajnokság (1993-as és későbbi születésűek), Canet en Roussillon (Franciaország)


  Mérkőzés az 5-6. helyért:

  Oroszország-Magyarország 14:11(5:3, 3:3, 1:3, 5:2)

  G.: Csapó 4, Tóth B. 2, Sánta, Jansik, Bedő, Lőrincz, Sedlmayer


  HORKAI GYÖRGY szövetségi kapitány


  - Rengeteg helyzetet hagytunk ki, emberelőnyöket puskáztunk el, még ötméterest is hibáztunk, kiesett a kézből a labda... Az oroszok kőkemény, szoros emberfogást játszottak, ennek ellenére meg kellett volna nyernünk ezt a mérkőzést. Sajnálom. Ez volt az egyetlen olyan meccsünk, amelyen velünk nagyjából azonos teljesítményt nyújtó, de semmiképpen nem jobb csapattól kaptunk ki. Ez azt mutatja, hogy még törékeny a csapatunk, meg tudunk szorítani nálunk jobbakat, de ki tudunk kapni nálunk nem erősebbtől is.


  Az utolsó játéknap további eredményei


  Ukrajna-Fehéroroszország 8:11 (2:1, 1:3, 2:5, 3:2) (a 15. helyért)
  Németország-Románia 10:7 (4:3, 2:1, 1:2, 3:1) (a 13. helyért)
  Montenegró-Törökország 14:7 (2:3, 4:0, 4:2, 4:2) (a 11. helyért)
  Franciaország-
  Görögország 6:14 (2:3, 1:3, 1:5, 2:3) (a 9. helyért)
  Hollandia-
  Szlovákia 5:9 (0:0, 1:5, 3:1, 1:3) (a 7. helyért)


  A bronzéremért:


  Spanyolország-
  Horvátország 7:8 (4:1, 1:3, 1:2, 1:2)

  Döntő:

  Olaszország-Szerbia 7:6 (1:2, 2:1, 2:1, 2:2)


  Az Európa-bajnokság végeredménye:


  1. Olaszország
  2. Szerbia
  3. Horvátország
  4. Spanyolország
  5. Oroszország
  6. Magyarország
  7. Szlovákia
  8. Hollandia
  9. Görögország
  10. Franciaország
  11. Montenegró
  12. Törökország
  13. Németország
  14. Románia
  15. Fehéroroszország
  16. Ukrajna


  [​IMG]
   
 13. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]

  Boldog születésnapot!

  2012. 09. 21. 01.11 <right>

  </right>
  [​IMG] [​IMG] [​IMG]<right>
  </right>

  Szeretettel köszöntjük a ma
  35 éves Kiss Gergelyt, Sydney, Athén és Peking olimpiai bajnokát, a Groupama Honvéd játékosát!  [​IMG]Eger-Tbiliszi - vízum hiányában elmarad


  <right>
  A LEN szakszerűségének újabb bizonyítéka: nem lehet megtartani a jövő szerdára tervezett Eger-Ligamus Tbiliszi BL-csoportmérkőzést, mert a sorsolás és a BL-start között lévő rövid idő kevés arra, hogy a grúz csapat megszerezze a magyarországi utazáshoz szükséges vízumokat.

  A Bajnokok Ligája 2012-13-as versenysorozatának csoportbeosztását szeptember 7-én készítették el.

  Az egri klubtól csütörtökön a következő írásos tájékoztatást kaptuk:

  "A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 1. fordulójában szeptember 26-án a grúz Ligamus Tbiliszi csapatával mérkőzött volna a ZF-Eger csapata. Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnökének tájékoztatása szerint a mérkőzést elhalasztották. A selejtezőből a továbbjutást kiharcoló grúz bajnok vezetői arról tájékoztattak, hogy a magyar vízumot ilyen rövid idő alatt nem tudják beszerezni. Újabb időpontban a versenynaptár zsúfoltsága miatt nem tudtunk megállapodni. További egyeztetések szükségesek, mint ahogyan a Volgográd elleni október 6-i idegenbeli találkozó ügyében is. Az orosz televízió közvetíteni szeretné az összecsapást, így van remény arra, hogy mi is kapjunk jelet a magyarországi sugárzáshoz - nyilatkozta az egri klubvezető."  [​IMG]

  A KÉT MAGYAR CSAPAT TELJES PROGRAMJA


  A BL 2012-13-as versenysorozatán induló két magyar csapat meccsprogramja a csoportkörben:

  A Bajnokok Ligája csoportselejtezőiben 22 csapat vesz részt. Négy csoportban folynak a küzdelmek.

