Evolúció

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Hát persze, Platon időszámításunk előtt 400 körül élt és a középkorig történt ez-az az erőszakos és uralkodó zsidó-keresztény vallás miatt. Jószerint mindent maga alá gyűrt az egyház.
Tehát te is tisztában vagy azzal, hogy a katolikus egyház akkoriban nem volt alkalmazója a tudománynak, mint ismeretszerzési módszerek gyűjteményének, csak maga alá gyűrte a művelőit, és cenzúrázta az eredményeiket. Ennél fogva nyilván azzal is tisztában vagy, hogy az ilyen minőségében elkövetett bűneit a tudománynak mint módszernek, vagy még inkább a művelőinek felróni, vagy egyenlőségjelet tenni az akkori egyház és a mai tudomány közé egyszerűen csalás, szándékos manipuláció.

Persze, te tudod ezt, csak nem viseled el, hogy ne a tiéd legyen az utolsó szó. Ám legyen, kedves Umaksuman...:dr_24:
Otthon így szoktad elérni, hogy mindig a tiéd legyen az utolsó szó? Nem rossz módszer… De itt nem fog beválni.:)
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem lesz ra szuksegem mert tudom, hogy te csak a megfelelo pillanatra varsz es akkor kivagod az asztalra a teritett durtmarsot, hogy "hat kerem ez itt az evolucio tana, ez pedig a bizonyiteka"!
Miért tenném? Az én szavamnak eddig sem hittél, magad utánajárni ezután sem fogsz. Nem lenne semmi értelme.

A Papa uj dekretumot fog kiadni hogy minden templomban a felszogelt Jezuska szobrokat le kell cserelni felszogelt Umaksuman szobrokra.
Miért tenné? Arról már az egyik elődje adott ki dekrétumot, hogy a Cég elfogadja az evolúció elméletét. A feszületekre pedig korábban sem a te szobrodat szegezték, ezért semmi okuk rá, hogy a meggyőződésed esetleges megváltozása miatt változtassanak a szokásukon.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
...Miként a mai iszlám, azonképpen a korabeli keresztény vallás is nagy lelkesedéssel kényszerítette saját hitére a zsidókat. Csak a legismertebbet említsem, Nostradamus nagyapja még zsidó volt, a szülei kényszerből áttértek. A katolikus egyház tényleg jószerivel mindent maga alá gyűrt ...

Teljesen így van! Ha az embereknek hagynák, hogy tisztába jöjjenek azzal, hogy ki kicsoda, honnan jött, hova ment, kikkel találkozott, miként vette fel ezt a vallást vagy amazt, mennyi galádságot követtek el az egyházak (mindannyian!), akkor egészen másképp látnák egymást. Az tényleg megkülönbözteti a zsidó egyházat (nem is tudom van abban a vallásban egyház?), hogy nem akart megtéríteni senkit. Az is érdekes, hogy a most Izraelben élő nép 92 százalékának ősei a Kaukázusból származnak, onnan ahonnan Tutanhamon is. http://boldognapot.hu/blog/a-dns-teszt-szerint-az-egyiptomi-tut-kiraly-kelet-europai-volt/ Ők meg a judaizmust 740-ben a kazár király parancsára vették fel, miután a muzulmánok "szent háborúja" a kazárok ellen befejeződött. Tehát teljesen mindegy, hogy kinek milyen a vallása, egy vérből vagyunk, bármennyire nem tetszik ez egyeseknek. Olyannyira egy vérből, hogy Árpád apánk is ott született a kazár fejedelemségben...;)

Tudom ez off, de vegyük úgy, hogy az emberiség téves megosztásának az ortodox vallások szerinti evolúciójáról van szó....:D