  A csoportokból az első négy helyezett jut tovább, de nem mindegy a végső helyezés, mert a nyolcaddöntőben csoportelsőhöz csoportnegyediket, csoportmásodikhoz csoportharmadikat sorsolnak majd. Ezután vaksorsolás következik, majd újabb ki-ki meccs a final fourba jutásért.

  Tévéközvetítésekről egyelőre nincs információnk.

  A versenysorozatban részt vevő két magyar csapat programja a csoportkörben:

  ZF-EGER
  </right>
  <right>2012. szeptember 26., szerda</right><right></right><right> - Eger-Ligamus Tbiliszi (grúz) - A VENDÉGEK VÍZUMPROMBLÉMÁJA MIATT ISMERETLEN IDŐPONTRA HALASZTVA

  </right>
  <right>2012. október 6., szombat </right><right></right><right>- Volgográd (orosz)-Eger
  </right>
  <right>
  2012. október 20., szombat
  </right>
  <right></right><right> - Eger-Hannover (német)

  </right>
  <right>2012. november 14., szerda </right><right></right><right>- Vouliagmeni (görög)-Eger

  </right>
  <right>2012. november 28., szerda </right><right></right><right>- ZF-Eger - Schuurman (holland)

  </right>
  <right>2012. december 19., szerda </right><right></right><right>- Schuurman-Eger

  </right>
  <right>2013. január 9., szerda -</right><right></right><right> Eger-Vouliagmeni

  </right>
  <right>2013. január 23., szerda</right><right></right><right> - Hannover-Eger

  </right>
  <right>2013. február 6., szerda </right><right></right><right>- Eger-Volgográd

  </right>
  <right>2013. február 27., szerda</right><right></right><right> - Ligamus Tbiliszi-Eger  </right>

  <right></right>
  <right>[HR][/HR]</right>
  <right>[​IMG]

  </right>
  <right>A-Híd Szeged VE</right><right></right><right></right><right>

  </right>
  <right>2012. szeptember 26., szerda</right><right></right><right> - Szeged-Spandau 04 Berlin (német) - újszegedi sportuszoda
  </right>
  <right>
  2012. október 6., szombat
  </right>
  <right></right><right> - Nagyvárad (román)-Szeged
  </right>
  <right>
  2012. október 20., szombat
  </right>
  <right></right><right> - Szeged-Vitebsk (fehérorosz) -Hódmezővásárhely

  </right>
  <right>2012. november 14., szerda </right><right></right><right>- Szeged-Partizan Belgrád (szerb) - Hódmezővásárhely
  </right>
  <right>
  2012. november 28., szerda
  </right>
  <right></right><right> - Galatasaray Isztambul-Szeged


  </right>
  <right>2012. december 19., szerda </right><right></right><right>- Szeged-Galatasaray - Hódmezővásárhely
  </right>
  <right>
  2013. január 9., szerda
  </right>
  <right></right><right> - Partizan Belgrád-Szeged

  </right>
  <right>2013. január 23., szerda</right><right></right><right> - Vitebsk-Szeged

  </right>
  <right>2013. február 6., szerda</right><right></right><right> - Szeged-Nagyvárad - Hódmezővásárhely
  </right>
  <right>
  2013. február 27.
  , szerda
  </right>
  <right></right><right> - Spandau 04 Berlin-Szeged  </right>
   
 14. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]
  Kupaszerda Európában

  2012. 09. 26. 03.01 <right>

  </right>

  Ma megkezdődik a Bajnokok Ligája 2012-13-as szezonjának csoportköre. A két magyar csapat közül csak a Szeged játszik, az Eger meccsét a grúz vendégek vízumproblémái miatt elhalasztották.

  Bajnokok Ligája, csoportselejtező, első forduló

  A csoport


  Schuurman (holland)-Hannover (német)
  Vouliagmeni (görög)- Szpartak Volgográd (orosz)


  a ZF-Eger-Ligamus Tbiliszi (grúz) mérkőzést a grúzok víumproblémái miatt későbbre halasztották

  B csoport

  Olympiakosz (görög)-Kreuzlingen (svájci)
  Crevena Zvezda (szerb)-Jug Dubrovnik (horvát)


  A Montpellier (francia) szabadnapos

  C csoport

  Brescia (olasz)-Vojvodina (szerb)
  Barceloneta (spanyol)-Sintez Kazany (orosz)


  A Marseille (francia) szabadnapos

  D csoport

  Nagyvárad (román)-Vitbich Vitebsk (fehérorosz)
  Partizan Belgráde (szerb)-Galatasaray Isztambul (török)

  16.30 A-Hid Szeged Beton-Spandau 04 Berlin (német) - Szeged


  BAKSA LÁSZLÓ

  [​IMG]

  - Szerencsére mindenki egészséges, mindenki hazajött, tudtunk együtt edzeni jó párat. Örülök, hogy nem sokat változott a csapat, csak Marci és Ádám érekezett, ők elég hamar beilleszkedtek. Remélem, hogy nyerni tudunk az első mérkőzésen, fontos a jó rajt. Nem lesz egyszerű, mert ez az első komoly mérkőzésünk a szezonban, eddig csak a kupameccseink voltak és néhány edzőmérkőzés.


  Két napig a Crvena Zvezda volt nálunk, velük játszottunk négy kemény edzőmérkőzést. Szoros meccsek voltak, hasznos kétkapuzások. A mostani Spandaut nem nagyon ismerjük, azt tudjuk, hogy Oeler elment a Vasasba, de azért ők adják nyilván még mindig a német válogatott gerincét. Nehéz lesz, de hazai pályán mindenképpen nyerni szeretnénk.
  [HR][/HR]
  A csoportokból az első négy helyezett jut tovább, de nem mindegy a végső helyezés, mert a nyolcaddöntőben csoportelsőhöz csoportnegyediket, csoportmásodikhoz csoportharmadikat sorsolnak majd.

  Ezután vaksorsolás következik, majd újabb ki-ki meccs a final fourba jutásért.

  [​IMG]

   
 15. TH6777

  TH6777 Vendég

  Vodafone OB1 - az alapszakasz programja


  [​IMG]

  <right>

  </right>

  A Vodafone OB1 2012-13-as alapszakaszának menetrendje.

  A Vodafone OB1 mezőnye:


  TEVA-Vasas
  ZF-Eger
  Debrecen
  Groupama-Honvéd
  Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP
  A-Híd Szeged VE
  Kaposvári Vízilabda Klub
  BVSC-Zugló
  Orvosegyetem Sport Club (OSC)
  FTC
  PVSK
  Szentesi Vízilabda Klub
  EKF-Egerfood-Imo
  Junior válogatott

  A junior válogatott Horkai György utánpótlás szövetségi kapitány irányításával általában kedden játssza meccseit, s vidéki ellenfeleihez akkor is utazik, ha pályaválasztó lenne.

  Az alapszakasz programja:

  1. forduló

  Október 13., szombat

  Eger-EKF
  Kaposvár-BVSC
  Szolnok-FTC
  Debrecen-Szentes
  Szeged-OSC
  Honvéd-PVSK

  2013. február 21., csütörtök

  Vasas-Junior-válogatott

  2. forduló

  Október 16., kedd

  EKF-Vasas
  Kaposvár-Szeged
  PVSK-Eger
  BVSC-Szolnok
  FTC-Debrecen

  Október 20., szombat

  Honvéd-OSC

  November 13., kedd

  Szentes-Junior-válogatott

  3. forduló

  Október 24., szerda

  Szentes-Vasas
  Szeged-Szolnok
  Debrecen-BVSC
  PVSK-EKF
  Honvéd-Kaposvár
  Eger-OSC

  2013. január 10., csütörtök

  Junior-válogatott-FTC

  4. forduló

  Október 18., csütörtök

  Junior-válogatott-BVSC (Hajós)

  Október 27., szombat

  Vasas-PVSK
  Szolnok-Honvéd
  Kaposvár-Eger
  Szentes-FTC
  Debrecen-Szeged
  EKF-OSC

  5. forduló

  November 6., kedd

  OSC-BVSC
  Szentes-Szolnok
  Honvéd-EKF
  PVSK-Szeged
  Eger-Vasas
  FTC-Kaposvár

  November 21., szerda

  Junior-válogatott-Debrecen (Debrecenben)

  6. forduló

  November 17., szombat

  FTC-Honvéd
  BVSC-Szeged
  PVSK-Debrecen
  Vasas-Kaposvár
  Szolnok-OSC
  Szentes-Eger

  2013. január 17., csütörtök

  EKF-Junior-válogatott

  7. forduló

  November 20., kedd

  Szeged-Vasas
  OSC-Debrecen
  EKF-Szentes
  Eger-FTC
  Kaposvár-Szolnok

  November 24., szombat

  Honvéd-BVSC

  2013. január 8., kedd

  PVSK-Junior-válogatott

  8. forduló

  Október 9., kedd

  OSC-Junior-válogatott (Hajós)

  December 1., szombat

  FTC-EKF
  BVSC-Eger
  Honvéd-Szeged
  Szentes-PVSK
  Vasas-Szolnok
  Kaposvár-Debrecen

  9. forduló

  December 8., szombat


  FTC-Vasas
  OSC-PVSK
  EKF-Kaposvár
  BVSC-Szentes
  Debrecen-Honvéd
  Szolnok-Eger