A vicces az, hogy ezt már évszázadok óta tudják a nagyok, de nekünk nem szabad tudni, mert ha megtudnánk nem utálnánk egymást eléggé.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
És mi a helyzet a tudomány azon művelőivel, akik tudósnak hazudják magukat? :rohog:
Ez már kicsit bonyolultabb kérdés. Mivel, mint már említettem, szerintem a fő kritérium a szakma módszereinek, szabályainak alkalmazása, ezért egy ilyen kérdésnél elsőként a "tudós" fogalmát kellene tisztázni.
Kyra és Pitti kérdéseiből úgy tűnik, hogy amikor negatív értelemben használják, akkor ők általában a tudományos kutatókat értik alatta, tehát azokat, akik ezeket a módszereket, szabályokat definíció szerint alkalmazzák a munkájuk során. Ha mi is megmaradunk ennél a definíciónál, akkor a kérdést talán úgy kellene módosítani, hogy "És mi a helyzet a tudomány azon művelőivel, akik azt hazudják, hogy a szakma szabályai szerint járnak el?". Ebben az esetben a válasz egyszerű: ugyanaz. A szakma többi képviselői a szakma szabályai szerint elbírálják az állításait, és ha azokat hamisnak találják, akkor az illetőt hazugnak, csalónak, kontárnak, áltudósnak, stb. minősítik, mint pl. a nemrég tárgyalt Luc Montagnier-féle vízmemória-"kutatások" esetében.
Amikor viszont Kyra és Pitti pozitív értelemben használják, akkor csak valami olyasféle definíciót lehetne adni rá, hogy "tudós az, aki azt mondja magáról, és én elhiszem neki". Ebben az értelemben szintén nincs sok értelme az eredeti kérdésnek, hiszen így már semmi kapcsolata nincsen az én definícióimon alapuló állításommal: ők a saját szempontjaik alapján eldöntik, hogy hisznek-e neki, a tudományos kutatás pedig ettől teljesen függetlenül megy tovább a maga útján.
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
A kerdes helyesen ugy hangzik: "hogyan tennem evidencia hianyaban"?
Tévedés. A probléma lényege az, hogy evidencia ugyan könyvtárnyi van, de te ezeket nem ismered, és láthatóan nem is áll szándékodban megismerni. Arra egy ilyen fórumon nincs lehetőség, hogy több ezer oldalnyi anyagot beidézzek, és nincs is sok értelme, ha magát a vitatni kívánt elméletet is csak az ellenzőinek hamis interpretációjában ismered. Könyvcímeket, linkeket szívesen adok, adtam már korábban is, de ha ezeket nem vagy hajlandó elolvasni, akkor aligha tudunk érdemben vitatkozni a témáról.
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Amit már megszokhattál tőlem.:) Nekem ez az állításod sem tűnik megalapozottabbnak a többinél.
taps.gif
,
duhos2.gif
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
Tévedés. A probléma lényege az, hogy evidencia ugyan könyvtárnyi van, de te ezeket nem ismered, és láthatóan nem is áll szándékodban megismerni. Arra egy ilyen fórumon nincs lehetőség, hogy több ezer oldalnyi anyagot beidézzek, és nincs is sok értelme, ha magát a vitatni kívánt elméletet is csak az ellenzőinek hamis interpretációjában ismered. Könyvcímeket, linkeket szívesen adok, adtam már korábban is, de ha ezeket nem vagy hajlandó elolvasni, akkor aligha tudunk érdemben vitatkozni a témáról.



"........A darwini elmélet növekvo válsága egyre nyilvánvalóbbá válik. Egyre több munkájuk van a teremtéselméletet és más nem-darwini elveket vallóknak, és több befogadó fülre találnak, mint eddig bármikor. Ebben az értekezésben azt szeretném kifejteni, hogy mit vélek annak az öt kritikus területnek, ahol a darwinizmus és általában a fejlodéselmélet hibás. Ezek a következok:
  1. A darwini fejlodéselmélet mechanizmusának megalapozatlansága
  2. Az élet keletkezésével kapcsolatos, muködoképes modellek felállítására irányuló tanulmányok teljes kudarca
  3. Az evolúciós elmélet mechanizmusa képtelen magyarázatot adni a bonyolult átalakulások eredetére
  4. A vak óramuves hipotézis képtelensége
  5. Biológiai bizonyíték van arra, hogy a természet törvénye nem az állandó változás, hanem az idok során fennálló morfológiai stabilitás
A fejlodéselmélet elonyben részesítésének legfobb oka arra a zavarodottságra vezetheto vissza, hogy az emberek mire is gondolnak, amikor az evolúcióról beszélnek. Az evolúció félreértheto kifejezés. Ha az evolúció egyszeruen annyit jelent, hogy " ido során végbemeno változás," az nem vitatható. A molylepke, a hawaii bormuslica, és még a galapagoszi pintyoke is világos példa az idok során végbemeno változásra. Ha valaki azt mondja, hogy az evolúciónak ez a formája tény, nos legyen. Sok tudós azonban túlmegy ezen az állításon. Mivel az "ido folyamán végbemeno változás" egy tény, érvelésük szerint az is tény, hogy a moly, a bormuslica és a pintyoke mind-mind egy távoli közös ostol származnak. Ezzel azonban kitérés a válaszadás elol......"