  2013. január 14., hétfő vagy 15., kedd

  Szeged-Junior-válogatott

  10. forduló

  Október 2., kedd

  18.30 Junior-válogatott-Honvéd (Széchy)

  December 12., szerda

  EKF-Szolnok
  FTC-BVSC
  Szentes-Szeged
  Eger-Debrecen
  PVSK-Kaposvár
  Vasas-OSC

  11. forduló

  Október 10., szerda

  Kaposvár-Junior-válogatott

  December 15., szombat

  OSC-Szentes
  Szeged-Eger
  PVSK-FTC
  Honvéd-Vasas

  12. forduló

  2012. november 7., kedd

  Szolnok-Junior-válogatott

  2013. január 12., szombat

  EKF-Szeged
  FTC-OSC
  BVSC-PVSK
  Vasas-Debrecen
  Kaposvár-Szentes
  Eger-Honvéd

  13. forduló

  2013. január 16., szerda

  OSC-Kaposvár
  Szeged-FTC
  Szentes-Honvéd
  Szolnok-PVSK
  Debrecen-EKF
  Vasas-BVSC

  2013. február 12., kedd

  Junior-válogatott-Eger (Egerben)

  [HR][/HR]14. forduló

  2013. január 19., szombat

  EKF-Eger
  Szentes-Debrecen
  FTC-Szolnok
  OSC-Szeged
  BVSC-Kaposvár
  PVSK-Honvéd

  2013. március 16., szombat
  Junior-válogatott-Vasas

  15. forduló

  2012. november 13., kedd

  Junior-válogatott-Szentes (Szentesen)

  2013. január 26., szombat

  OSC-Honvéd
  Szeged-Kaposvár
  Vasas-EKF
  Szolnok-BVSC
  Eger-PVSK
  Debrecen-FTC

  16. forduló

  2013. február 13., szerda

  EKF-PVSK
  OSC-Eger
  BVSC-Debrecen
  Szolnok-Szeged
  Vasas-Szentes
  Kaposvár-Honvéd

  2013. március 19., kedd

  FTC-Junior-válogatott

  17. forduló

  2013. február 9., szombat

  FTC-Szentes
  OSC-EKF
  Eger-Kaposvár
  Szeged-Debrecen
  PVSK-Vasas
  Honvéd-Szolnok

  2013. február 19., kedd

  BVSC-Junior-válogatott

  18. forduló

  2013. február 16., szombat

  EKF-Honvéd
  Szeged-PVSK
  BVSC-OSC
  Szolnok-Szentes
  Vasas-Eger
  Kaposvár-FTC

  Március 19., kedd

  Debrecen-Junior-válogatott

  19. forduló

  2013. január 17., csütörtök

  Junior-válogatott-EKF (Egerben)

  2013. február 23., szombat

  Szeged-BVSC
  OSC-Szolnok
  Eger-Szentes
  Honvéd-FTC
  Debrecen-PVSK
  Kaposvár-Vasas

  20. forduló

  2013. január 8., kedd

  Junior-válogatott-PVSK (Pécsett)

  2013. március 2., szombat

  BVSC-Honvéd
  FTC-Eger
  Szentes-EKF
  Szolnok-Kaposvár
  Vasas-Szeged
  Debrecen-OSC

  21. forduló

  2013. január 22., kedd

  Junior-válogatott-OSC

  2013. március 6., szerda

  Szeged-Honvéd
  Eger-BVSC
  EKF-FTC
  Szolnok-Vasas
  Debrecen-Kaposvár

  2013. március 9., szombat

  PVSK-Szentes

  22. forduló

  2013. március 14., csütörtök

  Szentes-BVSC
  Eger-Szolnok
  Honvéd-Debrecen
  PVSK-OSC
  Kaposvár-EKF
  Vasas-FTC

  2013. április 9., kedd

  Junior-válogatott-Szeged (Szegeden)

  23. forduló

  2013. január 29., kedd


  Honvéd-Junior-válogatott

  2013. március 23., szombat

  BVSC-FTC
  Szeged-Szentes
  OSC-Vasas
  Szolnok-EKF
  Debrecen-Eger
  Kaposvár-PVSK

  24. forduló

  2013. február 5., kedd


  Junior-válogatott-Kaposvár (Kaposváron)

  2013. április 3., szerda

  Eger-Szeged
  EKF-BVSC
  Szentes-OSC
  FTC-PVSK
  Szolnok-Debrecen
  Vasas-Honvéd

  25. forduló

  2013. március 4., hétfő vagy 5., kedd

  Junior-válogatott-Szolnok (Szolnokon)

  2013. április 6., szombat

  Szeged-EKF
  Szentes-Kaposvár
  OSC-FTC
  PVSK-BVSC
  Honvéd-Eger
  Debrecen-áVasas

  26. forduló

  20132. február 12., kedd

  Eger-Junior-válogatott

  2013. április 13., szombat

  BVSC-Vasas
  FTC-Szeged
  EKF-Debrecen
  PVSK-Szolnok
  Honvéd-Szentes
  Kaposvár-OSC


   
 16. TH6777

  TH6777 Vendég

  Jadranska Liga - eredmények

  2012. 10. 09. 01.38
  <right>

  </right>
  [​IMG]<right>
  </right>

  A Jadranska Liga alapszakasza második fordulójának eredményei:

  Primorje Rijeka-Budva 12:4 (5:0, 2:1, 2:1, 3:2)


  Rijeka, Kantrida uszoda, v.: Rakovec (szolvén),Tornics (horvát)

  Primorje Rijeka:


  Vican, Obradovics 3, Paskvalin, Krapics 3, Varga Dénes 1, S. Sukno 1, Muslim 2, Jelaca,Varga Dániel 1, Baracs, Setka, X. Garcia 1, Car (kapus), Buljubasics.

  Vezetőedző:Ivan Asics


  Budva:


  Lazovics, Vukmirovics, Cetkovics, Konatar, Gyurics, Mitrovics, Lobov, Crousillat 1, Vukcsevics 2, Radunovics, Ivancsevics, Draskovics, Edwards, Roach 1.

  Vezetőedző: Drago Pejakovics


  Gól - emberelőnyből:
  6/11, ill. 2/5

  Gól - ötméteresből:
  -, ill. 0/1


  Sibenik-Primorac Kotor
  9:9 (2:1, 1:2, 2:2, 4:4)

  Jug Dubrovnik-Mornar 13:7 (4:1, 2:1, 5:3, 2:2)

  Mladost Zágráb-Jadran Herceg Novi 16:7 (4:2, 4:1, 3:0, 5:4)

  Jadran Split-
  POSK 6:7 (0:1, 4:2, 1:2, 1:2)

  Medvescsak-Triglav Kranj 16:12 (5:3, 2:1, 5:5, 4:3)

  Mornar-
  Medvescsak 8:9 (1:1, 2:2, 1:2, 4:4)


  Az élmezőny két forduló után:

  1. Primorje Rijeka 6,

  2. Mladost Zágráb 6,

  3. Jug Dubrovnik 6,


  4. Medvescsak 6 pont
   
 17. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]
  Eurokupa - harcba indul a Debrecen és a Szolnok


  A svéd Javallata Simsallskap lemondta az Eurokupa-részvételt, így csütörtöktől négy csapat küzd Debrecenben a továbbjutást jelentő első két helyért. (A spanyol Mataro viszont három magyarral jön.) A Szolnok Nizzában igyekszik megszerezni a csoportelsőséget.

  Előzetesünk és a részletes program:


  Csütörtökön Európa négy városában megkezdődik az Eurokupa második selejtezőköre, s vasárnapra kialakul a második számú európai klubtorna legjobb nyolc csapatának mezőnye.

  B csoport, Debrecen

  A sokak által várt, festőien szép nevű svéd Jarfalla Simsallskap lemondta részvételét. A debreceni szervezők a csütörtöki technikai értekezleten felvetik majd, hogy a svédek "helyére" ugorhasson be a Debreceni egyetem és a DVSE közös csapata, az OB1-B-s DEAC. Természetesen ezek a mérkőzések nem befolyásolnák a torna eredményét, de a közönség számára szórakoztatóak lennének és a vendég csapatok számára is jó edzéslehetőséget biztosítanának. (Programunkba kérdőjellel írtuk be ezeket a meccseket.)

  Az először pénteken meccselő hazaiak legnagyobb ellenfele a csoportelsőségért vívott küzdelemben a spanyol Mataro lesz, amely három magyarral érkezik, náluk játszik ugyanis a kapus Gárdonyi András, valamint Kincses Attila és Babay Árpád.

  VARGA TAMÁS (Debrecen)

  [​IMG]


  - Azt gondolom, hogy sem a holland, sem a spanyol, sem a török csapat nem okozhat számunkra problémát. Természetesen félvárról nem vehetjük őket, különödsen a spanyolokat nem szabad lebecsülni. Jó erőállapotban van a csapat, a Fradi elleni tegnapi mérkőzés nagyon jó ráhangolódás volt erre a hétvégére. Fontos, hogy összerázódjunk a Szeged elleni bajnoki meccsre (ez október 27-én lesz, Debrecenben - a szerk.), ezt szolgálja majd az a torna és a BVSC elleni jövő heti bajnoki mérkőzésünk is. Külön öröm, hogy pénteken végre már teljes csapattal játszhatunk, hiszen két játékosunk, Vindish Ferenc és Süveges Máté a bajnokikon eddig eltiltás miatt nem szerepelhetett. Kilenc új játékosunk van, nekik azért össze kell rázódniuk, így gondolom, tavasszal még jobban fogunk játszani, de szerintem már a Szeged elleni meccsen kiderülhet, hogy mire vagyunk képesek. Nagyon örülök egyébként annak, ami most Debrecenben alakul, biztos a szponzori háttér, hiszen fő támogatónkkal ötéves szerződésünk van, minden adott ahhoz, hogy szép jövője legyen a sportágnak ebben a városban.