A szerzorol
Raymond G. Bohlin
a Probe Ministries elnöke. Diplomáit az Illinoisi Egyetemen (doktori, állattan), Észak-Texas Állam Egyetemén (a tudományok doktora, népesség genetika) és a Texasi Egyetemen Dallasban (a tudományok doktora, bölcsészdoktor, molekuláris biológia) szerezte. Társszerzoje A biológiai változás természetes határai (The Natural Limits to Biological Change) címu könyvnek, a Teremtés, evolúció és a modern tudomány (Creation, Evolution and Modern Science) foszerkesztoje volt és számos cikket publikált. Dr. Bohlint a Discovery Institute's Center a tudomány és a kultúra megújításáért 1997-98-ban és 2000-ben tudományos munkatársaként ismerte el.

A Probe anyagairól és a szolgálatról további információ kapható a Probe Ministries-nél.



A többi az duma.....
 

pitti

Állandó Tag
Állandó Tag
Tévedés. A probléma lényege az, hogy evidencia ugyan könyvtárnyi van, de te ezeket nem ismered, és láthatóan nem is áll szándékodban megismerni.
Ez nagyon olcso duma kedves Umaksuman, meg toled sem vartam el ilyesmit. Mondhatnam sajnalatra melto.
Az elmult 8 evben utanna olvastam szinte mindennek ami a weben elerheto mint jol nevelt anti kreacionalista es materialista hivo/novendek.
Amikor megkerdojelezem a darwini torzsfejlodes hipoteziset akkor nem "kreacionalista altudosok" velemenyere alapitok hanem koztiszteletben allo elfogadott evolucionista tudosok velemenyet veszem figyelembe mint pl. Paterson, Stanley, Gould, stb.
Sot! Veled ellentetben en odafigyelek arra is amit a te istened Darwin irt.
Szoval felmerul a kerdes, hogy te vajon ismered, utanna olvastal a sajat evolucionista tudosaid altal megkerdojelezett dolgoknak? Egyaltalan szandekodban all ilyesmi vagy csak vakon hirdeted az altalanos iskolaban elsajatitott tananyagot?
 
Utoljára módosítva:

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
A szerzorol
Raymond G. Bohlin
a Probe Ministries elnöke. Diplomáit az Illinoisi Egyetemen (doktori, állattan), Észak-Texas Állam Egyetemén (a tudományok doktora, népesség genetika) és a Texasi Egyetemen Dallasban (a tudományok doktora, bölcsészdoktor, molekuláris biológia) szerezte. Társszerzoje A biológiai változás természetes határai (The Natural Limits to Biological Change) címu könyvnek, a Teremtés, evolúció és a modern tudomány (Creation, Evolution and Modern Science) foszerkesztoje volt és számos cikket publikált. Dr. Bohlint a Discovery Institute's Center a tudomány és a kultúra megújításáért 1997-98-ban és 2000-ben tudományos munkatársaként ismerte el.

A Probe anyagairól és a szolgálatról további információ kapható a Probe Ministries-nél.



A többi az duma.....