  - Hogy sikerült Alex Giorgetti beilleszkedése?

  - Nagyon intelligens, jó játékosról van szó. Néha még keresi a helyét, előfordul, hogy túlvállalja magát, de ez teljesen normális, én is légióskodtam, tudom, milyen az, amikor az ember megérkezik az új csapatáhozés igyekszik azonnal bizonyítani. Pozitív játékos, azt gondolom, hogy most már ő is megnyugszik, az első két meccsén hét gólt lőtt, mindkét mérkőzésen nagyon hasznos tagja volt a csapatnak, nagyon fontos igazolás volt.


  A program:


  [​IMG]

  2012.10.18., csütörtök


  18.00 Enka Isztambul (török)-DEAC (???)

  19.30
  C.N. Mataro Quadis (spanyol)-AZ&PC Amersfoort (holland)

  Szabadnapos:
  Debrecen DVSE

  2012.10.19., péntek

  18.00
  DEAC-C.N. Mataro Quadis (???)

  19.30 Debrecen DVSE
  – AZ&PC Amersfoort

  Szabadnapos: Enka Istambul

  2012.10.20., szombat

  10.00 Debrecen DVSE
  -DEAC (???)

  11.30
  C.N. Mataro Quadis-Enka Istambul

  Szabad:
  Az&PC Amersfoort


  18.00
  AZ&PC Amersfoort – Enka Istanbul
  19.30 Debrecen DVSE – C.N. Mataro Quadis

  2012.10.21., vasárnap

  10.00
  AZ&PC Amersfoort-DEAC (???)

  11.30 Debrecen DVSE
  -Enka Istanbul

  Szabadnapos: C.N. Mataro Quadis

  [HR][/HR]C csoport, Nizza (Franciaország)

  A Szolnok csak csütörtökön utazik Nizzába, s érkezése után nem sokkal le is játssza első meccsét.
  KIS GÁBOR (Szolnok)


  [​IMG]


  - Úgy gondolom, hogy ha normális játékot tudunk nyújtani, akkor nem lehet probléma a továbbjutás. Nyilván komolyan kell venni az ellenfeleket, ezt a BVSC elleni keddi bajnoki meccsünk is bizonyította. Nizzában jobban kell játszani, mint a Szőnyi úton és ha a maximumra még nem is lesz szükség, de olyan 80 százalékos teljesítmény esetén nem lehet gondunk, hiszen hála istennek elég könnyű csoportba sorsoltak minket.

  - Konkrétan cél a csoportelsőség?

  - Persze! Igazából ebben az idényben minden fronton, mindenki ellen nyerni akarunk, így természetesen a csoportelsőséget célozzuk meg a nizzai tornán.

  - Ha már te magad szóba hoztad, mi történt a BVSC elleni bajnokin? Kicsit meglepő volt a végeredmény - még ha nagy nehezen nyertetek is.

  - Szoros meccs volt és a BVSC a maga jellegzetes játékát nyújtotta, lefordulások, úszkálások, sok emberelőny is volt a meccsen, és bár a védekezéssel nem volt komoly probléma, támadásban gyakran hibáztunk és túl sok emberelőnyt hagytunk ki. Mondhatjuk azt is, hogy a BVSC nagyon jó napot fogott ki, mi pedig nem. Igazából annak örülök, hogy nyertünk.

  2012.10.18., csütörtök

  19.00 Nice (francia)-Slagelse (dán)

  20.30
  Asztrahány (orosz)-Szolnok


  2012.10.19., péntek


  18.30 Asztrahány-Slagense

  20.00 Nice-Bristol (brit)


  2012.10.20., szombat

  10.30 Szolnok-Slagense

  12.00 Asztrahány-Bristol

  18.30 Szolnok
  -Bristol

  20.00 Nice-Asztrahány


  2012.10.21., vasárnap


  10.00 Bristol-Slagense

  11.30 Nice-Szolnok

  [HR][/HR]
  A nem magyar érdekeltségű csoportok összetétele és a két torna helyszíne:


  A csoport, Savona (Olaszország)

  Arkonia Szczecin (lengyel)
  RN Savona (olasz)
  Dinamo Moszkva (orosz)
  FNC Douai (francia)
  Cheltenham Swimming & Waterpolo (brit)

  D csoport, Kragujevác (Szerbia)

  C.N. Sabadell (spanyol)
  RN Florentia (olasz)
  OSC Potsdam (német)
  Yumze Istanbul (török)
  VK Radnicki Kragujevac (szerb)

  [HR][/HR]
  Valamennyi csoportból az első két helyezett jut tovább.


  Mindkét csapatunk számára fontos lenne az első helyet megszerezni, mert ebben az esetben nem kerülhetnek egymással szembe a következő fázisban, hiszen a csoportelsők csoportmásodikot kapnak a következő sorsolásnál.

  (A negyeddöntők időpontja november 14. és 24.)

   
 18. TH6777

  TH6777 Vendég

  [​IMG]
  Születésnap - Gyarmati Dezső 85 éves

  [​IMG]  2012. 10. 23. 02.54
  <right>

  </right>

  Ma 85 esztendős Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, mesteredző, akit az MTI alábbi írásával köszöntünk.

  A miskolci születésű sportember az egyetlen olyan játékos, aki öt olimpián szerepelt, ráadásul mind az ötön éremmel gazdagodott: Helsinkiben, Melbourne-ben és Tokióban arannyal, Londonban ezüsttel, Rómában pedig bronzzal, s lett ezzel minden idők legeredményesebb pólósa.

  [​IMG]

  Kétszer volt
  Európa-bajnok csapat tagja is, kétszeres főiskolai világbajnok, nyolcszoros magyar bajnok, a válogatottban 108 alkalommal szerepelt.  [​IMG] Münchenben, 1972-ben Rajki Béla segítőjeként ténykedett, majd négy évvel később, Montrealban már mint szövetségi kapitány vezette olimpiai bajnoki címig a magyar csapatot, amellyel nyert többek között vb-t, két Eb-t, s Világkupát is. Edzőként több klubcsapatnál dolgozott, itthon és külföldön egyaránt. A vízben és a parton elért sikerei alapján a sportág legnagyobbjaként tartják számon.

  Kedvenc sportágától máig nem szakadt el, bár a nyári, londoni olimpiát nem csupán a vízilabda kedvéért nézte: a brit fővárosban - ahol annak idején, 1948-ban ő maga is megkezdte ötkarikás szereplését - bemutatkozott unokája, Szilágyi Liliána, a magyar úszósport egyik reménysége.

  [​IMG]

  "Lilut egy villanásra láttam csak, mert az előfutamokat nem adták a tévében, ő pedig nem került be a döntőbe, igaz, nem is várta senki, hogy bekerüljön. Majd négy év múlva, Rióban jön el az ő ideje"- summázta 16 esztendős unokája ötkarikás debütálását a nagypapa az MTI-nek adott születésnapi interjúban.

  Gyarmati Dezső elmondta, hogy a Londonba címvédőként érkezett magyar férfi vízilabda-válogatott csaknem összes mérkőzését látta itthonról, s nem lepte meg az érem elmaradása, a Kemény Dénes irányította együttes ötödik helye.

  "A Vodafone Kupán kinn voltam az olaszok elleni meccsen, közvetlenül az olimpia előtt, és rám egy enervált csapat benyomását tette a válogatottunk - jelentette ki. - Arra nem számítottam, hogy nyerni tudunk, arra viszont igen, hogy a legjobb négyben benne leszünk. Egy második-harmadik helyben bíztam, ám számomra nem volt meglepetés, hogy végül nem tudtunk bekerülni az elődöntőbe."

  [​IMG]
  [​IMG]

  Értékelése szerint az előzmények azt mutatták, hogy "ez a csapat kifújt", és fel kell építeni egy újat, erre most van négy év.

  "Ez a negyedik olimpiája volt ennek a gárdának, s már az is egy csoda, hogy ezek a fiúk három egymás utáni győzelmet el tudtak érni - mondta. - Még nagyobb csoda lett volna, ha még a negyedik is bejön. Úgy érzem, részben jóllakottak voltak, meg is öregedtek, elfáradtak, elkoptak, nem fizikailag, pszichikailag. Megtörténik ez, amikor én játszottam, akkor is bekövetkezett hasonló. Van a felfutás, a zenit és a leeresztés. Ez a csapat csodálatos módon tizenkét évig volt a topon, de most már lefelé ment…"

  [​IMG] Arra a felvetésre, hogy a Kemény-féle sikercsapat után hosszú időt kell-e várni a következő, megint kiemelkedő tudású és újfent nagyon eredményes magyar válogatottra, Gyarmati Dezső óvatos derűlátással válaszolt. Szerinte ha beválik a szövetségikapitány-jelölt, háromszoros olimpiai bajnok, az utóbbi időben Kemény Dénest másodedzőként segítő Benedek Tibor, és az utánpótlást megfelelő módon felkarolják, akkor nem kell várni évtizedeket:

  "Ha így lesz, akkor úgy gondolom, hogy négy-öt év alatt fel lehet hozni egy újabb csapatot, amely éremesélyes. Nem Rióban, hanem a következő, 2020-as olimpiára lehet aranyesélyes válogatottunk megint, de ehhez most kell letenni a megfelelő alapokat. Merem remélni, hogy nem kell évtizedeket várni."