Áltudományok doktora....:D
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
"........A darwini elmélet növekvo válsága egyre nyilvánvalóbbá válik. Egyre több munkájuk van a teremtéselméletet és más nem-darwini elveket vallóknak, és több befogadó fülre találnak, mint eddig bármikor. Ebben az értekezésben azt szeretném kifejteni, hogy mit vélek annak az öt kritikus területnek, ahol a darwinizmus és általában a fejlodéselmélet hibás. Ezek a következok:
Na, lássuk csak sorban...
1. "A darwini fejlodéselmélet mechanizmusának megalapozatlansága" Darwin idejében még valóban érv lehetett volna, mivel akkor még nem ismerték a genetikát. Ma ilyet állítani egyszerűen nevetséges. És csak megjegyezném: "unortodox" körökben is gyakran hangzik el - jogosan-, hogy a feltételezett mechanizmus megalapozatlanságából egyáltalán nem következik a megfigyelt jelenség lehetetlen volta.
2. "Az élet keletkezésével kapcsolatos, muködoképes modellek felállítására irányuló tanulmányok teljes kudarca" a kreacionisták szokásos ködösítése. Egyrészt ha egyszer "a darwinizmus és általában a fejlodéselmélet" vélt hibáiról értekeznek, akkor ott értelemszerűen semmi keresnivalója az élet keletkezése különböző hipotézisei tárgyalásának. Másrészt nevetséges, hogy pont ők beszélnek teljes kudarcról, hiszen a tudományos modellek az élő szervezetek ma megfigyelhető tulajdonságai közül sokkal többre adnak magyarázatot, mint a teljes kudarcnak bizonyult mindentudó, mindenható isten általi teremtés, vagy ennek ráncfelvarrott változata, az "intelligens teremtés" dogmája.
3. Az evolúciós elmélet mechanizmusa képes magyarázatot adni a bonyolult átalakulások eredetére. És mivel ezeknek a változásoknak a létét mind a régészet, mind a biológia igazolja, éppenséggel itt is a kreacionizmus van bajban, mivel az egyszeri (vagy néhány ezerszeri, ha minden vallás teremtés-mítoszát egyenrangúnak tekintjük:)) teremtéssel aligha férnek össze ezek a változások.
4. "A vak óramuves" nem hipotézis, hanem egy analógia, amivel Richard Dawkins világosan bizonyítja William Paley "(nem vak) óraműves" analógiájának képtelenségét.
5. Biológiai bizonyíték nincs arra, hogy a természet törvénye nem az állandó változás, hanem az idok során fennálló morfológiai stabilitás volna, viszont az evolúciós elméletnek a magyarra talán "szakaszonkénti egyensúly"-ként fordítható tételét, ami az evolúciós változások sebességének nem egyenletes voltát tárgyalja, genetikai és régészeti adatok tömege támasztja alá.
Ami pedig a szerzőt illeti, egy kis kiegészítés: a tanult szakterületein végzett tudományos munkáját csak a diplomadolgozatai igazolják. (Az egyikben valami gyíkfélék hőszabályozását vizsgálja molekuláris biológusi minőségében, a másikban két, az USA déli államaiban honos rágcsáló faj közös őstől való származását igazolja genetikai módszerekkel.) Azóta viszont kreacionizmus főállású propagandistájaként dolgozik, tehát egy olyan szakterületen, amin tudományos kutatói munkát nem végzett, és ezért értelemszerűen tudományos fokozata sincsen .:) A többi pedig csak duma...
 