  Még a 2016-os nyári játékok előtt, 2014-ben Budapest ad otthont a vízilabdázók Európa-bajnokságának. Gyarmati Dezső szerint addigra ki kell alakulnia a megfelelő garnitúrának.

  "Érzésem szerint akár meg is nyerhetjük az Eb-t, de jó helyezést fogunk elérni, mert akik maradtak, azok azért elég jó játékosok és van egy pár tehetséges fiatal is" - jósolt a hazai rendezésű kontinensviadallal kapcsolatban a szakember, aki arról is beszélt, hogy milyen a mai kötődése a vízilabdához:

  "Személyekkel jó a kapcsolatom, sok mindenkivel beszélgetek, elnökségi ülésekre eljárogatok, meccsekre azonban már nemigen megyek ki, legfeljebb egy-egy olyanra, amelyik nagyon érdekel."

  Gyarmati Dezső a sportág válságára vonatkozó vélekedésekre, a póló megújítására irányuló törekvésekre is reagált, de ez ügyben cseppet sem optimista.

  [​IMG] [​IMG] [​IMG]

  "Harminc vagy negyven évvel ezelőtt elkezdtem ilyesféléket mondani, hogy kell a reform, hogy hozzá kéne nyúlni ehhez-ahhoz. Ma is vannak hangok, akik mondják, majd elhallgatnak, én pedig nem foglalkozom ma már ezzel a kérdéssel. Legfeljebb annyit jegyeznék meg, ha már reform: alapvetően ott lehetne változtatni, hogy hat-hét méterről kettőt érne a gól, kisebb, 25 méteres pálya kéne, eggyel kevesebb játékos csapatonként, de nem látom, hogy valóban lesz-e változás." - mondta.

  A 85 éves élő legenda a kérdésre, jó döntés volt-e vagy sem Kemény Dénes részéről, hogy nem folytatja tovább a kapitányi poszton, ezt felelte:

  "Csak azt tudom mondani, hogy én mit csináltam volna hasonló helyzetben. Nos hát, ugyanígy tettem volna, mint Dénes."

  A születésnapi beszélgetést dohogva zárta Gyarmati Dezső, mondván, amikor az egészségről esik szó, rendre bókolnak neki, hogy milyen jól tartja magát:

  "Gyakorta hallom, hogy mint látvány, jól nézek ki, én meg jól felbosszantom magam ezen. Mert nagyon rosszul megyek, a jobb lábam nem jó, járókerettel tudok menni, néha bottal is, ha valamilyen előadásra vagy valahova meghívnak, mert ilyenre eljárogatok az elesés veszélyét is vállalva, de összességében megyek lefele, 85 évesen ez természetes. Hogy különleges köszöntés lesz-e a jeles nap alkalmából? Valami kis ünnepséget csinál a feleségem, s az elég nekem."


  [​IMG] [​IMG][​IMG]


   
 19. NAGYKUKAC

  NAGYKUKAC Állandó Tag

  Beleugrott tegnap Benedek Tibor a "mélyvizbe" és mint megbizott szövetségi kapitány meg is tartotta a magyar férfi vízilabda válogatott első edzését.Azt mondta, hogy nagyon motiváltak voltak a fiúk és izgul a hogyan továbbot illetően.
  Persze Kemény Dénes a kapitány továbbra is és Benedek Tibi vezényli a fiúkat.
  Remélem sikerül a héten Románia és Olaszország pólósait legyőzni a Világkupában még akkor is, ha még Kemény Dénes adta meg a csapat összetételét.
  Meglátjuk, hogy Benedek Tibi mennyiben írja át az aranykorszakot fémjelző Kemény Dénes taktikai repertoárját.Minden esetre ha Benedek Tibi kitart a célja mellett amikor is azt mondta, hogy "
  Fiatal a társaság, vagyis tényleg korszakváltásról van szó, mondhatni a nulláról kezdünk mindent"" és valóban lesz fiatalitás, akkor a csapat ismét felküzdheti magát a dobogók legfelső fokára úgy ahogy már megszokhattuk sok sok éveken és rangos versenyeken tőlük.

  [h=2][/h]
   
 20. nagyúr

  nagyúr Állandó Tag

Megosztás