Umaksuman

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez nagyon olcso duma kedves Umaksuman, meg toled sem vartam el ilyesmit. Mondhatnam sajnalatra melto.
Az elmult 8 evben utanna olvastam szinte mindennek ami a weben elerheto mint jol nevelt anti kreacionalista es materialista hivo/novendek.
Amikor megkerdojelezem a darwini torzsfejlodes hipoteziset akkor nem "kreacionalista altudosok" velemenyere alapitok hanem koztiszteletben allo elfogadott evolucionista tudosok velemenyet veszem figyelembe mint pl. Paterson, Stanley, Gould, stb.
Sot! Veled ellentetben en odafigyelek arra is amit a te istened Darwin irt.
Szoval felmerul a kerdes, hogy te vajon ismered, utanna olvastal a sajat evolucionista tudosaid altal megkerdojelezett dolgoknak? Egyaltalan szandekodban all ilyesmi vagy csak vakon hirdeted az altalanos iskolaban elsajatitott tananyagot?
Én viszont nem lepődtem meg a válaszodon, ennél többre nem is számítottam tőled.:) Azt, hogy ismered a kérdés tudományos irodalmát is, kénytelen vagyok becsületszóra elhinni, mert ennek eddig még semmi jelét nem adtad. Eddigi hozzászólásaidból még az sem derül ki, tudod-e egyáltalán, miről akarsz vitatkozni. Igaz, hogy még az előző kérdésemre sem válaszoltál ("Hol olvastál Darwinnál DNS-ről, kódolásról, meg információról, nem is szólva a tökfőzeléktől való rettegésről?"), de a remény hal meg utoljára, ezért megkérdezem: konkrétan mivel szemben van kifogásod? Rendszeresen Darwint és darwini evolúciót emlegetsz, de olyan dologgal kapcsolatban, amiről Darwin nem tett kijelentéseket az elméletében. Tehát meg tudnád mondani konkrétan, hogy Darwin evolúció elméletének melyik állításával vagy következtetésével van problémád?
Ha viszont az elmélet ma elfogadott, továbbfejlesztett változatával van gondod, azzal kapcsolatban hol olvastál Pattersonnál, Stanleynél vagy Gouldnál olyat, hogy az nem elmélet, hanem hipotézis, és hol kérdőjelezték ők meg a törzsfejlődés tudományos elméletének egészét? Tudom, ez költői kérdés, mert annak viszont elég tekintélyes irodalma van, hogy kreacionista kompilátorok hol, hogyan, és mi módon ragadták ki szövegkörnyezetéből, értelmezték félre, vagy éppen hamisították meg ezen kutatók egyes kijelentéseit. Azt nem várom tőled, hogy ténylegesen ismerd a munkásságukat, de ha legalább kreacionista forrásokból tudnál idézni konkrét állításokat (már ha ezeket tényleg elolvastad, nem csak hallottál rebesgetni valamit róluk:)), akkor én szívesen prezentálom ezekkel szemben Patterson, Stanley és Gould álláspontját.
 

Csillagözön

Állandó Tag
Állandó Tag
..... a tanult szakterületein végzett tudományos munkáját csak a diplomadolgozatai igazolják. .

Azt gondolom, nem is kell, hogy más bizonyítsa. Amit mondani akartak neki, azt megértette.

Már írtam: ha mindenki úgy állna a tanultakhoz, hogy azt "megbecsüli" és nem akar továbblépni, a kőbalta még mindig kőből lenne....de ezt a maradiak nem érthetik, mert a "vaskalap" már nagyon szoríthat.....és állítólag az veszélyes a gondolkodásra... :p
 

phoenyx

Állandó Tag
Állandó Tag
Azt gondolom, nem is kell, hogy más bizonyítsa. Amit mondani akartak neki, azt megértette.

Már írtam: ha mindenki úgy állna a tanultakhoz, hogy azt "megbecsüli" és nem akar továbblépni, a kőbalta még mindig kőből lenne....de ezt a maradiak nem érthetik, mert a "vaskalap" már nagyon szoríthat.....és állítólag az veszélyes a gondolkodásra... :p
Kedves Csillagözön!

Tegnap beszélgettem valakivel, aki közölte, hogy a tudományos szaktekintélyek is tudnak mindarról, amit Te is felvázolsz, de a jelenlegi világrend fenntartása érdekében -és a saját elért pozíciójuk megőrzése érdekében- nincs szándékukban kinyilatkoztatni mindazt, amennyivel már többre jutottak. Ezért beszélgető/vita partnered nem is fog mást sem sulykolni, sem elismerni! Nem maradi, csak nem közölhet mást!
 

Kyra_

Kitiltott (BANned)
Állandó Tag
Kedves Csillagözön!

Tegnap beszélgettem valakivel, aki közölte, hogy a tudományos szaktekintélyek is tudnak mindarról, amit Te is felvázolsz, de a jelenlegi világrend fenntartása érdekében -és a saját elért pozíciójuk megőrzése érdekében- nincs szándékukban kinyilatkoztatni mindazt, amennyivel már többre jutottak. Ezért beszélgető/vita partnered nem is fog mást sem sulykolni, sem elismerni! Nem maradi, csak nem közölhet mást!

Kösz, Phoenyx, ez gyanítható is, hogy így van, na de mi érdeke fűződik ahhoz Umaksumannak, hogy mindent elkövessen a hátramozdítókkal karöltve, amikor nem is a katolikus egyház püspöke és nem is az Akadémia rendes tagja?
 
Oldal tetejére